Hirdetés
Hirdetés

Megnyugodhatunk: rengeteg lesz a magyarok kedvenc gyümölcséből

2017. szeptember 04., 07:19

Sem a fagy, sem a jég nem verte el a diót.

A Magyar Hírlap cikke szerint a tavalyinál lényegesen jobb diótermés várható az idén, mivel a tavaszi időjárási károk nem érintették különösebben a hazai ültetvényeket. Tavaly ugyanakkor ritka rossz termésünk volt, mivel két kártevő, a dióburokfúró légy, illetve a dióburok-gabonalégy egyes ültetvényeken akár a termés egészét, de minimum a felét tönkretette. Gara Miklós, a Boglárkert Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta: idén az időjárás miatt kevesebb volt a kártevő is.

Az idei termés mennyiségben biztosan meghaladja majd a tavalyit, viszont az aszály következtében egyes fajtáknál megállt a dió fejlődése, így több lesz az apró szemű. A begyűjtési munkálatok várhatóan szeptember tizedike körül indulhatnak, és ha a termés, akkor hektáronként két tonnát takarítanak be.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Tizenegyszeres különbség van egy átlagos budapesti és egy salgótarjáni használt lakóingatlan ára között: előbbi 49,6, utóbbi 4,5 millió forintért kelt el az elmúlt másfél év átlagát tekintve. Hasonlóan nagy a szórás, ha azt vizsgáljuk, hogy mekkora részét fedezi a kiválasztott lakás- vagy lakóház árának a csok.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX35892.62+1.23%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?