Hirdetés
Hirdetés

Tanszereket vizsgáltak – ilyen inkább ne kerüljön a gyerek táskájába

2017. augusztus 18., 09:38

Több tolltartóval, ceruzakészlettel és festékekkel is gond volt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt országos vizsgálatban színes ceruzákat, zsírkrétákat, temperákat, vízfestékeket és a tolltartókat ellenőriztek, amiknek a döntő többsége biztonságosnak bizonyult: 59 termékből mindössze hat nem felelt meg a követelményeknek, ezt közölte az NFM a Privátbankár.hu-val.

A szakemberek egyetlen vízfesték vagy zsírkréta esetében sem találtak kifogásolnivalót. A vizsgált kilenc tolltartóból három az egészségre káros tiltott lágyítószert tartalmazott, tíz tempera készlet közül kettőben a zöld és kék festékek réztartalma magasabb volt a megengedettnél. A húsz színes ceruza készlet közül pedig egy termék zöld mintaelemének ólomtartalma haladta csak meg a biztonsági határértéket. Az ellenőrzésen megbukott termékek tételes listáját itt nézheted meg. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagyot nőtt a magyar átlagkereset, de mikor érjük utol a német bérek felét?

Nagyot nőtt a magyar átlagkereset, de mikor érjük utol a német bérek felét?

A bérnövekedés folytatódik, lassan képet kapunk arról, milyenek lesznek az idei adatok, egyelőre csak a decemberi alapján. A decemberi brittó átlagkereset végre ezer euró felett van, ha a nettó is ott lesz, megvalósul a felzárkózásból, ami reálisan elvárható. Nézzük, mi a mostani helyzet, és hogy állunk Európában?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)