<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Államkincstár
Makro / Külgazdaság Bejelentette Varga Mihály az Államkincstár új elnökét
Privátbankár.hu | 2021. április 6. 12:40
A pénzügyminiszter Facebook oldalán jelentette be az új elnököt.
Agrár Így akarnak minél több állampapírt eladni a magyaroknak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 6. 07:17
Mától miniszteri biztos segíti az államkincstár megújulását.
Személyes pénzügyek A nyugdíjasok fele még mindig a postást várja
Privátbankár.hu | 2019. február 22. 18:31
A nyugdíjasok 43,1 százaléka postai úton kapta meg járandóságát januárban, 56,9 százalékuk banki átutalással.
Állampapír / Kötvény Megvan, ki adja el azt a rengeteg állampapírt – hát a konkurencia, a bankok
Eidenpenz József | 2016. január 21. 12:14
Az állampapír és a bankbetét konkurensek, mégis a bankok adták el tavaly a lakossági állampapírok túlnyomó részét. A lakossági állampapírok állománya 1106 milliárd forinttal nőtt, de csak 95 milliárddal bővült a Kincstárban őrzött lakossági állampapírvagyon. Az intézmény negyedével növelte a vezetett számlák számát és sorra nyit új fiókokat, feltörőben a Mobilkincstár.
Állampapír / Kötvény Mit kíván a magyar kisbefektető? Babakötvényt a felnőtteknek is!
Eidenpenz József | 2015. szeptember 24. 06:10
Nagy előnye a magyar lakossági állampapíroknak, hogy sokféle van belőlük, de ez néha hátránnyá is képes válni. Ha valaki többféle állampapírt vesz, és sokáig tartja, a kifizetett kamatok eltérő újrabefektetése miatt akár tucatnyi papírja is összegyűlhet. Kéne egy tőkésítő vagy állandóan megvásárolható sorozat, mint a Babakötvény.
Makro / Külgazdaság Buda-Cash-ügy: az államkincstár nem tud mindent biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. március 9. 09:43
Az államkincstár nem tud teljes banki szolgáltatást nyújtani, hiteleket adni, készpénzfelvételt biztosítani - jelentette ki Tállai András a Buda-Cash-ügy miatt befagyott önkormányzati pénzek elhelyezése kapcsán.
Állampapír / Kötvény A kabinet megdicsérte a Kincstárt - további kamatemelés jön az állampapíroknál
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 10:42
A kormányzat elégedett a Magyar Államkincstár szervezeti, működési és informatikai megújulásával - jelentette be az NGM államtitkára. Tállai András szerint a jövő héten folytatódik a lakossági állampapírok hozamának emelése.
Állampapír / Kötvény Eurós magyar államkötvény vagy eurós bankbetét a nyerő befektetés?
Fellegi Tamás | 2015. január 5. 06:09
Ezúttal azt vizsgáljuk meg, hogy eurós megtakarításainkat állampapírban vagy bankbetétben célszerű tartani. Az eurós állampapír, a PEMÁK, vagyis a Prémium Euró Magyar Államkötvény jelenleg kapható sorozata (2017X) most 2,4 százalék kamatot fizet.
Állampapír / Kötvény 7 dolog, amiért megéri a babáknak kötvényt venni
Eidenpenz József | 2014. július 31. 15:00
Tavaly év vége óta lehet Babakötvényeket vásárolni, amelyek évi három százalékos reálkamatot garantálnak. Összeszedtük, miért is éri meg ebbe a megtakarítási formába fektetni az állam által befizetett fix 42 500 forintos támogatáson felül.
Állampapír / Kötvény Pénzügyek okostelefonnal: már ezt is intézheted így
Privátbankár.hu | 2014. április 11. 11:43
Új szolgáltatásokkal bővítette a Magyar Államkincstár okostelefonon keresztül elérhető állampapír-forgalmazási csatornáját, a MobilKincstárt péntektől.
Makro / Külgazdaság Repkedtek a milliárdok: ennyibe kerültek nekünk a képviselőjelöltek
Privátbankár.hu | 2014. április 9. 11:16
Az 1554 képviselőjelölt közül csak 452 futott neki állami támogatás nélkül a kampánynak, többségük most a megkapott támogatás visszafizetésére készülhet. A választási pártharc ugyanakkor - a választáshoz kapcsolódó költségeken felül - több mint 6 milliárdba került az embereknek.
Állampapír / Kötvény Holnaptól kapható az új, magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2014. március 16. 09:58
Az ÁKK újfajta állampapírokat vezet be, amelyek sokkal kedvezőbb feltételeket biztosítanak a lakosságnak, mint az intézményeknek. Az új papír holnaptól érhető el.
Makro / Külgazdaság Ezt hozta Varga: lehet itt még meglepetés
Privátbankár.hu | 2014. január 3. 11:03
A nemzetgazdasági miniszter szerint ha minden jól alakul, akkor a 2,7 százalékos hiánycélnál sokkal kedvezőbb adatot is kaphatunk 2013-ra. Két kérdőjel van még: az önkormányzati rendszer és a takarékszövetkezeti integrációnak juttatott pénz elszámolása.
Adó Itt az az egykulcsos kamatadó, amely háromkulcsos
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 13:50
Hírlevélben tájékoztatta az Államkincstár az ügyfeleket arról, mi után von eho-t mától. A korábban nagyon ünnepelt eurós lakossági kötvény, a PEMÁK kamatát végül sújtja az adó, ám mégis adómentes lehet, ha megfelelő ideig tbsz-en tartjuk. Az egykulcsosnak nevezett kamatadó ezzel kettőből háromkulcsossá vált.
Személyes pénzügyek Tízezrek maradnak gyes nélkül
Privátbankár.hu | 2013. április 17. 07:23
Akár több hónapos csúszásra is számítania kell annak, aki mostanában igényelt vagy igényel az államkincstártól családtámogatást - írta szerdai számában a Napi Gazdaság, amely arra alapozva, hogy tavaly 170 ezren kaptak gyest, néhány tízezerre becsli az érintettek számát.
Állampapír / Kötvény Még sokáig jobb lesz a PEMÁK, mint az euróbetét
Eidenpenz József | 2013. március 18. 06:08
Nagy feltűnést keltett nemrég a PEMÁK, például azzal, hogy az eredeti 200 millió forintos összegből hetek alatt egymilliárd euró lett, és újabb sorozatot kellett kibocsátani a régi helyett. A jelenség magyarázata egyszerű, a papírok kamata tavaly év végén is, és most is jelentősen meghaladja az euróbetétekét.
Állampapír / Kötvény Hatról az ötre jutnak a banki kamatajánlatok, vezet az állampapír
Eidenpenz József | 2013. február 22. 06:10
Évi hat százalék felett már csak kemény akciós feltételekkel lehet pénzt lekötni a bankjainknál egy évre és nem túl nagy összegekkel, bármiféle feltétel nélkül pedig jó, ha kicsivel öt százalék feletti ajánlatot találunk. Az állampapírok hozama egyelőre sok esetben legalább hatossal kezdődik, így vezetnek a versenyben.
Állampapír / Kötvény A mázlisták évi 10,2 százalékos állampapír-kamatot kapnak
Eidenpenz József | 2013. január 24. 17:30
Új inflációkövető Prémium államkötvényt bocsátanak ki 2018/I néven, amely az első negyedévben 8,0 százalékos kamatot fizet, negyed év után azonban ez várhatóan csökken majd. Akik korábban a 2015/J jelzésű papírt választották, nagyon jól jártak, mert nemrég évi 10,2 százalékra nőtt a kötvény kamatozása.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Így érdemes nyugdíjra, lakásra hosszú távon félretenni
Privátbankár.hu | 2012. november 30. 06:20
Aki lépésről lépésre, egy életen át gyűjtögeti megtakarításait valamilyen nagyon fontos célra, hosszú távra, annak nemigen szabad kockáztatnia. De az sem feltétlenül megoldás, ha megtakarított pénzét beteszi az első bankba. A mai magas infláció mellett nem mindegy, mennyire versenyképes a kamat, kell- e adózni, és az sem, hogy hányszor kell egy évben ránéznünk. Szerencsére létezik adókedvezmény, inflációkövetés és újrabefektetés is.
Állampapír / Kötvény Péntektől az Államkincstárnál is vehetünk euró-államkötvényt
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 09:10
Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által kibocsátott három éves futamidejű, változó kamatozású Prémium Euró Magyar Államkötvény (PEMÁK) már november 23-ától elérhető a Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáiban is.
Állampapír / Kötvény Kezdősarok: Nulla forintos értékpapírszámlák vannak az Államkincstárnál
Eidenpenz József | 2012. október 10. 08:00
Miközben divat lett a nulla forintos banki folyószámla, kevesen tudják, hogy sok éve nulla forintos fenntartási költségű értékpapírszámlán tarthatják állampapírjaikat a tulajdonosok a Kincstárnál. Ezen kívül a leggyakoribb pénzmozgásokért sem számolnak fel költséget, miközben telefonos és internetes rendszereken keresztül is lehet tranzakciókat végezni.
Makro / Külgazdaság Újabb lyuk a büdzsén - csúcsra értek a nem fizetett köztartozások
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 10:54
Látványosan megnőtt az adósság idén, azt követően, hogy az állam átvette azokat az egészségügyi és oktatási intézményeket, amelyeket a csődbe ment városi és megyei önkormányzatok már nem tudtak finanszírozni.
Adó A kormány sem tudja, honnan lesz pénz a Munkahelyvédelmi Akciótervre
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 11:27
A kormánynak 300 milliárd forintra van szüksége a jövő évre tervezett Munkahelyvédelmi Akcióterv végrehajtásához. A szükséges pénzt három forrásból akarta előteremteni, ebből kettő: a MNB és az Államkincstár megadóztatása valószínűleg nem valósítható meg, a hatékonyabb adóbeszedésből várható összeg pedig bizonytalan.
Adó Döntött a Parlament: az MNB-nek is fizetnie kell a tranzakciós illetéket
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 07:40
A Parlament hétfőn támogatta azt a módosító javaslatot, amely a pénzügyi tranzakciós illeték fizetésére kötelezettek körébe bevonná a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) és kiterjesztené annak hatályát a Magyar Államkincstár körében végzett pénzforgalmi szolgáltatásokra is. Az illeték fizetési műveletenként legfeljebb hatezer forint lehet.
Adó Matolcsy: az MNB és a kincstár megsarcolásából lesznek munkahelyek (részletek)
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 15:03
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi műveleteire is kiterjeszthetik a pénzügyi tranzakciós illetéket - erről a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Fidesz-KDNP frakciószövetség állapodott meg.
Állampapír / Kötvény Elfogyott a csúcsprémiumot fizető inflációkövető kötvény
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 13:11
Az ÁKK bejelentette, hogy elfogyott a kisbefektetők egyik kedvence, a 2015/J jelzésű inflációkövető kötvény, amely társainál 1-2 százalékponttal többet, öt százalékpontot fizetett a pénzromlás felett. Van ugyanakkor olyan kötvény, amely alacsonyabb prémiumot fizet, de legalábbis jelenleg magasabb a nominális kamatozása.
Állampapír / Kötvény Kedvcsinálónak szánják a féléves lakossági államapírokat
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 12:22
Féléves Kincstárjegy néven 7,5 százalékos induló kamattal bocsát ki új, hat hónapos futamidejű, fix kamatozású értékpapírt az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt). Az új termék jegyzése május 2-án indul – közölte a szervezet.
KKV Milyen ügyfél az állam? 47 milliárddal tartoznak a közintézmények
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 07:50
A februári csökkenés után márciusban stagnált a közintézmények lejárt tartozása, amely 47,1 milliárd forint - írja a Napi Gazdaság szerdai száma. Az egészségügy sáros a legnagyobb mértékben, így a Nemzeti Erőforrás Minisztérium könyveiben szerepel a legtöbb tartozás.
Állampapír / Kötvény Minden héten lesz majd másik - jön az új lakossági állampapír
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 16:08
Féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel bővül a lakossági állampapír-kínálat, az első sorozat jegyzése előreláthatólag május első napjaiban indul. A tárca kommunikációs titkárságának írásos válaszából kiderül, hogy a konstrukció és az értékesítés nagyban hasonlít majd a Kamatozó Kincstárjegyéhez.
Állampapír / Kötvény Ennyit veszítesz, ha meguntad a régi kötvényeidet
Eidenpenz József | 2012. április 4. 13:12
Kis mértékben változott az inflációkövető Prémium államkötvényekre alkalmazott visszaváltási árfolyamok rendszere, az eddigi futamidő- és kamatfizetés-függő árfolyamok helyett minden papírra egységesen 98 százalékos árat alkalmaznak. Ezzel várhatóan csökken a papírjaikat csak rövidebb ideig tartó, gyakran cserélgető ügyfelek száma. Más banki- és államkötvényeknél hasonló marzsot alkalmaznak.
Állampapír / Kötvény Már három évre is van 9,5 százalékos kezdőkamat az államnál
Eidenpenz József | 2012. március 19. 14:47
Újabb papírral bővült az inflációkövető lakossági kötvények sora, a 2015/K három éves létére is tudja azt, amit öt éves társa: 9,5 százalékot fizet az első évre. Az előző három éves papír csak 9,3 százalékot nyújt jelenleg, viszont abból a szempontból kedvezőbb, hogy azután öt százalékot fizet az infláció felett, míg a most startoló társa csak négyet.
Állampapír / Kötvény Érdemes régi kötvényeinket 9,5 százalékos kamatozásúra cserélni
Eidenpenz József | 2012. március 1. 14:50
Annak ellenére csökkent januárban a Prémium inflációkövető lakossági államkötvények állománya, hogy egy új, sokkal magasabb, 9,3 százalékos kamatozású sorozatot vezettek be, remek eladási adatok mellett. Ennek oka lehetett a végtörlesztés, korábbi papírok lejárata és az, hogy sokan a régi kötvényeiket cserélték újra. Az új kínálat még jobb, már 9,5 százalékos kamatozású papír is van.
Állampapír / Kötvény Eldőlt, hogy bárkinek 9,5 százalékos kamatot fizet az állam
Eidenpenz József | 2012. február 29. 11:42
Meghirdették a következő inflációkövető, úgynevezett Prémium államkötvény feltételeit, az új papír öt éves lesz, és a mindenkori január/januári infláció felett négy százalékos kamatprémiumot fizet. A prémium alacsonyabb, mint az előző sorozatnál, a kezdő kamata viszont így 9,5 százalék, ami magasabb, mint a – csak három éves - 2015/J-nél.
Állampapír / Kötvény Három-négy hét alatt nyolcvanmilliárd forintnyi inflációs kötvény fogyott
Eidenpenz József | 2012. február 3. 11:36
Február 2-től újabb húszmilliárd forinttal megemelték a 2015/J jelzésű, évi 9,3 százalékos kamatozású inflációkövető kötvény maximális mennyiségét, vagyis kevesebb, mint négy hét alatt elfogyhatott az előző nyolcvanmilliárd. A kötvény az állampapír-hozamok csökkenése miatt vonzóbb, egyelőre a bankbetétek sem érik utol.
Állampapír / Kötvény Lehet harmincmilliárddal több? Nagyon veszik az új állampapírt
Eidenpenz József | 2012. január 25. 13:10
Két hét alatt elfogyott vagy közel került a végéhez az az 50 milliárd forintnyi inflációkövető kötvény, amelyet a Kincstár fiókjai január 12-től árultak, ilyen vételi érdeklődésre eddig alig volt példa a hazai lakossági állampapírok történetében. Sokan előre adták le megbízásaikat, az ÁKK pedig 30 milliárd forinttal megemelte a felkínált csomagot.
Állampapír / Kötvény Megrohamozták a Kincstárat, újra cserélik a régi inflációkövető kötvényeket
Eidenpenz József | 2012. január 24. 14:46
A január 25-ére, szerdára meghirdetett árfolyamok szerint 100 százalékos árfolyamon vásárolja meg a Kincstár a két éve kibocsátott 2013/I jelzésű kötvényeket, amelyek csak 7,1 százalékos kamatot fizetnek a következő egy évben. Ezeket most érdemes lecserélni az új, 2015/J sorozatra, amely 9,3 százalékot fizet, a fiókokban óriási a roham.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG