Daimler
Részvény / Deviza / Áru Egybillió dollár felett a bitcoin kapitalizációja, új riválisokat kaphat a Tesla
Eidenpenz József | 2021. február 22. 12:17
Mínuszban vannak a tőzsdék, amit az ismét romló európai járványstatisztikák, az emelkedő amerikai körvényhozamok, az inflációs várakozások okozhatnak. Lesz még egy izgalmas hét a gyorsjelentéseknél, számos érdekes hír érkezett az autóiparból. A réz ütemes emelkedése kezd önbeteljesítő jóslattá válni, ami tovább tolhatja fel az inflációt. Új csúcsokat döntött a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Javult a Rába, remekelt a Daimler, meghallgatás WallStreetBets-ügyben
Eidenpenz József | 2021. február 18. 12:05
Az európai tőzsdék nem találják az irányt, rengeteg gyorsjelentés érkezett, ám nem mindegyik jó. A Daimler viszont kellemes meglepetést okozott, és javulásról számolt be itthon a Rába. Sokat drágultak a tavaly márciusi mélypontról az ipari fémek, de még tovább mehet a réz. WallStreetBets-ügyben nagy nap lesz a mai.
Részvény / Deviza / Áru Szaporodnak a sofőr nélküli autók San Francisco utcáin, jó hírek a Daimlertől
Eidenpenz József | 2020. október 16. 11:50
Ma ismét pluszban vannak az európai tőzsdeindexek, főleg néhány jó vállalati hír hatására, például az autószektorból és a luxuscikkek piacáról. A BUX index kis pluszban van, mindegyik részvényünk emelkedik, de a forint kissé gyengül. Pezseg az élet az elektromos és önvezető autók szektorában. A Robinhood-felhasználók elleni hackertámadásnak sokkal több áldozata lehet, mint ahogy korábban tudni lehetett.
Részvény / Deviza / Áru Ismét tízezer az OTP, Tesla-babérokra tör a Daimler
Eidenpenz József | 2020. október 6. 19:01
Az európai tőzsdéken jó volt ma a hangulat, az Egyesült Államokban viszont elszomorodtak a befektetők attól, amiket a jegybankelnök mondott. A Daimler is a világ vezető elektromos autógyártója szeretne lenni. A Facebook hozzáadott két szolgáltatást a tabletjéhez, az Apple viszont kirúgott cég két céget az online boltjaiból. Nagy pofont kapott Trump a makrogazdaságból.
Részvény / Deviza / Áru Meglepetés a Teslától és a Daimlertől, de mennyibe kerül majd az oltás?
Eidenpenz József | 2020. július 23. 11:59
Ismét emelkednek az indexek Európában, a jó hangulatot főleg egyes gyorsjelentések alapozták meg, de jöttek kedvező bizalmi indexek is. Mindegyik hazai vezető részvény pluszban van, a forint is folytatja az emelkedést. Az egyik vezető papír a Daimler, amelyik csúnya veszteséget ért el, mégis jobban produkált az elemzők által vártnál. A Tesla nyeresége is bőven meghaladja a várakozásokat, új gyárát pedig Texasban építi fel.
Részvény / Deviza / Áru A Daimler mentette meg a napot, Merkel nem áltat bennünket
Eidenpenz József | 2020. július 17. 18:52
A vezető tőzsdeindexek vegyesen teljesítettek ma, a kivárás egyik oka a folyó európai uniós csúcstalálkozó lehet. Ahol nemcsak a 750 milliárd eurós mentőcsomagról van szó, hanem a következő évek európai uniós költségvetéséről is. Maga Merkel szerint sem lesz könnyű menet. A BUX kissé esett, a DAX-nak sikerült emelkednie.
Részvény / Deviza / Áru Oltóanyag-technológiát lop Oroszország? Rákapcsolhat a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 17. 11:59
Nagyon visszafogottak az európai tőzsdék, valószínűleg kivárnak a mai és holnapi EU-csúcs előtt. Itthon is enyhe csökkenés van, főleg a Mol miatt, az OTP inkább stagnál. Oroszországot megvádolták, hogy hekkerei betörtek a nemzetközi víruskutató laboratóriumokba, hogy megszerezzék az oltóanyagokkal kapcsolatos technológiát. Csalódást okozott a Netflix, az első félévi jó teljesítményt valószínűleg nem fogja tudni megismételni.
Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Vállalat Egyesíti erejét a Volvo és a Daimler, hogy megreformálják a kamionokat
MTI | 2020. április 21. 10:56
Üzemanyagcellás hajtásláncot fejlesztenek haszongépjárművekbe.
Vállalat Két héttel meghosszabbították a kecskeméti Mercedes-gyár leállását – frissítve
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 15:58
Egy kecskeméti internetes lap arról számolt be, hogy a tervezett két hét helyett további két héttel meghosszabbították a leállást a Mercedes-gyárban.
Részvény / Deviza / Áru Háttérbe szorult a Wall Street mumusa, pocsék számokra emelkedtek a német autógyártók részvényei
Eidenpenz József | 2020. március 4. 18:41
Első látásra pocsékak a német autógyárak eladási számai, ám ennek nagy része már beépülhetett az árakba. A német autórészvények mai emelkedése erre utal. Az USA-ban annak örülnek, hogy Biden esélyei nőttek Sanderssel szemben, aki a Wall Street mumusa. A BUX-ot a Mol esése húzta le, a forint viszont stabil.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus hatása lehet a legnagyobb az árfolyamokra
Privátbankár.hu | 2020. február 10. 11:04
A múlt hét nagy emelkedését pénteken korrekció zárta. A befektetők óvatosabbak lettek, elsősorban a koronavírus gazdasági hatásai miatt. Továbbra is úgy tűnik, hogy a kínai vállalatok egy részének újraindításával kivárnak, ez pedig az amerikai és európai partnereikre is negatív hatással lehet.
Vállalat Robottaxik helyett a biztonságra koncentrál a Daimler
Privátbankár.hu | 2020. január 13. 13:37
A Daimler költségcsökkentési és átszervezési programja nem hátráltatja az új technológiák kifejlesztését - jelentette ki Ola Källenius vezérigazgató a Las Vegas-i CES kiállítás- és vásáron a dpa hírügynökségnek adott interjúban.
Vállalat Munkahelyek ezreit számolja fel három év alatt a Daimler
Privátbankár.hu | 2019. november 29. 14:17
Elsősorban a megüresedő munkahelyek be nem töltésével tervezik végrehajtani a létszámcsökkentést. Konkrét számokról nem tudni, de közölték: minden tizedik adminisztratív pozíciót megszüntetnek.
Vállalatok Kartelezés miatt büntették a német autógyárakat
Privátbankár.hu | 2019. november 21. 14:23
Mintegy százmillió eurós kartellbírságot rótt ki a német szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt) a szerkezetiacél-beszerzések árának egyeztetése miatt a Volkswagen, Daimler és BMW autógyárakra.
Vállalat Kamionkartell ügy: igazat adott a magyaroknak az Európai Bíróság
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 8. 07:36
A Tibor Trans az uniós bíróság szerint is drágábban tudott csak kamiont venni a gyártók összejátszása miatt. Indulhatnak a kártérítési perek a MAN, a Daimler, az Iveco, a Volvo és a DAF ellen.
Vállalat Nagyot bukott a Daimler, de számítottak is rá
Privátbankár.hu | 2019. július 24. 10:46
1,56 milliárd euró veszteséggel zárta a második negyedévet az autógyártó, ez megfelel a várakozásaiknak.
Részvény / Deviza / Áru Rekordon a Dow, de azért vannak kérdőjelek
Privátbankár.hu | 2019. július 12. 11:50
Szerdán az S&P 500-as index ért történelmi csúcsra, csütörtökön pedig a Dow Jones Ipari Átlag ért el rekordot. A befektetők továbbra is optimisták, noha a kilátások kapcsán vannak kérdőjelek. Hamarosan ugyanis kezdődik a negyedéves jelentési szezon amely előtt az elemzők véleménye szerint visszafogott számokat közölhetnek a cégek.
Vállalat A vártnál nagyobb lehet a baj a Daimler háza táján
Privátbankár.hu | 2019. május 19. 20:33
Dízelbotrány, sokadik fejezet.
Vállalat Csak lassítja a fejlesztést a kecskeméti Mercedes-gyár
Wéber Balázs | 2019. május 15. 16:31
Egyelőre csupán lassítja kecskeméti gyárának bővítését a Daimler, értesült a Privátbankár.hu. A német autógyártók eladásai csökkennek, a környezetvédelmi célú fejlesztések pedig viszik a pénzt – sokan már az iparág közelgő válságáról beszélnek. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szintén azt jelezte előre, hogy az idén visszafoghatják fejlesztéseiket a hazai német cégek.
Makro / Külgazdaság Rés a vasfüggönyön: hogyan jut Kim Dzsongun luxus limuzinokhoz?
Fellegi Tamás | 2019. április 29. 20:25
Észak-Korea vezére immár többször használt külföldi útjain mindennel felszerelt luxus Mercedes limókat, amelyeket páncélvonatán szállít a helyszínre. A gyártó Daimler nem érti, hogyan juthatott hozzájuk, amikor a szankciók kiterjednek ezekre a járművekre. Kim pedig büszkén feszít, miután sikerült kijátszania az ENSZ-szankciókat
Vállalat Kimondták: összejátszott a BMW, a Daimler és a Volkswagen
Privátbankár.hu | 2019. április 5. 13:19
Megjelent az Európai Bizottság vizgálatának eredménye.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Orbán mellett Putyin is tudja, kikkel kell barátkozni
Privátbankár.hu | 2019. április 3. 16:30
Ha üzletről van szó, feledésbe merülnek a politikai nézetkülönbségek. Még Putyin és Németország között is.
Személyes pénzügyek Súlyos veszély leselkedik a német és a magyar autóiparra
Privátbankár.hu | 2019. március 1. 17:03
Az önvezető autók, az autómegosztó szolgáltatások, az Uber és társai visszavethetik a járművek iránti keresletet. A legnagyobb német szakszervezet attól tart, hogy már el is érte csúcsát a német autógyártás, és innét már csak lefelé vezet az út. Az autógyárak előre menekülnek. Ám a bővülés lassú, még több Trabant fut, mint Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Köhécsel a Daimler motorja, 318 felett az euró/forint
Eidenpenz József | 2019. február 6. 19:12
Donald Trump nagy beszéde nem sok jót hozott a tőzsdei árfolyamokra, az indexek szerény mínuszban vannak. Rossz eredményeket tett közzé a Samsung és a Daimler. A forint gyengült, 318 felett az euró, két brókercég szerint is szabad az út 321-ig. A Zwack jó negyedéve várhatóan csak átmeneti lesz, tovább száguld az Autowallis.
Részvény / Deviza / Áru Jól mennek a Mercik, új csúcson a Mol
Eidenpenz József | 2019. január 9. 11:15
Szép emelkedés volt Ázsiában, Európa folytatja és Budapest sem marad ki belőle. Jó hírek jöttek Kínából, meg a német autóiparból is, ami nekünk fontos. A vezető részvények együtt menetelnek, ezzel a Mol új éves csúcsra ért. Száguld az Opus és a Plotinus is.
Vállalat Megvan, mi lesz a régi dízelautók sorsa?
Privátbankár.hu | 2018. november 8. 17:54
Nagyjából sikerült megállapodni Németországban.
Vállalat BMW, VW, Daimler: ami nem öl meg, az megerősít
Privátbankár.hu | 2018. október 25. 06:05
Bár a nagy német autógyártók továbbra is rekordeladásokat produkálnak, részvényeik relatív értéke csaknem tízéves mélyponton van. Mindannyian hatalmas kihívások előtt állnak, az elektromos autóktól kezdve a dízelek kitiltásán át az autóipar teljes átalakulásáig. Temetni azonban még nem kell őket.
Vállalat Végleg elbúcsúzhat ettől az autótól Trump nagy ellensége?
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 7. 11:23
Az amerikai szankciók életbe léptetése miatt felfüggesztette iráni terjeszkedési terveit a Daimler.
Vállalat Felköthetik a nadrágot: milliókat öntenek az Uber riválisába
Privátbankár.hu | 2018. május 30. 08:18
A Daimler döntött úgy, hogy kicsit kipárnázza a Taxify-t.
Vállalat Érik az újabb pofon – megint visszahív az egyik gyártó
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 12:08
További problémákat találtak, egy másik modellből is vissza kell hívnia a Daimlernek.
Vállalat Áll a bál – kisbuszokat hívott vissza az egyik gyártó
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 17:34
Több ezer kisbuszt kellett visszahívni a Daimlernél, a gyanú szerint ezekkel is csaltak.
Részvény / Deviza / Áru Lesújtott a pöröly, György bácsi alapítványa nagy dologra készül
Eidenpenz József | 2018. április 6. 19:14
A tegnapi kirobbanó jókedv után ma ismét pocsék hangulatba kerültek a világ nagy tőzsdéi, miután megint mérgesedik a vámvita az USA és Kína között. A Mercedes szépen növelte eladásait, mégis nagyot esett a részvénye, de annak is megvan az oka. Nem fogod kitalálni, ki adott-kapott engedélyt kriptodevizák vásárlására.
Vállalat Sosem lesz vége? Rengeteg Mercedest hívtak vissza
Privátbankár.hu | 2018. január 23. 09:43
Most az oroszok találtak gondot a kocsikkal.
Részvény / Deviza / Áru Délután döntenek Magyarország sorsáról - nagyon küzd a forint
Privátbankár.hu | 2017. október 20. 11:08
Jó hangulatban indult a kereskedés Nyugat-Európában, Budapestet azonban lázban tartja az egyik hitelminősítő, délután érkezik ugyanis hír a Moody’s-tól, hogy hogyan látják a magyar államadósság helyzetét. Brüsszelben javában zajlik a csúcstalálkozó, berúgta a motort a gyorsjelentési szezon is, ma az autópiac fogja húzni a tőzsdét. De hogyan teljesít a hétvégi forgatagban a forint?
Vállalat Durvul a német botrány – mindenki benne van a dízel-kartellben?
Privátbankár.hu | 2017. július 31. 12:43
Most magáról a közlekedési hatóságról derült ki, hogy csaltak – az egyik gyár parancsára.
Részvény / Deviza / Áru Ma a bankok kapcsoltak turbó módra, az autógyártók meg a forint szenvednek
Eidenpenz József | 2017. július 25. 12:11
Jó a hangulat az európai tőzsdéken, egy százalék feletti az átlagos emelkedés ami főleg a bankszektornak köszönhető. A BUX viszont kissé esik, egyedül az OTP-nek futja némi emelkedésre. A forint némileg gyengült, a politikus-papírok csúnyán zuhannak.
Vállalat Nem volt elég a dízelbotrány? Kartellgyanúban a német autógyárak
Privátbankár.hu | 2017. július 21. 14:13
Ráadásul valószínűleg nem ma kezdték az együttműködést.
Vállalat Tovább gördül a dízelbotrány – hárommillió autót hívtak vissza
Privátbankár.hu | 2017. július 19. 07:15
A Volkswagen után most a Daimlerre sütötték rá a bélyeget, megy a kivizsgálás.
Vállalat Egészen új piacra lép a német autógyártó – versenytársat kap a Tesla
Privátbankár.hu | 2017. május 18. 15:48
Amerikai céggel között együttműködést a Daimler.
Vállalat Megenyhültek a németek? Váratlan bejelentés a Daimlertől
Privátbankár.hu | 2017. február 22. 07:48
Mintha nem is lennének szankciók: Moszkvában építenek Mercedes gyárat.
Személyes pénzügyek Nagy szövetség készül, forradalmasíthatják az elektromos autók töltését
Privátbankár.hu | 2016. november 29. 18:07
Összefogott Európa és Amerika, közös, hatékonyabb töltőállomás-hálózatot építenek ki a közeljövőben.
Vállalat Eldőlni látszik a jövő: nagy dolgot jelentettek be a villanyautózásról
Privátbankár.hu | 2016. november 27. 11:45
A Daimler 10 milliárd euróból fejlesztene ki 10 villanyautó-modellt, de versenybe száll a Jaguar Land Rover is. Jönnek a 700 kilométer hatótávolságú autók.
Részvény / Deviza / Áru Ne hanyagold el az osztalékot, nagyot nőhet tőle a befektetésed értéke
Eidenpenz József | 2016. november 10. 20:00
Látszólag nem sokat számítanak a kifizetett osztalékok a tőzsdei vállalatoknál, a jelenlegi 1-3 százalék azonban hosszú távon nagyon is megdobhatja a befektetések értékét.
Vállalat Összefogtak az autógyártók – jönnek a mindent látó kocsik?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 26. 09:22
Dugók, terelések, balesetek – mindenről tudni fognak a HERE autók.
Vállalat Óriási dobásra készül az egyik német autógyár
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 4. 12:48
A Daimler legalább hat villanyautó-modellt tervez piacra dobni, de ez a szám akár kilencre is nőhet.
Vállalat Megvan a buszgyártás új fellegvára - bejön a kormány terve?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 17. 14:48
Debrecen a magyar járműgyártás, buszgyártás egyik fellegvára lehet Varga Mihály szerint.
Vállalat Egy kamion, amilyet még biztos nem láttál - hamarosan ellepik az utakat
Privátbankár.hu | 2016. július 27. 16:42
Eddig a sci-fi kategóriába tartozott a teljesen elektromos hajtású kamion, most a Tesla után újabb gyártó jelentette be: küszöbön az újítás.
hírlevél