Amerikai gyorsjelentések
Részvény / Deviza / Áru Vállalatok helyett a lakosságot kéne támogatni, megállíthatatlannak tűnik a forintgyengülés
Eidenpenz József | 2020. október 19. 12:18
Teljes gőzzel beindult a gyorsjelentési szezon, az európai indexek emelkedését főleg néhány jó eredménnyel magyarázzák. Amerikában pedig feléledt a gazdaságsegítő csomaggal kapcsolatos remény. Egy híres amerikai közgazdász szerint inkább a lakosságot kellene segíteni, nem a vállalatokat. A forint ma viszonylag stabil, de az egyik brókercég szerint további gyengülésre van ítélve.
Részvény / Deviza / Áru Kivételesen nagyot gyengült a forint, jelentés a Tesla kontra dinoszauruszok frontról
Eidenpenz József | 2020. október 13. 18:54
Elromlott mára a hangulat a nyugati tőzsdéken, Európában fél százalék feletti, az USA-ban valamivel kisebb süllyedés a jellemző. Varsóban lefelé, Budapesten felfelé tartott az index, egész régiónkban nagyot gyengültek viszont a helyi devizák, így a forint is. Bár a Tesla elektromosautó-eladásai nőnek, a vetélytársak a harmadik negyedévben jobb számokat produkáltak.
Részvény / Deviza / Áru Sokba kerülhet nekünk a globalizáció lebontása, jelentettek a nagybankok
Eidenpenz József | 2020. július 14. 18:51
Az első jelentősebb gyorsjelentések megérkezése után az amerikai részvényindexek pluszban járnak, de a technológiai papírok most háttérbe szorultak. Az európai tőzsdék viszont süllyedtek, ez történt a BUX indexszel is. Az esést az OTP vezette, a Mol-nak sikerült magához térnie
Deviza / Áru Csalódást okozott a japán jegybank, gyengül a forint
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 09:52
A japán jegybank részben hozta az elvárásokat a hajnali döntésével, részben csalódást okozott. A jen a bejelentésre erősödni kezdett, a hangulat romlott. A forint is kisebb gyengüléssel kezdte a napot.
Deviza / Áru Erősödött a forint - maradhat a kivárás a piacokon
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 09:58
Ma nem lesz kereskedés az USA-ban, így főleg Európára és Japánra figyelhetnek a befektetők. Erősödik az óvatosság a heti amerikai gyorsjelentések előtt, az irány inkább lefelé mutathat mint felfelé.
Részvény / Deviza / Áru Szerdán jön az óriás
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 06:55
Ma ünnep miatt zárva lesznek az amerikai részvénypiacok, holnaptól viszont a technológiai szektor nagyjai kezdenek jelenteni. Szerdán jönnek a legfontosabb cég, az Apple számai, amelyek komolyan befolyásolják majd a hangulatot.
Részvény / Deviza / Áru Unalomba fulladt az amerikai szezonkezdés
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 11:40
Továbbra sem mutatnak komoly életjeleket a piacok, azután sem, hogy az Alcoa beszámolójával ígéretes startot vett az amerikai gyorsjelentési szezon.
Deviza / Áru Recessziós félelem hintáztatta a forintot
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 19:30
A nagyon rossz ipari adat tükrében tovább mélyülhet a magyar recesszió. A hírre elgyengült a forint. Közben 10 éves mélyponton az éves hiányadat. A befektetők feszülten várják az amerikai gyorsjelentéseket.
Deviza / Áru Nyári nap perzseli a piacokat - megint erősödik a forint
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 15:16
Nem volt ma egyelőre érdemi mozgás a közép-európai devizák között, a befektetők elsősorban a Fed elnökének kommentárjára várnak, de a régiós hangulatban inkább a gyengülés irányába hatott, hogy a lengyel gazdaság a vártnál jobban lassul és a romániai események is óvatosságra intenek.
Deviza / Áru Gyengén kezdi a hetet a forint
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 09:04
A pénteki gyengülés után is tovább ereszkedett hétfőn kora reggel a forint árfolyama, az eurót csaknem 290 forinton jegyzik. A nemzetközi pénzpiaci hangulat kifejezetten negatív, az euró folyamatosan esik a dollárral szemben. A forintot gyengíthetik a tranzakciós adóval és az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos újabb bizonytalanságok.
Friss
hírlevél