Hirdetés
Hirdetés

Vigyázz a vírusirtóddal – lehet, rólad is adatokat gyűjt?

2017. október 12., 12:30

Ráadásul pénzt is sajtol az emberekből egy új csaló vírusirtó.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hírközlés-felügyeleti főosztályvezetője, Karl Károly figyelmeztette a lakosságot, hogy egyre több tartalomszolgáltató előfizetőjét találják meg csalók. A Médiahatóság összesen 11 tartalomszolgáltatót talált, akik emelt díjas telefonszámon küldenek SMS-t a felhasználóknak, ezzel több száz forinttal terhelve a számlájukat üzenetenként. Mivel a szolgáltatók gyakorlatilag alig, vagy hamis adatokat közölnek magukról, így a hibát a telefonszolgáltatókon hajtja be a Médiahatóság.

A hatóság eddig 3 telefonszámot függesztett fel. Az NMHH főosztályvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy az átverések elkerüléséhez az emeltdíjas szolgáltatás ingyenes letiltását kell kérni a telefonszolgáltatótól. Kiemelte azt is: elengedhetetlen alaposan elolvasni a felugró üzeneteket, linkeket, apró betűs részeket, és ne küldjön senki ismeretlen 06 90-es, 06 91-es telefonszámra, illetve 16-tal kezdődő ötjegyű rövidszámra üzenetet.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank

Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank

Amerika a jegybanki közlemény után először ugrott egyet, de aztán megérkeztek az eladók, mínuszba fordítva az indexeket. Európa is esésbe váltott, velünk együtt, leginkább a Mol és az OTP gyengélkedik. Majdnem 3 százalék már a 10 éves amerikai kötvényhozam, erősödött is a dollár, gyengült az olaj.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?