Dollárárfolyam
Makro / Külgazdaság Szerdától megint csökken benzin és a gázolaj ára
Csabai Károly | 2020. február 3. 09:37
A benzin 3 forinttal kerül kevesebbe literenként, míg a gázolaj ára bruttó 5 forinttal. Így a benzin átlagára a hét közepén 382 forint, a gázolaj ára pedig 395 forint lesz a hazai töltőállomásokon. 
Makro / Külgazdaság Jó hír az autósoknak: pénteken még tovább csökkennek az üzemanyagárak
Csabai Károly | 2020. január 29. 09:56
Bár a benzin átlagára szerdától 3, a gázolajé 5 forinttal csökkent, péntektől további 5-5 forinttal mérséklődik. A háttérben a világpiaci kőolajárak koronavírus miatti zuhanása áll.
Részvény / Deviza / Áru Nem bír az OTP a lélektani szinttel
Privátbankár.hu | 2020. január 24. 11:05
A nemzetközi piacokon ismét megnyugodtak a befektetők, és a csütörtöki bizonytalanság után pénteken ismét emelkednek az irányadó indexek. Az OTP csütörtökön a treddel szemben erősödött, péntek délelőtt viszont nem tudta áttörni a lélektani 15 ezres szintet.
Részvény / Deviza / Áru Lesz összeomlás, vagy sem? Megszólalt S. Gy. volt társa
Eidenpenz József | 2019. október 8. 18:31
A tőzsdék ma is esnek, sokan nem bíznak abban ,hogy a két nap múlva kezdődő amerikai-kínai tárgyalások sikeresek lesznek. Az egyik híres tőzsdeguru szerint még évekig is tarthat a tőzsdék emelkedése, nincs semmi ok a pánikra. Soros György volt társa viszont élete legrosszabb tőzsdei összeomlását jósolja.
Részvény / Deviza / Áru Draghi beszélt, a dollár drágult, a forint gyengült
Eidenpenz József | 2019. január 24. 19:12
Az EKB mai megnyilatkozásai nyomán az európai részvénypiacon kedvező volt a hangulat, az amerikai börzék nehezebben találják az irányt. Két hatás feszül egymásnak, a rosszabb makrogazdasági kilátások és a jó vállalati eredmények. Itthon kissé emelkedett a BUX, de gyengült a forint.
Részvény / Deviza / Áru Szembe megy Európával a BUX, egy szó miatt esnek a tőzsdék?
Eidenpenz József | 2018. szeptember 27. 11:14
A Fed tegnapi sajtótájékoztatója után elromlott a tőzsdék hangulata, ez ma is tart. A BUX azonban némi emelkedést tud felmutatni, mind a négy nagy részvényünk értéke nő, a forint stabil.
Részvény / Deviza / Áru A dollár volt az oka ma mindennek, visszaesett a forint
Eidenpenz József | 2018. szeptember 14. 18:40
Az amerikai makroadatok megrángatták a dollárt, az pedig a részvényeket és az árupiacokat. Az európai papírok emelkedtek, a BUX is kissé, az USA tőzsdéi nem találják az irányt. Szakadnak a fémek és a kakaó, gyengült a forint.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a történelem leghosszabb bikája, esnek a diszkontbrókerek
Eidenpenz József | 2018. augusztus 21. 19:02
Történelmi csúcsok felé menetelnek az amerikai tőzsdeindexek, ma válik a 2009 óta tartó emelkedés történelmivé, az eddigi leghosszabb meneteléssé. Budapesten szépen megugrott a BUX, főleg a Mol miatt, de a Richter is húzott rendesen. A forint erősebb lett, az arany nem tudott megmaradni 1200 dollár felett.
Részvény / Deviza / Áru A Mol húzza a BUX-ot, ismét erőre kapott a forint
Eidenpenz József | 2018. augusztus 21. 11:14
Jó a hangulat az európai részvénypiacokon, némi tétovázás után a BUX index is felfelé indult el. Pedig az erősödő euró nem jó az európai exportőröknek. A forint is visszanyerni látszik, amit hétfőn elveszített, drágul az arany és a többi fém.
Részvény / Deviza / Áru Nincs már biztos menedék, nem válságálló őseink befektetése sem
Eidenpenz József | 2018. augusztus 15. 06:06
Annak ellenére, hogy Törökország összeomlása közeli lehetőségnek tűnt a napokban a piacokon, a fertőzés továbbterjedéséről beszéltek, és a veszély ma sem múlt el, az arany ára majdnem másfél éves mélyponton van. Mi lehet ennek az oka? Teljesen megszűnt eme évezredes befektetés menedékszerepe, vagy csak több körülmény szerencsétlen együttállása vezetett ide?
Részvény / Deviza / Áru Feltámadt poraiból a Richter, begyorsult a forintesés
Eidenpenz József | 2018. július 19. 18:54
A Richter, amely már nagyon sokat esett az utóbbi hónapokban, ma végre erős életjeleket adott, még a BUX-ot is magával húzta. A nyugati tőzsdéken esnek az árak, főleg a vámháború a mumus. Az euró ma majdnem három forinttal lett drágább. Putyin kavarta meg az amerikai kötvénypiacot.
Részvény / Deviza / Áru Kevesebb iPhone fogy, szakadtak a Mészáros-cégek
Eidenpenz József | 2018. április 20. 18:27
Az amerikai tőzsdéken csúnya mínuszok vannak, a Dow Jonest főleg az Apple húzza le, amelynek egyik beszállítója alacsony forgalomról jelentett. Európa nagy átlagban kissé feljebb tudott menni, a BUX index alulteljesítése főleg a Molnak köszönhető. A bitcoinnal először fordult elő az idén, hogy két egymást követő héten emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Nem vették be a gyomrok a Facebook-reformot, megijedt a 11 ezertől az OTP
Eidenpenz József | 2018. január 12. 18:47
Újabb és újabb rekordok dőlnek Amerikában, miután elindult a gyorsjelentési szezon pár nagybank jelentésével, de Európának is jutott egy kis áldás. A magyar tőzsdét az OTP húzta vissza, pedig már elérhetőnek látszott a 11 ezer feletti árfolyam. A Facebook jókora esést szenvedett el vitatott reformtervei miatt.
Részvény / Deviza / Áru 2017 a devizapiacon: egy nagy pofon, meg a mi kis erős várunk
Eidenpenz József | 2018. január 3. 06:06
Egy évvel ezelőtt tele volt az internet azzal, hogy a dollár meddig fog még erősödni, ehelyett hatalmasat gyengült 2017-ben. Sok mindenhez képest erősödött az euró, de a kelet-európai devizák többsége ez alól kivétel. Erős vár a mi forintunk, alig mozdult el az óesztendőben. Néhány feltörekvő piaci deviza értéke nagyot zuhant.
Makro / Külgazdaság Putyin megdöntené a dollár egyeduralmát – Kína és Venezuela is segédkezik
Káncz Csaba | 2017. szeptember 29. 08:10
A nagyhatalmi feszültségek újjáéledésével párhuzamosan újabb lendületet vett a dollár-hegemónia megrendítésének kísérlete. Jövőre már a rubel lesz minden orosz kikötőben a fő elszámolási valuta, Peking pedig heteken belül megindítja az olaj határidős kereskedelmét, amelyet jüanban áraznak be. Venezuela két hete már jüanban adja meg olajárait.
Részvény / Deviza / Áru Volt az euró 311 forint közelében is, az Apple húzza le Amerikát
Eidenpenz József | 2017. szeptember 21. 19:11
Az európai tőzsdék felfelé tartottak ma, amiben szerepe lehetett a Fed miatti dollárerősödésnek, illetve eurógyengülésnek, de ez estére kifulladt. Az arany ugyanezért zuhan. A BUX stagnált, a forint nagyot gyengült, az amerikai tőzsdék gyengélkednek.
Részvény / Deviza / Áru Csalódást keltett az Apple, új BUX-rekord és jókora forintgyengülés jött ma
Eidenpenz József | 2017. szeptember 13. 18:45
Július eleje óta nem látott szintre gyengült ma a forint, viszont új rekordot döntött a BUX index az erős Molnak köszönhetően. Az Apple tegnapi bemutatója nem győzte meg teljesen a befektetőket, a részvény mínuszban van és másokat is magával húz. Nap közben nagyot fordult a dollár, mínuszból jelentős pluszba az amerikai makroadatok nyomán.
Részvény / Deviza / Áru A Mol újabb csúcsra repítette a BUX-ot, szép kis meglepetést okozott az Erste
Eidenpenz József | 2017. augusztus 4. 18:29
A jó amerikai munkaerőpiaci adat régen látott dollárerősödést hozott, ez pedig szárnyakat adott az európai tőzsdéknek. A BUX is új történelmi rekordot ért el, de szinte csak a Molnak köszönhetően, amely jó gyorsjelentéssel örvendeztette meg a befektetőket. A forint gyengült, a nemesfémek estek.
Részvény / Deviza / Áru Ki lehet minden fekete hattyúk öreganyja? Elintézték a Snap-et
Eidenpenz József | 2017. július 11. 18:58
A Trump-család orosz problémája, a várható amerikai kamatemelési ciklusról szóló jegybankárok, az olajár – addig is, amíg beindul az új gyorsjelentési szezon, bőven akadt esemény. A nemzetközi tőzsdék a kockázatokra eséssel reagáltak, a BUX azonban minimális pluszt tudott felmutatni, főleg a Mol miatt.
Befalap Forintgyengülésre számítanak az OTP-alapok, sok egzotikus befektetést vettek
Eidenpenz József | 2017. június 13. 17:26
Nigériai, egyiptomi, kenyai bankok, görög részvények, kakaó és ezüstbányák, volatilitás-index – rengeteg egzotikusabb befektetés is megtalálható az OTP aktívan kezelt alapjaiban. Ezek közül sok jól teljesített, a nyereség jelentős részét azonban elvitte a forint erősödése. Az alapok ugyanis általában a forint gyengülésére játszanak, így fedezetlenül hagyják devizapozícióikat. A dollárban is bíznak annak gyengülése után.
Makro / Külgazdaság Elrettenti a befektetőket Trump – senkinek sincs kedve kockáztatni?
Privátbankár.hu | 2017. március 22. 14:14
Kételkednek az Obamacare aláaknázásának sikerében, óvatoskodnak a szakemberek.
Részvény / Deviza / Áru A gyorsjelentések, vagy Trump nyomja le a tőzsdét?
Eidenpenz József | 2017. január 31. 18:41
A nap elején még volt egy kis optimizmus az európai tőzsdéken, de amint az amerikai tőzsdék kinyitottak, végképp elillant és gyorsuló esésbe váltott. A BUX index nullában tudott zárni, a forint sem sokat változott, zuhant viszont a dollár és ez jót tett az olajnak és az aranynak.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik fizetőeszközök teljesítettek a legjobban tavaly
Eidenpenz József | 2017. január 6. 14:10
Izgalmas év volt a tavalyi a devizapiacokon is, sok fizetőeszköz két számjegyű mértékben drágult vagy zuhant. Olyan is volt, amelynek értéke több mint kétszeresére, meg olyan is, amelyé kevesebb, mint felére változott. Térségünk és forintunk ehhez képest maga volt a megtestesült nyugalom. A cseh, lengyel, román, horvát devizákhoz képest a forint erősebb volt.
Részvény / Deviza / Áru Ma az OTP lökte meg a BUX-ot, megint a húszezret ostromolja a Dow
Eidenpenz József | 2017. január 3. 18:39
Az amerikai piacok nyitása újra szép pluszokat hozott, a német piac ugyan gyengélkedett kissé, de Európában is jó volt a hangulat. A dollár hatalmas erősödésbe kezdett, de ez egy idő után kifulladt, akárcsak az olaj szárnyalása. A forint erős, 309 alá süllyedt az euró.
Befalap 300 forint felett a dollár, húszezer felett a Mol, újabb csúcson a BUX
Eidenpenz József | 2016. december 15. 19:19
Az amerikai kamatdöntés másnapján a tőzsdék szárnyalása folytatódott, a dollár másfél évtizedes csúcsra érkezett. A BUX újabb történelmi rekordot ért el, éves csúcsán forog a Mol, és sok év után először elérte a 300 forintos határt is a dollár. Süllyedésből emelkedésbe váltott az olaj, a nagy vesztesek a nemesfémek.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, miért zuhan az arany, a 310 forintot kerülgeti az euró
Eidenpenz József | 2016. november 25. 18:46
A fekete péntek zöld tőzsdei árfolyamokat hozott az USA-ban és ez javította a hangulatot Európában is. A BUX azonban alulteljesítő volt és ismét beesett 30 ezer pont alá. Az olaj egyre gyorsuló ütemben esik, a forint erősödött, de kissé hektikusan mozog.
Részvény / Deviza / Áru Megállíthatatlanul erősödik a dollár, szembe ment a világgal a BUX
Eidenpenz József | 2016. november 18. 18:41
Az erős dollár és a kamatemelés közelsége nyomasztotta a tőzsdéket, a kevés emelkedő tőzsde egyike a tokiói, a másik a budapesti volt. Az euró/forint este leesett 309 környékére. Az OTP és a Mol húzták a BUX-ot.
Részvény / Deviza / Áru Bizonytalanságok a dollár körül – mire készül a Fed?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 18. 13:36
A Saxo Bank elemzője szerint az amerikai jegybank jegyzőkönyve hűen tükrözi a kamatemelés körüli megosztottságot.
Személyes pénzügyek Amit tankolsz, annak kétharmadát az állam szívja fel?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 4. 16:25
Nap mint nap emlegeti a gazdasági sajtó a kőolaj árát, hol recessziós veszélyként, hol az autósoknak jó vagy rossz fejleményként, hol a tőzsdei árfolyamok mozgatórugójaként. A kőolaj természetesen befolyásolja a benzin vagy a dízelolaj árfolyamát, de erősen tompítva- nagyjából fele vagy harmadrészben.
Részvény / Deviza / Áru EU-pénzek nélkül nem így néznénk ki, a forint meg teljesen unalmas deviza lett
Eidenpenz József | 2015. december 9. 10:28
Nagyon meg lenne lepődve a Pioneer igazgatója, ha mégsem emelne kamatot a Fed a jövő héten. A forint más feltörekvő piaci devizákkal szemben egy unalmas deviza lett, ami így is maradhat, amíg külső egyensúlyunk ennyire stabil. Főleg az európai kamatoktól függ a hazai is, jó hír, hogy az EKB hosszú évekre elkötelezett lesz az alacsony kamatszint mellett.
Befektetés CNBC: az argentin peso sorsára juthat a forint?
Privátbankár.hu | 2014. január 31. 11:30
Már az amerikai hírportál is a forint gyengülésével foglalkozik, nem érti, hogy a jegybank miért nincs megijedve, szociális és gazdasági válság jöhet.
Deviza / Áru Megugrott a forint, szűk sávban az euró
Privátbankár.hu | 2013. november 20. 13:25
Hirtelen erősödni kezdett a forint, már 296, 4-nél jár a kurzus.
Deviza / Áru Megint a Fedre figyelnek: ugrott a forint, már 294 alatt jár
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 16:38
Mivel csak ideiglenes megoldás született Amerikában, pesszimistább lehet a Fed, amiből profitál a forint.
Részvény / Deviza / Áru Kivárásra játszhatnak ma a nemzetközi piacok, a forint nyugodt
Privátbankár.hu | 2013. április 29. 08:59
Komoly adatdömping elé nézhetnek a héten a piacok, kedvező hírek érkeztek a hétvégén Dél-Európából, a forint alig változott.
Deviza / Áru Kőként zuhan a jen, nagy az izgalom a forint piacán
Privátbankár.hu | 2013. április 4. 08:42
A japán jegybank bejelentésére zuhanni kezdett a jen a devizapiacon., Az euróval és a dollárral szemben kissé gyengült a forint.
Vásárló Az egyik szemünk sír, a másik nevet - változnak az üzemanyagárak
Privátbankár.hu | 2013. március 25. 13:06
Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi átlagárát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj literje ugyanennyivel lesz olcsóbb. Az emeléssel a 95-ös benzin 433-434 forintba kerül, a gázolaj ára pedig 430-431 forint lesz.
Deviza / Áru Nincs megállás: már 305 forint felett az euró
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 08:30
Már a 305 forintot is elérte az euró árfolyam, eddig a régiós devizák együtt gyengültek a forinttal, az utóbbi félórában kezd leszakadni a forint.
Deviza / Áru Határtalan az optimizmus: felébredt a forint, szárnyal az euró (frissítve)
Privátbankár.hu | 2013. január 30. 12:22
Folytatódik a rali az euró piacán, a közös európai deviza tovább erősödött és 2011 óta először lépte át a bankközi kereskedelemben az 1,35-ös ellenállási szintet a dollár ellenében, miközben a japán jennel szemben 33 havi csúcsra kapaszkodott az árfolyam.
Részvény / Deviza / Áru Végre a forint is ébredezik (frissítve)
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 09:36
Miután Amerika sikeresen elrántotta a kormányt a szakadék előtt az utolsó pillanatban, a tőzsdéken elpukkantják a maradék pezsgőket: kilőttek a tőzsdeindexek, erősödik az euró. Budapesten azonban jóval szerényebb az ünnep. A plafonról mindenki megfeledkezett?
Deviza / Áru A japánok is megtudják, milyen a kétharmad - gyengélkedik a forint
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 10:36
Japánban kétharmados győzelem született a választásokon, esett a jen árfolyama. Közeleg az amerikai költségvetési szakadék, Európában jó a hangulat, a forint mégis tovább gyengélkedik.
Deviza / Áru Fényesíti a csizmát a forint, jó kondiban az euró
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 09:05
Az euró héthetes csúcsra erősödött a dollárral szemben szerda hajnalban. A közös pénzt erősíti,hogy a piacok bíznak a görög és spanyol adósságválság-kezelés eredményességében, a dollárt pedig a Fed új kötvényvásárlási programjával kapcsolatos várakozások gyengítik.
Deviza / Áru Semmi extra nem történt a hétvégén: 281,21 forint az euró
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 08:31
Alig mozgott hétfő hajnalban a forint árfolyama a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.
Deviza / Áru Vékony jégen a benzinár - ez van a háttérben
Borbély Péter | 2012. november 27. 06:20
Bár a világgazdasági folyamatok többsége szerint csökkennie kéne az olaj árának, az amerikai és a közel-keleti feszültség akár tartósan is drágíthatja a nyersanyagot. Magyarországon a forint árfolyama is bizonytalanná teszi a jóslatokat. Akár jelentős drágulás is jöhet az év végéig.
Részvény / Deviza / Áru Lélektani határon az OTP (Videó!)
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 13:54
Magára talált az euró a dollárral szemben, jó hírek jöttek a tengerentúlról, az elfogadott hazai adócsomag sem rogyasztotta meg a forintot és lélektani határvonal alá süllyedt az OTP árfolyama.
Vásárló Árcsökkenés várható jövő héten a kutakon
Privátbankár.hu | 2012. november 2. 18:29
Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzinnél két forintos, míg a gázolaj esetében egy forint árcsökkenést indokolnak hétfőn. Így a benzin kiskereskedelmi átlagára 412, a gázolajé 431 forint lehet november 7-én, szerdán.
Deviza / Áru 20 éve nem volt ilyen erős a jüan a dollárral szemben
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 12:22
A kínai valuta tegnap a dollárral szemben olyan szintet ért el, amire utoljára 1994-ben volt példa. Az erősödést az optimista hazai gazdasági kilátások, valamint a kedvező világpiaci hangulat is segítette.
Részvény / Deviza / Áru Megint bukóban az OTP, erős mínuszban zárt a BUX
Privátbankár.hu | 2012. október 24. 17:44
A tengerentúlon stagnáló nyitás, Nyugat-Európában pluszban záró börzék, idehaza viszont elhasalt az OTP és az MTelekom, miközben mínuszba futott a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Gyengült a forint délutánra, mínuszban nyitott New York
Privátbankár.hu | 2012. október 22. 16:23
Miközben mínuszban indítottak a New York-i tőzsdemutatók, mérsékelten gyengült a forint árfolyama délutánra a főbb devizákkal szemben.
Friss
hírlevél