• KKV-finanszírozás 2017 - Fábián Gergely

  • KKV-finanszírozás 2017 - Lehoczki Gábor

  • KKV-finanszírozás2017 - Rysto Väyrynen

  • KKV-finanszírozás2017 - dr. Antall György

  • KKV-finanszírozás2017 - Máté-Tóth István

  • KKV-finanszírozás2017 - Panelbeszélgetés

  • KKV-finanszírozás2017 - Tóth Attila

  • KKV-finanszírozás2017 - Schuszter Péter

  • KKV-finanszírozás2017 - Semperger Attila

  • KKV-finanszírozás 2017 - Simonyi Tamás

  • KKV-finanszírozás 2017 - Penelbeszélgetés

Dr. Antall Györgyügyvéd, PwC Legal

Antall György a Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda, a PricewaterhouseCoopers magyarországi együttműködő ügyvédi irodájának partnere. Az iroda M&A (cégfelvásárlási) szekcióját, illetve az energia, bányászat és közművek iparági csoportokat vezeti. Antall György cégfelvásárlási tranzakciókban és vállalat-átalakítási projekteken dolgozik jogi tanácsadóként, valamint széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik szabályozott iparági területeken. Ezen felül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Választottbíróság választottbírája.
Jelenleg a PwC magánszemélyek részére nyújtott tanácsadási szolgáltatásokkal foglalkozó csoportjának a tagja, valamint a magyarországi praxis utódlástervezési csoportját vezeti. Angolul felsőfokon beszél.

Bárán Lászlóvezérigazgató, Beflex Ltd.

A vállalatot szüleim alapították 26 évvel ezelőtt. A cég piacvezető Magyarországon marketing és vizuális kommunikációs eszközök tervezésében és gyártásában.
A tanulmányaimat a BME közgazdagságtudományi szakán folytattam és mint mérnök közgazdász végeztem. Már egyetem mellett is a családi vállalkozásban dolgoztam, néhány rövidebb külföldi tapasztalat gyűjtés mellett.
A nyári munka gyanánt a gyártásban eltöltött idő után, végig jártam a ranglétrát. Junior projektmenedzsertől kezdve, feleltem kisebb csapatok vezetéséért is. Majd részt vettem a cég átalakításában egy tanácsadó csapattal együtt. Amikor a holding struktúrából összevontuk a cégeket Zrt-évé. Ezután az akkori külsős vezető mellett dolgozva segítettem a cég munkáját, majd az ő távoztával két éve egyedül vagyok felelős a vállalat vezetéséért. Az elmúlt évek csökkenő árbevételi trendjét megfordítva és az Európai piacok meghódítását kitűzve jelenleg egy 3 milliárdos árbevételű és 110 munkatársat foglalkoztató cég első embere vagyok, melynek árbevételének már több mint 50%-a az export piacairól származik.

Bárány Lászlótulajdonos, Master Good KFt.

A DATE általános agrármérnök szakának elvégzése után, a HUNNIA-COOP Kisvárda Baromfifeldolgozó és Értékesítő Vállalatnál helyezkedett el.
1988-tól mezőgazdasági egyéni vállalkozó, majd 1997-től tulajdonosa és ügyvezetője a Baromfi-Coop Kft-nek. Ebben az időszakban kezdte lerakni egy baromfi integráció gazdasági alapjait.
2000-ben a Master Good Kft. megalapításával a baromfifeldolgozás és kereskedelem irányába nyitott.
2005-től a négy generáció tradícióján alapuló családi vállalkozás, a Master Good Cégcsoport tevékenysége és működése alapján Magyarország első teljes és valódi bojler integrációja.
A Cégcsoport cégeinek ügyvezetése mellett a stratégiai tervezéssel és a középtávú fejlesztések műszaki irányításával, pénzügyi koordinációjával foglalkozik.
Publikációi szakmai lapokban jelennek meg (Magyar Baromfi, Baromfi Ágazat).
Több díjjal is kitüntették, többek között PRO COMITATU díjjal, a megye gazdaságának fejlődése érdekében végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként a Szabolcs-Szatrnár-Bereg Megye Közgyűlésétől (2004.), és a PRO ALIMENTIS HUNGARIAE díjjal, a Magyar Élelmiszerért, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumtól (2007.).

Fábián Gergely igazgató, Pénzügyi Rendszer Elemzése Igazgatóság, Magyar Nemzeti Bank

Fábián Gergely a Pénzügyi rendszer elemzéséért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatóság vezetője a Magyar Nemzeti Bankban. A Maastrichti Egyetem pénzügyi-közgazdász szak elvégzése után 2009-ben kezdett el dolgozni a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási területén elemzőként, ahol 2012 szeptembere óta az elemzési csapatot vezeti, majd 2015 márciusától Pénzügyi rendszer elemzése igazgatóság, 2017 szeptemberétől pedig a Pénzügyi rendszer elemzéséért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatóság vezetője.

Jutasi Zoltánvezérigazgató, Navigator Investments

Zoltán első cégét még egyetemistaként 1995-ben alapította. Az eltelt negyed évszázadban számos vállalatfelvásárlási tranzakcióban vett részt vevőként és eladóként egyaránt. Jelenleg saját tulajdonában álló Navigator Investments irányítója, amely vevőként elsősorban a generációváltás kihívásival küzdő KKV-k számára kínál megoldást. Vállalatvezetői tapasztalatokat szerzett informatikai, logisztikai és építőipari vállalatoknál és tőzsdén jegyzett nyilvános társaságokban. Több magyar közepes és nagyvállalat válságkezelésében és reorganizációjában vett részt, többek között a KÉSZ Holdingnál és a Synergon Informatikai NYrt-nél. Társbefektetőként részt vett a Morando Kockázati Tőkealap létrehozásában. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vezetés-szervezés és logisztika szakán szerzett diplomát 1997-ben.

Lehoczki Gáborbefektetési igazgató, MFB Invest Zrt.

Tizenhat éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a corporate finance és a kockázati tőkefinanszírozás területén.
2007 óta dolgozik az MFB-csoportnál, ahol a tőkekompetencia központ keretein belül a feladata a tőkekihelyezésekkel foglalkozó leányvállalatnál a hazai piaci típusú és állami  kiemelt tőkekihelyezések és akvizíciós projektek lebonyolítása, a kapcsolódó corporate finance tanácsadási projektek menedzselése.
Előtte egy kockázati tőketársaság portfólió-kezelőjeként és válságmenedzsereként tevékenykedett. Szakmai pályáját a KPMG Corporate Finance divíziójának pénzügyi tanácsadójaként kezdte, ahol részt vett több hazai és regionális M&A tranzakcióban és vállalati reorganizációban.
A KPMG regionális központján keresztül ország referensként dolgozott Szlovákiában, Romániában, Moldovában, Szerbiában és Bulgáriában. Tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán, majd a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdálkodási szakán végezte.
Tanulmányait később az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében és a Budapesti Corvinus Egyetemen, Vagyonfelügyeleti szakon folytatta.

Máté-Tóth Istvánkereskedésért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes, Budapesti Értéktőzsde

Máté-Tóth István több mint 20 éves tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik. A Credit Suisse-nél, ahol több mint 18 évet dolgozott, részvény elemzőként kezdte, később a Fejlődő Piacok Részvény Elemzési Üzletágának ügyvezető igazgatója lett, majd az Európai Részvénypiaci Elemzések területének a társ-vezetőjévé nevezték ki.
Az Egyesült Királyságban működő Pénzügyi Magatartási Hatóságon belül a Tőzsdei Bevezetések Hatóságán dolgozott évekig, ahol elsődleges piacokkal kapcsolatos irányelvekkel és szabályozásokkal foglalkozó területeket és projekteket irányított. Mindezek mellett a CFA UK Karrierfejlesztési Bizottságának volt önkéntes tanácsadó szakembere, ahol segítségével jött létre az ottani CFA Női Hálózat.
Az angolul és németül folyékonyan beszélő szakember ez év szeptember 25-től a Budapesti Értéktőzsde kereskedésért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Nagy Mártonalelnök, Magyar Nemzeti Bank

Nagy Márton 2015. szeptember óta a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és hitelösztönzésért felelős szakterület alelnöke. A Monetáris Tanács és a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagja, valamint a Magyar Közgazdasági Társaság Pénzügyi szakosztályának elnöke. Okleveles közgazdász diplomáját 1999-ben szerezte meg a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1998-2000 között az Államadósság Kezelő Központ elemzőjeként dolgozott, majd 2000-2002-ig az ING vezető közgazdászaként tevékenykedett. Az MNB csapatához 2002-ben csatlakozott. 2014-ben megkapta a Popovics Sándor díjat, amely a negyven év alatti, feltörekvő, reményteli szakemberek számára adható elismerés. Szakmai tevékenysége elsősorban a KKV finanszírozási nehézségeinek enyhítésére és a háztartások devizaszerződésének megoldására összpontosít.

Pulai Györgyfőosztályvezető,MNB

Pulai György 2003-ban szerzett közgazdász diplomát az akkori Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen. 2004 óta dolgozik a Magyar Nemzeti Bankban. Több éven keresztül foglalkozott pénzügyi piacok elemzésével, likviditás- és portfóliókezeléssel. 2009–2010-ben az Európai Központi Bankban dolgozott, hazatérése óta a jegybank monetáris politikai eszköztárával foglalkozik. 2013. áprilistól a Növekedési Hitelprogram kialakítását és működtetését koordináló főosztály vezetője.

Semperger Attilaszakmai vezető, szervezetfejlesztési szakértő, coach

Banki fiókvezetői pozíciómból továbblépve 2006 óta dolgozom trénerként, 2011 óta coachként.  Először egy szakmai közösségben indultam, majd 3 év elteltével, 2009-ben alapítottam a VALUETEAM Szervezetfejlesztő Kft.-t, ami mára a pénzpiaci szereplők meghatározó szervezetfejlesztő partnere.
6 évnyi munka után 2014. szeptemberétől két even át interim managerként iránytottam egy bank belsős tréner és coach csapatát, majd 2017-ben 3 hónapig egy piacvezető biztosító HR fejlesztési területét, hogy kicsit belelássak belülről is a multik mindennapjaiba.  Ennek az útnak az eredménye, hogy mára a VALUETEAM szakmai vezetőjeként egyrészt segítem a csapatom munkáját, másrészt pedig tanácsadóként szervezetfejlesztési folyamatokban és ahhoz kapcsolódó tréningek megvalósításában veszek részt, vagy jellemezően felsővezetőket támogatok abban, hogy a legjobb önmaguk lehessenek.
A tanult módszertanok mellett (Gestalt, TA, NLP stb.) a valódi kíváncsiság és a helyzetek mélyebb megértése iránti vágy a meghatározó a munkámban, ezért nagyon élvezem, amikor egy feladat elsőre lehetetlennek tűnik. Lehetőséget ad az igazán józan, őszinte kérdéseknek.  Szeretek nyíltan kérdezni, mert érdekel a válasz.
Fontosnak gondolom, hogy jó hangulatban éljünk és dolgozzunk, ezért figyelek rá különösen, hogy ezt megteremtsem az általam vezetett egyéni és csoportos folyamatokban is.

Simonyi Tamásszenior igazgató, KPMG Tanácsadó Kft.

Tamás közgazdász diplomát szerzett 1981-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen Budapesten. Pályáját a Magyar Nemzeti Bank Nemzetközi Osztályán kezdte, majd pénzügyi újságíróként dolgozott a Világgazdaság című napilapnál 1986-ig. A japán Oktatási Minisztérium ösztöndíjával Tokióban másfél éven át tanulmányozta a japán pénzügyi rendszert és megtanult japánul. 1988-ban kivándorolt Ausztráliába, ahol a Tokai Bank helyi leányvállalatánál vállalati hitelezőként dolgozott 4 éven keresztül. Magyarországra 1992-ben tért vissza, ahol megbízták a tőzsdetag osztrák nagybanki hátterű GiroCredit Befektetési Rt. vezetésével. 4 évvel később a második legnagyobb holland bank, a Rabobank frissen alapított magyarországi leánybankjának vezetője lett, ahol ezt a feladatot az ezredfordulóig végezte. A KPMG-nél közel 14 éve dolgozik, ahol a közép-kelet európai régióban és Ázsia egyes országaiban a pénzintézeti szektor fúziós ügyleteit menedzseli, illetve koordinálja. Számos publikáció fűződik nevéhez és rendszeresen ad elő felsőoktatási intézményekben.

Schuszter Péterelnök-vezérigazgató, Generali Alapkezelő Zrt.

Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Budapesti Közgazdaságtudomány Egyetemen végzett 1990-ben. 1993-tól a Generali csoportnál dolgozik. A Generali Alapkezelő megalakulásától a cég vezérigazgatója, a Generali csoport magyarországi befektetési vezetője.
Korábban a Budapesti Értéktőzsde igazgatósági tagja, a BAMOSZ etikai bizottságának az elnöke volt, valamint több felügyelő bizottsági és igazgatósági funkciója volt. Jelenleg a BAMOSZ elnökségi tagja, a MABISZ vagyonkezelési bizottságának az elnöke.
Adótanácsadói oklevéllel, tőzsdei szakvizsgával, valamint vagyonkezelési vizsgával és coach képesítéssel is rendelkezik.

Tóth Attilaigazgató, Navigátor Investments Zrt.

Tóth Attila a cégfelvásárlással és vállalatfinanszírozási illetve menedzsment szolgáltatásokat nyújtó Navigátor Investments tranzakciókért és finanszírozásért felelős igazgatója, mely elsősorban generációváltással küzdő családi vállalkozások számára nyújt megoldást. Közel két évtizedes tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik. 2008 és 2015 között a Budapesti Értéktőzsde általános vezérigazgató-helyettesi pozícióját látta el, ahol az üzletfejlesztés és kereskedés irányítása mellett a tőzsdei részvénykibocsátások támogatása volt a legfőbb feladata. Szívügye a hazai pénzügyi kultúra fejlesztése, 2003-tól 2010-ig az Öngondoskodás Alapítvány titkára, 2012-től az MNB Pénziránytű Alapítványának kuratóriumi tagja. Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán szerezte 1999-ben.

Konferencia

 

Kérdése van? Keresse kollégáinkat!

 

+36 1 225 00 42

+36 70 408 20 87

konferencia@privatbankar.hu

Szakmai partner