Hirdetés
Hirdetés

Borral ilyen még nem történt

2017. december 21., 15:15

Az Európai Bizottság most először hagyott jóvá határokon átnyúló oltalom alatt álló eredetmegjelölést egy bornál.

A termék egy Belgiumhoz és Hollandiához egyaránt tartozó területen készül. Az Európai Bizottság jóváhagyása a Maasvallei Limburg név alatt termelt fehér, vörös és rozé borokra érvényes. A bort a Meuse két partján, a Belgiumhoz és a Hollandiához egyaránt tartozó, mindkét országban Limburg tartománynak nevezett területen termesztett szőlőfajtákból állítják elő.

Ez az első ilyen bor

Az unió élelmiszer-minőségjelző rendszerében - az oltalom alatt álló eredetmegjelölés (OEM, angolul: protected designations of origin, PDO) mellett - az oltalom alatt álló földrajzi jelzés (angolul: protected geographical indications, PGI) az egyik legfontosabb kategória. A Maasvallei Limburg az unió első, borra vonatkozó határokon átnyúló oltalom alatt álló eredetmegjelölése. Más szeres italok esetében már hoztak hasonló döntést.

Hirdetés

Nálunk dúl a kürtőskalács háború

Múlt héten a Nemzetközi Kürtőskalács Szaktestület az osztrák kormány illetékes hivatalához fordult a kürtőskalács hagyományos különleges termékként való európai uniós bejegyzése ügyében. Hogy mit szólt ehhez a Földművelésügyi Miniszérium, arról itt írtunk.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX38122.87-1.4%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?