Hirdetés
Hirdetés

Eddig 400 milliós a hétvégi széllökések "ereje"

2014. március 18., 13:48

A hétvégi viharok eddig összesített kára már meghaladta a 400 millió forintot - összegzett a MABISZ. A mostani átlagkár, több mint kétszer nagyobb összeg, mint amennyibe egy biztosítás éves díja kerül.

Kedd délig 5775 bejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz a hétvégi viharkárral összefüggésben. A károk becsült összege meghaladja a 400 millió forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az első összesített adatokat.

A hétvégi vihar többnyire az épületek tetőszerkezetében tett kárt: megbontotta a tetőt, illetve az erős szél következtében lehullottak a cserepek. Több biztosítóhoz érkezett bejelentés fakidőlések okozta, úgynevezett rádőléses károk miatt is.

Hirdetés

A legtöbb bejelentés a fővárosból, illetve Pest megyéből érkezett. Sok kárt jelentettek Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, Győr-Moson-Sopron megyéből, Hevesből és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is.

A hazai ingatlanok mintegy 72 százaléka rendelkezik lakásbiztosítással - az egyéni lakásbiztosítási szerződések száma 2,98 millió darab volt tavaly év végén, ami 93 ezerrel kevesebb, mint 2010-nem A lakásbiztosítások átlagdíja a tavaly kötött szerződések esetén nem haladta meg a 28300 forintot, ami kevesebb, mint a fele a hétvégi kárbejelentések átlagkárának. A MABISZ legfrissebb adatai szerint 2013-ban a lakásbiztosítási piac összesített díjbevétele - a társasház-biztosításokból származó bevételekkel együtt – 104,9 milliárd forintot tett ki.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Borús hétkezdet: zuhanórepülésben az európai részvények

Borús hétkezdet: zuhanórepülésben az európai részvények

A londoni tőzsdeindex kivételével a főbb nyugat-európai börzebarométereket egy százalék körüli mínuszig vitték le a hétfői rossz hírek: a vártnál gyengébb német és francia gazdasági adatok, a gyatra német banki stresszteszt eredményei Azok ugyanis így együttesen csak tovább erősítették a befektetőkben amúgy is már egy ideje meglévő recessziós félelmeket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

 • BUX40800.21-0.77%
  DAX9823.5-2.77%
  EUR/HUF311.610%
  EUR/USD1.08340%
  Arany1118.150%

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?