állami nyugdíjrendszer
Makro / Külgazdaság Fontos információ jött a nyugdíjkötvényről
Baka F. Zoltán | 2021. március 20. 18:11
Két napja úgy tűnt, végleg lemondhatunk az új megtakarítási termék bevezetéséről.
Közérdekű Indul a hajrá az év végi adócsökkentéseknél
Privátbankár.hu | 2020. december 5. 13:32
Év végén nagymértékben megugranak a befizetések az adókedvezményt biztosító lakossági megtakarítási konstrukciókba. De vajon mire érdemes figyelni, mely konstrukciókat éri meg választani? Megmutatkozik-e a koronavírus hatása e téren is, és ha igen, hogyan?
Makro / Külgazdaság Emiatt torzul a nyugdíjrendszer jövőre
Baka F. Zoltán | 2020. június 9. 16:12
A 3 százalékos emeléssel szemben az átlagnyugdíjak valójában 4,5 százalékkal emelkednek, de ez nem mindenkinek lesz jó hír.
Makro / Külgazdaság Megjött a friss adat: a nyugdíjasok szenvednek a legjobban a drágulás miatt
Baka F. Zoltán | 2020. május 8. 14:29
Körükben az infláció 4,1 százalék lett az első négy hónapban, az élelmiszerek drágulása őket sújtja a leginkább.
Makro / Külgazdaság Így csúsznak le a nyugdíjak a következő évtizedekben
Baka F. Zoltán | 2020. május 7. 10:01
A brüsszelbe küldött jelentésében elismerte a kormány, hogy egyre kevesebb jut az ellátásokra a GDP-hez viszonyítva.
Személyes pénzügyek Félünk, hogy nem lesz nyugdíjunk – mennyit tudunk félretenni?
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 20:33
Egyre kevesebben vannak azok, akik csak az államtól várják majd a nyugdíjat, ezért egyre többen gondoskodunk valamilyen formában magunk is a jövőbeni ellátásunkról. Ha a nyugdíjunkról van szó, kerüljük a kockázatot, és egyre többen választják az online megtakarítást.
Makro / Külgazdaság Megszavazták: nulláról indulnak az egyéni számlák
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 18:06
Az elfogadott törvény szerint a számlákra az ez év eleje után befizetett nyugdíjjárulék összege kerül, Rogán Antal ellentétesen nyilatkozott.
Makro / Külgazdaság Rogán: jóváírják a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 17:22
Még idén jóváírják az állami nyugdíjrendszerben elinduló egyéni számlákon a korábbi magánnyugdíj-pénztári befizetéseket - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Személyes pénzügyek Nem megy a szlovákoknak a nyugdíjállamosítás
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 09:37
A rosszabb feltételek ellenére sem távoznak tömegesen Szlovákiában az ügyfelek a nyugdíjpénztárakból -írja a Biztosítási Szemle. Január 31-ig lehet kilépni, eddig azonban a kormány által várt 60 ezerrel szemben mindössze 16 ezren távoztak. A magánnyugdíjszámlájukon eddig megtakarított pénz az államkasszába kerülne.
Személyes pénzügyek Majd az állam bácsi! Tervezgetésből nem lesz nyugdíj
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 11:55
Bár a leendő nyugdíjasok nagy többsége több forrásra is támaszkodik időskori éveit illetően a vizsgált országokban, még mindig az állami nyugdíjbiztosítás előfordulási aránya a legmagasabb az egyes formák között - derül ki az Aegon megbízásából végzett, kilenc országot érintő, nemzetközi kutatásból. Az állami nyugdíjpillér szerepe Magyarországon az egyik legjelentősebb.
Személyes pénzügyek A magyar útra lép Robert Fico
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 14:01
A szlovák kormány 9-ről 6 százalékra csökkentené a magánnyugdíjpénztárakba kerülő járulék arányát - adta hírül a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági napilap hétfőn saját forrásokra hivatkozva.
Személyes pénzügyek Itt vannak a végleges adatok: a tagok negyede otthagyta a pénztárát
Zsiborás Gergő | 2012. április 6. 15:03
24 907 pénztártag gondolta meg magát tavaly január óta, ők most úgy döntöttek, mégis az állami nyugdíjrendszert választják. Az előzetesen várthoz képest mindenképp meglepetés, hogy a tagok negyede végül visszalépett a tb-be.
Személyes pénzügyek Pénztártagok nyugdíja: most akkor 75 vagy 100%? Vagy 76%?
Zsiborás Gergő | 2012. április 5. 15:30
Akkor most 100 vagy 75%? Ez volt az elmúlt hónapok egyik fontos kérdése, legalább is annak a 100 ezer embernek, akik tavaly január végén nem léptek át az állami nyugdíjrendszerbe. A kérdés prózaian egyszerű: a magánnyugdíjpénztári tagok mekkora nyugdíjat kapnak majd? Az ügyben ismét a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordultunk és kiderült, tulajdonképp mind a két szám igaz. Sőt, van egy harmadik is.
Személyes pénzügyek Minden ötödik nyugdíjpénztári tag visszalépett
Zsiborás Gergő | 2012. április 3. 12:50
A Stabilitás Pénztárszövetség korábban arra számított, hogy kevesen lépnek majd vissza a magánnyugdíjpénztárakból az állami rendszerből. Múlt hét pénteken a friss adatok szerint a tagság 10%-a lépett vissza. A legfrissebb adatok szerint azonban több mint 20 ezeren léptek vissza a tb-be - tudtuk meg a szövetségtől.
Személyes pénzügyek Pénztártagok döntése: ma éjfélig még elintézhetik a postán
Privátbankár.hu | 2012. március 31. 00:19
Az ombudsmannak a gazdasági helyett a nemzeti erőforrás miniszter adott tájékoztatást a pénztártagok nyugdíjáról. Az NGM hallgat, nem reagált arra sem, hogy a határidőt meg kellene hosszabbítani, Szabó Máté szerint a pénztártagoknak nem volt elég idejük ugyanis. Valójában információjuk nem volt - már tavaly december óta. Az utolsó 24 óra következik.
Személyes pénzügyek Hétvégéig lehet visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 18:42
A magánnyugdíj-pénztári tagok március 31-ig jelezhetik, hogy visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, az Országgyűlés döntése alapján pedig reálhozamukat adómentesen vehetik fel. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint az Országgyűlés megszavazta a kiszámíthatóságot és biztonságot jelentő állami rendszerbe átlépők részére, a reálhozam és tagdíj-kiegészítés felvételének adómentességét.
Személyes pénzügyek A fennmaradásért adományokat is hajlandóak fizetni a pénztártagok
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 14:45
Kedvezően fogadták a pénztártagok a Stabilitás Pénztárszövetség javaslatát a működési célú adomány bevezetésével kapcsolatban. A felmérés szerint a maradó tagok közel háromnegyede továbbra is kitart korábbi döntése mellett, és nem tervezi a visszalépést az állami nyugdíjrendszerbe.
Személyes pénzügyek Küzdenek a magánnyugdíjpénztárak: a dacnak ára van, csak legyen, aki fizeti
Zsiborás Gergő | 2012. február 22. 06:13
A magánpénztárak továbbra sem kapták meg a KEHI-vizsgálat eredményét, úgy tudjuk feljelentés sem született a pénztári vezetők ellen. A magánkasszák két héten belül bejelenthetik, hogy milyen formában működnek tovább, ha egyáltalán fenn akarnak maradni, a tagoknak így egy hónapja lesz még gondolkozni a maradáson. A tagság elszántnak tűnik, de a "dacnak" ára van. Mennyi - és mire mennek majd el ezek a pénzek?
Személyes pénzügyek Haldokló magánpénztárak: teljes a szabályozási káosz
Zsiborás Gergő | 2012. február 20. 15:44
A Stabilitás Pénztárszövetség egy kérdőív kitöltésével méri fel, milyen lehetőségei vannak a magánnyugdíjpénztárak hosszú távú fenntartásának - erre ugyanis törvényi lehetőség van, de még több anyagi áldozatot követel a tagoktól, miközben az állam a tb rendszer kapuit újra szélesre tárta.
Személyes pénzügyek Egyelőre nem nagyon mozgolódnak a pénztártagok
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 10:00
A magánnyugdíjpénztáraknál egyelőre nem tolonganak azok az ügyfelek, akik visszalépnének az állami rendszerbe - derül ki a Napi Gazdaság által készített felmérésből. A lapnak nyilatkozó pénztárak elmondása szerint eddig alig 10-20 ügyfél jelezte, hogy mégsem tartja meg tagságát.
Személyes pénzügyek Pénztártagok nyugdíja: hogy lesz a 75%-ból 100%?
Zsiborás Gergő | 2012. január 12. 15:19
Utánajártunk, mekkora állami nyugdíjra számíthatnak a pénztártagok az államtól. Az ezt lehetővé tévő stabilitási törvény egyértelműen fogalmaz, a helyzetet az bonyolítja meg, hogy a pénztártagok befizetéseit tavaly decemberig "ideiglenesen" elvonta az állam. Ők most kiegészítést és kompenzációt is kapnak - de ez egyben újabb kérdéseket is felvet.
Személyes pénzügyek Sokkal drágább az állami nyugdíjrendszer, mint a magánpénztárak
Privátbankár.hu | 2011. október 28. 17:14
A PSZÁF pénteken publikált tanulmányából kiderül, nem igaz, hogy a magánnyugdíjpénztárak drágán működtek. Az állami rendszer vagyonarányosan kétszer olyan drága
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.