BUX
35 322.35
+0.77%
+272.00
OTP
9 745.00
+0.26%
+25.00
MOL
2 004.00
+0.20%
+4.00
RICHTER
6 880.00
+1.78%
+120.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
Befalap
Befalap Kis foci, kis pénz, nagy foci, nagy pénz – a kockázattal nőhet a hozam
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 06:04
Több mint félezer befektetésijegy-sorozat van már az országban, nehéz közöttük választani. Az egyik módszer, hogy a befektető kockázattűrő képessége, kockázati étvágya alapján választ, amihez persze kell tudni az alapok rizikófaktorát. A nagyobb kockázathoz ugyanis nagyobb hozam tartozhat, de csak nagy átlagban és hosszabb távon.
Befalap A bóvli is lehet nagyon szép - Magyarországon a Fidelity
Eidenpenz József | 2013. február 21. 17:20
Mostantól Magyarországon is megkezdi részvény- és kötvénybefeketési alapjainak forgalmazását a londoni Fidelity Worldwide Investment alapkezelő – jelentették be. ­­A cég fundamentális elemzések alapján fektet be. Kötvénypiaci szakértője szerint hosszú távon a bóvli kategóriájú kötvények szép megtérülést biztosítottak a befektetőiknek. Magyarországot viszont alulsúlyozzák.
Befalap Szebbnél szebb növekedési számok a befektetési alapoknál
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 15:40
Folytatódott a vagyon gyarapodása a befektetési alapok piacán januárban is, szépen kezdődöt a 2013-as esztendő. A hónap nyertesei abszolút az abszolút hozamú alapok, két számjegyű volt a gyarapodás, 11,81 százalék. A kötvényalapok vagyona is 9,4 százalékkal emelkedett.
Befalap Ez lesz a következménye a kamatok további csökkenésének
Eidenpenz József | 2013. február 20. 14:00
Jó évet zárt az Erste Alapkezelő tavaly, 50 milliárd forinttal nőtt alapjainak vagyona. A lakossági állampapírok nem annyira az alapoknak, inkább a bankbetéteknek jelentenek konkurenciát. A kamatcsökkenés jót tesz a befektetési alapoknak, ezek felé tereli a megtakarításokat. A jegybanktól a választások előtt nem várnak meredek lépéseket.
Befalap A 10 legnagyobb hazai alap így mesél: csak semmi kockázatot, kérem
Eidenpenz József | 2013. február 20. 06:06
Húszmillió forintos darabáron számolva majdnem tizenhatezer családi házat, azaz egy egész hazai kisvárost meg lehetne vásárolni a legnagyobb hazai befektetési alap 319 milliárd forintos vagyonából. A legnagyobbak jól jelzik, milyen a hazai befektetői mentalitás: csak semmi kockázatot, kérem, magyarok vagyunk.
Befalap Itt a kilenc legkisebb hazai befektetési alap és ezért jártak így
Eidenpenz József | 2013. február 18. 06:00
Több száz alap van Magyarországon, a legnagyobbak tőkéje egyenként is százmilliárdos nagyságrendű. De vajon mekkora lehet a legkisebbeké, és miért alakult ez így? Átmenetileg ekkorák, vagy hosszú távon, és túlélhetik-e ezt, vagy fél lábbal a sírban vannak?
Befalap Hozzánk indulnak a pénzeszsákkal a tengerentúli befektetők
Privátbankár.hu | 2013. február 16. 07:43
A feltörekvő piacokat és a részvényeket preferálják a globális befektetési alapok a fejlett régiókkal és a fix hozamú eszközökkel, illetve a devizákkal szemben.
Befalap Összefogott a Groupama és az OTP Alapkezelő: bent vannak a vízben
Privátbankár.hu | 2013. február 15. 13:33
A Groupama Garancia Biztosító Generáció Életbiztosítása új eszközalapokkal bővült, Generáció Klasszis néven. Az új portfóliók kialakításában az OTP Alapkezelő is közreműködött.
Befalap Amikor a díjat mi kapjuk - egy százalékot fizet az ügyfeleknek az Aegon
Privátbankár.hu | 2013. február 1. 13:36
Az elmúlt év nagyon sikeres volt a befektetési alapok számára, vagyonuk feltehetően a jó hozamok miatt nőtt. Az Aegon Alapkezelő szerint az alapok versenyképesek lehetnek a bankbetétekkel és az állampapírokkal is. Az újonnan számlát nyitó ügyfeleknek februárban egy százalék extrahozamot ír jóvá.
Befalap Az OTP, a K&H és az Erste az alappiac több mint felét uralja
Eidenpenz József | 2013. január 31. 16:30
Tavaly év végén a nyilvános kibocsátású befektetési alapok piacának több mint a felét stabilan ugyanaz a három nagy cég uralta, súlyuk kissé még növekedett is. Eközben multinacionális csoport is tudott több milliárdnyi piacot veszíteni és független hazai vállalkozás is képes volt tízmilliárdos nagyságrendben növekedni.
Befalap Hogyan csinálták a gazdagok? Erre találták ki a befektetési alapokat
Eidenpenz József | 2013. január 23. 06:20
Mit tegyünk, ha van pénzünk, de nem tudjuk, mit tegyünk vele? Ha nem is értünk hozzá és időnk sincs arra, hogy elmélyüljünk a pénzügyekben? Ha kevésnek tűnik a banki kamat és túl magasnak az infláció? Többek között erre találták ki a befektetési alapokat.
Befalap Ez az a 11 százalék, amely 0 és 7,2 között bárhol lehet
Eidenpenz József | 2013. január 18. 13:35
Hónapról hónapra új és új tőkevédett alapokat kínálnak bankjaink, az innovációk száma határtalan. Az egyikkel már a forintra is lehet spekulálni, akkor kap magasabb hozamot az ügyfél, ha az árfolyam nem lép ki egy bizonyos sávból. Kérdés, nem túl szűk-e az a sáv a mostani bizonytalan tőkepiaci környezetben, és megéri-e évi bizonytalan 7,2 százalékért kockáztatni.
Befalap Csak a szlovénoknak több a megtakarítása, mint nekünk
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 17:46
Az elmúlt 8 év azt mutatja, hogy a kelet-európai háztartások óvatos duhajok, ha megtakarításokról van szó. A magyarok teszik félre a második legtöbbet, de a szlovénoktól messze le vagyunk maradva.
Befalap 75 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapok vagyona decemberben
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 11:44
Tavaly év végén 3412 milliárd forint volt az alapok összvagyona. A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége tagjai által kezelt befektetési alapok vagyona 75 milliárd forinttal, 2,3 százalékkal nőtt decemberben.
Befalap Így működik a WARP – könnyebb lesz idegen pályán árulni a hazai alapokat
Eidenpenz József | 2013. január 11. 15:42
Új számítástechnikai rendszeren dolgozik a Keler, amely nemsokára sokkal könnyebbé teszi a hazai befektetési alapok elszámolását. Ennek révén az egyik alapkezelő termékét egyszerűbb és hatékonyabb lesz egy másik pénzügyi csoportnál forgalmazni, ami idővel a kínálat bővülését okozhatja. A rendszert később sokféleképpen továbbfejlesztenék, külföldi rendszerekhez kapcsolnák.
Befalap Csak úgy röpködtek a tíz százalék feletti hozamok - arany évük volt a hazai alapoknak
Eidenpenz József | 2013. január 9. 11:12
A hazai befektetési alapok kétharmada jó vagy nagyon jó hozamot ért el tavaly, például 43 százalékuk teljesítménye meghaladta az évi tíz százalékot. Egyharmaduk volt csak évi hat százalék alatti vagy negatív. Egy évvel korábban, 2011-ben éppen fordítva volt. Jól ment a legtöbb részvényalapnak, az abszolút hozamú alapok zömének és a kötvényalapoknak is.
Befalap Beszállhat a Daimlerbe a kínai óriásalap
Privátbankár.hu | 2013. január 7. 11:38
Meg nem erősített hírek szerint a Daimlerben való jelentős részesedés növelésről tárgyal egy kínai óriásalap. Az értesülést egyelőre nem erősítették meg.
Befalap Így nyertek 33 milliárd forintot a kisbefektetők decemberben
Eidenpenz József | 2013. január 7. 06:20
A decemberi adatok szerint a hazai befektetési alapok népszerűek voltak, 26 milliárd forintnyi friss tőkét helyeztek el bennük és 33 milliárd forintnyi hozamot értek el. Az ügyfelek közel 29 milliárdot fektettek be forintban, plusz elhelyeztek hatmilliárd forintnyi dollárt is, elvittek viszont 12 milliárd forintnyi eurót. Kerülték a részvényt és az ingatlant, keresték a kötvényt.
Befalap A kockázatból idén sem kérünk: hol landol a magyarok pénze?
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 18:00
Míg az év eleji nemzetközi piaci aggodalmak mérséklődésével a külföldi befektetők kockázati étvágya fokozatosan növekedett, hazai szinten egész évben a kockázatkerülés jellemezte a befektetőket. A tőkevédett alapok, a kötvényalapok és az abszolút hozamú alapok érdekelték a magyarokat - és nem csak a bankbetétek.
Befalap Technikai vagy fundamentális elemzés? Egy érdekes kísérlet margójára
Eidenpenz József | 2012. december 19. 05:45
Három, illetve öt év alatt – ami a 2008-2009-es nagy tőkepiaci zuhanást is magában foglalja – nagyon hasonlóan teljesítettek a Concorde Alapkezelő technikai elemzésre és fundamentális elemzésre szakosodott befektetési alapjai. A nagy zuhanás során a kockázatkezelés azonban aranyat ért. Így lehet két (vagy négy) úton ugyanoda elindulni.
Befalap Mivel kaszált az OTP legsikeresebb alapja?
Gáspár András | 2012. december 13. 11:45
Bár még mindig nyögik a nyugdíjpénztári rendszer átalakítását, az OTP Alapkezelő idén is megőrizte piaci részesedését. Az abszolút hozamú alapok iránt nagy az érdeklődés, az OTP Supra idén is talált 2-3 jó sztorit a növekedéshez. Szalma Csaba lassítana a kamatvágás tempóján, várja a magyar devizakötvényt, és nem sok jóra számít E-Star-részvényesként.
Befalap Euróban is, forintban is nyomultak a kisbefektetők novemberben
Eidenpenz József | 2012. december 11. 06:20
Az előző hónapban több mint ötvenmilliárd forintot helyeztek el a hazai alapokban, nagyobb részét nemzeti devizánkban, de az euró is népszerű volt. Érezhetők az első jelei a csökkenő kamatoknak, inkább a kicsit kockázatosabb befektetésfajtákat kedvelték jobban a befektetők, feltámadtak például a kötvényalapok. De jó ez vajon?
Befalap Magyarok is kaphatnak belőle – 455 millió eurót fizet ki az ingatlanalap
Eidenpenz József | 2012. december 3. 18:15
December 11-ével újabb 455 millió eurót fizet ki befektetőinek a CS Euroreal, az egyik legnagyobb, ám végelszámolás alatt levő német ingatlanalap. Ebben hazai befektetők pénze is benne ragadt 2010-ben, így a mögöttes magyarországi alapok végelszámolása is tőle függ. A végelszámolásban jó hír, hogy félévente fizetnek, a rossz az, hogy 2017-ig is eltarthat.
Befalap Az ország, ahol tőzsdei befektetőnek lenni hülyeség - interjú Szabó Lászlóval
Eidenpenz József | 2012. december 3. 08:50
A technikai és a fundamentális elemzők között is vannak nagyon jók, de a józan paraszti ész talán még többet számít – vallja Szabó László, a Concorde Alapkezelő elnöke. A magyar piacon már csak nagyon nagy diszkonttal hajlandó részvényeket venni, mert a kisbefektetőket senki sem védi érdemben. Tíz döntésből kilencet globálisan hoznak, jó eredményekkel, mégis a világ legrosszabb piacán próbálják ezt eladni, de ezen változtatni készülnek.
Befalap Apu, hogy megy be az a nagy óvodám az ingatlanalapba?
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 06:30
Egy törvény értelmében jövő augusztustól minden három év alatti gyermeknek kötelező lesz bölcsődét biztosítani Németországban, csakhogy még 220 ezer férőhely hiányzik, miközben az ingatlanokért megőrülnek a befektetők és felverik az árukat. Az alapkezelők felfedezték a piaci rést, és ingatlanalapokat hoznak létre óvodák és bölcsődék épületeinek bérbeadására.
Befalap 20 évnyi befektetés: Oscar-gála a magyar alappiacon
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 09:21
A magyar befektetési alappiac idén ünnepli a 20. évfordulóját, ennek kapcsán díjazták az alapokat és a szektor kiemelkedő személyiségeit.
Befalap Árral szemben úszik, mégis magas hozamokat ér el a guru
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 13:51
A hedge fund guruk többsége kerüli a nyilvánosságot, vannak viszont, akik kifejezetten provokálják a közvéleményt. Hugh Henry munkáscsaládban nevelkedett, aki saját bevallása szerint momentum kereskedő, bár sokszor a trendektől eltérő irányokkal kereskedik.
Befalap Ez jó hónap volt: Oktoberfest a magyar befalap-piacon
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 14:11
Október igazán megörvendeztethette a hazai befektetőket. A világ tőzsdéi - köztük a fejlődő országok is - enyhén csökkentek, de a magyar index emelkedett. A forint is erősödött mind a dollárhoz, mind az euróhoz képest. A jókedv és a gyarapodás a befektetési alapok piacán is érezhető volt.
Befalap A befalapok a betétesek pénzére utaznak
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 13:55
A magas alapkamat miatt eddig a betéti kamatok szintje kedvezett a konzervatív befektetési attitűddel rendelkezőknek, de a jövőben a magas hozampotenciált ígérő, biztonságos termékek még jobban felvehetik a versenyt a klasszikus befektetési formákkal. A CIB újabb tőkevédett alapot indít.
Befalap Ezért nem szeretünk interjút adni - interjú Vakmajommal és Veermedvével
Eidenpenz József | 2012. november 19. 06:30
A lényeg, hogy a tőke rendelkezésre álljon, és ne veszítsd el – tartják a Concorde-VM abszolút hozamú alap kezelői, Faragó Ferenc és Makara Tamás – vagy ahogy a piac megismerte őket: Vakmajom és Veermedve. A piacok általában hamarabb tudják a híreket, mint az újságírók - ezért rendszerint az áralakulás alapján döntik el, mikor szállnak be a szakemberek egy befektetésbe. Alapjukat pedig ugyanúgy kezelik, mintha a szüleik pénze lenne.
Befalap Ha a bankbetét nem elég: mibe fektessem a pénzem?
Privátbankár.hu | 2012. november 12. 16:21
Aki nem érzi magát befektetési szakértőnek, de szeretne megtakarításával önmagáról és családjáról gondoskodni, annak olyan befektetési formát kell keresnie, amely szükség esetén bármikor pénzzé tehető, ám átláthatóan és ellenőrzötten, profik által felügyelt befektetési lehetőséget nyújt. A befektetési alapok akár kisebb összegű megtakarítások esetén is jó választásnak bizonyulhatnak, és akár az interneten is beszerezhetjük őket. Tuli Péter, az Aegon Befektetési Alapkezelő vezető munkatársának összeállítása.
Befalap "A magyar eszközökkel kapcsolatban van egy nagyon komoly utálat" - interjú
Eidenpenz József | 2012. november 12. 06:20
A Concorde Columbus alap kezelői, Móricz Dániel és Cser Tamás szerint a forint gyengülni fog, az OTP hosszútávra jó részvény, a magyar papírok pedig alulértékeltek, az országgal kapcsolatos utálat miatt nyomott az áruk. A piacon szerintük mindig vannak fundamentálisan komolyan alulárazott termékek, az alap épp ezekre vadászik.
Befalap Olcsó volt, hát felfedezte az amerikai dollárt a magyar lakosság
Eidenpenz József | 2012. november 9. 15:30
Októberben volt a legolcsóbb az amerikai dollár már több mint egy éve, a lakosság pedig 8,6 milliárd forint értékű dollárt helyezett el csak a hazai befektetési alapokban. Az euró is eléggé népszerű volt, több mint tízmilliárd ment oda. Leginkább megint a legalacsonyabb kockázatú alapokat kedvelték, de ismét nagyon népszerű volt a másik véglet is, az abszolút hozamú alapok világa is.
Befalap Bejönnek a magyar ízek? Magyar részvényeket vásárolgatnak a külföldi alapok
Eidenpenz József | 2012. november 6. 15:13
A szeptemberi kedvevő nemzetközi tőkepiaci hangulat minket sem került el, sok külföldi alapkezelő növelte magyar papírjainak arányát. A Blackrock az OTP és a Richter körül legyeskedik, a Templetonnak Egis-e is van, a JP Morgan globális befektetési alapjában is szorított nekünk helyet.
Befalap Kártérítési pert bukott a hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 07:38
Kártérítési pert veszített Ausztráliában az S&P, mivel a legjobbként ajánlott egy olyan befektetést, amely aztán két év alatt értékének 93 százalékát elvesztette.
Befalap Nem nagyon marad más, mint a forint gyengítése - interjú Zsiday Viktorral
Eidenpenz József | 2012. november 5. 06:20
Nagy esélyt lát forintgyengítő gazdaságpolitikára Zsiday Viktor befektetésialap-kezelő, szerinte más módszerrel rövid idő alatt nem lehet gazdasági növekedést előidézni. A befektetők nagyon szeretik a kockázatot, amíg a hozamok pozitívak, de az első öt százalékos veszteségnél visítva menekül a befektetők fele. A Citadella alap ezért az árfolyam-ingadozások simítása mellett igyekszik meghaladni a kockázatmentes hozamot.
Befalap Az OTP-ből is lesz nyugdíjuk az ár ellen úszó norvégoknak
Eidenpenz József | 2012. október 31. 18:11
A világ legnagyobb, 650 milliárd dolláros vagyonát kezelő norvég nyugdíjalap az ár ellen fog úszni, csökkenő árfolyamok mellett fog részvényeket vásárolni. Számunkra sem közömbös, ugyanis hatféle hazai tőzsdei részvényben összesen 1,41 milliárd koronát, 54 milliárd forintot tartott tavaly év végén, nagyjából a legnagyobb BUX-papírokat. Kötvényeinkből is 26 milliárd forintnyi volt nála.
Befalap Abszolút hozamú alapok: a népszerűség megbosszulja magát?
Zsiborás Gergő | 2012. október 30. 17:33
Nem a portfóliómenedzserek, hanem a termékek között kell keresni a sztárokat a hazai befektetési alapok piacán, ahol a válságban elvérzett ingatlanalapok után most az abszolút hozamú alapok a népszerűek. A nyugdíjállamosítás alaposan betett ennek a szektornak, hiszen a hazai alapkezelők így vagyonuk 30%-át, és árbevételük negyedét elvesztették, de van még potenciál a magyar piacon, a sok-sok elszenvedett pofon után a lakossági szegmenst célozzák a hazai alapkezelők.
Befalap Létrehozták a „magyar guruk alapját”
Eidenpenz József | 2012. október 29. 11:49
Négy nyilvános, nyílt végű befektetési alapot indít az Equilor Alapkezelő, miután megkapta az ehhez szükséges engedélyeket a PSZÁF-tól. Zászlóshajónak a lakosság körében egyre népszerűbb abszolút hozamú stratégiát követő két alapot szánják, az egyiket maguk kezelik, a másik az Aegon, a Concorde, a Generali, az OTP és a Raiffeisen„guruinak” alapjaiba fektet.
Befalap Már a profik is betegek attól, ami a piacokon történik - interjú
Gáspár András | 2012. október 18. 06:20
Alaposan felforgatta a piacok működését a gazdaságpolitika szerepének erősödése, kiszámíthatatlan, melyik pillanatban milyen irányt vesz a hangulat - nem véletlen, hogy beköszöntött az ezerarcú carry trade ideje, ami a magyar állampapírok malmára is hajtja a vizet. Orbán Gábor, az Aegon Alapkezelő kötvényüzletágának vezetője többszáz milliárd forint értékű állampapírt kezel, mégis jól alszik.
Befalap Az utóbbi egy évben degeszre kereshetted magad részvényekkel
Eidenpenz József | 2012. október 11. 15:26
Tavaly szeptember végén volt a mélypontja egy tőzsdei minipániknak, a BUX index például rövid időre 15 ezer pont alá is benézett, a világ legtöbb tőzsdeindexe rengeteget emelkedett azóta. Az itthon működő befektetési alapok ennek nyomán nagyon szépen teljesítettek, 491 különböző befektetésijegy-sorozatból 171 évi tíz százalék felett, 39 pedig évi húsz százalék felett teljesített. Jó volt maga a harmadik negyedév is, itt még jobbak az arányok.
Befalap Kétszámjegyű hozamok - a kisbefektetőknek külön becsomagolják a rizikós OTP-alapokat
Eidenpenz József | 2012. október 9. 11:43
Az OTP Alapkezelő adatai szerint az év eleje óta az abszolút hozamú alapok több mint 25 milliárd forintot vonzottak, a normál részvényalapokból viszont folyamatos a tőkekivonás. Az abszolút hozamú alapok vagyona már 170 milliárd forint körül van, az év elején még csak 135 milliárd volt (azóta a tőkeáramlás és a hozam együtt növelte).
Befalap Szeptemberben már nem euróban takarékoskodott a lakosság
Eidenpenz József | 2012. október 3. 15:51
A nyilvános befektetési alapok vagyona szeptemberben 52,7 milliárd forinttal bővült, a növekedés nagy része júliussal és augusztussal ellentétben forintban elhelyezett megtakarítás volt, nem euró. A befektetőknek másrészt igen jó hónapjuk volt, az árfolyamváltozások ugyanis 26,5 milliárd forinttal növelték a vagyonukat.
Befalap Új befektetési alap: a tőkét is visszafizetik a futamidő alatt
Privátbankár.hu | 2012. október 2. 13:26
A befektetési alap piac idei újdonsága a „járadékszerűen” tőke- és hozamfizetést biztosító tőkevédett alap, melyet a K&H hozott létre. A K&H tőkét négy részletben fizető alap a többszöri hozamfizetés mellett a tőkét a futamidő alatt négy egyenlő részletben fizeti vissza, 100%-os tőkevédelem mellett.
Befalap Egyre nagyobb teret nyernek az abszolút hozamot ígérő stratégiák (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 12:14
A lakossági megtakarítások nőttek az utóbbi időben. A hagyományos alapok mellett pedig mind népszerűbbé váltak az abszolút hozamot ígérő stratégiák.
Befalap A guru, aki a japán földrengésen kaszált hatalmasat (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 18. 15:47
Danny Yong, a szingapúri Dymon hedge fund vezetője az egyik legsikeresebb ázsiai befektető. Volt olyan éve, amikor túlóvatoskodta a kereskedést, de a 2010-11-es lendülete kiemelte a versenytársak közül, és világszerte ismertté tette. Legnagyobb üzletét a tavalyi japán földrengésen hozta össze.
Befalap A radikális kiadáscsökkentés egyre inkább tabu
Eidenpenz József | 2012. szeptember 18. 12:33
Bár a kormány szeptember elején horror-forgatókönyvet vázolt fel az IMF elvárásaival kapcsolatban, az Equilor arra számít, hogy ez csak a megállapodás kommunikációjának előkészítését jelentette és jó eséllyel még az idén megszülethet az egyezség. A cég új befektetési alapokat indít. A Magyar Telekomot és a Molt kedvelik az elemzői, az OTP-t és a Richtert kevésbé.
Befalap 15 év alatt 5,5-szörös tőke - ezért nem érdemes ki-be ugrálni az alapokból
Eidenpenz József | 2012. szeptember 13. 12:22
A Concorde 2000 alap 15 éves fennállása óta évente átlagosan 12 százalékos hozamot ért el, aki kezdettől fogva tartja, 5,5-szörösére növelte tőkéjét. Akik azokban ki-be szálltak, azok ennél 6,2 százalékkal kevesebbet kaptak, ami a nemzetközi tapasztalatoknak is megfelelő érték – mondták el az alapkezelő sajtótájékoztatóján. Ez idő alatt sokat lehetett keresni magyar kötvényeken, de jóval szerényebben a részvényeken.
hírlevél