Hirdetés
Hirdetés

Mi leszünk az új Európa? Leendő kistigrisek hozhatnak pénzt

2013. december 30., 16:00

A magasabb hozamra vágyó, nagyobb kockázatot elviselni képes és a közép- és kelet-európai országok jövőjében bízó befektetőknek ajánlják az OTP Új Európa Alapot. Az alap long és short pozíciókat is felvehet, vagyis nemcsak az alulértékelt eszközök megvásárlásával, hanem a túlértékelt eszközök eladásával is hozamot tud elérni.

Különleges befektetési stratégiával rendelkező, Közép-Kelet-Európa és más feltörekvő piacok részvényeibe fektető alapot, az OTP Új Európa Alapot ajánlja a befektetőknek Gáti László, az OTP Alapkezelő marketing- és értékesítési igazgatója. Az alapot a magas hozamra törekvő, kockázatvállaló befektetőknek javasolják, legalább 5-7 éves időtartamra.

Hirdetés

Különösen ajánlják azok számára, akik úgy gondolják, hogy Közép-, illetve Kelet-Európa a közeljövőben a világ átlagánál gyorsabban fog növekedni. Az OTP Új Európa Alap 2007-ben indult, kezelt vagyona mára meghaladja a 3,5 milliárd forintot. Eszközei között megtaláljuk a magyar, cseh, lengyel, bolgár, román, török részvényeket.

Honics István, az alap portfólió-kezelője szerint az alap olyan értékalapú befektetési politikát követ, ahol az egyedi befektetések részletes fundamentális elemzésen alapulnak. Az alap eszközeit egy ötfős szakértői gárda válogatja össze. Long és short pozíciókat is felvehet, vagyis nemcsak az alulértékelt eszközök megvásárlásával, hanem a túlértékelt eszközök eladásával is hozamot tud juttatni befektetőinek.

Elsősorban Közép-Európa, Törökország, Oroszország és Afrika részvényeibe, valamint magyar kötvényekbe fektetnek be, de egyéb attraktív eszközök is vannak a portfólióban. A részvények súlya 20-50 százalék körül alakul, attól függően, hogy az adott pillanatban hány alul- és felülértékelt részvényt találnak a piacon.

Az Új Európa Alapot abszolúthozam-szemléletben kezelik, a cél, hogy alacsony kockázat mellett az állampapírokét lényegesen meghaladó hozamot érjenek el. A kockázat csökkentése érdekében az egyedi részvénypozíciók a teljes tőkére vetítve csak néhány százalékot tesznek ki. Az alap volatilitását (azaz az árfolyam-ingadozást) csökkenti a devizakockázatok aktív kezelése és a long-short (vételi és eladási) pozíciók alkalmazása is.

Az alap fontosabb adatai
Az alap neve: OTP Új Európa Származtatott Alap
Alapkezelő társaság: OTP Alapkezelő Zrt.
Alapkezelő honlapja: www.otpalap.hu
Portfólió-menedzser: Honics István
Indulás időpontja: 2007.11.14
Devizanem: "A" Sorozat: HUF; "B" Sorozat: EUR
Befektetési politika szerinti kategória: Abszolút hozamú alap
Földrajzi/devizális kitettség: feltörekvő Európa
Fő forgalmazási hely: OTP Bank Nyrt.
További forgalmazási helyek: Commerzbank, UniCredit Bank, Erste Befektetési Zrt., Hungária Befektetési Zrt., SPB Befektetési Zrt., Concorde Értékpapír Zrt., Raiffeisen Bank, Codex tőzsdeügynökség, Equilor Befektetési Zrt.
Vételi jutalék a fő forgalmazási helyen: max. 3000 HUF
Visszaváltási jutalék a fő forgalmazási helyen: max. 3000 HUF
Kockázati szint: számottevő
Ajánlott időtáv: 3-5 év
Elszámolás napja (T+?): T+3
Jegyzési időszak (csak induló alapnál): -
Az alapkezelő pár mondatos bemutatása: A 2013. októberében 20-ik születésnapját ünneplő OTP Alapkezelő a legnagyobb hazai intézményi befektető, egyben a legtőkeerősebb, kizárólagosan vagyonkezeléssel foglalkozó szervezet a magyar piacon. Több mint 70 kezelt értékpapír alapjával, a hazai alapkezelési piac vezetője, 27%-ot meghaladó piaci részesedéssel.


Online értékesítés linkje: https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes
Alapkezelő honlapja: www.otpalap.hu

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Égnek a vonalak Londonban, sorsdöntő meccsre készül Johnson

Égnek a vonalak Londonban, sorsdöntő meccsre készül Johnson

Rendkívüli ülést tart holnap a brit parlament alsóháza az EU-val kötött új kilépési megállapodás miatt – szombaton legutóbb 37 évvel ezelőtt, a falklandi háború idején ültek össze a brit honatyák. A Privátbankár.hu által megkérdezett elemző szerint ötven százalék esély van arra, hogy az alsóház megszavazza az egyezményt. Ez egyébként jó lenne Magyarországnak is, hiszen így biztosan nem gördülne akadály a kereskedelem útjába.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Tipp

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?