<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
állampapír-piac
Személyes pénzügyek Június óta 2000 milliárd forintért vásárolt a lakosság a Magyar Állampapír Pluszból
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 12:43
A MÁP+ Varga Mihály szerint Magyarország egyik legeredményesebb befektetésévé vált.
Állampapír / Kötvény 40 milliárd forint lett, maradhat? Így ment a magyar állampapír
Privátbankár.hu | 2017. november 7. 12:02
Nőtt a hozam a 3 hónapos diszkont kincstárjegy mai aukcióján.
Állampapír / Kötvény Ez volt az a nagy hír, amely nem befolyásolhatta a forintárfolyamot
Eidenpenz József | 2016. október 14. 10:58
Csupa jó, ámde nem igazán újdonságértékű hírt hozott Barcza György vezérigazgató az ÁKK sajtótájékoztatójára, amelynek meghirdetését korábban a forint gyengülésével is összefüggésbe hozták. Változásról az államadósság finanszírozásában azonban nincs szó. Az államadósság szerkezetének átalakítása megtörtént.
Állampapír / Kötvény A jegybankok szabadulnak az amerikai állampapírtól
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 26. 18:00
Az amerikai államkötvények korábbi legnagyobb vásárlói, köztük a kínai, a japán és a szaúdi kormány most nagy tételben adnak el. Ugyan mindegyiknek megvan a maga specifikus oka, de teljesen logikusan teszik: alacsonyak a hozamok, most lehet nagy nyereséggel eladni a papírokat.
Befektetés Még rejtély, mennyi lakossági állampapíron szedték be a kamatprémiumot az intézmények
Privátbankár.hu | 2014. július 22. 05:40
Egyelőre nincsenek számok az Államadósság-kezelő Központban arról, hogy mennyi Bónusz Államkötvény került lakossági helyett (külföldi) intézményi befektetői kezekbe. Az új szabályok szerint az új kibocsátásokkal a másodpiacon is csak lakossági és nonprofit ügyfelek kereskedhetnek.
Befektetés Újabb milliárdokat menekítettek állampapírba a magyarok
Privátbankár.hu | 2014. február 13. 14:09
Az alacsony banki kamatok már nem vonzóak - a legtöbben Kamatozó Kincstárjegyet vettek, de szépen teljesített az új Babakötvény is.
Állampapír / Kötvény Tolongás az állampapírokért - melyik ment legjobban?
Privátbankár.hu | 2013. december 11. 12:54
November végére a lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1639,2 milliárd forintra emelkedett.
Állampapír / Kötvény +25 milliárd: tovább spájzolnak a magyarok állampapírból
Privátbankár.hu | 2013. június 10. 13:35
Májusban a kifejezetten a lakosság számára értékesített állampapírok állománya 25,4 milliárd forinttal emelkedett. A teljes mennyiség jelenleg 1283 milliárd forint.
Állampapír / Kötvény Tessenek már minél több államadósságot venni!
Privátbankár.hu | 2013. április 9. 16:56
Az Államadósság Kezelő Központ arra ösztönzi a lakosságot, hogy hosszabb távú befektetésekkel is vállaljon részt az államadósság finanszírozásában.
Pénzügyi szektor Ilyen lesz az élet Simor András után?
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 12:39
Részletes kormányzati tervekről ír a hvg.hu a jegybankkal kapcsolatban. Úgy tudják, az MNB egyebek között nem fizetne kamatot a kötelező tartalékra és a devizatartalékból fizetné a lejáró IMF-hitelt.
Részvény / Deviza / Áru Kisebb erősödéssel nyitott a New York-i tőzsde
Privátbankár.hu | 2012. október 31. 14:38
A Sandy hurrikán pusztítása,és a borús várakozások ellenére erősödéssel kezdett a Wall Street. A dollár gyengül, a nyersanyagok drágulnak.
Állampapír / Kötvény Negyedmillió euróért magyar állampolgárságot adna a Fidesz
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 10:12
Megteremtené a "befektetői letelepedés" jogintézményét Magyarországon négy fideszes képviselő. 250 ezer euró értékű magyar állampapír lenne a letelepedési engedély ára.
Állampapír / Kötvény Emelkedtek az állampapír-hozamok az IMF-para miatt
Zsiborás Gergő | 2012. október 26. 17:34
Az állampapírpiaci referenciahozamok is emelkedtek arra a sajtóinformációra, hogy megszakadtak az IMF-tárgyalások, de a rövidtávú hozamok még így is bőven az alapkamat alatt vannak. A tárgyalások körül ugyanakkor továbbra is sok a bizonytalanság, bár a piac megegyezésre számít. Az IMF egyelőre hallgat.
Befalap Már a profik is betegek attól, ami a piacokon történik - interjú
Gáspár András | 2012. október 18. 06:20
Alaposan felforgatta a piacok működését a gazdaságpolitika szerepének erősödése, kiszámíthatatlan, melyik pillanatban milyen irányt vesz a hangulat - nem véletlen, hogy beköszöntött az ezerarcú carry trade ideje, ami a magyar állampapírok malmára is hajtja a vizet. Orbán Gábor, az Aegon Alapkezelő kötvényüzletágának vezetője többszáz milliárd forint értékű állampapírt kezel, mégis jól alszik.
Állampapír / Kötvény Már 800 milliárd fölött a lakossági állampapír állomány
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 15:16
Idén októberre a lakossági állampapír állomány 808 milliárdra nőtt. Az első kilenc hónapban 335 milliárdért vásároltak állampapírt az emberek, csak szeptemberben 36 milliárd forintnyi papír talált gazdára.
Állampapír / Kötvény Állampapír-aukció: a rövidtáv volt ma a befektetők kedvence
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 20. 15:42
A közeli lejáratra viszonylag magas, a távolabbiakra azonban alacsony jegyzési érdeklődés mellett értékesített 3, 5 és 10 éves államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ csütörtökön, kétheti rendszerességgel megrendezett aukcióján. Az aukciós átlaghozamok némileg csökkentek a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest, de enyhén meghaladták a szerdai másodpiaci hozamokat.
Állampapír / Kötvény Bravúros magyar állampapír-aukció: még a forint is megtapsolta
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 9. 13:19
Három-négyszeres túljegyzésre, jelentős aukciós hozamcsökkenéssel, és jócskán a másodpiaci hozam alatt értékesített megemelt összegben 3, 5 és 10 éves kötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ.
Állampapír / Kötvény Kötvények és részvények - pánik és eufória együtt?
Borbély Péter | 2012. augusztus 2. 12:43
Miközben egyre több kötvény hozama közelít a nullához, azaz egyre nő a feszültség a kötvénypiacokon, addig a részvénytőzsdéken nincs nyoma hasonló aggodalomnak. Ennek egyik oka, hogy a befektetési alapok kötelező mértékben vásárolják a biztonságot és a vállalati fundamentumok is jók.
Állampapír / Kötvény Válaszd a hazait: rákapott a lakosság a magyar állampapírokra
Privátbankár.hu | 2012. július 19. 09:11
Július közepén meghaladta a 200 milliárd forintot a lakossági állampapír-állomány növekedése. A sikeres program további lépéseként a Magyar Államkincstár két új fiókot nyitott Budapesten, és megújult az allampapir.hu honlap.
Állampapír / Kötvény Európa fejős tehenét kímélni kell
Privátbankár.hu | 2012. július 7. 10:47
A németek eddig nem tudtak eladósodni, ők lettek Európa "szent tehene".
Állampapír / Kötvény Van visszaút a csőd széléről: Ireland is back
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 13:07
Sikeresen tért vissza Írország a nemzetközi kötvénypiacra két év szünet után. Az írek azóta nem bocsátottak ki államkötvényt, hogy 2010 novemberében mentőcsomagot kértek és kaptak az EU-tól és az IMF-től. A mai aukciót kicsi, de nagyon szükséges lépésnek értékelte a piac.
Állampapír / Kötvény Újabb forintgyengülés jöhet: őszre valamit le kell tennünk az asztalra (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 10:13
Spanyolország a bóvli szélén, a piacok mégis mintha nem vennének erről tudomást. Csúszik a magyar IMF-megállapodás, de egyelőre ez sem okoz feszültséget. Piaci összefoglaló, cikkünk folyamatosan frissül.
Állampapír / Kötvény Újra veszélyzónában a magyar állampapírhozamok
Zsiborás Gergő | 2012. június 1. 15:37
Az európai bizonytalanság miatt a befektetők kerülik a kockázatvállalást, de a magyar IMF-tárgyalások zökkenőmentes rajta körül is egyre több a kérdőjel. A hosszú távú magyar állampapírok hozama így újra a veszélyes 9%-os szint felé tart. A nemzetközi partnerek egyértelműen jelezték, nem elégséges a kormány most benyújtott módosítója az MNB-törvény ügyében. Süket fülekre találtak az intelmek.
Makro / Külgazdaság Blöffölt a kormány? Készültek tervek a válságadók meghosszabbítására
Zsiborás Gergő | 2012. május 29. 18:57
Átfogó hadművelet része az, hogy az állam tulajdonrészt szerezne a Takarékbankban, mondta a miniszterelnök egy rádióinterjúban. A kormányfő nem finomkodott az újabb különadók kapcsán sem, azt mondta, az átmeneti ágazati sarcokat örökítik így tovább.
Deviza / Áru Holnap az olaszok megmozgathatják az eurót - videó
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 17:08
Az EUR/USD árfolyama ma az 1,25 -ös támasz közelében mozgott; a holnapi olasz kötvényaukció hatással lehet az euró árfolyamára.
Állampapír / Kötvény Féléves csúcson az olasz kötvényhozamok
Privátbankár.hu | 2012. május 28. 13:14
Jelentősen emelkedett, december óta legmagasabb szintre nőtt hétfőn az olasz 2 éves államkötvény aukciós hozama.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: "a kormánynak van B-terve"
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 12:40
Orbán Viktor szerint a görögországi választások eredményei arra utalnak, hogy a nemzetközi gazdasági válság megrengette a demokratikus európai intézményrendszert is. A miniszterelnök úgy vélte, az uniós vezetők egységesen bent tartanák a görögöket az euróövezetben. Elmondta, hogy a magyar kormánynak van B-terve arra az esetre, ha ez mégsem sikerülne és befagyna a nemzetközi állampapírpiac.
Pénzügyi szektor Vesz-e a bankot az állam?
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 14:55
Az állam 4 milliárd forintért vásárolná ki a német kisebbségi tulajdonost a Takarékbankból, de piaci pletykák szerint nem biztos, hogy itt meg is állna. Nem ez az egyetlen pénzintézet, mely után érdeklődést mutathat a kormány, de hivatalos közlés egyelőre nincs.
Részvény / Deviza / Áru Pesti tőzsde: mínuszban a vezető részvények, forgalom alig volt
Privátbankár.hu | 2012. május 6. 09:36
Az előző heti komolyabb emelkedés után kissé csökkent a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe az elmúlt héten, a forgalom a felére esett, a háttérben az európai recessziótól való félelem áll. A BUX értéke egy hét alatt 2,16 százalékkal, 394,37 ponttal csökkent, pénteken záráskor 17.840,66 ponton állt.
Állampapír / Kötvény Rövideztek: éves csúcson az olasz állampapírok hozama
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 13:45
Olaszország a január óta legmagasabb szintű hozamokkal tudta csak értékesíteni 6 hónapos kincstárjegyeit csütörtökön az ország magas államadósságával és növekedési kilátásával kapcsolatban felerősödött piaci aggodalmak miatt.
Állampapír / Kötvény Spanyol kötvények: jobban ment a kincstárnak, mint a focicsapatoknak
Zsiborás Gergő | 2012. április 19. 11:11
Nagy érdeklődés mellett és a cél felett sikerült értékesítenie a spanyol kincstárnak a 2 illetve 10 éves futamidejű kötvényit a mai aukción. A befektetőknek nyugtalan éjszakájuk volt, a madridi tőzsdeindex tegnap bemutatta az év eddigi legnagyobb buktáját, 4%-ot süllyedt.
Állampapír / Kötvény Nyugtatólag hathat a mai spanyol kötvényaukció
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 11:15
A vártnál magasabb összegben és emelkedő hozamok mellett értékesítette rövid lejáratú kötvényeit mai aukcióján a spanyol államkincstár.
Makro / Külgazdaság Kiért izguljunk jobban? Az olaszok vagy a spanyolok lesznek előbb "görögök"?
Zsiborás Gergő | 2012. április 16. 16:39
Mariano Rajoy és Mario Monti is nehéz körülmények között vette át elődjétől a kormányzást, a két mediterrán ország, Spanyol- és Olaszország miniszterelnöke is recesszióval és az államháztartás túlzott hiányával kell, hogy megbirkózzon. A fájdalmas megszorítások azonban nemcsak a társadalmi feszültségeket növelik, hanem visszafogják amúgy is lomha gazdaságot.
Állampapír / Kötvény Törékeny egyensúly: a bevásárlókosárért nyúl újra az EKB
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 11:40
Benoit Coeure igazgatótanácsi tag az EKB rendelkezésére álló beavatkozási eszközökre hívta fel szerdán a Spanyolországot szorongató tőkepiacok figyelmét.
Állampapír / Kötvény A befektetők nem hisznek Spanyolországnak - videó
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 17:10
Nem akar hinni a piac a spanyol kormány megszorító csomagjában, így a 10 éves spanyol kötvényhozamok a múlt heti csúcsok után tovább kúsztak felfele.
Állampapír / Kötvény Ritka alkalmak egyike: hozamcsökkenés a görög aukción
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 12:19
Több mint két és félszeres túljegyzés mellett 25 bázispontos hozamcsökkenéssel értékesített 6 hónapos kincstárjegyet a PDMA görög államadósság kezelő központ keddi aukcióján.
Állampapír / Kötvény London már venné a magyar devizakötvényt
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 14:20
Londoni elemzők szerint nem zárható ki egy magyar devizakötvény-kibocsátás sikere még az új EU/IMF-megállapodás előtt és ez javíthatná is a magyar tárgyalási pozíciókat, ugyanakkor kockázatai is lennének. Az egyik legismertebb elemző szerint most annyira jó a hangulat, hogy akár ma indíthatná az akciót az ÁKK.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG