10 éves hozamráta
Részvény / Deviza / Áru Kereken nulla: ennyit kaphatunk, ha 10 éves német államkötvényt veszünk 
Privátbankár.hu | 2019. április 4. 10:13
Ma pont nulla a címbeli kötvény hozama, miután az előző napokban negatív is volt. Az amerikai tőzsdéknek jó napja volt, ahogy Kínának is.
Részvény / Deviza / Áru Rettegést keltett az amerikai jegybank, még a forint is megadta magát 
Fellegi Tamás | 2019. március 25. 10:49
Pénteken nagyot estek az amerikai tőzsdék, ma már Ázsia is, de ami igazán lényeges: a német 10 éves államkötvény negatív hozammal forog, és a többi fejlett európai országé is a 0-hoz közelít. A BÉT jól bírja, a forint azonban nem, átjáróház lett a 315-ös eurónkénti szint.
Részvény / Deviza / Áru Most ingyen finanszírozhatja adósságát a német állam, nagy maflást kapott a forint 
Fellegi Tamás | 2019. március 22. 11:04
Az európai kötvényhozamok tovább zuhannak, hirtelen esni kezdett a forint gyenge német és francia adatok hatására. Megvan a Richter-osztalék mértéke.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlottak a kötvényhozamok, gyengül a forint 
Fellegi Tamás | 2019. március 21. 12:01
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed tegnap váratlanul lazára váltotta monetáris politikáját, így az amerikai kötvényhozamok meredek zuhanásba kezdtek, ma az európaiak is szakadnak.
Állampapír / Kötvény Lassan aláesik a görög hozam a magyarnak, netán a babaváró hitel miatt? 
Fellegi Tamás | 2019. március 19. 06:07
A legfejlettebb eurózónás országok 10 éves államkötvényei, valamint a svéd és a dán hasonló papírok alig biztosítanak hozamot jelenlegi vásárlóiknak, de néhány korábban magas hozamú kötvény, mint a görög és a portugál iránt is megnőtt az érdeklődés. A mi 10 éves hozamunk közben megugrott, mi lehet a háttérben?
Részvény / Deviza / Áru Csúcson az OTP és a BUX, mélyben az európai hozamok 
Fellegi Tamás | 2019. március 18. 11:18
Nagy emelkedéssel örökös csúcsára ért az OTP, vele a BUX is, csökken a Richter. Kína is hasít, Amerika is több havi csúcson, az európai kötvényeket aranyáron veszik.
Részvény / Deviza / Áru Roham a fejlett európai országok kötvényeiért 
Fellegi Tamás | 2019. március 8. 19:12
Nulla felé tart a fejlett európai országok államkötvényeinek kamata, erősödik a forint, estek a Mészáros-részvények, gyengélkednek az amerikai tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru Nem félünk az összeomlástól, hosszú távon gondolkozunk 
Fellegi Tamás | 2019. február 14. 11:39
Csütörtökön tartotta 2019-es piaci kitekintő rendezvényét a Fidelity, ahol arra próbáltak választ adni, mire számíthatunk a piacokon az idei évben. A mottó: nem félünk, a decemberi összeomlás csak kirázás volt. Áttekintették a kötvénypiacot, ezen belül a legszélsőségesebb eseteket, és persze a részvénypiacokat is, ahol vonzó árazásokat látnak egyes esetekben.
Részvény / Deviza / Áru Erőre kapott a forint, helyreállt az osztrák kötvényhozam 
Fellegi Tamás | 2019. február 12. 11:25
A januári inflációs adat hírére erősödni kezdett a forint, az európai legerősebb gazdaságú országok 10 éves állampapírhozamai pedig felugrottak a pénteki zuhanás után. A BÉT-en drágul a Richter, az OTP és az Opus, miközben ellepték a vevők a német tőzsdét.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlottak az európai kötvényhozamok 
Fellegi Tamás | 2019. február 8. 11:15
Pánikszerűen veszik a befektetők az eurózónás országok hosszú lejáratú államkötvényeit, így azok hozama a nullához közelít. Az amerikai tőzsdeindexek tankönyvien viselkedtek, miközben a kereskedelmi háború gyors befejezése illúziónak tűnik.
Részvény / Deviza / Áru Jókorát estek a kötvényhozamok, megugrott az aranyár 
Fellegi Tamás | 2019. január 31. 19:00
A Fed tegnap esti nyilatkozata után, melyből arra következtet a piac, hogy akár véget is érhet az amerikai kamatemelési ciklus, ma jókorát zuhantak az európai és az amerikai kötvényhozamok. Szépen emelkednek az amerikai tőzsdék, a Fed-örömön kívül a Facebook és a General Electric szárnyalása is hajtja a piacot. Itthon a holnaptól AutWallis névre hallgató Altera ment nagyot.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az Apple, szárnyal a Telekom, mégis igaz a pletyka? 
Fellegi Tamás | 2019. január 3. 18:27
Megugrott a Magyar Telekom árfolyama, talán mégis van valami a felvásárlási pletyka mögött. A Mol és az OTP kismértékben esett, nagyot vesztett értékéből a német és a francia index. Amerikában is lenéztek az indexek a mélységbe, de felpattantak, az iPhone gyártója viszont 8 százalékot szakad. Tovább csökkent az amerikai 10 éves kötvényhozam, de a hazai is.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül az angol font, esnek a németek és a franciák 
Fellegi Tamás | 2019. január 3. 10:52
Tegnap magukhoz tértek a kezdeti mélységekből az amerikai tőzsdék, de Európában ma újra az eladóké a terep. Éves mélyponton a 10 éves amerikai hozam.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot erősödött az OTP és a Richter, drágul az olaj 
Fellegi Tamás | 2019. január 2. 18:19
Hatalmasat menetelt napközben a BUX, az európai mínuszok és eltűntek délutánra. Zuhannak a kötvényhozamok, ezúttal a hazai 10 éves kötvény is beállt a sorba.
Részvény / Deviza / Áru Féléves mélyponton a magyar kötvényhozam, nem lett jövő évi minimálbér 
Fellegi Tamás | 2018. december 28. 18:26
Jó idők járnak a régiós államkötvényekre, a 10 éves papírok hozamai esnek (árfolyamuk emelkedik). Erősödtek az európai részvénypiacok, de így is gyenge évet zárnak, Amerika alig mozdul. A pesti börzén az OTP és a Telekom erősödött, a Richter gyengült. Elképesztő, de még mindig nincs 2019-es minimálbér.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az aranyár, újabb üres cég részvénye szárnyal a BÉT-en 
Fellegi Tamás | 2018. december 12. 19:42
Nagyot emelkednek ma az amerikai tőzsdék, felpattannak az indexek a kialakult támasz szintekről. Emelkedett a német 10 éves kötvény hozama, esett a lengyelé, rég nem látott szintre. A pesti börzén a Richter került feljebb, a többi nagy papír alig mozdult, egy kisebb azonban maximális mértékben, 20 százalékkal ugrott meg.
Részvény / Deviza / Áru Esnek az európai kötvényhozamok 
Fellegi Tamás | 2018. december 12. 10:27
A legstabilabb eurózónás országok kötvényhozamai megint extrém alacsonyra kerültek, a tőzsdék közben erősödnek, itthon a Mol és az OTP drágul.
Állampapír / Kötvény Zuhan a magyar államkötvény hozama 
Fellegi Tamás | 2018. december 1. 11:04
A 10 éves magyar államkötvény hozama nagyot csökkent az elmúlt hetekben, immár alacsonyabb, mint az olaszé. Az amerikai 10 éves hozam újra 3 százalék alatt.
Részvény / Deviza / Áru Újra baj van az amerikai piacokon, csúcson az olasz kötvényhozam 
Fellegi Tamás | 2018. október 19. 10:56
Egy-két napig úgy tűnt, hogy a múlt heti tőzsdei összeomlás a múlté, de tegnap megint lefordultak az amerikai indexek, és kritikus szintre értek. Az olasz helyzet sem vidám, szabadulnak a befektetők az állampapíroktól. A tegnapi ugrás után ma csökken a Konzum és az Opus ára.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz, ha a világ elkezd szabadulni a dollártól? 
Privátbankár.hu | 2018. október 11. 15:47
Miután az amerikai elnök sok egyezményből kivonul, kereskedelmi háborúkba bocsátkozik különböző országokkal, és Amerika eddigi szoros szövetségeseivel is romlik a kapcsolata, sok ország megfontolja, hogy mennyi dollárt, sőt amerikai államkötvényt tartson. Ha erősen csökkentik az arányt, felborulhat a kötvénypiac és a dollár is zuhanhat.
Részvény / Deviza / Áru Három éves csúcson a magyar kötvényhozam 
Fellegi Tamás | 2018. október 10. 11:24
Majdnem 4 százalék a 10 éves magyar államkötvény hozama, rég nem láttuk ilyen magasan, jóval a lengyel szint fölött van. A mától felaprózott Konzum gyengül, talán túl sokan vettek előre, várva a 4iG esetében lezajlott szárnyalás megismétlődését.
Állampapír / Kötvény A fele se tréfa – sok éves hozamcsúcs, jönnek a kamatemelések? 
Fellegi Tamás | 2018. október 5. 12:53
A 10 éves amerikai államkötvény hozama szokatlanul nagyot emelkedett, több mint hét éves csúcsra ért. Ennek hatása egyre inkább érződik a piacokon, még az európai kötvényhozamok is felfelé haladnak, ami előrevetítheti az eurózónás, és ennek nyomán a hazai kamatok megemelésének inkább korábbi, mint későbbi megkezdését.
Részvény / Deviza / Áru Erősített a forinton az MNB, magasban a 10 éves kötvényhozam 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 19. 11:10
A jegybank monetáris tanácsának tegnap bejelentett változtatásai jótékonyan hatottak a forint árfolyamára. A hosszú kötvényhozam Amerikában is nagyot emelkedett, ugyanakkor a tőzsdék is felfelé tartanak, de a BUX gyengélkedik.
Állampapír / Kötvény Öt százalék kockázatmentesen? Ezt még a gurunak sem hisszük el 
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 7. 18:01
Felbolydultak a kedélyek befektetői körökben a JP Morgan főnökének arra a nyilatkozatára, hogy az amerikai 10 éves állampapír hozama 5 százalék is lehet a közeljövőben. Úgy gondoljuk, a jelenlegi viszonyok egyszerűen nem teszik lehetővé ezt a hozamszintet, hacsak valami egész rendkívüli esemény nem történik.
Részvény / Deviza / Áru Kikerült a forint a veszélyzónából 
Fellegi Tamás | 2018. július 6. 10:55
Ma úgy tűnik, konszolidálja a forint a héten elért nyereségét. Még így is alulértékelt, de már nincs a korábbi mélypontoknál. Amerikában nagyot emelkedett főleg a technológiai szektor, nálunk esik a Mol. Ismét extrémen alacsony néhány európai ország állampapírhozama, míg a miénk felszaladt.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat erősödött a forint 
Fellegi Tamás | 2018. július 3. 18:20
Nem csak, hogy megtört a hazai valuta szakadatlan gyengülése, de egyből közel egy százalékot erősödött, ezzel több nap gyengülését ellensúlyozta. Közben az állampapírpiac erősen árazza a várható kamatemelést, talán ezért is menekültek az eladók a forint piacáról. Szépen emelkedett a tőzsde is.
Részvény / Deviza / Áru Reménytelen állapotban a forint, kötvényhozamunk a görög szintet közelíti 
Fellegi Tamás | 2018. június 28. 10:50
Örökös mélyponton a forint, a magasban a 10 éves kötvényhozamunk. Ezúttal a cseh korona és a zloty is gyengült. A BUX alig mozdul, az OTP gyengül a Richter erősödik. Amerikában kiadós esést láthattunk, a Dow Jones indexben komoly támasz szint esett el.
Részvény / Deviza / Áru Minden gyengült, ami hazai 
Fellegi Tamás | 2018. június 8. 18:56
Kiadósat zuhant ma a Mol és az OTP, de igazán nagyot a Mészáros-cégek által 50 százalékban felvásárolt 4iG esett, miután sokkal magasabban forgott, mint a rá tett vételi ajánlat ára. Esett az olasz tőzsde is, roppant gyenge a forint, és emelkedett a hazai 10 éves kötvényhozam. Most épp nem vagyunk a befektetők kedvencei.
Részvény / Deviza / Áru Újabb hozamemelkedés, lehagytuk Amerikát 
Fellegi Tamás | 2018. május 18. 10:36
A magyar 10 éves állampapírhozam tovább nőtt, így már az amerikait lehagyva a lengyel szintet közelíti, miközben az európai hozamok is emelkednek. Az olajár a magasban, a forint továbbra is gyenge. Emelkedik a Mol, esik a Richter, a BUX azonban alig változik.
Részvény / Deviza / Áru Meredeken emelkedik az olajár, erős a dollár 
Fellegi Tamás | 2018. május 17. 11:00
Tovább vágtat az olajár, a Brent immár a 80 dollárt közelíti. Újra erős a dollár, de ez nem is csoda, hisz masszív hozamemelkedés zajlik az amerikai államkötvényeknél. Kis pluszban az európai tőzsdék, nálunk az OTP és a Mol emelkedik, a Telekom viszont esik. Még mindig gyenge a forint, bár egy kicsit már gyógyult.
Részvény / Deviza / Áru Végre utolértük Amerikát – búcsúzhatunk az alacsony kamatoktól? 
Fellegi Tamás | 2018. május 16. 10:28
Nagyot ugrottak a hosszabb hozamok világszerte, a hazai 10 éves államkötvény hozama 3 százalék fölé került: utolértük Amerikát. Az OTP próbálja ma összeszedni magát, a Mol viszont esik. Gyenge a forint változatlanul, még gyengébb a török líra.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, az amerikai hozam átlépte az álomhatárt 
Fellegi Tamás | 2018. április 25. 10:59
Az amerikai 10 éves állampapír hozama átlépte a 3 százalékos álomhatárt, a részvénypiacok pedig kiadósat estek, a Google és az Apple vezetésével. Ázsia és Európa is esik, itthon az OTP van lejjebb kevéssel, a forgalom azonban csekély. Gyengül a forint, a zloty és a cseh korona egyaránt.
Részvény / Deviza / Áru Egyre vonzóbbak az amerikai kötvények, esnek a Mészáros-részvények 
Fellegi Tamás | 2018. április 23. 11:31
Tovább emelkedett az amerikai államkötvények hozama, a 10 évesé már hajszálra van a 3 százaléktól, így jóval a magyar fölött jár. Itthon emelkedik a Mol, esik viszont az Appeninn, a Konzum és az Opus. Gyengül a forint, nem sikerült átjutni az eurónkénti 310-es szinten
Részvény / Deviza / Áru Csúcson az olajár és az amerikai hozamok 
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 09:35
Tegnap újabb, közel négy éves csúcsra emelkedett az olajár, miközben az amerikai állampapírok hozama ugyancsak több éve nem látott szintre emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Amit eddig láttunk, még csak a kezdet – tényleg nehéz évünk lesz? 
Fellegi Tamás | 2018. február 22. 06:07
Többen gondolják úgy, hogy a két hete lezajlott, rég nem látott részvénypiaci árfolyamzuhanás, amely egyúttal a kriptodevizáknál is lezajlott, nem csak elszigetelt jelenség volt, hanem egy komolyabb trend előszele. Nézzük, miért gondolják ezt, és mikor vélhetjük úgy, hogy bejönnek jóslataik?
Állampapír / Kötvény Heves hozamemelkedés indult – a magyar kamatszint is megmozdult 
Fellegi Tamás | 2018. január 31. 06:06
Régóta várt, de eddig be nem következő folyamat szemtanúi lehetünk: a befektetők már nem elégednek meg a nevetségesen alacsony, esetenként negatív kötvényhozamokkal, már igénylik a normálisabb kamatszinteket. Heves eladások indultak a kötvénypiacon, komoly hozamemelkedés zajlik, lehet, hogy ez csak a kezdet?
Részvény / Deviza / Áru Nagyot emelkedett a hosszú távú magyar kamatszint 
Fellegi Tamás | 2018. január 23. 10:51
A tavaly szakadatlanul zuhanó 10 éves magyar államkötvény hozam az elmúlt napokban megfordult és meredeken emelkedett. A tőzsdék közben tovább emelkednek, Amerikában teljes az őrület, Európa szelídebb, nálunk OTP van immár soha nem látott magasságokban, és néhány kisebb papír is igencsak kitesz magáért.
Részvény / Deviza / Áru Jóval magasabb már a dollár hozama, mint a forinté 
Fellegi Tamás | 2018. január 9. 10:50
2,5 százalékra emelkedett az amerikai 10 éves állampapír hozam, míg a hazai 2 százalék alatt van. Az európai tőzsdék ma is emelkednek, kisebb mértékben a BUX is, csúcson az OTP. Gyengül a lengyel zloty és kismértékben a forint is, a magasban az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Két százalék alatt a 10 éves államkötvény hozama 
Fellegi Tamás | 2018. január 8. 21:21
Folytatódott a hosszabb lejáratú magyar állampapírok hozamának csökkenése, immár 2 százalék alá került a 10 éves lejárat. Az amerikai tőzsdék az év ötödik kereskedési napján is felfelé mennek, ugyanezt tette ma Európai is, és a hazai börze is. Tovább erősödött a török líra, estek a főbb kriptodevizák.
Részvény / Deviza / Áru Jó napja volt a forintnak, szárnyalnak a görögök 
Fellegi Tamás | 2018. január 2. 18:55
Szép erősödéssel nyitotta az évet a forint, de a lengyel zloty is felfelé mozdult. Az európai tőzsdék nagy eséssel nyitottak, de miután Amerika nagy ralival kezdte az idei évet, mérséklődtek a mínuszok. Emelkedni kezdtek az európai kötvényhozamok a rendkívül alacsony szintekről. A BÉT-en a Richter esett vissza, az OTP és a Mol emelkedett.
Makro / Külgazdaság Könnyen felgyorsulhat az infláció és a hozamemelkedés 
Fellegi Tamás | 2017. január 31. 17:02
Megtörtént, amire a jegybankok várva vártak: az infláció a fejlett országokban közelíti a jegybanki célt. Az amerikai monetáris politika már reagált, máshol még nem léptek. Az infláció azonban nem feltétlenül áll itt meg, korábbi példák alapján szeret tovább szaladni, és akkor aztán kipukkad a kötvénypiaci lufi.
Személyes pénzügyek Pénztári forintok: csurognak a kétszámjegyű hozamok 
Zsiborás Gergő | 2013. február 12. 15:12
A legtöbb nyugdíjpénztár infláció felett, kétszámjegyű hozamokat fizet tagjainak, a 10 éves hozamráták is kecsegtetőek - a válság ellenére is. A magánkasszák is jól teljesítenek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG