<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Concorde Alapkezelő
Befektetési alapok Ebből akkora nagy baj lesz, ami elől sehová sem lehet elbújni
Eidenpenz József | 2017. október 11. 16:40
A Concorde Alapkezelő Hold-ra változtatta a nevét, amivel azt szeretnék sugallni a befektetőknek, hogy tartsák befektetési jegyeiket, ne ugráljanak feleslegesen ki-be az alapokból. A szakemberek szerint ez a kötvényhozam őrültség, a világ ennyire eladósodva még soha nem volt, amiből még nagyon nagy válság lehet.
Befektetési alapok Ha világszínvonalú magyar teljesítményt akarunk látni, erre érdemes keresgélni
Gáspár András | 2017. április 7. 06:05
Az alapkezelői szakmában világszínvonalú teljesítményeket láthatunk Magyarországon – véli Bilibók Botond. A Concorde Alapkezelő vezetője beszélt arról, hogy miért nem könnyű új portfóliómenedzsert találni, új befektetési alapokat indítani – utánpótlásra pedig szükség van, 5-10 éven belül mindenképp előáll majd valami újdonsággal a Concorde szellemi műhelye.
Makro / Külgazdaság Gazdasági káoszt szül Európában az olasz népszavazás?
Privátbankár.hu | 2016. december 4. 09:56
Az olasz reformokról szóló népszavazás elsöpörheti Renziéket. Az egyébként is gyengén muzsikáló bankszektornak ez nem tenne jót, de meddig terjedhet a baj?
Részvény / Deviza / Áru Az évszázad meglepetése? Akár még jól is elsülhet Trump elnöksége
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 17:00
Szinte minden téren kiszámíthatatlanságot ígér Szőcs Gábor, a Concorde Alapkezelő portfóliómenedzsere Donald Trump hivatalba lépése után januártól. Ugyan a kampányban elhangzott több hajmeresztő ötlet is, vannak olyan ígéretei Trumpnak, amelyek még akár jól is elsülhetnek a részvénypiacokon és a reálgazdaságban egyaránt.
Makro / Külgazdaság Kint vagyunk a bóvliból: eljött a Kánaán vagy az egész csak felhajtás?
Veres Patrik | 2016. november 14. 17:01
Mennyire fontosak a hitelminősítők? És mit számít egyáltalán, hogy egy, kettő, vagy éppen három mondja azt, hogy jó helyen van a külföldiek pénze Magyarországon? Most akkor tejben-vajban fürödhetünk a Moody's döntése után? Befektetési szolgáltatók mondják el, hogy mit jelent a megnövekedett mozgástér és miért lesz ez jó nekünk.
Személyes pénzügyek 10 könyv amit mindenképp el kell olvasnod, ha meg akarod érteni a pénz világát
Veres Patrik | 2016. szeptember 20. 08:21
Kezdd az őszt te is tanulással, és ha már belevágsz, válaszd a pénzügyi ismereteid bővítését! Rengeteg könyv nyújt segítséget ahhoz, hogy meghozd a helyes gazdasági döntéseidet az életben, de nehéz megtalálni azt, amelyik igazán az előnyödre válhat. Emiatt kértük meg a hazai befektetési szolgáltatókat, hogy mondják el ők, miből tanulták a legtöbbet és javasoljanak néhány olvasmányt az őszi napokra.
Részvény / Deviza / Áru Akik rettegik ezt a hónapot - jobb lesz most nyugton maradni?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 2. 13:09
Itt a szeptember és csak kapkodjuk a fejünket: nem elég, hogy tipikusan ez a legrosszabbul teljesítő tőzsdei hónap, jön egy csomó fontos adat, az amerikai elnökválasztás közeledtéről pedig nem is beszéltünk még. Trader legyen a talpán, aki eligazodik ilyenkor, úgyhogy megkérdeztük segítségképpen a hazai befektetőket, ők mit gondolnak, milyen hónap áll előttünk és mik a fontosabb irányok a meghatározó piacokon.
Makro / Külgazdaság Ha jól megy a gazdaságnak, miért gyenge a forint?
Veres Patrik | 2016. augusztus 4. 09:03
Jó ideje nem tud érdemben erősödni a forint az euróval szemben, pedig a magyar gazdaság majd kicsattan az egészségtől. Indokként egyre többen említik: a Magyar Nemzeti Bank saját haszna miatt szánt szándékkal tartja alacsonyan a forint árfolyamát. Megkérdeztük hát az elemzőket, hogy nekik mi a véleményük erről, de arra is kíváncsiak voltunk, hogyan értékelik a forint teljesítményét.
Befektetési alapok Olcsóak-e még a magyar részvények?
Privátbankár.hu | 2016. április 19. 06:08
Az európai részvények lemaradtak, az amerikaiak árazása jóval magasabb. A hazai piac nagy részvényei a régiós szektortársaikhoz képest már nem mondhatók olcsónak sőt…. A nemzetközi gazdaságot fenyegeti az eladósodottság, az erős dollár és a kínai lassulás. Az eséseknek lehet, hogy még nincs vége. Interjú Szőcs Gáborral, a Concorde Alapkezelő portfóliómenedzserével.
Befektetési alapok Csökkenhetnek a befektetési alapok díjai Magyarországon
Privátbankár.hu | 2016. április 4. 06:07
A Concorde Alapkezelő saját befektetésijegy-forgalmazó társaságot hozott létre, hogy több lábon álljon. Az alacsony kamatszint egyik következménye lehet az alapok költségeinek csökkenése. Az új online felületen elengedik a forgalmazási jutalékokat. Interjú Bilibók Botond vezérigazgatóval.
Befektetési alapok Ilyen sem volt még Magyarországon: túl nagyra nőtt egy alap
Eidenpenz József | 2015. november 16. 13:01
A Citadella Alap mérete elérte a 60 milliárd forintot, ezért megemelték a vételi jutalékot öt százalékra, lényegében eltanácsolva ezzel a további befektetőket. Ennek oka, hogy egy túl nagy alappal nem tudnák ugyanazt a teljesítményt hozni, mint egy kisebbel. Az alapkezelő egyébként pesszimista a részvénypiacokkal kapcsolatban és kivár, ezt tükrözi az árfolyam is.
Részvény / Deviza / Áru Közeledik a hétvége: erre számítson, ha ma kereskedne
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 08:51
Alacsony forgalmat, enyhe emelkedést vár a Budapesti Értéktőzsdén a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője.
Befektetési alapok Ez egy nagy nulla – de legalább keveset veszítettek a befektetők
Eidenpenz József | 2015. október 8. 12:20
A magyar abszolút hozamú alapok az idén nem nyertek semmit. De legalább nagy átlagban nem veszítettek sokat. Tisztelet a kivételnek, mert egyébként a mínusz kétszámjegyűtől a plusz kétszámjegyűig, plusz 15 százaléktól mínusz 23 százalékig nagyon sok féle eredmény született.
Részvény / Deviza / Áru Rosszul döntöttél? Valószínűleg itt rontottad el
Gáspár András | 2015. május 12. 18:00
Kissé váratlan helyen tartott előadást kedden Zsiday Viktor: a Concorde Alapkezelő portfóliómenedzsere Hányszor csíp a pillangó? című prezentációját a Media Hungary médiakonferencián adta elő. A cím a pillangó-effektusra utal, a befektető azt járta körül, milyen hibák vezetnek ahhoz, hogy egy döntésünk végül nem olyan eredményt hoz, amire előzetesen számítottunk.
Befektetési alapok Óvakodj a visszapillantó tükörtől – mit tehetünk unortodox viszonyok között?
Privátbankár.hu | 2015. május 6. 18:03
Vigyázni kell a visszapillantótükör-effektussal, az utóbbi néhány év szép hozama becsaphatja az óvatlan befektetőt – figyelmeztet az Aegon Alapkezelő. A cég elsősorban ebben a régióban keres befektetési célpontot, mert a hét szűk esztendő után Kelet-Közép-Európa most hét bő esztendő elé néz. Alulteljesítő részvényeket lehet érdemes venni.
Befektetési alapok Nem jó az úthenger előtt szedegetni az egycenteseket – interjú
Eidenpenz József | 2015. március 19. 06:09
A kamat sokáig alacsony maradhat nálunk, a forint rövidebb távon erősödhet, hosszabb távon gyengülhet. A magyar részvényeket pedig könnyen felfedezhetik végre, már csak osztalékuk miatt is. Nem biztos, hogy 30 évnyi kötvénypiaci rali után érdemes kötvényekben ülni. Interjú Móricz Dániellel, a Concorde Alapkezelő befektetési igazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru Védekeznek a brókercégek: van, ahol minden rendben zajlik
Privátbankár.hu | 2015. március 11. 08:50
Két brókercég, az Equilor Befektetési Zrt. és a Concorde Csoport is az ügyfelek bizalmát kéri a nemrég kiadott közleményeikben.
Befektetés Óriási pénzek vannak a brókercégeknél
Privátbankár.hu | 2015. március 11. 07:22
A tavalyi év végén mintegy 1950 milliárd forintnyi idegen tulajdonú értékpapír-állományt kezeltek a független részvénytársaságként működő cégek.
Befektetési alapok Újra kell írni a tankönyveket – így fektet be egy fizikus a magyar piacon
Eidenpenz József | 2015. február 2. 06:08
Egy éves az alap, amelynek kezelője a természettudományok módszereit is beveti a vagyonkezelésnél. A forint szerinte nem drága, a magyar részvények eleget estek, leginkább azonban a Mol, az OTP, és az MNV devizakötvényeit kedveli. A Bitcoin nem halt meg, de magyar alapba egyébként sem lehet vásárolni belőle.
Befektetési alapok Mi a német kisbefektető dilemmája, és miért lassult le a magyar sztáralap?
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 16:09
Az erősödő dollár, a süllyedő nyersanyagárak, a gyenge növekedés és az európai, japán jegybanki támogatás megakadályozza az érzékelhető kamatemelkedést. Az alacsony és a negatív kamatok pedig alapvetően változtatták meg a világot a fejlett világ befektetőinek számára és ez az igencsak bizarr környezet nem feltétlenül kedvezőtlen a részvényeknek – mondja Szabó László, a Platina Pí kezelője.
Vállalatok Adjuk meg a pénznek azt, ami jár neki
Balla Györgyi | 2014. november 7. 06:10
Húszból tizennyolc ember nem tudja, mihez kezdjen azzal a pénzzel, amit a vállalatáért kapott. Ezért nemcsak ő, az egykori cégvezető a felelős, hanem a még mindig hiányos intézményrendszer is - mondta a Privátbankár.hu-nak Bilibók Botond, a Concorde Alapkezelő vezérigazgatója. Kevesen mernek kockáztatni, és mire észbe kapnak, elfogyott a vagyon. Videóinterjú
Befektetési alapok Nem várt hatás: A bankokat piszkálják, de az ügyfelek tanulnak belőle
Eidenpenz József | 2014. október 10. 10:47
Oly sok bizonytalanság van a világban, mibe érdemes ilyenkor fektetni? Az alapokba ömlik a pénz, de hogyan próbálják ezt megtartani az alapkezelők? Milyen alapfajták lesznek a felkapottak a jövőben? – ezekről is szólt a Dorsum legutóbbi alapkezelői klubja. Az ügyfelek pénzügyi kultúrája például sajátos mellékhatásként fejlődik.
Befektetési alapok Három sztáralapkezelő egy asztalnál: mi van, ha több hozamot akar a nép?
Eidenpenz József | 2014. október 9. 15:10
Az ország három legjobban teljesítő befektetésialap-kezelőjét is egy asztalhoz ültették a Forbes konferenciáján. Mi várható a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben? Mit lehet tenni, ha az ügyfélnek nem elég az állampapír-hozamok felett öt százalékpont sem? Merre tart a forint a legnagyobb koponyák szerint?
Befektetési alapok Hozamot szeretnél? Tessék kockázatot vállalni! – interjú
Eidenpenz József | 2014. szeptember 4. 06:09
A Citadella Származtatott Alap befektetési politikáját kockázatkedvelőbbre formálták át. Kezelője, Zsiday Viktor szerint a lakosságnak, ha hozamot akar, nincs más választása, mint több kockázatot vállalni. Piaci anomáliáknál lehet jól beszállni a piacra, ilyen körülbelül 2-3 évente adódik valahol, és a következő egy évben Magyarországon is könnyen bekövetkezhet.
Befektetési alapok Ilyet még nem olvastunk: magazint ad ki egy alapkezelő
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 7. 14:40
Augusztus 7-én A Lap néven új gazdasági magazinhoz hasonló kiadvány jelenik meg: a befektetések világában dolgozók írásaira épülő negyedéves lapot a Concorde Alapkezelő munkatársai, hazánk legsikeresebb portfóliókezelői és privátbankárai írják.
Befektetési alapok Dögunalmas iparág is hozhat szép hasznot - interjú
Privátbankár.hu | 2014. április 17. 13:00
A Concorde Alapkezelő Privátbankár Klasszis díjjal jutalmazott szakembere szerint befektetési szempontból az a legizgalmasabb vállalat, amelyik a többségnek a legunalmasabb. Szerinte hosszú távon úgy lehet hozamot elérni, hogy a befektető olyan vállalatot keres és talál, amelyre mások nem figyelnek fel. Akár olyan, dögunalmas iparág is lehet, ahol nem történik semmi. Videóinterjú.
Befektetési alapok Lassan itt a negatív reálkamat, de pont ez lehetett a cél – interjú
Eidenpenz József | 2014. április 15. 06:09
Várhatóan sokáig marad az alacsony kamatszint, de ez a jegybankot nem zavarja, ahogy a gyenge forint sem. Gazdasági növekedés lesz, de valószínűleg nem túl magas, jól érezhető a szereplők bizalmatlansága. A nemzetközi részvénypiac nem alulértékelt, de nem is lufi – mondja Szabó László, az Év Alapkezelőjének elnöke.
Befektetési alapok 20 év, világszínvonalú munka - interjú az Év Alapkezelőjének vezetőjével
Privátbankár.hu | 2014. április 2. 14:35
Húsz éve nem tapasztalt olyan tőkebeáramlást az Év Alapkezelője, mint az elmúlt másfél évben, ömlött a pénz a betétekből részvény- és kötvényalapokba. A Concorde Alapkezelő vezérigazgatója a Privátbankár.hu-nak azt mondta: a közeljövőben a jegybank alapkamat-politikája és a külföldi befektetők megítélése lehet meghatározó. Videóinterjú
Befektetési alapok A Concorde Alapkezelő felkerült a norvég vagyonalap listájára
Eidenpenz József | 2014. április 2. 10:01
Az idén tovább nőhet és az 5000 milliárdot is elérheti a hazai befektetési alapokban levő tőke nagysága – mondták el a Concorde Alapkezelőnél. A cég egy átvilágítás után felkerült a norvég állami vagyonalap kezelőinek listájára, ami jó referencia lesz másutt is.
Befektetési alapok Megvan az Év Alapkezelője és az Év Portfóliómendzsere - itt a lista
Privátbankár.hu | 2014. március 28. 06:10
Március 27-én egy ünnepélyes gála keretében adták át a Privátbankár.hu Klasszis 2014 díjakat a magyarországi befektetésialap-piac legkiemelkedőbb szereplőinek. Az Év Portfóliómenedzsere Szalma Csaba lett, az Év Alapkezelője pedig a Concorde Alapkezelő.
Befektetés Sokat kockáztatnak, akik kiveszik a pénzüket a betétekből
Privátbankár.hu | 2014. március 4. 12:07
Egy alapkezelő szerint sokan esnek abba a hibába, hogy a visszatekintő hozam alapján teszik a pénzüket betétből befektetési alapba. A várható hozam azonban csalóka.
Makro / Külgazdaság A kamat fog emelkedni, vagy a forint fog meggyengülni?
Privátbankár.hu | 2014. január 3. 06:10
A folyó fizetési mérleg többlete és a globálisan alacsony kamatszint lehetővé tette a történelmi mélységbe hanyatló kamatokat Magyarországon, ráadásul úgy, hogy az MNB masszív pénznyomtatása ellenére is stabil maradt a forint. De meddig tartható fenn ez a kényes egyensúly? – teszi fel a kérdést Zsiday Viktor alapkezelő.
Befektetési alapok Ez a közös a kungfuban és a devizaspekulációban – interjú
Eidenpenz József | 2013. november 21. 06:10
Az alacsony kamatok komoly fellendülést hozhatnak az ingatlanpiacon. Már 2009 óta állandóan a részvénypiacok haláláról van szó, de csak nem akar bekövetkezni, a papírok értékeltsége már nem olcsó, de az alacsony kamatokkal megmagyarázható. A kisbefektetők jobbára veszítenek a devizaspekulációkon – interjú Szabó Lászlóval, a Concorde Alapkezelő elnökével.
Makro / Külgazdaság Magyarország rosszabbul teljesít? Ez lehet az oka
Privátbankár.hu | 2013. november 11. 12:52
Szinte az összes versenytársánál rosszabbul teljesít Magyarország Zsiday Viktor, a Concorde Alapkezelő portfólió-menedzsere szerint, de pozitív növekedési meglepetést vár. Jövőre legalább három százalékos gazdasági növekedés lehet Faragó Ferenc szerint is.
Befektetési alapok Miért menjünk külföldre? „Ott többen vannak, és sokkal több a pénzük”
Eidenpenz József | 2013. november 7. 19:30
Külföldi terjeszkedésbe kezdett a Concorde Alapkezelő, mert a jó vagyonkezelési teljesítményt nem érdemes csak a nem épp gazdagságáról híres Magyarországon hasznosítani. Ha marad az alacsony kamat, a hazai kisbefektetők rátalálhatnak a részvényalapokra is. De csalódni fognak, akik a múltbeli hozamot figyelik.
Befektetési alapok Máltai hedge fundokat indított a Concorde Alapkezelő – interjú
Privátbankár.hu | 2013. november 7. 09:31
A magyar befektetési alapok egyes területeken komoly piacbefolyásoló tényezővé válhatnak, van, amelyiknél már a tőkebeáramlás korlátozását fontolgatják. A Concorde Alapkezelő úttörő lépést tett, négy hedge fundot indított külföldön. Interjú Bilibók Botond vezérigazgatóval.
Befektetési alapok Magyarországot életveszélyes lenne shortolni
Eidenpenz József | 2013. november 5. 06:11
A forint jelentősebb erősödését nehezebb, gyengülését könnyebb elképzelni, részvényeinket viszont életveszélyes lenne most shortolni. Addig nincs baj, amíg az ország külső egyensúlya stabil. Sokan nem olcsó eszközöket vásárolnak, hanem jónak vélt eszközöket, általában a múltbeli hozam alapján, ami nem célszerű. Interjú Móricz Dániellel és Cser Tamással, a Concorde Columbus Alap kezelőivel.
Befektetési alapok A legtöbben még életükben nem láttak ilyen alacsony kamatokat
Eidenpenz József | 2013. október 28. 06:59
Zsiday Viktor, a Concorde Alapkezelő portfóliómenedzsere inkább a kisebb hazai társaságok részvényeiben hisz, a nagyok közül legfeljebb a Richterben lát fantáziát. Egy magyar államcsődöt, nagy forintzuhanást valószínűtlennek tart, inkább lassú forintlecsorgásra számít. A kisbefektetők mostani átáramlását várhatóan követi egy második kör jövőre.
Befektetési alapok Csendben tőzsdére vitték Vakmajmot – sokan követik majd?
Eidenpenz József | 2013. augusztus 29. 06:20
Bevezettek a Budapesti Értéktőzsdére egy 44 milliárd forint méretű befektetési alapot, amely messze a legnagyobb tőzsdei alap lesz. Ez főleg adóelőnyökkel jár, várhatóan azonban csak kevesen fogják ezt kihasználni.
Befektetési alapok Platina Pí: 7 év alatt évi 17 százalék volt a hozam
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 19:30
Hét éven keresztül átlagosan 17 százalékot ért el a Platina Pí befektetőinek, ami jó teljesítménynek számít. Hedge fund-szerű, globális megközelítésű alap, elsősorban kockázatkedvelő befektetőknek ajánlják, legalább két évre.
Befektetési alapok "Úgy kezeljük, ahogy saját megtakarításainkat is" - videó
Privátbankár.hu | 2013. július 10. 19:11
A Concorde Columbus abszolút hozamú alap, az infláció felett minél magasabb reálhozamot igyekszik elérni hosszú távon. Az alapkezelőt egy egész csapat segíti elemzéseivel. A kockázatos eszközök aránya magas, ezért legalább 4-5 évre ajánlják.
Befektetési alapok A Citadella masszív erődítmény a város felett
Privátbankár.hu | 2013. március 28. 14:35
Nem véletlenül választhatta a Citadella nevet az alap kezelője, a befektetési filozófiája lényege a hosszú távú szilárd, megbízható növekedés, alacsony kockázat mellett.
Befektetési alapok Technikai vagy fundamentális elemzés? Egy érdekes kísérlet margójára
Eidenpenz József | 2012. december 19. 05:45
Három, illetve öt év alatt – ami a 2008-2009-es nagy tőkepiaci zuhanást is magában foglalja – nagyon hasonlóan teljesítettek a Concorde Alapkezelő technikai elemzésre és fundamentális elemzésre szakosodott befektetési alapjai. A nagy zuhanás során a kockázatkezelés azonban aranyat ért. Így lehet két (vagy négy) úton ugyanoda elindulni.
Befektetési alapok Az ország, ahol tőzsdei befektetőnek lenni hülyeség - interjú Szabó Lászlóval
Eidenpenz József | 2012. december 3. 08:50
A technikai és a fundamentális elemzők között is vannak nagyon jók, de a józan paraszti ész talán még többet számít – vallja Szabó László, a Concorde Alapkezelő elnöke. A magyar piacon már csak nagyon nagy diszkonttal hajlandó részvényeket venni, mert a kisbefektetőket senki sem védi érdemben. Tíz döntésből kilencet globálisan hoznak, jó eredményekkel, mégis a világ legrosszabb piacán próbálják ezt eladni, de ezen változtatni készülnek.
Befektetési alapok 20 évnyi befektetés: Oscar-gála a magyar alappiacon
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 09:21
A magyar befektetési alappiac idén ünnepli a 20. évfordulóját, ennek kapcsán díjazták az alapokat és a szektor kiemelkedő személyiségeit.
Befektetési alapok Ezért nem szeretünk interjút adni - interjú Vakmajommal és Veermedvével
Eidenpenz József | 2012. november 19. 06:30
A lényeg, hogy a tőke rendelkezésre álljon, és ne veszítsd el – tartják a Concorde-VM abszolút hozamú alap kezelői, Faragó Ferenc és Makara Tamás – vagy ahogy a piac megismerte őket: Vakmajom és Veermedve. A piacok általában hamarabb tudják a híreket, mint az újságírók - ezért rendszerint az áralakulás alapján döntik el, mikor szállnak be a szakemberek egy befektetésbe. Alapjukat pedig ugyanúgy kezelik, mintha a szüleik pénze lenne.
Befektetési alapok "A magyar eszközökkel kapcsolatban van egy nagyon komoly utálat" - interjú
Eidenpenz József | 2012. november 12. 06:20
A Concorde Columbus alap kezelői, Móricz Dániel és Cser Tamás szerint a forint gyengülni fog, az OTP hosszútávra jó részvény, a magyar papírok pedig alulértékeltek, az országgal kapcsolatos utálat miatt nyomott az áruk. A piacon szerintük mindig vannak fundamentálisan komolyan alulárazott termékek, az alap épp ezekre vadászik.
Befektetési alapok Nem nagyon marad más, mint a forint gyengítése - interjú Zsiday Viktorral
Eidenpenz József | 2012. november 5. 06:20
Nagy esélyt lát forintgyengítő gazdaságpolitikára Zsiday Viktor befektetésialap-kezelő, szerinte más módszerrel rövid idő alatt nem lehet gazdasági növekedést előidézni. A befektetők nagyon szeretik a kockázatot, amíg a hozamok pozitívak, de az első öt százalékos veszteségnél visítva menekül a befektetők fele. A Citadella alap ezért az árfolyam-ingadozások simítása mellett igyekszik meghaladni a kockázatmentes hozamot.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG