BUX
36 085.77
+2.49%
+875.00
OTP
10 240.00
+5.19%
+505.00
MOL
2 014.00
+0.70%
+14.00
RICHTER
6 905.00
+1.25%
+85.00
MTELEKOM
395.00
+1.28%
+5.00
 
Befalap
Befalap Már százával kaphatók nálunk is a külföldi ETF-ek
Eidenpenz József | 2011. november 10. 06:20
Magyarországon százával lehet már tőzsdén kereskedett befektetési alapok jegyeit vásárolni, amelyek olcsó és hatékony módját jelentik a befektetéseknek. Nemcsak külföldi tőzsdeindexek és árupiaci termékek garmadája van az étlapon, de shortolni és tőkeáttételes pozíciókat felvenni is lehet általuk.
Befalap Latin-Amerikát és a Rajna-vidéket ajánlja a K&H Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 16:16
Miközben a világ fejlett gazdaságaiban egyre mérsékelt növekedést prognosztizálnak, továbbra is vannak olyan régiók, országok, amelyek stabil pénzügyi helyzet mellett jó növekedési mutatókat produkálnak – írja a K&H Alapkezelő.
Befalap Euró-alapok: 300 fölött katapultálnak a befektetők
Eidenpenz József | 2011. november 4. 06:20
Októberben is folytatódott a hazai befektetési alapokból való lassú tőkeelvándorlás. A befektetők kifejezetten utálták a kockázatot, szinte minden alapfajta tőkéje csökkent. A 18 milliárd forintos tőkekivonásból 11 milliárd forint az euróban jegyzett, nagyrészt bankbetétszerű pénzpiaci befektetési alapokból történt.
Befalap MAG ingatlanalap: egy nap alatt 42 százalékos bukás
Privátbankár.hu | 2011. október 27. 06:20
Egyik napról a másikra 41,5 százalékot esett a MAG Ingatlan Alap árfolyama, kezelője szerint azért, mert új ingatlanértékelőt alkalmazott, hogy „az előzményektől teljesen független értékelés szülessen” a vagyon piaci értékével kapcsolatban. A befektetési jegyek ma már csak felét érik a 2007-es induláskori értéknek.
Befalap Megsínylik a befektetési alapok a végtörlesztést
Privátbankár.hu | 2011. október 20. 09:34
A kedvezményes devizahitel-végtörlesztés erőteljesen morzsolja majd a lakossági megtakarításokat, így a megtakarítási ráta a 2010-es 6 százalék után várhatóan nem éri el a becsült 7,9-es mértéket. A nyugdíjpénztári vagyonátadás után újabb összegek áramlanak majd ki a befektetési alapokból is, 2012-től azonban már megindulhat egy lassú növekedés.
Befalap Fékezett a befalapok vagyonának csökkenése
Privátbankár.hu | 2011. október 17. 13:32
Folytatódott a hektikus mozgás a tőkepiacokon, amelynek azonban a trendje továbbra is erősen lefelé mutatott szeptemberben. Ennek a tükrében alapvetően jó teljesítményként értékelhető, hogy a befektetési alapok vagyona mindössze 0,3%-kal csökkent.
Befalap Indulásra 4,3 milliárd jött össze az új kötvényalapban
Privátbankár.hu | 2011. október 3. 11:42
Közepes kockázat mellett a globális kötvénypiacokhoz biztosít hozzáférést a Budapest Alapkezelő új befektetési terméke, a GE Money Abszolút Kötvény Alapok Alapja. Az alap vagyonának jelentős részét a Franklin Templeton alapkezelő két alapjába fektetheti.
Befalap Befalapok: százmilliárdos lyukat ütött a szivárgó nyugdíjvagyon
Privátbankár.hu | 2011. augusztus 15. 17:46
Összességében több mint 130 milliárd forint távozott a befektetési alapokból júliusban, és ebben ismét a pénztári vagyon átadását követő befektetésijegy-visszaváltások játszottak meghatározó szerepet.
Befalap A svájci frank nem menedék, hanem egy nagy tévedés - interjú
Gáspár András | 2011. augusztus 15. 07:53
Magyarország egyik legjobb alapkezelője szerint aki azt hiszi, hogy a svájci frank biztonságos menedék, az a pénzügyi rendszer alapvető működésével nincs tisztában. Szabó László a Privátbankárnak adott interjúban azt mondta: Magyarországon ma már nem nagyon lehet befektetni, de a nemzetközi piacokon újra érdemes kockázatot vállalni.
Befalap Új befektetési alap: a fejlett világ felé fordul az OTP
Privátbankár.hu | 2011. július 20. 11:41
Japán lassan kilábal a márciusi földrengés okozta válságból, és ismét visszatérhet a fejlett piacok élére. A Nikkei 225 indexe ugyanis 2,9%-ot emelkedett június kezdete óta, ez pedig a legmagasabb érték a fejlett piacok között. A pozitív irányra a hazai befektetők is felfigyeltek.
Befalap Kiszáll a lakosság: 23 milliárd tűnt el a befalapokból
Privátbankár.hu | 2011. július 18. 11:30
Összességében több mint 23 milliárd forint távozott a befektetési alapokból júniusban, és májussal ellentétben ebben döntően a lakossági visszaváltások játszottak szerepet. Mindez megnyilvánult az alapok hozamaiban is, a júniusi egy százalékos vagyoncsökkenés több mint felét viszont ismét a visszaváltások okozták.
Befalap Megújuló energiába is fektethet a lakosság
Privátbankár.hu | 2011. május 26. 15:03
Elsősorban a lakosságnak indít a megújuló energiával foglalkozó nemzetközi cégek részvényeibe fektető zártvégű alapot az MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. - közölte Csorba Nikoletta, az alapkezelő vezérigazgatója csütörtökön a Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
Befalap Idén eddig 34 milliárdot vontak ki a befalapokból
Privátbankár.hu | 2011. május 9. 18:02
A befektetési alapok vagyona az első negyedévben 1,6 százalékkal, 3 823 milliárd forintra nőtt, az alapok teljesítménye közel kompenzálta az első negyedévi 34 milliárd forintos vagyonkivonást - derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) hétfőn kiadott legfrissebb, negyedéves statisztikáiból.
Befalap Befektetések: nyugati vizeken
Privátbankár.hu | 2011. május 2. 09:10
„A jövőt senki sem láthatja előre, mégis kevés ennél jobb eszköz áll rendelkezésünkre várakozásaink pontosítására” – mondja a CIB új alapjának befektetési politikájáról Komm Tibor, a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója (x)
Befalap Fordulat a befektetési alapoknál - túl nagy a kockázat?
Privátbankár.hu | 2011. április 15. 09:32
Márciusban a befektetési alapok vagyona húsz hónapos töretlen növekedés után csökkent. A vagyon csökkenését nagyrészt az intézményi visszaváltások okozták, amit nem tudott ellensúlyozni a lakossági tőkekivonás mérséklődése - írja legfrissebb összesítőjében pénteken a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ).
Befalap Tovább menekíti a pénzt a lakosság - a nagy halak már kockáztatnak
Privátbankár.hu | 2011. március 16. 10:53
Februárban is folytatódott a januári trend: a világ jelentős részén tovább tartott a pozitív hangulat a tőkepiacokon, így a hazai és a fejlett részvénypiacok mellett a magyar állampapírpiac és a forint is erősödött, a fejlődő piacok viszont gyengélkedtek.
Befalap Derűs évkezdés a befektetési alapok piacán
Privátbankár.hu | 2011. február 15. 10:41
Bár a világ jelentős részén, köztünk a mi szűkebb régiónkban is az új év elején kitartott a decemberi pozitív hangulat a tőkepiacokon, így a hazai és a fejlett részvénypiacok mellett a magyar állampapírpiac és a forint is erősödött, a fejlődő piacok januárban gyengélkedni kezdtek.
Befalap Szárnyaltak a befektetési alapok tavaly
Privátbankár.hu | 2011. február 8. 09:50
A negyedév végére ugyan mintegy 21 milliárd forint távozott az alapokból, azonban a teljes év egészében több mint 500 milliárd forinttal bővült a befektetési alapok vagyona
Befalap Új taggal bővült a BAMOSZ
Privátbankár.hu | 2011. január 12. 18:10
A QUANTIS Investment Management Zrt. belépésével újabb alapkezelővel bővült a Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ). A cég 2009 januárjában kezdte meg befektetési alapok kezelést, jelenleg Magyarország egyik legnagyobb független befektetési alapkezelő társasága, kezelt állománya meghaladja a százmilliárd forintot - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.Privátbankár
Befalap Kevés alapnak sikerült megvernie a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2010. december 31. 07:36
Az utóbbi tíz évben a hazai befektetési alapok kétharmadának sikerült ugyan az inflációt leköröznie, az állampapírhozamokat azonban csak sokkal kevesebbnek. A BUX indexet pedig csak egészen kevésnek, szám szerint háromnak - írta a Napi Gazdaság. A lap pénteki számában megjelent áttekintés szerint a hazai befektetési alapok kezelőinek nagy általánosságban nem biztos, hogy büszkének kellene lenniük az utóbbi tíz évben felmutatott teljesítményükre, bár talán nagyon szégyenkezniük sem kell. Az alapkezelők szervezete, a Bamosz adatbázisában 60 olyan alap szerepel, amelynek van tízéves hozama, ezek közül 42-nek sikerült túlszárnyalnia a tízéves kumulált inflációt, ami éves szinten átlagosan 5,4 százalék volt. Mindössze három - két részvényalap és egy vegyes alap - konstrukció teljesítménye haladta meg a BUX index évi 10,7 százalékos növekedését, és hét, illetve nyolc tudta meghaladni az RMAX és a MAX kötvényindex évi 8,6, illetve 8,1 százalékos hozamát. A legjobb alapok többsége Magyarországon és a környező országokban befektető (kelet-közép-európai) részvényalap (tiszta részvény vagy részvénytúlsúlyos), ezen országok részvénytőzsdéi ugyanis szépen teljesítettek a vizsgált időszakban. Az első tízbe azonban befért két jelentős részvénykitettséggel dolgozó vegyes alap és egy hazai kötvényalap is. Kövesse valós időben a piacokat! Kattintson! MTI, Napi Gazdaság
Befalap BAMOSZ: csökken a lakossági vagyon
Privátbankár.hu | 2010. november 30. 12:19
Az elmúlt három hónapban az intézményes megtakarítások növekedése és a lakossági betéti vagyon mérséklődése volt tapasztalható a befektetési alapoknál
Befalap Nőtt a részvényhányad a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2010. november 10. 17:20
A harmadik negyedévben némileg mérséklődött a tőkebeáramlás a befektetési alapokba az első félév rekord mennyiségű, 400 milliárd forintnyi befektetése után
Befalap Százmilliárdos plusz a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2010. szeptember 15. 10:58
Augusztusban visszatértek az intézményi befektetők a befektetési alapokhoz, ráadásul az elmúlt fél év lakossági tőkebeáramlása is folytatódott
Befalap Új ingatlanalap indult
Privátbankár.hu | 2010. szeptember 2. 15:24
Reconcept Turn-Around Property I. néven, 500 millió forint induló tőkével elindította első zártkörű, nyíltvégű ingatlanalapját a tavaly bejegyzett Indotek-Invesments Befektetési Alapkezelő Zrt. - közölte az Alap tranzakciós tanácsadását végző Reconcept Kft. az MTI-vel. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) már nyilvántartásba vette a 7 éves, 3 és fél évvel meghosszabbítható futamidejűre tervezett ingatlanalapot, amely a befektetők által elvárt értéknövekedést kereskedelmi és ipari ingatlanok hasznosításával, azok átstrukturálásával, újrapozicionálásával kívánja elérni.     A közlemény szerint a Reconcept Kft. a megrendült cégek problémáinak feltérképezésében, a kilábalás stratégiájának elkészítésében, az Indotek Group az ingatlanvagyon jövedelemtermelő képességének helyreállításában rendelkezik szakértelemmel és gyakorlattal.     A befektetési jegyeken magyar intézményi befektetők mellett az Indotek érdekeltségi körébe tartozó cégek osztoznak. Az alap induló tőkéje 500 millió forint, amelyet a befektetők több lépésben 11 milliárd forintra emelnek. Az elsősorban felszámolásokból és banki végrehajtásokból kialakuló portfolió lakóingatlant egyáltalán nem tartalmaz majd.MTI
Befalap Melyek az olcsó és a drága befalapok
Privátbankár.hu | 2010. szeptember 1. 09:32
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete - hasonlóan az elmúlt évekhez - idén is publikálja a befektetési alapok adott évi költségterhelésére vonatkozó mutatószámokat. Az alacsonyabb (1,5% alatti) költséghányadú alapok közé jellemzően a pénzpiaci, a likviditási, a kötvény típusú és a kötvénytúlsúlyos vegyes alapok tartoznak. A tőkevédett alapok nagyobb része esetében a költséghányad ugyancsak alacsonynak (1,5% alatti) tekinthető, azonban ezen alapok esetében az indulás évéhez és esetenként a zártvégű futamidő leteltét követő átalakuláshoz kapcsolódnak a magasabb költségek - olvasható a PSZÁF elemzésében. A TER-mutató (Total Expense Ratio) a befektető által viselt összes költséget jelenti: ez az adott alap összes működési költsége osztva az időszaki átlagos nettó eszközértékkel. Az 1,5%-nál nagyobb költséghányadú alapok közé főként a részvénytúlsúlyos, a tiszta részvény, az ingatlan és a származtatott alapok tartoznak. A származtatott alapok magasabb TER-mutatóját elsősorban az ezen alaptípusok kezeléséhez jellemzően kapcsolódó sikerdíjak okozzák. Az alapfajták tekintetében az alapok alapja és az indexkövető alap az átlagnál jelentősen kisebb, az ingatlanalap – az ingatlanok megvásárlása, működtetése során felmerült többletköltségek (pl.: illeték, ügyvédi díj, biztosítási díj stb.) következtében – az átlagnál jelentősen nagyobb TER-mutatóval rendelkezik. A többi alapfajta TER-mutatója nem tér el jelentős mértékben az átlagos értéktől. A befektetési alapok TER-mutatója földrajzi kitettség.Privátbankár
Befalap A lakossági megtakarítások duzzasztják az alapokat
Privátbankár.hu | 2010. augusztus 10. 10:00
Az elmúlt hat hónap során mintegy 400 milliárd forint tőke áramlott a befektetési alapokba, ilyen mértékű megtakarításra – fél éves időtávon belül – legutoljára 2005-ben volt példa – derült ki a BAMOSZ negyedéves statisztikáiból
hírlevél