Daimler
Részvény / Deviza / Áru Meglepően jól áll a forint, pezsgés a német autóiparban 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 19. 12:36
Szinte minden esik, kivéve a forintot és az OTP-t. Az EU-s forrásokkal kapcsolatos nyilatkozatháborút egyelőre jól fogadták a magyar eszközök. A német index is felülteljesítő, nem kis részben az autóipar miatt, ahol a Porsche tőzsdére vitele mellett az elektromos autókra figyelnek. A bitcoin rosszul, az ether még csúnyábban áll.
Részvény / Deviza / Áru Lakás, részvény, bitcoin, minden esni fog? 
Eidenpenz József | 2021. december 14. 12:21
A tőzsdék idegesek, a jegybanki szigorító intézkedésektől félnek, amelyek az eszközök árának csökkenését okozhatják. Az MNB ma dönt, a Fed holnap, csütörtökön pedig az EKB és a BoE következik. Nagyot emelkedett a Daimler, akkumulátorgyárat épít a Volkswagen, szenvednek a kriptodevizák.
Részvény / Deviza / Áru Új korszak jöhet az önvezető autózásban, a délutáni adat turbulenciát okozhat 
Eidenpenz József | 2021. december 10. 11:40
Miután tegnap megtört a tőzsdék lendülete, ma is szolid eséseket látunk Európában, de a kora délutáni amerikai inflációs adat sok mindent megváltoztathat. A német autóiparban nagy dolgok történnek, egy autó már a vezetője nélkül is közlekedhet. Olcsó a sushi – legalábbis ha kriptodeviza. A forint alacsony szinten stabil.
Részvény / Deviza / Áru Mi van a Facebook új neve mögött? Rondán néz ki az euró inflációja is 
Eidenpenz József | 2021. október 29. 13:07
Jó gyorsjelentések mellé rekordnagyságú inflációs adat érkezett Európában, ami nem tett jót a tőzsdei hangulatnak. Budapest viszont tartja magát, és a forint is erősödő pályára látszik állni. Ismét 60 ezer felett a bitcoin, az ether pedig egyenesen rekordot döntött. Sokat elárul a Facebook holding új neve.
Részvény / Deviza / Áru Ismét feljövőben a Netflix, szenvednek a német autógyárak 
Eidenpenz József | 2021. július 21. 12:20
Mintha nem is lett volna minipánik a hét elején, minden szépen felfelé tart Európában, bár néhány gyorsjelentést rosszul fogadtak Németországban. A magyar BUX indexet csak a Mol menti meg, a többi nagyobb papír esik. A Netflix előfizetőinek száma végre jobban nőtt, mint a várakozás. A bitcoin-tulajdonosok újra 30 ezer dollár feletti árra ébredtek.
Részvény / Deviza / Áru Egymást rántják le a megújulóenergia-részvények, meglepetés a Daimlertől 
Eidenpenz József | 2021. július 15. 12:08
Míg Amerikában kitartott az optimizmus a Fed-elnök beszéde után, Európában csúnyán esik a német DAX index, főleg néhány rossz céges hír húzza vissza. De még a jól szereplő Daimler sem tudott sokáig a pozitív tartományban maradni. Itthon a BUX emelkedik, a forint gyengül, és kilőtt a Nyomda egy megrendelés hírére.
Részvény / Deviza / Áru Vetélytársat kap a Disney és a Netflix, kilenc hónapja nem látott szinten a forint 
Eidenpenz József | 2021. május 18. 12:41
Óvatos optimizmus van az európai tőzsdéken, a BUX-ot viszont visszahúzza az OTP korrekciója. Az euró/forint tavaly augusztus óta nem volt 350 alatt. Jött itthon két kellemes gyorsjelentés is. A Daimlernél ezrek állnak vissza a “Kurzarbeit”-ról normál munkarendre.
Részvény / Deviza / Áru Biden küldte lejtőre a részvényeket és a bitcoint, akadozik a termelés a német autógyárakban 
Eidenpenz József | 2021. április 23. 12:33
A tegnap esti amerikai esés nyomán ma sem túl jó a hangulat az európai tőzsdéken, közvetlen kiváltó ok az amerikai gazdagok árfolyamnyereség-adójának emelése lehet. Az euró/forint elérte a 354-et, majd visszaesett. Jól keresnek a német autógyárak, de a chiphiány miatt lassítják a termelést. Csúnya zuhanás volt a kriptodeviza-piacon.
Részvény / Deviza / Áru Kriptoalkalmazásba fektet a Telekom, mitől lett lemaradó a BUX index? 
Eidenpenz József | 2021. április 20. 12:51
Ma esnek a tőzsdék, nem is kicsit, a BUX kissé ismét alulteljesítő. Vajon miért? A Magyar Telekom anyavállalata mobiltelefonos kriptoalkalmazásba fektet, bár nem túl sokat. A BMW jó jelentése csak átmenetileg tudta drágítani a részvényt, a Daimler új modelljét nagyon dicsérik. Mitől mehetne feljebb a Coinbase?
Részvény / Deviza / Áru 360 felett az euró ára, a Daimler az európai tőzsdék motorja 
Eidenpenz József | 2021. április 16. 12:34
Rekordot rekordra halmoznak a tőzsdék, a Dow Jones indexet ma a német DAX követi a sorban. Jó gyorsjelentések érkeztek mindkét kontinensről, a Daimler vagy az amerikai nagybankok sokat lendítettek a hangulaton. Csúcson a katalizátor-fémek árfolyama, a kriptó-őrület pedig a második vonalban folytatódik.
Részvény / Deviza / Áru Robbant az elektromos BMW-k és Mercedesek kereslete, Yellen esete a magyar adókkal 
Eidenpenz József | 2021. április 9. 12:48
Európában még keresik az irányt a tőzsdék, a BUX viszont egyértelműen lefelé tart. A forint csak kicsit gyengül, a magas inflációs adat megfelelt a várakozásoknak. A BMW és a Daimler elektromos modelljei iránt megugrott a kereslet, a Teslára viszont nehéz idők járhatnak Kínában. Egy semleges szervezet 400 ezer dolláros bitcoint vár.
Részvény / Deviza / Áru Egybillió dollár felett a bitcoin kapitalizációja, új riválisokat kaphat a Tesla 
Eidenpenz József | 2021. február 22. 12:17
Mínuszban vannak a tőzsdék, amit az ismét romló európai járványstatisztikák, az emelkedő amerikai körvényhozamok, az inflációs várakozások okozhatnak. Lesz még egy izgalmas hét a gyorsjelentéseknél, számos érdekes hír érkezett az autóiparból. A réz ütemes emelkedése kezd önbeteljesítő jóslattá válni, ami tovább tolhatja fel az inflációt. Új csúcsokat döntött a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Javult a Rába, remekelt a Daimler, meghallgatás WallStreetBets-ügyben 
Eidenpenz József | 2021. február 18. 12:05
Az európai tőzsdék nem találják az irányt, rengeteg gyorsjelentés érkezett, ám nem mindegyik jó. A Daimler viszont kellemes meglepetést okozott, és javulásról számolt be itthon a Rába. Sokat drágultak a tavaly márciusi mélypontról az ipari fémek, de még tovább mehet a réz. WallStreetBets-ügyben nagy nap lesz a mai.
Részvény / Deviza / Áru Szaporodnak a sofőr nélküli autók San Francisco utcáin, jó hírek a Daimlertől 
Eidenpenz József | 2020. október 16. 11:50
Ma ismét pluszban vannak az európai tőzsdeindexek, főleg néhány jó vállalati hír hatására, például az autószektorból és a luxuscikkek piacáról. A BUX index kis pluszban van, mindegyik részvényünk emelkedik, de a forint kissé gyengül. Pezseg az élet az elektromos és önvezető autók szektorában. A Robinhood-felhasználók elleni hackertámadásnak sokkal több áldozata lehet, mint ahogy korábban tudni lehetett.
Részvény / Deviza / Áru Ismét tízezer az OTP, Tesla-babérokra tör a Daimler 
Eidenpenz József | 2020. október 6. 19:01
Az európai tőzsdéken jó volt ma a hangulat, az Egyesült Államokban viszont elszomorodtak a befektetők attól, amiket a jegybankelnök mondott. A Daimler is a világ vezető elektromos autógyártója szeretne lenni. A Facebook hozzáadott két szolgáltatást a tabletjéhez, az Apple viszont kirúgott cég két céget az online boltjaiból. Nagy pofont kapott Trump a makrogazdaságból.
Részvény / Deviza / Áru Meglepetés a Teslától és a Daimlertől, de mennyibe kerül majd az oltás? 
Eidenpenz József | 2020. július 23. 11:59
Ismét emelkednek az indexek Európában, a jó hangulatot főleg egyes gyorsjelentések alapozták meg, de jöttek kedvező bizalmi indexek is. Mindegyik hazai vezető részvény pluszban van, a forint is folytatja az emelkedést. Az egyik vezető papír a Daimler, amelyik csúnya veszteséget ért el, mégis jobban produkált az elemzők által vártnál. A Tesla nyeresége is bőven meghaladja a várakozásokat, új gyárát pedig Texasban építi fel.
Részvény / Deviza / Áru A Daimler mentette meg a napot, Merkel nem áltat bennünket 
Eidenpenz József | 2020. július 17. 18:52
A vezető tőzsdeindexek vegyesen teljesítettek ma, a kivárás egyik oka a folyó európai uniós csúcstalálkozó lehet. Ahol nemcsak a 750 milliárd eurós mentőcsomagról van szó, hanem a következő évek európai uniós költségvetéséről is. Maga Merkel szerint sem lesz könnyű menet. A BUX kissé esett, a DAX-nak sikerült emelkednie.
Részvény / Deviza / Áru Oltóanyag-technológiát lop Oroszország? Rákapcsolhat a Daimler 
Eidenpenz József | 2020. július 17. 11:59
Nagyon visszafogottak az európai tőzsdék, valószínűleg kivárnak a mai és holnapi EU-csúcs előtt. Itthon is enyhe csökkenés van, főleg a Mol miatt, az OTP inkább stagnál. Oroszországot megvádolták, hogy hekkerei betörtek a nemzetközi víruskutató laboratóriumokba, hogy megszerezzék az oltóanyagokkal kapcsolatos technológiát. Csalódást okozott a Netflix, az első félévi jó teljesítményt valószínűleg nem fogja tudni megismételni.
Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler 
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Vállalat Egyesíti erejét a Volvo és a Daimler, hogy megreformálják a kamionokat 
MTI | 2020. április 21. 10:56
Üzemanyagcellás hajtásláncot fejlesztenek haszongépjárművekbe.
Vállalat Két héttel meghosszabbították a kecskeméti Mercedes-gyár leállását – frissítve 
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 15:58
Egy kecskeméti internetes lap arról számolt be, hogy a tervezett két hét helyett további két héttel meghosszabbították a leállást a Mercedes-gyárban.
Részvény / Deviza / Áru Háttérbe szorult a Wall Street mumusa, pocsék számokra emelkedtek a német autógyártók részvényei 
Eidenpenz József | 2020. március 4. 18:41
Első látásra pocsékak a német autógyárak eladási számai, ám ennek nagy része már beépülhetett az árakba. A német autórészvények mai emelkedése erre utal. Az USA-ban annak örülnek, hogy Biden esélyei nőttek Sanderssel szemben, aki a Wall Street mumusa. A BUX-ot a Mol esése húzta le, a forint viszont stabil.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus hatása lehet a legnagyobb az árfolyamokra 
Privátbankár.hu | 2020. február 10. 11:04
A múlt hét nagy emelkedését pénteken korrekció zárta. A befektetők óvatosabbak lettek, elsősorban a koronavírus gazdasági hatásai miatt. Továbbra is úgy tűnik, hogy a kínai vállalatok egy részének újraindításával kivárnak, ez pedig az amerikai és európai partnereikre is negatív hatással lehet.
Vállalat Robottaxik helyett a biztonságra koncentrál a Daimler 
Privátbankár.hu | 2020. január 13. 13:37
A Daimler költségcsökkentési és átszervezési programja nem hátráltatja az új technológiák kifejlesztését - jelentette ki Ola Källenius vezérigazgató a Las Vegas-i CES kiállítás- és vásáron a dpa hírügynökségnek adott interjúban.
Vállalat Munkahelyek ezreit számolja fel három év alatt a Daimler 
Privátbankár.hu | 2019. november 29. 14:17
Elsősorban a megüresedő munkahelyek be nem töltésével tervezik végrehajtani a létszámcsökkentést. Konkrét számokról nem tudni, de közölték: minden tizedik adminisztratív pozíciót megszüntetnek.
Vállalatok Kartelezés miatt büntették a német autógyárakat 
Privátbankár.hu | 2019. november 21. 14:23
Mintegy százmillió eurós kartellbírságot rótt ki a német szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt) a szerkezetiacél-beszerzések árának egyeztetése miatt a Volkswagen, Daimler és BMW autógyárakra.
Vállalat Kamionkartell ügy: igazat adott a magyaroknak az Európai Bíróság 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 8. 07:36
A Tibor Trans az uniós bíróság szerint is drágábban tudott csak kamiont venni a gyártók összejátszása miatt. Indulhatnak a kártérítési perek a MAN, a Daimler, az Iveco, a Volvo és a DAF ellen.
Vállalat Nagyot bukott a Daimler, de számítottak is rá 
Privátbankár.hu | 2019. július 24. 10:46
1,56 milliárd euró veszteséggel zárta a második negyedévet az autógyártó, ez megfelel a várakozásaiknak.
Részvény / Deviza / Áru Rekordon a Dow, de azért vannak kérdőjelek 
Privátbankár.hu | 2019. július 12. 11:50
Szerdán az S&P 500-as index ért történelmi csúcsra, csütörtökön pedig a Dow Jones Ipari Átlag ért el rekordot. A befektetők továbbra is optimisták, noha a kilátások kapcsán vannak kérdőjelek. Hamarosan ugyanis kezdődik a negyedéves jelentési szezon amely előtt az elemzők véleménye szerint visszafogott számokat közölhetnek a cégek.
Vállalat A vártnál nagyobb lehet a baj a Daimler háza táján 
Privátbankár.hu | 2019. május 19. 20:33
Dízelbotrány, sokadik fejezet.
Vállalat Csak lassítja a fejlesztést a kecskeméti Mercedes-gyár  
Wéber Balázs | 2019. május 15. 16:31
Egyelőre csupán lassítja kecskeméti gyárának bővítését a Daimler, értesült a Privátbankár.hu. A német autógyártók eladásai csökkennek, a környezetvédelmi célú fejlesztések pedig viszik a pénzt – sokan már az iparág közelgő válságáról beszélnek. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szintén azt jelezte előre, hogy az idén visszafoghatják fejlesztéseiket a hazai német cégek.
Makro / Külgazdaság Rés a vasfüggönyön: hogyan jut Kim Dzsongun luxus limuzinokhoz? 
Fellegi Tamás | 2019. április 29. 20:25
Észak-Korea vezére immár többször használt külföldi útjain mindennel felszerelt luxus Mercedes limókat, amelyeket páncélvonatán szállít a helyszínre. A gyártó Daimler nem érti, hogyan juthatott hozzájuk, amikor a szankciók kiterjednek ezekre a járművekre. Kim pedig büszkén feszít, miután sikerült kijátszania az ENSZ-szankciókat
Vállalat Kimondták: összejátszott a BMW, a Daimler és a Volkswagen 
Privátbankár.hu | 2019. április 5. 13:19
Megjelent az Európai Bizottság vizgálatának eredménye.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Orbán mellett Putyin is tudja, kikkel kell barátkozni 
Privátbankár.hu | 2019. április 3. 16:30
Ha üzletről van szó, feledésbe merülnek a politikai nézetkülönbségek. Még Putyin és Németország között is.
Személyes pénzügyek Súlyos veszély leselkedik a német és a magyar autóiparra 
Privátbankár.hu | 2019. március 1. 17:03
Az önvezető autók, az autómegosztó szolgáltatások, az Uber és társai visszavethetik a járművek iránti keresletet. A legnagyobb német szakszervezet attól tart, hogy már el is érte csúcsát a német autógyártás, és innét már csak lefelé vezet az út. Az autógyárak előre menekülnek. Ám a bővülés lassú, még több Trabant fut, mint Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Köhécsel a Daimler motorja, 318 felett az euró/forint 
Eidenpenz József | 2019. február 6. 19:12
Donald Trump nagy beszéde nem sok jót hozott a tőzsdei árfolyamokra, az indexek szerény mínuszban vannak. Rossz eredményeket tett közzé a Samsung és a Daimler. A forint gyengült, 318 felett az euró, két brókercég szerint is szabad az út 321-ig. A Zwack jó negyedéve várhatóan csak átmeneti lesz, tovább száguld az Autowallis.
Részvény / Deviza / Áru Jól mennek a Mercik, új csúcson a Mol 
Eidenpenz József | 2019. január 9. 11:15
Szép emelkedés volt Ázsiában, Európa folytatja és Budapest sem marad ki belőle. Jó hírek jöttek Kínából, meg a német autóiparból is, ami nekünk fontos. A vezető részvények együtt menetelnek, ezzel a Mol új éves csúcsra ért. Száguld az Opus és a Plotinus is.
Vállalat Megvan, mi lesz a régi dízelautók sorsa? 
Privátbankár.hu | 2018. november 8. 17:54
Nagyjából sikerült megállapodni Németországban.
Vállalat BMW, VW, Daimler: ami nem öl meg, az megerősít 
Privátbankár.hu | 2018. október 25. 06:05
Bár a nagy német autógyártók továbbra is rekordeladásokat produkálnak, részvényeik relatív értéke csaknem tízéves mélyponton van. Mindannyian hatalmas kihívások előtt állnak, az elektromos autóktól kezdve a dízelek kitiltásán át az autóipar teljes átalakulásáig. Temetni azonban még nem kell őket.
Vállalat Végleg elbúcsúzhat ettől az autótól Trump nagy ellensége? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 11:23
Az amerikai szankciók életbe léptetése miatt felfüggesztette iráni terjeszkedési terveit a Daimler.
Vállalat Felköthetik a nadrágot: milliókat öntenek az Uber riválisába 
Privátbankár.hu | 2018. május 30. 08:18
A Daimler döntött úgy, hogy kicsit kipárnázza a Taxify-t.
Vállalat Érik az újabb pofon – megint visszahív az egyik gyártó 
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 12:08
További problémákat találtak, egy másik modellből is vissza kell hívnia a Daimlernek.
Vállalat Áll a bál – kisbuszokat hívott vissza az egyik gyártó 
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 17:34
Több ezer kisbuszt kellett visszahívni a Daimlernél, a gyanú szerint ezekkel is csaltak.
Részvény / Deviza / Áru Lesújtott a pöröly, György bácsi alapítványa nagy dologra készül 
Eidenpenz József | 2018. április 6. 19:14
A tegnapi kirobbanó jókedv után ma ismét pocsék hangulatba kerültek a világ nagy tőzsdéi, miután megint mérgesedik a vámvita az USA és Kína között. A Mercedes szépen növelte eladásait, mégis nagyot esett a részvénye, de annak is megvan az oka. Nem fogod kitalálni, ki adott-kapott engedélyt kriptodevizák vásárlására.
Vállalat Sosem lesz vége? Rengeteg Mercedest hívtak vissza 
Privátbankár.hu | 2018. január 23. 09:43
Most az oroszok találtak gondot a kocsikkal.
Részvény / Deviza / Áru Délután döntenek Magyarország sorsáról - nagyon küzd a forint 
Privátbankár.hu | 2017. október 20. 11:08
Jó hangulatban indult a kereskedés Nyugat-Európában, Budapestet azonban lázban tartja az egyik hitelminősítő, délután érkezik ugyanis hír a Moody’s-tól, hogy hogyan látják a magyar államadósság helyzetét. Brüsszelben javában zajlik a csúcstalálkozó, berúgta a motort a gyorsjelentési szezon is, ma az autópiac fogja húzni a tőzsdét. De hogyan teljesít a hétvégi forgatagban a forint?
Vállalat Durvul a német botrány – mindenki benne van a dízel-kartellben? 
Privátbankár.hu | 2017. július 31. 12:43
Most magáról a közlekedési hatóságról derült ki, hogy csaltak – az egyik gyár parancsára.
Részvény / Deviza / Áru Ma a bankok kapcsoltak turbó módra, az autógyártók meg a forint szenvednek 
Eidenpenz József | 2017. július 25. 12:11
Jó a hangulat az európai tőzsdéken, egy százalék feletti az átlagos emelkedés ami főleg a bankszektornak köszönhető. A BUX viszont kissé esik, egyedül az OTP-nek futja némi emelkedésre. A forint némileg gyengült, a politikus-papírok csúnyán zuhannak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG