Hirdetés
Hirdetés

Van még feljebb? Megteltek a magyar fürdők

2017. november 21., 12:19

Több mint 15 százalékkal nőtt a vendégforgalom a budapesti fürdőkben.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közleménye szerint több mint 15 százalékkal nőtt a budapesti fürdők vendégforgalma idén az első tíz hónapban az előző év azonos időszakához képest, január és október között több mint 3,5 millióan fürödtek a vállalat által fenntartott fürdőkben.  Ez azt jelenti, hogy mintegy közel ötszázezerrel több napijegyes látogatója volt a strandoknak és állandó fürdőknek október végéig 2016-hoz képest. Ráadásul a fürdőzők harmada 30 év alatti, így ez már nem csak az idősek kikapcsolódása.

Czinege Szilvia, a cég szóvivője elmondta: októberben összesen 50 ezer vendég megkérdezésével végeztek felmérést a négy legnagyobb forgalmú fürdőben - a Széchenyi, Gellért, Rudas és Lukács fürdőkben. Ezek alapján a látogatók 61 százaléka külföldi, a tíz legnagyobb küldőország között nemcsak európai, hanem ázsiai országok, Kína és Dél-Korea is szerepel. A kutatás adatai szerint a fővárosi fürdőkbe több mint 100 országból érkeztek vendégek.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?