Hirdetés
Hirdetés

Betett a szárazság: igazi luxuscikk tűnt el a piacról Magyarországon

2017. november 20., 07:13

Alig a harmada termett az éves szarvasgomba-termésnek, mint általában.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A Magyar Nemzet cikke szerint a tavalyi 25-30 tonnához képest csak alig a harmadát sikerült begyűjteni szarvasgombából. A Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesületének elnöke szerint ráadásul a minőség is gyengébb lett, ugyanakkor még mindig rendkívül drága: a közepes minőségű gomba kilójáért 200-300 eurót, nagyjából 60-90 ezer forintot fizetnek.

Ulrich József hozzátette: a túlszedés miatt hamarosan eltűnhet természetes élőhelyéről a gomba, és csak az úgynevezett termesztőhelyekről kerülhet majd a piacokra. A magyar szarvasgombát egyébként elsősorban exportban hasznosítjuk, a legnagyobb felvásárlópiac Nyugat-Európa, de a világ szinte minden tájára juttatunk szarvasgombából, fűzte hozzá.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?