Hirdetés
Hirdetés

Mibe tegyem a pénzem? Ezek a magyarok kedvencei

2018. augusztus 16., 14:03

30 milliárd forinttal hízott a befektetési alapok vagyona.

Júliusban 0,5 százalékkal növekedett a befektetési alapokban kezelt vagyon, ami 30 milliárd forintos pluszt jelent - közölte a legfrissebb adatokat a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz).

A befektetési alapok esetében az elmúlt hónapban a tőkeáramlások eredője 15 milliárd forintos pluszt mutat. Az egyes kategóriákon belül vegyes kép rajzolódik ki, de a lényeg változatlan: a kötvényalapokból 30 milliárd forint távozott, míg az ingatlanalapokba 36 milliárdnyi friss tőke érkezett. A kötvényalapok vagyona még éppen 1.000 milliárd forint felett van, az ingatlanalapok pedig már 1 300 milliárd felett járnak. A tőkeáramlás és a hozamok eredőjeként a Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona 30 milliárd forinttal, azaz 0,5 százalékkal nőtt júniusban. A hónap végén a Bamosz tagok mindösszesen 6 292 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.

Hirdetés

A pénzpiaci alapok vagyona nőtt a hónap során. A hazai likviditási alapok kivételével minden alkategóriába érkezett friss tőke.

A kötvényalapokból ezúttal 30 milliárdnyi tőkét vontak ki a befektetők. Csak a hazai rövid futamidejű kötvényalapokból 21 milliárdnyi tőke távozott.

A vegyes alapoknál csak a dinamikus alkategória esetében érkezett friss tőke, így összességében 3,8 milliárd lett a tőkekiáramlás.

A részvényalapokból 1,6 milliárdnyi tőke távozott, azonban a hozamok kedvezően alakultak, így összességében a részvényalapok vagyona növekedni tudott 0,2 százalékkal.

A tőkevédett alapok vagyona közel három év után növekedni tudott ebben a hónapban.

Az abszolút hozamú alapokból ebben a hónapban 6,3 milliárdnyi tőke távozott.

A származtatott alapok esetében ebben a hónapban a visszaváltások 4,3 milliárd forinttal haladták meg az értékesítéseket.

Az ingatlanalapokba ebben a hónapban 36 milliárdnyi friss tőke érkezett, ami az idei második legmagasabb érték.

Az árupiaci alapoknál a kategória méretéhez képest nagyobb tőkekiáramlást láthattunk a hónap során (3 milliárd Ft).

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapok esetében az elmúlt hónapban főleg az ingatlanalapoknak köszönhetően tőkebeáramlás volt tapasztalható, továbbá a hozamok is pozitívan alakultak, aminek köszönhetően a vagyon nagysága 4,1 százalékkal nőtt - közölte a Bamosz.


Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ibiza-gate: meglepő szál bukkant fel az év kémsztorijában

Ibiza-gate: meglepő szál bukkant fel az év kémsztorijában

Egy bécsi ügyvéd közvetítésével csalhatták lépre ismeretlenek Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár bizalmasát, Johann Gudenust. Az ügyvéd ajánlotta be nála azt a titokzatos nőt, aki egy orosz milliárdos unokahúgának adta ki magát. Gudenus többször is találkozott vele az ibizai megbeszélés előtt, de nem fogott gyanút. A megbízó kiléte továbbra sem ismert.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Tipp

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?