Hirdetés
Hirdetés

Óriási razzia indul – itt ellenőriznek a télen

2017. december 04., 14:50

December 1-vel elindult a nagy karácsonyi vásármustra.

Karácsonyi díszkivilágítás - hát persze, hogy Londonban...  Image credit: <a href='http://www.123rf.com/photo_6096342_chistmas-decoration-with-umbrella-and-gifts--on-the-streets-of-london-uk-at-night.html'>anky / 123RF Stock Photo</a>
Karácsonyi díszkivilágítás - hát persze, hogy Londonban... Image credit: anky / 123RF Stock Photo

A karácsonyi időszak kezdetével nem csak vásárlókkal telnek meg a hangulatos vásárok, hanem ilyenkor indulnak felderítésre az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrök is. December 1. és 31. között az ország egész területén vizsgálatot folytatnak majd, a többi között az ünnepekhez kötődő termékeket, illetve az ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító kereskedelmi egységeket és vásárokat vizsgálják, ezt közölte a Nébih.

Ennek megfelelően fokozottan vizsgálják majd például a hús és húskészítmény, illetve az édesipari termékek előállítását és forgalmazását, de az áruhalak értékesítését is. Az ellenőrök feltűnnek majd piacokon, karácsonyi ünnepi vásárokon, ahol a forgalmazott édességek ellenőrzése mellett a kitelepült vendéglátóhelyek szabályszerű működését is vizsgálják. Kiemelt figyelmet szentelnek majd a halnak és a haltermékeknek, az édességeknek, virsliknek, boroknak és pezsgőknek, valamint a szezonális gyümölcsöknek is.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?