2012
Befektetési alapok Csak úgy röpködtek a tíz százalék feletti hozamok - arany évük volt a hazai alapoknak 
Eidenpenz József | 2013. január 9. 11:12
A hazai befektetési alapok kétharmada jó vagy nagyon jó hozamot ért el tavaly, például 43 százalékuk teljesítménye meghaladta az évi tíz százalékot. Egyharmaduk volt csak évi hat százalék alatti vagy negatív. Egy évvel korábban, 2011-ben éppen fordítva volt. Jól ment a legtöbb részvényalapnak, az abszolút hozamú alapok zömének és a kötvényalapoknak is.
Makro / Külgazdaság A Malév-csődtől a rapid oktatási reformig - ez volt 2012 (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. december 30. 11:59
Visszaeső GDP, becsődölő vállalatok, elbocsátási hullám, elmaradt IMF-megállapodás, aszály, Matolcsy-csomagok - tekintsünk vissza az elmúlt esztendőre.
Részvény / Deviza / Áru Jövőre meghalhat a kínai nagybácsi 
Privátbankár.hu | 2011. december 27. 13:23
Majdnem három éves mélypontra kerültek a kínai tőzsdék az év végére. Évek óta a megváltó-szerepet várja Kínától a világgazdaság, de úgy tűnik a „világ húzóereje” elfáradt és inni kér. Egyelőre nincs baj, de még mindig kérdés, hogy Kína és a többi nagy feltörekvő gazdaság mennyire szenvedik meg a következő években a minden bizonnyal recesszióval küzdő világméretű kereskedelmet. Az elvárások évek óta túl vannak fűtve, a pániknak pedig beláthatatlan következményei lehetnek.
Adó Húsbavágó megszorításokat jelentett be a kormány - videóval 
Privátbankár.hu | 2011. december 15. 14:25
Jelentős, 320 milliárd forintos kiigazításra kényszerült a kormány a jövő évi költségvetésben. Nagy részét elveszik a jövő évi tartalékból, a többit minisztériumi fejezetekben zárolják, megint megcsapolják a magánnyugdíj-pénztári rendszert és emelik a dohánytermékek jövedéki adóját. Matolcsy György szerint így garantált a hiánycél tartása. A miniszter szerint a következő években növekedés jön, a terveket is erre alapozzák.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG