<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
árupiac
Részvény / Deviza / Áru Történelmi mélyponton az EU autópiaca, bitcoinnal védekeznek a szuperinfláció ellen
Eidenpenz József | 2022. március 17. 12:25
A tegnapi Fed-rali után az európai részvénypiac elszomorodott, a BUX azonban a pozitív oldalon áll. Az euró járt 370 alatt is, majd kissé korrigált. A statisztika történetében nem volt ilyen rossz február az európai autópiacon. Az argentinok már bitcoinba menekülnek.
Részvény / Deviza / Áru 353 forint alatt az euró, lefoglaltak négymilliárd dollárnyi bitcoint
Eidenpenz József | 2022. február 9. 12:39
Szép emelkedés van a nemzetközi tőzsdéken, pedig holnap jön az inflációs adat, amitől féltek. Az euró/forint rövid időre 353 alá is leszúrt, a magyar részvények viszont lemaradók. Rekordév jöhet a Pfizernél, kudarc a Novavaxnál. Lefoglaltak négymilliárd dollárnyi bitcoint.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan fektethetsz termőföldbe anélkül, hogy sáros lenne a cipőd?
Eidenpenz József | 2021. július 17. 05:41
Minden felmérés szerint nagyot emelkedett a termőföld ára Magyarországon, Németországban és az USA-ban egyaránt. A föld jó infláció elleni védelemnek számít. Ebbe az üzletágba azonban nagy tőkével és szaktudással érdemes csak beszállni. Vagy mégsem? Külföldi tőzsdéken keresztül kis összegekkel is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Azt hitted, az amerikai technológiai szektor volt a legjobb befektetés? Nem éppen
Eidenpenz József | 2021. június 13. 05:32
Elképesztő egy éven vannak túl az árupiacok, egyes termékek árfolyama duplázódott, de volt olyan, amely a háromszorosára ment fel. Így a hazai árutőzsdei kereskedés újjászervezése eléggé jókor történt. A terményárak a pesti tőzsdén is emelkedtek, ha nem is annyira, mint külföldön.
Részvény / Deviza / Áru Remekelt a Facebook és az Apple, olajkereslet-robbanás várható?
Eidenpenz József | 2021. április 29. 12:08
Óriási gyorsjelentés-dömping érkezett, a Facebook és az Apple jelentős pozitív meglepetést okozott, a tőzsdéken jó a hangulat. Az olajszektornak is jó napja van, a BUX-ot is elsősorban a Mol húzza. A forint is erősödik. Két nagy pénzügyi csoport is az árak további emelkedésére számít az árupiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Felkenődött a falra a forint, halálkereszt jelent meg az aranyon
Gáspár András | 2021. február 4. 11:30
A piacokon kisebb idegeskedést váltott ki a kínai rövid kamatok emelkedése, de az amerikai gazdaságélénkítő csomag és a tömeges oltásokba vetett remény miatt erősödik a kockázatvállalási kedv. Az aranynak ez nem tesz jót, baljós esemény bekövetkeztét valószínűsítik a technikai elemzők. Kiderült, hogyan hatott az Unicumra a koronavírus.
Részvény / Deviza / Áru Soha nem látott tőkepiaci buborék közeleg?
Eidenpenz József | 2021. január 4. 17:50
Tavaly az olaj drasztikus esésénél sokkal több minden történt az árupiacokon, számos termék ára két számjegyű mértékben emelkedett, olyan is volt, amely nagyjából megduplázódott. A részvénypiacok is jól állnak, új csúcsok közelében, és két nagy hullámban a kriptodevizák soha nem látott szintekre ugrottak. Mi lehet ennek az oka, és az idén is kitart-e ez a folyamat?
Részvény / Deviza / Áru Padlófékkel állt le a világgazdaság, de innen nem tud padlógázzal felállni
Privátbankár.hu | 2020. április 17. 12:12
Többek között a koronavírus-járvány és az olajháború tette meredek lejtőre  az olaj árfolyamát, amely januárhoz képest mostanra 66 százalékkal csökkent. Ennek eredményeként az üzemanyagok ára világszerte, így Magyarországon is jelentősen visszaesett. Az alacsony olajár kedvező kilátásokat jelent, és az gazdaság újraindításában is jókora szerepet kaphat majd. A lakosság azonban nem csak az olcsó benzinnek örülhet.
Részvény / Deviza / Áru Egyre drágább az édes élet, soha nem volt 15 000 az OTP
Eidenpenz József | 2019. december 5. 18:29
Pluszból mínuszba mentek át a tőzsdék ma a legtöbb országban, az enyhe rossz hangulat a kereskedelmi háború miatt lehet. Az OTP napon belül új történelmi rekordot döntött, és a forint is folytatta menetelését. Nagyon megdrágult a kávé, de csak az egyik főbb fajta és csak a nyári mélypontokhoz képest.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat lehetett kaszálni az árupiacon, de a forint alig ment
Eidenpenz József | 2019. július 3. 06:06
Az idei első félév nemcsak a részvényeknél hozott nagy emelkedéseket, egyes árupiaci termékek árfolyama is alaposan elszállt. Bár voltak erősen mozgó devizák, sem a forint, sem kelet-közép-európai kollégái nem tartoztak ezek közé. A kriptodevizák emelkedése pedig egy év alatt már nem is olyan egyértelmű, mint fél év alatt.
Részvény / Deviza / Áru Mi van a napi zajon túl? A magyar kötvényektől az alternatív befektetésekig
Privátbankár.hu | 2019. június 4. 10:28
Az USA által generált kereskedelmi háború, a lassuló növekedés és Amerika recessziótól való félelme állhat elsősorban az árupiaci termékek mostani árcsökkenése mögött. Újdonság, hogy számos technológiai cég kísérletezik új kriptovaluta bevezetésével. A tőzsdei árfolyamokról szólva pedig elmondta, hogy ezek jelentős korrekciója könnyen elképzelhető. Eidenpenz Józseffel, a Privátbankár.hu és az MFor.hu szakújságírójával Szűcs Péter beszélgetett a TrendFM Reggeli Monitor című műsorában.
Részvény / Deviza / Áru Nem csak BUX, DAX, meg olaj van – nem unatkozik, aki tőzsdézik
Privátbankár.hu | 2019. május 8. 15:15
A héten Donald Trump kavarta meg alaposan a tőzsdéket a kínai áruk vámjáról szóló fenyegetésével, de még ha ez nem lett volna, akkor is mindig akad olyan termék, amelynek ármozgása gondoskodik adrenalinról. Szakértőnk összefoglalója a heti piaci tudnivalókról.
Részvény / Deviza / Áru A remény rabjai: rakétázik a réz
Privátbankár.hu | 2019. február 22. 16:01
Tavaly július óta a legmagasabb szintre ugrott a réz ára pénteken, részben azon remények nyomán, hogy sikerül megállapodnia az Egyesült Államoknak és Kínának a vitatott kereskedelmi kérdésekben.
Részvény / Deviza / Áru Több izgalom jön, mint hozam, vagy több hozam, mint izgalom?
Eidenpenz József | 2018. december 15. 08:51
Új korszak következik jövőre a tőzsdén? Mit tanulhatunk 2018-ból? Ez az év nagyon más volt, mint az előzőek, és alighanem újfajta gondolkodásra lesz szükség. A részvénypiac teljesítménye várhatóan elmarad majd az elmúlt évekhez képest. De nem kell félni a kötvénypiactól, az árupiactól, és az ingatlanpiac is felülteljesítő maradhat – mondja az egyik legnagyobb brókercég.
Részvény / Deviza / Áru Pánik tört ki a piacon: elszállt az egyik legfontosabb alapanyag ára
Privátbankár.hu | 2018. április 13. 17:29
A világ egyik legnagyobb alumíniumipari vállalatát is szankciós listára tette az USA - az alumínium sosem látott tempóban drágul, a timföld pedig még jobban.
Vásárló Elképesztő, mennyi kávét iszunk – de honnan jön?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 29. 15:32
Európában 10 év alatt tizedével nőtt a kávéfogyasztás.
Részvény / Deviza / Áru Káosz az árupiacon: hamarosan bedőlhet a tojás ára?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 4. 11:45
A madárinfluenza csak átmenetileg dobta meg, évtizedes mélyponton vannak az árak.
Vásárló Most tényleg rohanjunk téli gumit venni? Elszállnak az árak?
Gáspár András | 2017. július 25. 12:43
Most kell megvenni a téli gumit, a következő szezonra ugyanis 17-20 százalékkal emelkednek majd az árak, mert az alapanyagok nagyon megdrágultak - mondta olvasónknak a gumiszervíz jólértesült alkalmazottja épp akkor, amikor a szezon elején a nyári gumikat szerelte fel olvasónk autójára. Vajon egy ügyes kereskedői trükkről van szó a beragadt előző évi készlet kiszórására, vagy tényleg az az autós a legfineszesebb, aki akkor vásárol téli gumit, amikor a többiek nem?
Részvény / Deviza / Áru Most kell rohanni csokit venni - 10 éves mélyponton az árak
Privátbankár.hu | 2017. július 18. 10:32
Folyamatos csökkenéssel tíz éve nem látott alacsony szint közelébe jutottak a világpiaci kakaóárak, a legnagyobb fogyasztónak számító kínaiak ugyanis váratlanul kevés kakaót importáltak, így a termelőknél dugig vannak a raktárak. Magyarországon is olcsóbb lett emiatt a csokoládé - igaz, nem annyiba kerül, mint 2007-ben.
Részvény / Deviza / Áru Erre az öt dologra nagyon oda kell figyelned, ha keresni akarsz
Privátbankár.hu | 2017. június 26. 12:30
Trump, Kína, Fed, függőség és újra Kína – ezekre a főbb gazdasági tényezőkre hívja fel Anna Stupnytska, a Fidelity International nemzetközi közgazdásza a befektetők figyelmét és mutatja meg öt figyelemre méltó grafikonon, miért is olyan fontos számításba venni a fenti listát.
Részvény / Deviza / Áru Döntött a kartell: tovább küzdenek a drágább olajért
Privátbankár.hu | 2017. május 25. 13:38
Továbbra is visszafogják magukat az olajtermelők, hogy megpróbálják feljebb tornászni a kőolaj árát.
Részvény / Deviza / Áru Megnyugodott a világ? Elmúlt az aranyláz
Privátbankár.hu | 2017. május 14. 09:43
Majdnem ötödével kevesebb aranyra volt kereslet a világpiacon, mint tavaly év elején.
Befalap Abszolút hozamú alapok: volt néhány nagy dobás, de nem sok
Eidenpenz József | 2017. január 23. 14:23
A hazai abszolút hozamú alapok kicsivel több mint fele érte utol tavaly az egy éves lakossági állampapírok magas kamatát, és egy részüknek sikerült két számjegyű hozamot elérnie. Ugyanakkor sok a középszerű teljesítmény is. Nem könnyű az állam által kínált magas kamatokat túlteljesíteni.
Részvény / Deviza / Áru Újra eljön az olaj ideje?
Privátbankár.hu | 2016. november 28. 11:25
Egyre közelebb az OPEC-ülés, aminek kitermelés befagyasztásáról szóló megállapodás lehet a vége. Hamarosan ismét 50 dollár felett lesz az olaj?
Részvény / Deviza / Áru Hektikus félév után ennyit hoztak az abszolút hozamú alapok
Eidenpenz József | 2016. július 11. 14:30
Az év elején esés, aztán szép emelkedés, a végén megint egy nagy esés, ingadoztak a részvényárak, az olaj, a kötvények, kitört az arany. Eléggé izgalmas félév után sok abszolút hozam mínuszban zárt, mások meg két számjegyű eredményt értek el. A nagy átlag valamivel meghaladta az állampapír-hozamokat.
Részvény / Deviza / Áru Fejvesztett menekülés: példátlan, ami az arannyal történk
Privátbankár.hu | 2016. június 24. 14:09
Kétéves csúcsra szökött fel az arany ára, miután a Brexit-sokk hatására a befektetők válságálló eszközökben keresnek menedéket. Napon belül 100 dolláros volt a kilengés.
Részvény / Deviza / Áru Most tankoljunk fel? Elszáll a cukor ára
Privátbankár.hu | 2016. március 29. 17:36
A szárazság miatt kisebb a termés, a vártnál is kevesebb lesz a cukor. Az árupiacon már folyamatosan emelkedik az ár.
Agrár Európával szemben: drágább lett a kukorica
Privátbankár.hu | 2016. január 18. 09:01
Januárban nincs nagy forgalom a termények piacán, a kukorica drágult, a búza ára nem változott.
Befalap Hú, mint húzós – ez nem az abszolút hozamú alapok éve volt
Eidenpenz József | 2016. január 8. 12:19
Van néhány jó eredmény, de alapvetően rosszul viselték a hazai abszolút hozamú alapok a tavalyi, elégé viharos évet. Olyannyira, hogy az átlagos hozamuk enyhén negatív lett és csak kevesebb mint felük érte utol az egy éves lakossági állampapírt. Az eddigi három slágerbefektetésük már nem menő?
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz a vége? Tényleg semmit sem ér már az olaj?
Privátbankár.hu | 2015. december 15. 10:50
A szakértőknek már semmi se túl olcsó: a 30 dolláros olajár-jóslatokat sem emésztettük még meg, erre már 20 dolláros hordónkénti árról beszélnek. Igaz, ha úgy vesszük, még ez is sok: ha már a kerti medence és a gyerek fürdőkádja is színültig van a fekete arannyal, akkor igazából nincs is értéke.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmas zakóval indult az év - erről szól majd 2015?
Fellegi Tamás | 2015. január 6. 07:30
Kíváncsian vártuk, hogy kezdődik az új év, különösen az első 3-4 tőzsdenap. Az évkezdés ugyanis gyakran lényeges az év egésze szempontjából (January effect). Nos, eddig még csak 2 nap telt el, és abból csak az egyik volt teljes értékű (a pénteki még a sok pihenőnap közé ékelődött), ez a rövid idő máris igen heves mozgást hozott: a piacok méretes pofont kaptak.
Deviza / Áru Ilyet sem látni minden nap: szép kis macicsapda az aranyban
Fellegi Tamás | 2014. december 3. 14:31
Egyik nap meredek zuhanás, aztán még meredekebb emelkedés - az arany árfolyamában egészen extrém mozgást láthattunk a napokban. Szép klasszikus macicsapdának lehettünk szemtanúi - mi történt, hogyan történt, mi lesz ezután?
Deviza / Áru Azt hiszed, tényleg olcsó az olaj? Meg fogsz lepődni
Fellegi Tamás | 2014. december 1. 18:02
A piaci szereplők tátott szájjal nézik a kőolaj árának zuhanását. A nyáron még 100 dollár körüli ár pár hónap alatt 80-ra, majd a múlt hét utolsó két napján hirtelen 60 dollár közelébe szakadt. Ez valóban nem kis mozgás, de ettől még mondhatjuk-e, hogy ezen a szinten alacsony már az ár?
Vásárló Zuhannak az olajárak: ez hiányzott még a rezsicsökkentés után
Privátbankár.hu | 2014. október 22. 17:48
A nyersanyagpiaci árak folyamatos csökkenése mellett alacsony, stabil inflációval számolhatunk az elkövetkező időszakban. Mivel Magyarország különösen érzékeny az élelmiszerek és az energiahordozók árcsökkenésére, nálunk defláció is lehet - jósolták szerdai tanulmányukban londoni pénzügyi elemzők.
Deviza / Áru Amit az autósok is tudni akarnak: meddig zuhanhat még az olajár?
Privátbankár.hu | 2014. október 8. 19:30
Most 90 dollár felé tart egy hordónyi Brent olaj ára, a trend egyértelmű: folyamatosan csökken az árfolyam. Szakértők azt találgatják, hol fogy el az olajtermelő országok türelme, mikor döntenek úgy, hogy ennyiért már nem jó üzlet a fekete arany. A korábbi várakozásoknál lejjebb is kerülhet az ár, ami jó hír lehet az autósoknak is.
Vásárló Nem csak az áfacsalókon múlik a cukor ára: miért lesz drágább?
Privátbankár.hu | 2014. október 5. 09:06
Az aszály miatt jelentősen csökkent a brazíliai cukornád-termelés - amit pedig megtermelnek, azt a jelenlegi körülmények között jobban megéri bioetanol-gyártásra felhasználni, mint nyerscukrot készíteni belőle.
Deviza / Áru Az ebola miatt drágul a kakaó
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 20. 12:18
Pénteken 3,5 éves csúcsra emelkedett a kakaóbab jegyzése Londonban. A drágulás mögött az ebola afrikai terjedése áll.
Deviza / Áru Jól tették, akik hittek az aranyban?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 27. 12:15
Az elmúlt hetek eseményei nem tettek jót az arany árfolyamának - mégis sokan tartották meg készleteiket, egy friss elemzés szerint jól is döntöttek: elértük a mélypontot, mégis a trendvonal felett maradt az árfolyam. Ha aranyad van, figyeld Indiát!
Agrár Luxus lesz a kakaó?
Privátbankár.hu | 2014. július 6. 09:12
Egekben a kakaóbab és a kakaóvaj ára. Közben nő a félelem, hogy nem lesz annyi kakaó a világon, mint amennyi kellene.
Agrár Miért drágult hirtelen a kukorica?
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 14:22
Nagyot ugrott a Magro Gabonaindex az elmúlt héten - a kukorica drágult, de nem az ukránok miatt.
Agrár Kevés a termés - a kávé után a narancslé ára is megugrik?
Privátbankár.hu | 2014. április 11. 13:50
Fertőzés és szárazság tizedeli a világ két első narancs exportőrének termését.
Deviza / Áru Jön a feketeleves: hiánycikk lesz a kávé?
Privátbankár.hu | 2014. április 9. 08:15
Közelít a kétéves csúcshoz az arabica kávéfajta ára az idei brazil kávéterméssel kapcsolatban felerősödött borúlátó véleményekre.
Agrár Nagyon drága lesz a kakaó
Privátbankár.hu | 2014. március 21. 08:29
Egy év alatt közel 40 százalékot emelkedett a kakaóbab világpiaci ára, és az átlagosnál szárazabb közép-afrikai időjárás hatására, a kereslettől elmaradó kínálat miatt további drágulásra lehet számítani
Agrár Jön a külföldi kukorica - mi lesz az árakkal?
Privátbankár.hu | 2014. február 7. 11:44
A Magro Gabonaindex (MGX) értéke nem változott jelentősen a 6. héten és az elemzés írásakor (2014. 02. 07.) 10215,55 ponton áll. Bár a búza ára növekedett, a kukorica stabilitása és az árpa árcsökkenése kompenzálta ezt.
Deviza / Áru Harminc éve nem láttunk ekkora zuhanást
Privátbankár.hu | 2013. december 21. 16:35
Tizenhárom év óta először fordulhat elő, hogy éves szinten csökken az arany ára a nemzetközi piacokon. A csütörtöki New York-i tőzsdezárás idején az aranyár 29 százalékos éves visszaesésnél járt, ilyen mértékű csökkenésre a nemesfém határidős piacán 1984 óta nem volt példa.
Deviza / Áru 30 éve nem kapott ekkora pofont az arany - a forint tartja magát
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 09:21
30 éve nem esett ekkorát az arany, a kockázat helyett a menedéket keresik a befektetők, a forint mégis szépen tartja magát.
Deviza / Áru Spekulánsok, figyelem: a hasalja szalonna bejöhet az év elején
Privátbankár.hu | 2012. december 21. 13:53
Vérbeli spekulánsok árupiaci terméke lehet a hasalja szalonna, amely őszi rallyja után jó befektetés lehet az év elején.
Deviza / Áru Igéretes befektetés: facsarjon narancsot
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 15:05
Dél-Amerikában egyre nagyobb mértékben zajlik a narancs felvásárlása. 150 centig várják az elemzők a jegyzést a következő hetekben.
hírlevél
Ingatlantájoló