BUX
35 376.11
+0.93%
+326.00
OTP
9 770.00
+0.51%
+50.00
MOL
2 008.00
+0.40%
+8.00
RICHTER
6 885.00
+1.85%
+125.00
MTELEKOM
389.00
+1.30%
+5.00
 
Befalap
Befalap Bankbetét helyett befektetési jegyet vennél? 5 tipp a váltáshoz
Eidenpenz József | 2013. október 2. 16:12
Az alacsony kamatok miatt sokan vásárolnak inkább befektetési jegyeket. Ezeknek az az előnyük is megvan, hogy sokféle befektetés között házon belül is lehet átcsoportosítani pénzt, általában olcsón vagy díjmentesen, interneten keresztül, karosszékben ülve.
Befalap Portfólió-színesítéshez vegyen afrikai részvényeket!
Eidenpenz József | 2013. szeptember 26. 19:35
Afrika komoly gazdasági növekedés előtt állhat, elsősorban a gyorsan növekvő népesség és a hatalmas nyersanyagkincsek miatt. A következő évtized befektetési sztorija ez lehet. A magas hozamra törekvő, kockázatkedvelő befektetők számára ajánlják az OTP Afrika Részvény Alapot, amely 5-7 év alatt jó eredményt érhet el.
Befalap Mit válasszanak, akik most mennek át betétből befektetési alapba?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 25. 07:00
Havonta tízmilliárdok távoznak a bankbetétekből az alacsony kamatok miatt és mennek át befektetési jegyekbe. Meddig tarthat ez a folyamat? Sokan most találkoznak először az alapokkal, mit érdemes tudniuk? – kérdeztük Forián Szabó Gergelytől, a Pioneer Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatójától.
Befalap Fordulat előtt állunk - mi lesz, ha eltűnik a reálhozam?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 24. 16:29
A magyarok kedvelik a befektetési alapokat: nemzetközi összehasonlításban is magas a befalapok aránya a befektetéseink között. A kockázatot viszont egyáltalán nem kedveljük, bár alakul a fordulat, az alacsony banki kamatok kihozzák belőlünk az óvatos duhajt. A profik is kivárják, mi lesz a mostani katyvaszból a világban.
Befalap Bankbetét helyett kipróbálna valami mást?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 23. 14:55
2013 szeptember második hetétől jegyezhető a Pioneer Alapkezelő EHO-mentességet* kínáló Rövid Kötvény Alapja. Az alap azoknak a befektetőknek jelenthet megfelelő megoldást, akik 1-3 éves időtávra közepesnél kisebb kockázatú alternatívát keresnek betét megtakarításaik számára. Az Alapkezelő szerint az induláskor jellemző piaci környezetben jó eséllyel lehet a pénzpiaci hozamok feletti teljesítményt elérni a hosszú kötvényalapokénál jóval kisebb árfolyam-ingadozás mellett.
Befalap Óriási összeget vittek el a bankokból júliusban
Eidenpenz József | 2013. szeptember 6. 06:09
Augusztusban is talicskázták be a a befektetési alapokba a pénzt az ügyfelek, kicsit többet is, mint júliusban vagy júniusban. A júliusi adatok szerint óriási összeget, 193 milliárd forintot vett ki viszont a bankbetétekből a lakosság, ilyen még a végtörlesztés idején sem fordult elő. Sokan spekulálnak forintra.
Befalap A válság vége: ideje, hogy pénzt szerezzünk Amerikából - de hogyan?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 3. 17:00
A pénzügyi válság hosszú évei után ismét lendületbe jött az amerikai gazdaság: az USA GDP-jének tavalyi 2,8 százalékos bővülése után a Bloomberg elemzői konszenzusa szerint idén 1,6 százalékos lesz a növekedés, míg jövőre számos elemző vár 3 százalékot meghaladó fejlődést. A CIB Alapkezelő értékelése szerint az is biztató, hogy az 500 vezető amerikai vállalat részvényeit tartalmazó index, az S&P 500 napjainkra meghaladta korábbi csúcsát.
Befalap Csendben tőzsdére vitték Vakmajmot – sokan követik majd?
Eidenpenz József | 2013. augusztus 29. 06:20
Bevezettek a Budapesti Értéktőzsdére egy 44 milliárd forint méretű befektetési alapot, amely messze a legnagyobb tőzsdei alap lesz. Ez főleg adóelőnyökkel jár, várhatóan azonban csak kevesen fogják ezt kihasználni.
Befalap Ez volt a három legeslegdrágább alap
Eidenpenz József | 2013. augusztus 9. 06:10
Közzétették a hazai befektetési alapok tavalyi költségeiről szóló kimutatást, az átlagos költségszint, 1,66 százalék 2011-hez képest csökkent, de magasabb, mint a 2010-es. Néhány kis alapnál durván elszálltak a kiadások.
Befalap Befektetési alapok: hova menekülhetünk a kamat megsarcolása elől?
Eidenpenz József | 2013. augusztus 7. 14:35
Mely alapok lesznek EHO-mentesek, azaz felelnek meg annak az új adókedvezménynek, amely szerint a többségében állampapírokba fektető alap hozama nem EHO-köteles? Erről kérdeztük a magyarországi alapkezelőket. A válaszadók többsége gyorsan átalakítja 1-2 alapját, más inkább a magas hozamra koncentrál.
Befalap Megint bankbetétből alapokba vándoroltak az ügyfelek
Eidenpenz József | 2013. augusztus 6. 06:08
Júliusban is több tízmilliárd forint érkezett a hazai befektetési alapokba, miközben a júniusi statisztikák újra a bankbetétek térvesztését jelzik. Ezúttal főleg a tőkevédett és a likviditási alapokat kedvelték az emberek, de ingatlanalapokba is jutott pénz.
Befalap Ez lesz az új sláger? – ennyit hoztak fél év alatt az államkötvények
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 5. 16:40
Tavaly arany évük volt a kötvényalapoknak, az idei első félév pedig még mindig a banki kamatok feletti hozamokat eredményezett az államkötvényeknél. Az alacsony kamatok miatt sokan keresnek alternatívákat, az egyik kiemelt célpontot a kötvényalapok jelenthetik.
Befalap Hazai kötvényekkel szárnyalnák túl a bankbetéteket
Privátbankár.hu | 2013. július 22. 18:00
Az alacsony és csökkenő banki kamatok sok befektetőnek okoznak fejtörést. Sokan közülük a befektetési alapoknál keresnek megoldást, azokon belül pedig a kötvényalapok kecsegtetnek sikerrel. Az egy évnél hosszabb állampapírok hozama jelenleg magasabb a banki kamatoknál.
Befalap 4132 milliárdos vagyona van az alapkezelőknek
Privátbankár.hu | 2013. július 16. 17:22
Mérsékelt növekedéssel újabb csúcsot ért el júniusban a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai által kezelt befektetési alapok vagyona, amelyekben a hónap végén összesen 4132 milliárd forintot kezeltek - közölte a szervezet kedden.
Befalap Nagyon mennek idén a befalapok: mivel nyerték a legtöbbet?
Privátbankár.hu | 2013. július 16. 13:15
Folytatódott a vagyon gyarapodása a befektetési alapok piacán júniusban is, így a 2013-as esztendő első féléve igazán örömteli képet mutat a BAMOSZ összefoglalója szerint. A befektetési alapok piacán a hónap nyertesei a vegyes alapok voltak, a második helyre ismét az abszolút hozamú alapok kerültek.
Befalap Platina Pí: 7 év alatt évi 17 százalék volt a hozam
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 19:30
Hét éven keresztül átlagosan 17 százalékot ért el a Platina Pí befektetőinek, ami jó teljesítménynek számít. Hedge fund-szerű, globális megközelítésű alap, elsősorban kockázatkedvelő befektetőknek ajánlják, legalább két évre.
Befalap "Úgy kezeljük, ahogy saját megtakarításainkat is" - videó
Privátbankár.hu | 2013. július 10. 19:11
A Concorde Columbus abszolút hozamú alap, az infláció felett minél magasabb reálhozamot igyekszik elérni hosszú távon. Az alapkezelőt egy egész csapat segíti elemzéseivel. A kockázatos eszközök aránya magas, ezért legalább 4-5 évre ajánlják.
Befalap Lantos Csabától vett egy alapkezelőt az FHB
Privátbankár.hu | 2013. július 9. 07:43
Az FHB Jelzálogbank Nyrt. megvásárolta a bank felügyelőbizottsági elnökének alapkezelő cégét - jelentette be a társaság a BÉT honlapján hétfőn.
Befalap Ezt csinálták a bankokban júniusban a kisbefektetők
Eidenpenz József | 2013. július 5. 06:09
Tartott a lakossági megtakarítások beáramlása a befektetési alapokba júniusban is, a májusi adatok szerint pedig a lakossági bankbetétekből tovább vették ki a pénzeket. Az utóbbi hónapoknál azonban jóval szerényebb volt a növekedés, igaz, még ez is 50 milliárd forint feletti összeg. A devizát inkább kivették, talán nyaralásra, talán a 300 forintot kerülgető euróárfolyam miatt.
Befalap Ez az a befektetés, amit pont a magyarokra szabtak?
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 19:00
A hazai kisbefektetők jelentős mértékben kerülik a kockázatot, ezért is kedvelik az alacsony kockázatú tőkevédett alapokat. Ezek a befektetett összeg védelmére kifinomult technikát alkalmaznak és emellett a tőkepiacok valamely részének emelkedése esetén plusz hozamot ígérnek.
Befalap Csökkentsd minimálisra a kockázatod! Így működik a tőkevédelem
Privátbankár.hu | 2013. június 26. 19:30
Az alacsony kamatszint mellett sokan keresik annak a lehetőségét, hogyan lehetne egy kicsit magasabb hozamot elérni. A tőkevédett alapok hosszabb távon ezt nyújthatják.
Befalap Abszolút hozamok viharok után: élet mínusz 36 és plusz 34 között
Eidenpenz József | 2013. június 26. 10:30
Az utóbbi hónapok tőkepiaci turbulenciái, mint a csúcsra menő és onnét visszaeső részvényindexek, a japán jen vagy a zuhanó arany nagy veszteségek és nagy nyereségek előidézésére egyaránt alkalmasak voltak. A hasonló hullámok meglovagolására tervezett abszolút hozamú alapok között soknak két számjegyű az egy éves hozama.
Befalap Továbbra is csúcson a befalapok: íme, a kedvencek
Privátbankár.hu | 2013. június 24. 16:43
Az abszolút hozamú alapok továbbra is a befektetők kedvencei között vannak, továbbra is csúcson a befalapok.
Befalap Csökkentsd minimálisra a kockázatod! Így működik a tőkevédelem
Privátbankár.hu | 2013. június 24. 16:25
Az alacsony kamatszint mellett sokan keresik annak a lehetőségét, hogyan lehetne egy kicsit magasabb hozamot elérni. A tőkevédett alapok hosszabb távon ezt nyújthatják. (x)
Befalap Olvadnak a magyar kamatok: mi van a bankbetéten túl?
Privátbankár.hu | 2013. június 19. 13:11
Lassacskán beindulhat a magyar növekedés, bár bőven vannak gazdasági kockázatok is. Az alapkamattal együtt olvadnak a betéti kamatok - hol keressük idén a hozamot?
Befalap Ezért érdemes likviditási alapot választani bankbetét helyett
Privátbankár.hu | 2013. június 14. 14:50
Az alacsony kamatok miatt most sok kisbefektető keres magának alternatívákat a bankbetétekkel szemben. Ez sokak számára a befektetési alap. Magyarországon a likviditási alapok messze a legnépszerűbbek, az alapok tőkéjének 27 százaléka ilyenekben van.
Befalap Így védik a tőkédet a befektetési alapokban
Eidenpenz József | 2013. június 12. 06:10
Az alacsony kamatkörnyezet miatt sokan vásárolnak mostanában befektetési jegyeket, ahogy azt a statisztikák jól mutatják, miközben a bankbetétek állománya csökken. Az alapok bonyolultabbak, mint a betétek, különböző kockázataik vannak, amelyeket azonban a törvények igyekeznek behatárolni.
Befalap Így próbálnak a betétesek védekezni az alacsony kamatok ellen
Privátbankár.hu | 2013. június 6. 06:09
Májusban megint szépen gyarapodott a hazai befektetési alapok tőkéje, újabb 133 milliárd forintot helyeztek el bennük, majdnem pontosan annyit, mint amennyit a bankbetétekből áprilisban kivontak. Az alacsony kamatok indukálta befektetési láz fő nyertese az OTP Optima. Az ügyfelek sok eurót vettek.
Befalap Kik vonultak utcára Törökországban? És mit akarnak?
Privátbankár.hu | 2013. június 5. 13:12
Egy ismert török közgazdászprofesszor szerint sokkal jobban hasonlít a '68-as diáklázadásokra mindaz, ami most Isztambulban történik, mint az arab tavasznak nevezett lázadássorozatra. Erdogan elnökről könnyen eszünkbe juthat Putyin, pedig Törökországban erősebb a demokrácia.
Befalap Magasabb kamat lekötés nélkül: itt a megoldás
Privátbankár.hu | 2013. június 5. 11:06
A likviditási alapok a folyószámlák rugalmasságát ötvözik a lekötött betétekhez, állampapírokhoz közeli magasabb hozammal. Nincs lekötési idő vagy lejárat, már pár hétre is érdemes lehet megvásárolni.
Befalap Váltás az OTP Alapkezelőnél: új vezér Hamecz helyett
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 10:35
Hamecz István, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója távozik posztjáról: a jövőben az igazgatóság elnökeként a társaság stratégiai irányítója lesz. Korábbi helyettese vette át helyét.
Befalap Mire gyűjtene? Tippek a spóroláshoz
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 14:49
A pénzügyi, befektetési és biztosítási szolgáltatások egyre komplexebbé váltak az elmúlt években, hiszen az embereknek is egyre összetettebb megoldásokra van szükségük a különböző élethelyzetekben és az egyre bizonytalanabb gazdasági körülmények között.
Befalap Több lesz a jövedelmünk, de vajon elköltjük-e?
Eidenpenz József | 2013. május 28. 13:22
Az idén több jövedelem maradhat a háztartásoknál az alacsony infláció mellett, ám nem biztos, hogy ezt fogyasztásra költik majd és ösztönzi a gazdasági növekedést. A pénzpiaci alapok hozama is követi a kamatszint csökkenését, így ez az alapfajta nem válasz az alacsony kamatokra. A részvénypiacok már nem olcsók, de nem is túl drágák.
Befalap 5 év, 55 milliárd forint: ezt tudja a legnagyobb magyar abszolút hozamú alap
Privátbankár.hu | 2013. május 17. 11:45
2013. május 14-én ünnepelte 5. születésnapját az OTP Alapkezelő két legsikeresebb abszolút hozamú alapja. A kategóriájában a legnagyobbra hízott OTP Supra Alap kezelt vagyona 55 milliárd forint, az OTP EMDA Alap 11 milliárd forintot fölött jár.
Befalap A jó reálkamat nemcsak a gazdagok kiváltsága
Eidenpenz József | 2013. május 16. 16:30
Mit lehet csinálni akkor, amikor a kamatszint ennyire rendkívülien alacsony? – tette fel a kérdést Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója a cég sajtóebédjén. A válasz valahol a részvények irányában keresendő. Szomorú eredményeket hozott a kisbefektetők között végzett felmérés.
Befalap Mit ígérnek a bankszámlák legádázabb vetélytársai?
Eidenpenz József | 2013. május 16. 06:15
Hiába menekülnek sokan a kamatcsökkenés miatt a lekötött bankbetétekből a likviditási alapok jegyei felé, azok hozama hasonlóképp süllyed, így nem biztos, hogy többet fognak hozni. Folyószámlának viszont nagyon jók a mostani hozamszinttel is.
Befalap Eleged van az alacsony kamatokból? Így kell befektetési jegyet venni
Eidenpenz József | 2013. május 15. 13:51
Az eddigi adatok szerint ez a befektetési alapok éve lesz, mivel sokan megelégelték a rekord alacsony kamatokat és alternatívákat keresnek. Azoknak, akik most lépnének be erre a piacra, elmondjuk, hogyan, mennyi időre, hol érdemes befektetési jegyeket venni.
Befalap Körkép aranyárzuhanás után – vajon mi van a magyar árupiaci alapokban?
Eidenpenz József | 2013. május 10. 06:10
Nem sok örömet okoztak a befektetőknek az árupiaci termékek mostanában, a látványosan zuhanó aranyon kívül a többi is inkább lefelé tendált. Mintegy féltucatnyi hazai nyílt végű alap fektet viszont be ezen a területen, mi lehet a helyzet velük?
Befalap 111 milliárdos kérdés: elszívják a pénzt a bankoktól a befektetési alapok?
Eidenpenz József | 2013. május 3. 06:11
A márciusinál kisebb ütemben ugyan, de áprilisban is folytatódott a befektetési alapok komoly felfutása, ezúttal 111 milliárd forint feletti összeget helyeztek el bennük. A lakossági bankbetétek viszont mostanában kifejezetten visszaestek, áramlik ki belőlük a tőke. Mindez az alacsony kamatok miatt van.
Befalap „Szerethetik-e a magyar háziasszonyok a tőkevédett befektetési alapokat?”
Eidenpenz József | 2013. május 2. 12:59
Ezt a címet adta a PSZÁF sajtóbeszélgetésének, amiből már eleve érződik némi kételkedés. A kisbefektetők 83 százaléka ugyanis nem érte el az öt, felük pedig a három százalékot sem éves szinten a tőkevédett alapokkal, ráadásul tíz százalék feletti hozamot csak négy alap tudott felmutatni több év alatt.
Befalap Özönlik a pénz a befalapokba: 190 milliárdos plusz egy hónap alatt
Privátbankár.hu | 2013. április 18. 15:05
A befektetési alapok piacán március nyertesei a vegyes alapok voltak, de a második és harmadik helyezett is kétszámjegyű vagyongyarapodást tudott felmutatni.
Befalap Tombol az alapos láz a siralmasan alacsony kamat miatt
Eidenpenz József | 2013. április 4. 06:11
A siralmasan alacsonynak tűnő banki kamatok miatt óriási összeget, 169 milliárd forintot helyeztek el egyetlen hónap alatt befektetési alapokban. A tömegek a forintjukat tették oda, a devizájukat viszont inkább elvitték, valószínűleg eladási céllal.
Befalap Ez már nem az Istenek a fejükre estek - Afrika tárt karokkal várja a pénzedet
Gáspár András | 2013. április 3. 17:00
Afrikával már nem csak a nyaralás megtervezésénél kell számolni, a kontinens egyre inkább szóba jön akkor is, ha befektetési lehetőséget keresünk. Az Equilor Alapkezelő szakemberei szerint Afrika már rég nem az a világ, amire gyerekkorunk filmjeiből emlékszünk – bár kockázatok még mindig vannak, számos mutatóban lekörözik Európát és más fejlett piacokat a kontinens gazdaságai. Az infrastruktúra sokat fejlődött, de bőven van még tér a növekedés előtt.
Befalap A Citadella masszív erődítmény a város felett
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 14:35
Nem véletlenül választhatta a Citadella nevet az alap kezelője, a befektetési filozófiája lényege a hosszú távú szilárd, megbízható növekedés, alacsony kockázat mellett.
Befalap Ez az az alapfajta, amelyet a végtörlesztés sem ingatott meg
Eidenpenz József | 2013. március 27. 12:01
Az abszolút hozamú alapok az utóbbi évek nagy sikertörténetét jelentik a hazai alappiacon. Ez a közeljövőben is fennmaradhat, mert az alacsony kamatszint miatt a befektetők alternatívákat keresnek.
Befalap Soha nem látott alacsony kamatok jöhetnek - interjú
Eidenpenz József | 2013. március 14. 06:00
Hacsak nem gyengül túlságosan a forint, akkor esély van arra, hogy soha nem látott szinten tartósan alacsony marad a forint kamatszintje. A befektetési alapok a kamatcsökkenésből már most is sokat profitálnak, és ebben az évben tovább folytatódhat a tőke átáramlása a betétekből az alapokba. Ennek megfelelően idén is folyamatosan piacon leszünk újabb és újabb tőkevédett alapokkal – mondja Komm Tibor, a CIB Alapkezelő vezérigazgatója.
Befalap Özönlik a pénz a befektetési alapokba
Eidenpenz József | 2013. március 8. 18:06
Több éve nem látott nagyságú összeget fektettek februárban a hazai alapokba, ráadásul egy erős január után. Ebben nagy szerepe lehet a kamatcsökkentésnek és a jó tavalyi hozamoknak is. Kérdés, mi lesz, ha elromlik a hangulat a tőkepiacokon, a múltban ugyanis a kisbefektetők sokszor rosszkor szálltak ki.
Befalap Alapos befektetések: már nem elég a banki kamat
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 11:19
Akár harmadával is nagyobb profitot tehet zsebre az, aki a betét helyett befektetési alapba teszi a pénzét. Tavaly a tíz legjobb alap tíz százaléknál is magasabb hozamot ért el.
hírlevél