árfolyamesés
Részvény / Deviza / Áru Ezúttal Tel-Aviv omlott össze
Privátbankár.hu | 2018. december 24. 12:20
Az egész hónapban zajló amerikai tőzsdei zuhanás most már átterjedt az izraeli tőzsdére is, ahol a világon egyedülálló módon vasárnap is van kereskedés. A szokásos karácsonyi rali helyett most soha nem látott árfolyamesés zajlott több helyen, főleg New Yorkban.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott Amerika, zuhan a Konzum, mi történik?
Fellegi Tamás | 2018. október 11. 09:17
Szabadesésbe váltottak az amerikai tőzsdék, a Nasdaq fontos szintet tört át. Ázsiában is adtak mindent, az indexek 4-5 százalékkal zuhantak, a piacok ízelítőt adnak a 10 évvel ezelőtti eseményekből. Itthon a nagyok közül csak a Mol és az OTP esik, nem jött be viszont a Konzumnál a részvény felaprózási spekuláció.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett a Mol és az OTP, gyengült a forint
Fellegi Tamás | 2018. január 30. 18:30
Az idei eddig nagy emelkedés után ma eljött az első kiadós zuhanás a tőzsdéken, és ebben élen járt a BÉT. Nagyot esett a Mol és az OTP, de a divatos kispapírok is igencsak visszaestek. A forint tovább gyengült, míg a cseh korona még erősödni is tudott. A dollár rövid korrekció után újra gyengült, folytatódott az olajár gyengülése.
Részvény / Deviza / Áru Mai grafikonunk: akkor most végre olcsóbb lesz a csokoládé?
Eidenpenz József | 2017. május 6. 20:06
A csokoládé drága dolog, az édességek általában 4,1 százalékkal drágultak az utóbbi egy évben. Most a kakaó világpiaci ára végre majdnem tíz éves mélypontra süllyedt, ez jelenthet némi könnyebbséget. De az árat sok más tényező is befolyásolja.
Részvény / Deviza / Áru Ez mozgatja Sorost - nagyot nyer a spekuláns, ha bejön a számítása
Eidenpenz József | 2016. június 14. 08:07
Bár már korábban ismertté vált, mibe fektetett Soros György az előző negyedév során, azóta is ezt csócsálják a gazdasági sajtóban. Vélhetően azért, mert eddig igaza lett, amikor védekező álláspontot vett fel, és azóta a piacok hangulata sokat romlott. Igaza van-e Sorosnak, érdemes-e fedezékbe vonulni? – találgatják a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Nagy pofon volt ez a nap is a Kommunista Pártnak
Eidenpenz József | 2016. január 7. 18:39
Kínában fél óra után ismét felfüggesztették a részvénykereskedést, mert megint nagyot estek a papírok, ez pedig az egész világra átterjedt, ezúttal Budapestre is. Az euró volt 316 forint is, de csak átmenetileg, a dollár ezúttal gyengült, a kőolaj tovább zuhant. Pillanatnyilag az arany szinte az egyetlen, ami emelkedik.
Befalap Ennél az alapnál két éves hozamot letörölt a svájci frank, de volt már rosszabb
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 13:35
Az OTP két alapjában voltak svájci frank-pozíciók, az egyikben több, ennek vesztesége becslésünk szerint 15 százalék körül lehetett. Ezek egy részét lezárták, más részét megtartották, arra számítva, hogy a svájci frank idővel vissza fog gyengülni.
Deviza / Áru Már harmincszor halt meg a Bitcoin, de még mindig él
Eidenpenz József | 2015. január 15. 08:15
Nagyot zuhant az idén az egyébként legalább egy éve gyengélkedő bintcoin árfolyama, a digitális deviza 2013. októberi szintjén áll, rövid időre áttört egy fontos határt is. Sokan ismét temetik, mások csak nevetnek ezen. Már harmincszor énekelték meg a halálát.
Részvény / Deviza / Áru Az INA-ügy durván lenyomta a Molt
Privátbankár.hu | 2013. november 11. 16:14
Kisebbfajta pánikot okozott a Mol piacán az a hír, hogy a Mol immár komolyan foglalkozik az INA-részesedésének eladásával. A részvények árfolyama éves mélypontra zuhant, hiszen az INA komoly szerepet játszik a cégcsoport bevételében és jövőbeli terveiben.
Makro / Külgazdaság Amerikai makrodömping: Hat éves és nyolc éves csúcsok dőltek
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 16:37
Valóságos makroadat-dömping volt az USA-ban csütörtök délután. Csökkent a munkanélküli segélyért folyamodók száma, az ipari termelés stagnált, az infláció viszont a Fed céljának megfelelő évi két százalékon állt. Nyolc éves csúcsra emelkedett a lakásépítők bizalmi indexe.
Friss
hírlevél