BUX
35 328.03
+0.79%
+278.00
OTP
9 740.00
+0.21%
+20.00
MOL
2 006.00
+0.30%
+6.00
RICHTER
6 885.00
+1.85%
+125.00
MTELEKOM
389.00
+1.30%
+5.00
 
Befalap
Befalap Euróőrület: a lakosság nem igazán bízott a forintban augusztusban
Eidenpenz József | 2012. szeptember 10. 06:40
A hazai befektetési alapok szépen gyarapodtak augusztusban, de ami igazán feltűnő, hogy számításaink szerint kiemelkedő rekordösszeg, 41 milliárd forint ment devizába, a forintos alapokból pedig határozottan inkább elvitték a pénzt. Eurót 36 milliárd értékben, dollárt pedig ötmilliárdnyit helyeztek el az alapokban, leginkább megint a legalacsonyabb kockázatú, folyószámlaszerű pénzpiaci konstrukciókban.
Befalap Nemesfémet, egyből négyet: elstartolt a K&H új befektetési alapja
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 10:58
Augusztus 21-től jegyezhető a K&H nemesfém plusz 2 alapja, melynek hozamát a négy legfontosabb nemesfém (arany, ezüst, platina és palládium) index futamidő alatti árváltozása határozza meg.
Befalap Végre felkerült az OTP a térképre - veszegetnek a Templeton-alapok, de eladott a Barings
Eidenpenz József | 2012. augusztus 7. 06:10
Júniusban a feltörekvő piaci részvényalapoknál levő magyar részvények aránya majdnem mindenütt nőtt, ami az árfolyamok emelkedésén és a komoly forinterősödésen kívül a Templetonnál vásárlásokat is jelentett. A Templeton tartja magyar kötvényeit is, a Barings viszont értékesített belőlük, bár úgy tűnik, nem sokat.
Befalap Júliusban is nagyon vették az eurót a magyar kisbefektetők
Eidenpenz József | 2012. augusztus 6. 06:11
Az előző hónapban a júniusinál jóval magasabb összegű, 16,3 milliárd forintnyi eurót helyezett el a lakosság a hazai befektetési alapokban, biztosan nem függetlenül attól, hogy közel egy éve nem látott alacsony szinten volt az árfolyama. Forintban is nőttek az alapokban levő megtakarítások, a bő két éves csúcson levő dollárból viszont kiáramlott az alapokból. Szerették a pénzpiaci és a tőkevédett alapokat, köztük az olimpia-tárgyúakat.
Befalap Új alapkezelőt indít az Equilor
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 10:28
Megkapta a működéshez szükséges PSZÁF engedélyt az Equilor Alapkezelő. Az Equilor Befektetési Zrt. leányvállalata mától megkezdi a privát és intézményi vagyonkezelési tevékenységét, míg szeptemberben indítja el első befektetési alapjait. A vállalat befektetési filozófiájának középpontjában az abszolút hozam elérésére irányuló stratégiák állnak.
Befalap Lehull a lepel: mennyibe került neked, hogy tavaly befektetési jegyed volt?
Eidenpenz József | 2012. július 26. 13:07
A PSZÁF közzétette a hazai befektetési alapok tavalyi teljesköltség-hányadosát, amely megmutatja, hogy a tőkére vetítve mennyi volt az átlagos költség. A szórás hatalmas, nullától 18 százalékig terjed, az átlag 1,81 százalék, de a legelterjedtebb pénzpiaci alapoknál csak 1,15 százalék. Miután már a mögöttes alapok költségeivel is számolni kell, kibújt a szög a zsákból: az alapok alapjai drágábbak, mint a többi.
Befalap Jót tett a pozitív hangulat a befektetési alapoknak
Privátbankár.hu | 2012. július 19. 11:35
Júniusban mérsékelt optimizmus uralkodott a világban és nálunk is, a forint erősödött, így a befektetési alapok piacán is pozitív jeleket voltak megfigyelhetőek. A legtöbb friss tőke a tőkevédett alapokba áramlott, miközben az abszolút hozamú alapok népszerűsége továbbra is töretlen.
Befalap Évi 18 százalékot hoztak fél év alatt a magyar állampapírok
Eidenpenz József | 2012. július 10. 06:15
Az első félévben a hazai befektetési alapok háromnegyede pozitív teljesítményt ért el, a legjobbak évesítés nélkül is 20-30 százalékot produkáltak. Az abszolút csúcson török, ázsiai részvényalapok voltak, de a magyar kötvények is nagyon szépen hoztak, fél évre átlag 9,1 százalékot. Legrosszabbul néhány abszolút hozamú alap és néhány ingatlanalap befektetői jártak.
Befalap Beelőznek a kazahok - elfordulnak a hazai részvényektől a külföldi alapkezelők?
Eidenpenz József | 2012. július 9. 06:05
Február vége és május vége között átlagosan 2,2 százalékról 2,0 százalékra csökkent az általunk vizsgált 15 külföldi részvényalapban a hazai részvények aránya. Régi hívünk, a Templeton részvényalapja 4,7 százalékról 3,5-re vette vissza magyar kitettségét, a kötvényeink mellett viszont kitartott. A JP Morgannél végre ismét kimutathatók a magyar részvények, de csak 1,1 százalék erejéig. Több alapban még a kazahok is előttünk járnak.
Befalap Megint jól bevásároltak euróból a hazai kisbefektetők
Eidenpenz József | 2012. július 6. 06:06
A hazai befektetési alapok vagyona júniusban majdnem 26 milliárd forinttal nőtt, nagyrészt az ügyfelek friss pénzbefizetése miatt. A húszmilliárdnyi friss tőke közel fele euróban érkezett, a hónap vége felé az alacsony devizaáfolyamok sokakat vásárlásra sarkallhattak. Kedveltek voltak a nagyon kockázatos abszolút hozamú alapok, valamint a pénzpiaci és a tőkevédett alapok.
Befalap A gyengülő forint és a süllyedő tőzsdék ellenére stagnáltak az alapok
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 13:20
Májusban a tőzsdék estek, a forint gyengült, különösen a dollárhoz képest. Ennek ellenére a befektetési alapok vagyona alig csökkent, sőt a legbiztonságosabb alapoknál – mint a likviditási, tőkevédett – nagyobb méretű tőkebeáramlást is láthattunk, főleg euróban. A zártkörű alapoknál még mindig tart a pénzkivonás, de már az utolsó tételek kerültek sorra.
Befalap Ősszel a tőzsdére menne az új vagyonkezelő társaság
Eidenpenz József | 2012. június 13. 09:35
Az elmúlt öt év második legnagyobb nyilvános részvénykibocsátására készül az Altera Vagyonkezelő Zrt. ez év őszén, a Budapesti Értéktőzsdén – mondta a cég sajtótájékoztatóján. Az év elején alapított társaság várakozásai szerint a jegyzést követően a cég saját tőkéje meghaladja majd a kétmilliárd forintot, középtávú terveik között pedig az „A” kategóriába és a BUX kosárba kerülés is szerepel.
Befalap Jól bevásároltak a 285 forintos euróból, de már váltják vissza
Eidenpenz József | 2012. június 4. 15:30
A hazai befektetési alapok vagyona májusban is szolidan csökkent, a befektetők forintot és dollárt vettek ki, ugyanakkor eurót hoztak. A hónap első felében, amikor olcsó volt, inkább betették az eurót az alapokba, a második felében, amikor pedig hirtelen megdrágult, elkezdték kivenni. Sok pénz távozott a részvényalapokból, de jórészt intézményi befektetők műveletei miatt. Megállt viszont az ingatlanalapok zsugorodása.
Befalap Foci és olimpia: miért tegyünk pénzt a sportba?
Gáspár András | 2012. május 30. 11:44
A magyarok 70 százalékát érdekli a nyári olimpia, nehéz olyan embert találni, akit hidegen hagynak a játékok. A foci EB is népszerű esemény, azonban magyar résztvevő nélkül kevésbé érdekes a torna. Egy friss felmérés szerint a sportot támogató márkák jóval ismertebbek, mint a távolmaradók. Az ő népszerűségükből profitálna két új befektetési alap is.
Befalap Válság 2.0: Egyre több ingatlanalapunk táncol a fizetésképtelenség szélén
Eidenpenz József | 2012. május 29. 10:44
Meglehetősen aggasztó helyzetben van a hazai ingatlanalap-szektor: Az egyik kisebb ingatlanalapunk ingatlanait júniusban fogják elárverezni, a másik már csak a tulajdonosi csoport hiteléből képes kifizetni a kilépni kívánó befektetőit. Kettőt végelszámolnak, mert már több mint két éve vannak felfüggesztve, némelyiket pedig súlyos hitelterhek nyomasztják. Kétharmaduk veszteséges vagy alig van hozama.
Befalap Elárverezik a Mag Ingatlanalap objektumait, mi marad a nyugdíjkasszának?
Eidenpenz József | 2012. május 25. 13:02
A Carion Alapkezelő bejelentette, hogy az általa kezelt Mag Ingatlanbefektetési Alap finanszírozója, az FHB érvényesíteni kívánja jelzálogjogait, és június 22-én az alap több ingatlanát elárverezteti. Az ármeghatározás feltehetőleg nem a piacon elérhető legmagasabb árat eredményez majd, ezért az alapkezelő igyekszik megakadályozni az árverést. Az alap egyik legnagyobb tulajdonosa a nyugdíjpénzek miatt az állam.
Befalap Alapok: megint búcsút intett pár tízmilliárd forint
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 13:07
Áprilisban vegyes volt a kép a pénz- és tőkepiacokon, de a világ tőzsdéi gyengültek. Mindez nem kedvezett a hazai befektetési alapoknak, néhány üdítő kivételtől eltekintve a befektetők inkább visszaváltották papírjaikat. A zártkörű alapoknál, amelyek nagyrészt az államosított magánnyugdíj-vagyonban találhatók, még mindig tart a pénzkivonás, bár már csökken a nagysága.
Befalap Olimpiai fémekbe fektető és mindenevő alapok indulnak
Privátbankár.hu | 2012. május 16. 14:37
A 2008 október elején indult londoni olimpia-témájú alap évi 8,6 százalékot fizet ki befektetőinek a napokban. A K&H Alapkezelő Olimpia Plusz néven újabb tőkevédett alapot indít, amelynek hozama az arany, az ezüst, a platina és a palládium árfolyamától függ. A Pioneer Alapkezelő pedig mindenevő, hedge fund-szerű abszolút hozamú alapot hoz létre.
Befalap Megszüntetik a két Aberdeen-ingatlanalapot a német sógor miatt
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 16:31
A két magyarországi Aberdeen-ingatlanalap kezelője bejelentette, hogy ingatlanalapjai megszüntetése mellett döntött, mert a mögöttes német alap is vagy megszűnik, vagy ha fennmarad, akkor is csak évente lesz lehetőség a befektetési jegyeinek visszaváltására. Kísérletet tesznek az összes magyar befektetési jegy visszaváltására május 21-én, kérdés, ez sikerül-e.
Befalap Kisbefektetőknek jön a KID, alapkezelőknek jön az ügyfélszámla-vezetés
Eidenpenz József | 2012. május 15. 10:31
Készül fel az alapkezelői szakma az idén bevezetett törvényi változásokra, mint az esernyőalapok létrehozásának lehetősége, a kisbefektetőknek szóló KID információs tájékoztatók elkészítése vagy az ügyfélszámlák vezetésének lehetősége. Lehet, hogy kisebb módosításokat végeznek még az új befektetésialap-törvényen, miközben készül az alternatív befektetési alapok európai szabályozása.
Befalap Csak egy napra nyitják meg a magyar pénzeket őrző ingatlanalapot
Eidenpenz József | 2012. május 11. 14:44
Megszületett a döntés a két évvel ezelőtt felfüggesztett forgalmazású hatalmas német ingatlanalap, a CS Euroreal sorsáról, amelyben annak idején több milliárd forintnyi hazai befektetői pénzek is bennragadtak. Az alapot egyetlen napra, május 21-ére újra megnyitják a visszaváltások előtt, ám ha túl sokan akarnak kiszállni, akkor sok évre elhúzódó végelszámolás következik.
Befalap A végtörlesztés után is zsugorodnak a befektetési alapok
Eidenpenz József | 2012. május 11. 12:45
A végtörlesztés befejeződésével töredékére esett vissza a hazai alapokból havonta távozó tőke értéke, de nem szűnt meg teljesen a kiáramlás: áprilisban újabb 10,8 milliárd forint távozott. Elsősorban a bankbetét-szerűen használt pénzpiaci alapok zsugorodtak, néhány magasabb kockázatú termék népszerűsége azonban növekedett, mint a hedge fund-szerű abszolút hozamú alapoké.
Befalap Márciusban inkább vásárolta a lakosság a magyar részvényeket
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 09:39
Az államháztartás 17,3, a lakosság 14,2 milliárd forintot veszített márciusban a tőzsdei részvények átértékelődésén, a külföldiek 86,2 milliárdot buktak. Míg az állam eladott, a lakosság és a külföldiek szerény mértékű vásárlásra használták ki az alacsonyabb árakat.
Befalap Megszorítás vagy növekedésösztönzés? – borzasztó nehéz összeállítani a megfelelő koktélt
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 17:30
Nehéz összeállítani az ideális koktélt a gazdaságpolitikában, ha túl sok a megszorítás, visszaesik a gazdasági növekedés, ha túl kevés, az a hitelezőknek nem fog tetszeni. Ez az alapdilemma, minden gazdaságpolitikus más-más megoldást keres. A görög példa is azt mutatja, hogy a társadalom nem fogadja el a túlzott megszorításokat – hangzott el a K&H Alapkezelő előadásán.
Befalap Rossz hír: a lábukkal szavaztak az ingatlanalap befektetői
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 13:23
Kudarcba fulladt a legnagyobb, hatmilliárd euró feletti német ingatlanalap, a SEB Immoinvest újbóli megnyitása, miután jóval több befektetési jegy tulajdonosa kérte vissza pénzét, mint amire az alap 30 százalékát kitevő likvid eszközök fedezetet nyújtottak. Ez rossz hír lehet azoknak a magyaroknak is, akiknek a pénze két éve fagyott be egy hasonló konstrukcióban. A végelszámolás öt évig is eltarthat.
Befalap Befalapokba fektetne? Ezekre érdemes figyelni
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 11:57
A befektetési alapokon keresztüli öngondoskodás nemzetközi viszonylatban is a jövő tervezésének egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb módja. A döntés előtt azonban több tényezőt is érdemes figyelembe venni, többek között a kockázatvállalási hajlandóságunkat. Nem utolsó szempont az időtáv sem, ami alapján a tőkevédett, az abszolút hozamú, illetve a kötvény alapok között válogathatunk.
Befalap Az Erste ingatlanalapja lett a legjobb
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 13:03
Az Erste Alapkezelő által kezelt Erste Ingatlan Alap lett a legjobb hazai ingatlanalap a MoneyMoon független pénzügyi tanácsadó rangsorában. A társaság az általa működtetett referenciastátuszú portálrendszerek alapján rangsorolja a Magyarországon elérhető hazai és külföldi befektetési alapokat, magán-nyugdíjpénztári portfóliókat és unit linked eszközalapokat.
Befalap A Concorde Alapkezelő lett az Év Alapkezelője
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 16:48
A Money Moon a Bamosz szakmai támogatásával idén 13 kategóriában díjazta a legjobb hazai alapokat és alapkezelőket. A Concorde Alapkezelő szerezte meg idén az év legjobb alapkezelőjének járó díjat, illetve a legjobb magyar részvény-befektetési alap is az alapkezelőé volt.
Befalap Május második hetében döntenek a magyar befektetők milliárdjairól
Eidenpenz József | 2012. április 26. 15:09
Az alapkezelő május második hetére ígéri a döntést a CS Euroreal nevű német ingatlanalapról, amelynek visszaváltását 2010 májusában függesztették fel, és amelynél lejár a törvényi határidő. Március végén az alap vagyonának 25,3 százaléka volt likvid forrásokban, de nem biztos, hogy ez elég lesz. Társa, a SEB Immoinvest felemás megoldást választott: egyetlen napra nyit ki, majd újra bezár.
Befalap Forintgyengülést valószínűsít, magyar részvényeket súlyozna alul a K&H Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 11:01
A rossz növekedési kilátások miatt növekedhet a bizonytalanság, ami a részvénypiacon korrekciót indíthat el, a befektetők pedig a biztonságosabb befektetések felé fordulhatnak. Emiatt elsősorban az óvatosabb pénzpiaci, valamint tőke- és hozamvédett befektetéseket ajánlja a K&H Alapkezelő. A forintnál inkább a gyengülés irányában lát teret, a hazai részvényeket és kötvényeket egyaránt alulsúlyozná.
Befalap Csökkenő részvényárfolyamok esetére is jó alap indul
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 12:31
A K&H Alapkezelő továbbra is nagy ingadozásokra számít a részvénypiacokon, és az ilyen időszakok esetén is előnyös alapot indít. Ez nem a teljes futamidőre méri a részvénypiac emelkedését, hanem a három éves futamidőre három külön szakaszban.
Befalap Kinek volt szüksége 59 milliárd forintra a zárt körből?
Eidenpenz József | 2012. április 18. 12:12
Egy vagy több rejtélyes tulajdonos közel hatvanmilliárd forintot vett ki zártkörű részvényalapokból márciusban. A legvalószínűbb, hogy az állam folytatta a nyugdíjvagyon értékesítését, de intézményi vagyonátcsoportosítás is állhatott a háttérben. Az államnak január végi adatok szerint még 183 milliárd forintja forintban denominált, 81milliárdja devizás befektetési jegyekben volt.
Befalap A végtörlesztés után jobban spórolnak az emberek? – euróban talán
Eidenpenz József | 2012. április 16. 17:23
Sokan reménykedtek abban, hogy a végtörlesztés végével javulni fog a hazai megtakarítási kedv. Lehet, hogy ennek a jele, hogy márciusban friss pénzeket fizettek be a hazai befekfetetési alapokba, ami az utóbbi egy évben nemigen fordult elő? Nem biztos, a jelek inkább intézményi vagyonátcsoportosításra utalnak. A tízmilliárdnyi új megtakarításból bő nyolcmilliárdnyi deviza, főleg euró.
Befalap Ezért hanyagolja Magyarországot sok százmillió eurónyi tőke
Eidenpenz József | 2012. április 13. 11:00
A JP Morgan Kelet-Európára szakosodott alapja már régen nem tart hazai részvényeket, ezúttal meg is indokolta, miért: nem tetszenek neki a magyar és lengyel kormány piacellenes lépései, leginkább egyes vállalatok adóztatása. A Templeton alapjában pedig, amely korábban nagyon felülsúlyozta a hazai részvényeket, egyre inkább süllyed a súlyunk. Magyar állampapírjait viszont tartja.
Befalap Ne játssz az étellel, kisfiam – inkább legyél farmer Iowában
Privátbankár.hu | 2012. március 29. 16:11
Németországban folyik a társadalmi vita arról, etikus dolog-e élelmiszerekre spekulálni, ennek keretében most két pénzügyi csoport is le szándékozik mondani az agrártermék-derivatívákról. Másutt olyan árupiaci alapot kínálnak, amely távol tartja magát ettől a befektetési szektortól. Jim Rogers szerint pedig aki gazdag akar lenni, menjen farmernek, vagy legalább lamborghini-márkakereskedőnek.
Befalap Van élet az IMF nélkül is, csak nagyon fájdalmas - figyeljük a kötvénypiacot!
Gáspár András | 2012. március 27. 13:10
A rendszerváltás óta zajlik az a folyamat, aminek eredményeképpen Magyarország újra az IMF küszöbére sodródott. Az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója szerint van élet az IMF-en kívül is, viszont rendkívül komoly erőfeszítéseket igényel, és nagyon drága is - a devizakötvény-kibocsátásnak ezért a szakember szerint nincs itt az ideje. Közeleg a beszállási pont a kötvénypiacon - vagy már itt is van.
Befalap Árfolyamvédett kötvényalapot indít az Erste
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 14:11
Új, forint alapú és elszámolású befektetési alapot vezet be az Erste Alapkezelő. Az új alap sajátossága, hogy a portfólió gerincét az államilag garantált kötvények jelentik.
Befalap 35 százalékos hozammal végzett a K&H alapja
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 11:34
Március 16-án járt le a K&H Mínuszban is plusz elnevezésű tőkevédett alapjának futamideje. A 20 nemzetközi nagyvállalat részvényei végül 3 év alatt 35 százalékos hozamot hozhattak a befektetést mindvégig megtartó ügyfelek számára.
Befalap Növekvő vagyonnal zártak februárban a befektetési alapok
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 08:08
A Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona 10 milliárd forinttal, azaz 0,3 százalékkal növekedett februárban, ami egyrészt a 23 milliárd forintos nettó visszaváltásokból adódik, másrészt pedig az egyes alapok pozitív teljesítményéből. Az alapok jó teljesítménye növekedésbe fordította a befektetési alapok vagyonát. A hónap végén a Bamosz tagok összesen 3.193 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.
Befalap Ennyi eurót és dollárt tett félre a lakosság februárban
Eidenpenz József | 2012. március 14. 13:38
Februárban több mint 11 milliárd forintnyi devizát helyeztek el az ügyfelek a hazai befektetési alapokban, az euró és a dollár nagyjából hasonló arányban volt kedvelt. A végtörlesztési hajrá lecsengésével töredékére esett vissza a pénzkivonás a befektetési alapokból, de így is megközelítette a 19 milliárd forintot. Sok pénzt vontak ki a pénzpiaci és az ingatlanalapokból.
Befalap A Templeton kiszórta magyar részvényeinek mintegy harmadát
Eidenpenz József | 2012. március 9. 18:24
Az év első hónapjában több alapkezelő is növelte a magyar részvényportfólióját, ugyanakkor a Templeton, amely korábban rendszeresen felülsúlyozott bennünket, megszabadult részvényei egy részétől. Vásárolt például a Barings és a JP Morgan egyik alapja. A magyar részvények súlya ugyanakkor még általában alatta marad az irányadó indexnek.
Befalap Nem vicc - itt az aranyba fektető certifikátra szóló opciókat vásároló befektetési alap
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 11:47
Bonyolult tud lenni a pénzügyi termékek világa, az egyik legújabb tőkevédett alap az MKB-nál olyan opciókba fektet, amelyek tőzsdén forgalmazott külföldi arany-certifikátokra szólnak. Az OTP is kedveli az aranybefektetést, de észak-amerikai és feltörekvő piaci részvényekkel vegyíti. A K&H új alapja inkább a multinacionális nagyvállalatokra épít, a Concorde pedig eurós magyar vállalati kötvényekre.
Befalap A Templeton ráült a magyar állampapírjaira és nagyot nyert
Eidenpenz József | 2012. március 5. 17:00
Magyar állampapírokból 7,5 százalékkal több volt január végén a Templeton-alapokban, mint december végén. Ez azonban valószínűleg csak azt jelenti, hogy nem vásároltak újakat, mert a forint is erősödött és az állampapírárak is szépen emelkedtek a hónap során. Más alapkezelőknek viszont nem kellenek a magyar állampapírok.
Befalap Egyelőre nem indít alapkezelőt a CIG-csoport
Privátbankár.hu | 2012. február 29. 11:28
A CIG-csoport tavaly alapított vagyonkezelő cége az anyavállalatokhoz hasonlóan nagy célokat tűzött ki maga elé, de egyelőre nincs döntés arról, hogy alapkezelőként működik-e tovább. Annyi biztos, hogy saját alapot egyelőre nem indítanak.
Befalap A lakossági befektetők felé szeretne nyitni a Generali Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 11:17
A Generali Alapkezelő új stratégia megvalósításába kezdett, amelynek célja, hogy a lakossági befektetőinek a teljes kezelt vagyonhoz viszonyított aránya középtávon 25-30 százalékra bővüljön. Ezzel összhangban az alapkezelőhöz csatlakozik márciustól portfólió-menedzserként Malinovszky Melinda, aki az alapkezelő kötvény- és abszolút hozamú portfólióinak kezelését végzi majd.
Befalap Tényleg a végtörlesztés volt a hibás, februárban fordulat jött
Eidenpenz József | 2012. február 22. 11:33
Míg januárban, a végtörlesztés hajrájában százmilliárdos nagyságrendű volt a tőkekivonás a hazai befektetési alapokból, addig február első három hetében számításaink szerint már csak 10,4 milliárd forintot vettek ki a befektetők. Ha ránézünk egy nagyobb alap grafikonjára, szembetűnően pont a hónap végétől álltak le a jelentősebb visszaváltásokkal.
Befalap Öt olyan ETF, amelyek még George Washingtonnak is tetszettek volna
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 16:01
Hazafiasan is lehet befektetni - legalábbis Amerikában, ahol a nemzeti ünnep alkalmából öt olyan ETF-et ajánlanak, amelyek talán még a nagy államalapítónak is tetszettek volna. A listán belföldi kötvények, dolláralap, fakitermelő alap és brit papírok shortolása egyaránt szerepel.
Befalap Sanghaji óriásalap egyengeti a kínai alelnök körútját
Privátbankár.hu | 2012. február 18. 15:48
A külföldi piacokra igyekvő kínaiakat segíti az az 50 milliárd jüanos alap, amelyet a héten hoztak létre Sanghajban. Az alapot a Sailing Capital International kezeli, amelyet a városi kormányzat befektetési szerve és állami cégek és magánbefektetők egy csoportja jegyez. Az alap, több bankkal együtt 150 milliárd jüan (5250 milliárd forint) értékű befektetés útját egyengeti majd.
hírlevél