Amerikai makroadatok
Részvény / Deviza / Áru 360 alatt az euró, tőzsdére készül a Playboy 
Eidenpenz József | 2020. október 1. 18:49
Ma Amerikában ismét jó a tőzsdei hangulat, abban reménykednek, hogy mégiscsak tető alá hozzák a kormányzati segélycsomagot. A heti munkaerő-piaci adatok legalább nem voltak rosszak. Európában rosszabb a hangulat, főleg Németország és a Bayer részvénye húzta le a piacot. Budapesten az OTP remekelt, 4,4 százalékkal ugrott meg. Nagyot erősödött a forint is.
Részvény / Deviza / Áru Japán napfelkelte a ciprusi romok fölött  
Borbély Péter | 2013. április 5. 06:50
Úgy tűnik, a befektetők egyelőre elengedték a Ciprussal kapcsolatos aggodalmakat és teljesen a pozitív hírek felé fordultak. A példátlan méretű japán lazító csomag a legtöbb tőzsdén elfedi a rossz amerikai és európai híreket, de az emelkedés tiszavirág életű is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Szolid európai másnaposság az ázsiai buli után  
Privátbankár.hu | 2013. január 18. 19:00
Hatalmas ralival kezdődött a nap a piacokon, azonban az európai tőzsdenyitás után elfogyott a lendület. Az amerikai fogyasztói bizalmi adat után pedig kifejezetten romlik a hangulat. A forint piacán csapkodás volt, de nem volt újabb esés. (Napi összefoglaló.)
Deviza / Áru Nagyot esett a dollár az amerikai hírre  
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 15:03
Újabb gyenge hír érkezett az amerikai munkaerőpiacról, éppen az EKB elnökének beszéde alatt. A dollár nagyot gyengült ma a vegyes hírek hatására.
Deviza / Áru Az amerikai szakadék nyomasztotta a forintot  
Privátbankár.hu | 2012. december 28. 20:00
Még mindig az amerikai fiscal cliffel kapcsolatos félelmek uralják a piacokat. A forint továbbra sem tudott erősödni, a tőzsdék mínuszban. Nem mentették a hangulatot a vártnál jobb amerikai makroadatok sem. A BUX szembement a többiekkel és erősödött.
Makro / Külgazdaság Amerikai vegyesvágott a piacoknak 
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 15:43
Az amerikai munkaügyi minisztérium jelentése szerint októberben lassult az infláció, az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma pedig nőtt a múlt héten. A New York-i régióban tovább csökkent a feldolgozóipari aktivitás.
Részvény / Deviza / Áru Egyelőre a Cisco menti az amerikai hangulatot  
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 15:58
Emelkedéssel indult a kereskedés New Yorkban, miután a vártnál erősebb eredményt közölt a Cisco. A makroadatok inkább negatívak lettek. A gyengülő dollár tartja a nyersanyagokat.
Makro / Külgazdaság Egyre kevesebbet takarítanak meg az amerikaiak  
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 14:55
Nagyot esett az amerikaiak megtakarítási hajlandósága szeptemberben, miután a személyes költések sokkal jobban nőttek, mint a kiadások.
Makro / Külgazdaság Rossz amerikai adat gyengíti a dollárt  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 15:00
A vártnál kevesebb új munkahely született az Egyesült Államokban augusztusban. A munkanélküliségi ráta viszont csökkent.
Részvény / Deviza / Áru Megbabonázták a jegybankok a piacokat  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 23. 16:27
Ma is alibi mozgások, stagnálás és kivárás jellemzi a piacok mozgását. A részvényárfolyamok és a nyersanyagok szűk sávban mozognak. A kommentárok szerint mindenki a jegybanki bejelentésekre vár. A Fed tegnapi hírei hangosan zümmögő bogarat tettek a befektetők fülébe.
Részvény / Deviza / Áru Nem segített a tőzsdéken az amerikai makroadat  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 22. 17:00
Nőtt a használt lakások júliusi forgalma az Egyesült Államokban, de a szakértők által vártnál némileg kisebb mértékben.
Deviza / Áru Ennyit a forintcsúcsról  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 22. 14:23
Folyamatosan gyengül a forint tegnap délután óta, amikor még éves csúcson volt az euróval szemben. A hazai devizát a nemzetközi hangulat viszi. Most mindenki az euróövezeti válságra figyel, várhatóan egész héten marad a csapkodás.
Részvény / Deviza / Áru Maradhat a csend a tőzsdéken a jövő héten is  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 19. 15:27
Összességében csendes, kis részvényforgalmú hét várható szakértők szerint a New York-i értéktőzsdén a jövő héten, amikor a szokásosnál jóval kevesebb makrogazdasági adat lát napvilágot.
Makro / Külgazdaság A tőzsdék némán, a dollár erősödéssel fogadta az amerikai adatokat  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 17. 16:29
Nagyjából a várakozások szerint alakultak az amerikai makroadatok. A jó hírek és Angela Merkel beszéde ellenére visszafogottak a tőzsdék, a dollár viszont erősödik.
Részvény / Deviza / Áru Jó hírek ellenére visszafogottak maradtak a piacok 
Borbély Péter | 2012. augusztus 16. 07:14
Az amerikai makroadatok jobbak lettek a várakozásnál és a német kancellár szavai is erősítették a piacokat. Ennek ellenére határozottan visszafogott maradt a kereskedés a hét végére. A dollár erősödik, a forint nem mutatott érdemi reakciókat.
Deviza / Áru Drasztikus emelkedés az amerikai tartalékokban - csökken az olajár  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 15. 16:42
A csökkenés helyett jelentősen nőttek az amerikai olajtartalékok nem hivatalos adatok szerint. Emiatt és a vegyes makroadatok miatt 93 dollár alá csökkent az amerikai WTI könnyűolajfajta ára. Hosszú távon azonban akár jelentős áremelkedés is lehet.
Makro / Külgazdaság Vegyes adatok jöttek Amerikából (videó)  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 15. 16:11
Stagnált az infláció júliusban is az Egyesült Államokban. A csökkenő üzemanyagárak ellensúlyozták az emelkedő élelmiszerárakat. Egy másik beszámoló a New York-i gazdasági körzet feldolgozóiparának drasztikus visszaeséséről számolt be. Bővült viszont az ipari termelés.
Deviza / Áru Rosszul indul a hét - erős visszaesés a japán gazdaságban  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 13. 08:58
Meglepően nagy visszaesést mutatott a negyedéves japán GDP-adat és a továbbiakban sem dőlhetnek hátra a befektetők. Fontos adatok jönnek ugyanis az Egyesült Államokból és az eurózónából. Megint feszült lehet a hét a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Wayne Rooney, Miki egér és a spanyol mentőcsomag 
Borbély Péter | 2012. augusztus 5. 11:26
Izgalmas lesz az előttünk álló kereskedési hét, amin egyebek mellett a Disney gyorsjelentése és a Manchester United tőzsdére vitele lesznek a nagy tőzsdei sztorik. Közben szoros figyelem kíséri az újabb spanyol bejelentéseket az új megszorításokról. A forint árfolyamát várhatóan továbbra is a külföldi hírek határozzák meg.
Részvény / Deviza / Áru Tibor vagyok, de tőzsdézni akarok! 
Borbély Péter | 2012. július 13. 06:20
Az elmúlt években rengetegen vesztették el a válság miatt a pénzüket, viszont sokszor halljuk azt is, hogy a szélsőséges árfolyammozgásokon lehet igazán meggazdagodni. Pedig ez baromi veszélyes, hosszú távon tarthatatlan a hullámlovaglás. De akkor milyen adatokat figyeljünk, létezik-e nyerő stratégia? Kire hallgassunk? Nehéz ügy, próbálunk segíteni. És mielőtt bárki magára venné, a cikk címét az ismert béna magyar filmből loptuk.
Deviza / Áru Még erősebb a forint, amerikai hírek húzzák tovább a piacokat  
Borbély Péter | 2012. május 24. 15:36
A rossz európai hírek ellenére határozott pozitív korrekció kezdődött délelőtt a tőzsdéken, a forint is erősödött. Az amerikai tőzsdenyitás előtt megjelenő amerikai makroadatok többnyire pozitívak voltak, így ezek tovább javították a hangulatot. Az euró kéthavi csúcsra emelkedett a svájci frankkal szemben. Az optimizmusra továbbra sincs sok ok, az emelkedést inkább az okozza, hogy az elmúlt hetek erős esései meghozták a hozamvadászokat a piacokra.
Makro / Külgazdaság Stagnáló infláció és araszoló kiskereskedelem az Egyesült Államokban  
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 14:58
Nagyjából semleges adatok érkeztek az Egyesült Államokból. A beszámolókat a befektetők többnyire jól fogadták, bár nagy meglepetés nem volt bennük. Jó hír, hogy még mindig bővül a kiskereskedelem, és hogy az olajár-csökkenés miatt nem nőtt tovább az infláció.
Részvény / Deviza / Áru Méretes zakóval indul a hét a tőzsdéken: pofonnal kelt az OTP (frissítve)  
Borbély Péter | 2012. május 7. 06:50
Folytatódott a pénteki szakadás a kőolaj piacán, zuhan az euró, erősödik a japán jen. Az ázsiai tőzsdéken erős turbulenciával indul a hét és szakad a nyitásban az OTP. Az eladói hullámot a pénteki amerikai adat indította el, aztán további aggodalmakat okozott, hogy megbukott Sarkozy francia elnök, a görög választások pedig a görög eurótagság jövőjét teszik kérdésessé.
Állampapír / Kötvény Történelmi mélyponton az amerikai jelzálog-kamatok 
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 16:09
Még soha nem lehetett olyan olcsón jelzáloggal fedezett hitelt felvenni az Egyesült Államokban, mint most. A 30, és 15 éves jelzáloghitelek kamata ugyanis történelmi mélységbe süllyedt. A háttérben főleg a bizonytalan növekedési kilátások állnak.
Részvény / Deviza / Áru Ma is nyerésre áll a mohóság: rossz hírek ellenére erősödnek a piacok 
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 16:40
Emelkednek a tőzsdék, esik a dollár, drágul az olaj, mintha a hét eleji aggodalmak sora csak egy rossz álom lett volna. A forint is összeteheti a kezét a nemzetközi pénzöntésért. Ráadásul ma sorra jöttek a rossz hírek Amerikából és Európából is. Az egyre erősebb piaci volatilitás a vihar előjele lehet, de az idegességé biztos.
Részvény / Deviza / Áru Másnaposak a tőzsdék 
Privátbankár.hu | 2012. március 28. 12:36
Folytatódott a gyengülés világszerte a részvénypiacokon. A tegnapi amerikai makroadatok óvatossá tették a befektetőket. A dollár tovább gyengült, a forint viszont nem mutat érdemi mozgást továbbra sem. Rossz hír jött a brit gazdaságról, de ez már nem rengette a meg a piacokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG