<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Befektetési jegy
Befalap Mekkora hozamokat lehet elérni mostanában a befektetési alapokkal? – interjú
Eidenpenz József | 2017. március 28. 06:06
Nagyon felül szokta becsülni az inflációt és az elérhető kamatokat az átlagember, sokan szeretnének évi 6-7 százalékos hozamot, amit azonban csak nagyobb kockázatvállalással lehet elérni. Jelenleg elsősorban vegyes alapokat javasolnak nekik, ezek között vannak kisebb és nagyobb kockázatúak. Az állampapírok által támasztott verseny mérséklődhet. Interjú Vízkeleti Sándorral, a Pioneer Alapkezelő elnök-vezérigazgatójával.
Befalap Elmúlt öt év - hogyan lehetne többet kapni, mint a banki kamat?
Eidenpenz József | 2016. május 11. 16:14
Az utóbbi években annyira alacsonyra süllyedtek a banki kamatok, hogy az szinte már nulla. Az egyik lehetséges alternatíva a befektetési alapok jegyeinek vásárlása, de azok többsége kockázatosabb, mint a betét vagy az állampapír. Az alapkezelők viszont hosszú távra, legalább 4-5 évre ajánlják a kockázatosabb fajtákat. Nézzük, mit hozott az utóbbi öt év?
Befalap Óvakodj a kötvényektől? Az alapok is profitálhatnak a brókerbotrányból
Eidenpenz József | 2015. március 25. 13:36
Megijedtek-e az ügyfelek a befektetési alapoktól a brókerbotrányok kapcsán, vagy esetleg éppen ellenkezőleg, profitálni fognak az eseményekből az alapkezelők? Mi lesz a kockázatvállalási hajlandóságukkal? Mi a legnagyobb hiba, amit az ügyfelek el szoktak követni? – merült fel a Dorsum Zrt. alapkezelői klubjában.
Befalap Több állampapírt, eurót és dollárt tettünk félre szeptemberben
Eidenpenz József | 2013. október 15. 15:30
A korábbi hónapoknál alacsonyabb, de így is jelentős összeget, 39 milliárdot helyeztek el hazai befektetési alapokban szeptemberben. Ebben a hónapban az állampapírok jártak csúcsra, oda ennek többszöröse érkezett. Szerették az eurót és a dollárt.
Befalap Szebb és jobb világ köszönt a befektetési alapokra
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 13:17
A Keler új rendszere megkönnyíti, hogy az alapkezelők, forgalmazók bővítsék kínálatukat. A hazai alapok tőkéje hét hónap alatt 700 milliárd forinttal nőtt.
Befalap Bankbetét helyett befektetési jegyet vennél? 5 tipp a váltáshoz
Eidenpenz József | 2013. október 2. 16:12
Az alacsony kamatok miatt sokan vásárolnak inkább befektetési jegyeket. Ezeknek az az előnyük is megvan, hogy sokféle befektetés között házon belül is lehet átcsoportosítani pénzt, általában olcsón vagy díjmentesen, interneten keresztül, karosszékben ülve.
Befalap Ez volt a három legeslegdrágább alap
Eidenpenz József | 2013. augusztus 9. 06:10
Közzétették a hazai befektetési alapok tavalyi költségeiről szóló kimutatást, az átlagos költségszint, 1,66 százalék 2011-hez képest csökkent, de magasabb, mint a 2010-es. Néhány kis alapnál durván elszálltak a kiadások.
Befalap Befektetési alapok: hova menekülhetünk a kamat megsarcolása elől?
Eidenpenz József | 2013. augusztus 7. 14:35
Mely alapok lesznek EHO-mentesek, azaz felelnek meg annak az új adókedvezménynek, amely szerint a többségében állampapírokba fektető alap hozama nem EHO-köteles? Erről kérdeztük a magyarországi alapkezelőket. A válaszadók többsége gyorsan átalakítja 1-2 alapját, más inkább a magas hozamra koncentrál.
Részvény / Deviza / Áru Így nézd meg, mennyit hozott a befektetési alapod
Eidenpenz József | 2013. július 16. 06:15
Alacsonyak a kamatok, nemsokára nőhet az adó is, és sokan alternatív befektetési formákat keresnek. Az alapok egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy milyen hozamokat értek el a múltban. Ez nem jelent ugyan garanciát a jövőre nézve, de javítja az esélyeket.
Deviza / Áru Vegyük vagy adjuk el? Mi lesz most a forinttal?
Eidenpenz József | 2013. július 4. 06:15
Mennyi lesz a forint árfolyama augusztus végén és az év végén? Alulértékelt vagy felülértékelt nemzeti valutánk? Külföldi nyaralás előtt mikor érdemes devizát venni? Hogyan reagálnak a kisbefektetőik az alacsony kamatokra? Brókercégek elemzőit kérdeztük.
Befalap Így védik a tőkédet a befektetési alapokban
Eidenpenz József | 2013. június 12. 06:10
Az alacsony kamatkörnyezet miatt sokan vásárolnak mostanában befektetési jegyeket, ahogy azt a statisztikák jól mutatják, miközben a bankbetétek állománya csökken. Az alapok bonyolultabbak, mint a betétek, különböző kockázataik vannak, amelyeket azonban a törvények igyekeznek behatárolni.
Befalap Eleged van az alacsony kamatokból? Így kell befektetési jegyet venni
Eidenpenz József | 2013. május 15. 13:51
Az eddigi adatok szerint ez a befektetési alapok éve lesz, mivel sokan megelégelték a rekord alacsony kamatokat és alternatívákat keresnek. Azoknak, akik most lépnének be erre a piacra, elmondjuk, hogyan, mennyi időre, hol érdemes befektetési jegyeket venni.
Befalap 111 milliárdos kérdés: elszívják a pénzt a bankoktól a befektetési alapok?
Eidenpenz József | 2013. május 3. 06:11
A márciusinál kisebb ütemben ugyan, de áprilisban is folytatódott a befektetési alapok komoly felfutása, ezúttal 111 milliárd forint feletti összeget helyeztek el bennük. A lakossági bankbetétek viszont mostanában kifejezetten visszaestek, áramlik ki belőlük a tőke. Mindez az alacsony kamatok miatt van.
Befalap „Szerethetik-e a magyar háziasszonyok a tőkevédett befektetési alapokat?”
Eidenpenz József | 2013. május 2. 12:59
Ezt a címet adta a PSZÁF sajtóbeszélgetésének, amiből már eleve érződik némi kételkedés. A kisbefektetők 83 százaléka ugyanis nem érte el az öt, felük pedig a három százalékot sem éves szinten a tőkevédett alapokkal, ráadásul tíz százalék feletti hozamot csak négy alap tudott felmutatni több év alatt.
Pénzügyi szektor Mi lesz most a pénzemmel? 11 húsbavágó kérdés a ciprusi válságról
Eidenpenz József | 2013. április 1. 15:00
A ciprusi ügy felforgatta egész Európát, és mindenki azt találgatja, biztonságban vannak-e a bankbetétjei, egyedi ügy volt-e vagy sem, és hogyan tud védekezni a hasonló esetek ellen. Ön nyugodtan alszik?
Részvény / Deviza / Áru Itt van a statisztika: Magyarországon 12 500 kisbefektető tőzsdézhet komolyan
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 15:42
A BÉT-en a részvény-kapitalizáció forgási sebessége továbbra is a legmagasabb a régióban, 52,7 százalék – írja a tőzsde jelentése. De a BÉT-en is erősen éreztette hatását a globális tőkepiaci aktivitás csökkenése, a forgalom 40,6 százalékkal csökkent. A komolyabban tőzsdézők száma 15 százalékkal mérséklődhetett, erről árulkodik a valós idejű adatok előfizetőinek csökkenése.
Befalap A gyengülő forint és a süllyedő tőzsdék ellenére stagnáltak az alapok
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 13:20
Májusban a tőzsdék estek, a forint gyengült, különösen a dollárhoz képest. Ennek ellenére a befektetési alapok vagyona alig csökkent, sőt a legbiztonságosabb alapoknál – mint a likviditási, tőkevédett – nagyobb méretű tőkebeáramlást is láthattunk, főleg euróban. A zártkörű alapoknál még mindig tart a pénzkivonás, de már az utolsó tételek kerültek sorra.
Befalap A végtörlesztés után is zsugorodnak a befektetési alapok
Eidenpenz József | 2012. május 11. 12:45
A végtörlesztés befejeződésével töredékére esett vissza a hazai alapokból havonta távozó tőke értéke, de nem szűnt meg teljesen a kiáramlás: áprilisban újabb 10,8 milliárd forint távozott. Elsősorban a bankbetét-szerűen használt pénzpiaci alapok zsugorodtak, néhány magasabb kockázatú termék népszerűsége azonban növekedett, mint a hedge fund-szerű abszolút hozamú alapoké.
Részvény / Deviza / Áru Februárban is tőzsdézett a nyugdíjvagyonnal az állam
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 16:45
Közzétették a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap február végi portfólióját, amelyben 720,5 milliárd forint értékű vagyon volt. Az alap még mindig több, mint 300 millió forintnyi részvényt őrizgetett, jelentős a befektetési jegyeinek értéke is, 98,5 milliárd forint pedig készpénzben volt.
Befalap Május második hetében döntenek a magyar befektetők milliárdjairól
Eidenpenz József | 2012. április 26. 15:09
Az alapkezelő május második hetére ígéri a döntést a CS Euroreal nevű német ingatlanalapról, amelynek visszaváltását 2010 májusában függesztették fel, és amelynél lejár a törvényi határidő. Március végén az alap vagyonának 25,3 százaléka volt likvid forrásokban, de nem biztos, hogy ez elég lesz. Társa, a SEB Immoinvest felemás megoldást választott: egyetlen napra nyit ki, majd újra bezár.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG