Dollárerősödés
Részvény / Deviza / Áru Minél rosszabb, annál jobb? Ez folyik most a tőzsdéken
Eidenpenz József | 2020. szeptember 2. 18:57
Az amerikai tőzsdék annak ellenére emelkednek, hogy igencsak kiábrándító munkaerő-piaci adat érkezett a tengerentúlról. Ám a befektetők reményei szerint a jegybankok ettől valószínűleg csak magasabb lazítási fokozatra kapcsolnak, így a tőzsdék lelkesedését nem lehetett letörni. A nap nagy eseménye a dollár erősödése, ami lejtőre küldött számos árupiaci terméket, de még a kriptodevizákat is. A BUX esett, elsősorban a Mol húzta le.
Részvény / Deviza / Áru Rossz gyorsjelentések jöttek, de legalább ittunk elég sört
Eidenpenz József | 2020. július 30. 11:19
Ma van a gyorsjelentési szezon csúcsa, késő este a világ legértékesebb vállalatai teszik közzé a számaikat. A tőzsdék hangulata azonban elromlott, valószínűleg azért, mert Európában többségükben rossz gyorsjelentések érkeztek. Rosszul muzsikál az autóipar és a bankszektor, de legalább a sörgyáraknak jól megy. Öngólt rúgna az USA, ha fellépne az internetes óriások ellen?
Részvény / Deviza / Áru Hirtelen gyengülni kezdett a forint - esik az olajár
Fellegi Tamás | 2018. január 30. 10:50
Míg a cseh korona és a lengyel zloty nagyokat erősödik és kicsiket korrigál, a forint csak aprókat erősödik, és elsőként gyengül vissza. A dollár erősödött, az olaj hosszú idő után először esni tudott. A BUX esik, gyenge a Mol és az OTP, de erős a Richter. A kicsik közül a SET és a Nordtelekom gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Jaj, ma van a boszorkányszombat, szárnyakat kapott a Mol
Eidenpenz József | 2016. december 16. 11:40
A számos határidős termék kifutásának idei utolsó napján egyelőre szerények az árfolyammozgások, a BUX index azonban felülteljesíti a piacokat, főleg a Mol szárnyal. A forint stabil, a dollár egyelőre szünetelteti a száguldást, az olaj is megpihent kissé. A forint gyengülését külföldiek állampapír-eladásai okozhatták az egyik nagy brókercég szerint.
Részvény / Deviza / Áru Erős a dollár, nem úgy a forint
Privátbankár.hu | 2016. december 9. 09:30
Az amerikai tőzsdék tovább emelkedtek újabb csúcsokat elérve, Ázsiában a Nikkei szárnyal.
Részvény / Deviza / Áru Szinte csak nálunk van ünnep, de a forint kiadósan erősödik
Privátbankár.hu | 2016. október 31. 13:34
Majdnem másfél forinttal olcsóbb az euró, miközben Európában kivárás és némi pesszimizmus látható. A héten három fontos jegybank is ülésezik. Az olaj ára megint esik, bár a Brent ezzel együtt is még 50 dollár felett jár.
Részvény / Deviza / Áru Még gyengébb a forint, még olcsóbb az OTP
Eidenpenz József | 2016. május 19. 18:17
Kifejezetten rossz volt a hangulat a tőzsdéken, valószínűleg főleg az amerikai kamatemelési várakozások miatt. Adj el májusban, és vonulj el? A magyar részvények is egyöntetűen estek, a forint is tovább gyengült. Az olaj határozottan lefelé vette az irányt, ami a nyersanyagcégek árfolyamának nem tett jót.
Befalap Ingatlanalap-mánia indul, sok deviza érkezett decemberben az alapokba
Eidenpenz József | 2016. január 6. 15:26
Az ingatlanalap és az eurós, dolláros megtakarítás volt a sláger decemberben a befektetési alapok piacán, részben a kisbefektetők, részben nagybefektetők hoztak pénzeket, összesen 40 milliárd forint értékben. Ezzel ez lett az év második legjobb hónapja az alappiacon. A friss tőke nagy része devizában érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Hihetetlen, mit művel a Richter
Eidenpenz József | 2015. november 25. 18:29
A korábban több jó hír ellenére is helyben topogó Richter megállíthatatlannak látszik, naponta új és új történelmi rekordot állít be. A dollár megint erősödik, a 295 forintot is megközelítette. Az európai tőzsdék annyit emelkedtek ma, mint amennyit tegnap zuhantak, jól teljesítettek az autógyárak.
Részvény / Deviza / Áru Újra vágtatott a dollárbika, megvolt a 315 forintos euró is
Eidenpenz József | 2015. november 6. 18:33
Minden idők legjobbjának mondják a Mol eredményét, drágult is a részvény. A jó amerikai adat nyomán a dollárerősödés újabb lendületet vett, a forint pedig tovább gyengült, az árfolyam átlépte a 315-öt az euróval szemben. Felélénkültek az európai tőzsdék, Amerika viszont nem annyira.
Részvény / Deviza / Áru Görögök után szabadesésben: zuhannak a tőzsdék
Privátbankár.hu | 2015. június 29. 10:46
Nagy dráma talán nincs, kisebb drámák bőven vannak a tőkepiacokon a hétvégi, nem túl biztató görög fejlemények nyomán. Az euró/forint reggel elérte a 315-ös határt, a svájci frank 300 felett. Az OTP kezdetben négy százalékos mínuszban is forgott, az európai részvények is 3-4 százalékkal gyengülnek. Esik a kőolaj, emelkedik a biztonságos menedéket jelentő nemesfém.
Részvény / Deviza / Áru Kire gondolhattak? Maradj távol, ha a kormány beavatkozik a piacba
Privátbankár.hu | 2015. június 19. 11:00
Az UBS svájci vagyonkezelő vezető portfólió-stratégája pozitív végkifejletet sejt Görögország kapcsán. Az Alapblognak azt mondta, hogy június 30-a előtt átfogó megállapodás jön létre az IMF és Görögország között. Térségünkben viszont nem fektetnek be a túlzott állami szerepvállalás miatt.
Befalap Közel felét ledolgozta az OTP Supra a svájcifrank-katasztrófának
Eidenpenz József | 2015. április 23. 07:08
Három hónap alatt bő nyolc százalékot gyarapodott az OTP Supra árfolyama, amely arról is nevezetes, hogy a legtöbbet veszítette a januári svájcifrank-mizérián a hazai alapok közül. Kezelője, Szalma Csaba szerint főleg a svájci frank részleges visszagyengülésének, a Mol-rallynak és a dollárerősödésnek köszönhető. Ismét jön az alapba a tőke is.
Deviza / Áru A Berlini Fal leomlása óta nem történt ilyen, mint idén
Eidenpenz József | 2014. december 30. 15:30
A következő is a dollár éve lesz, amely 1989 óta nem erősödött annyit egy év alatt, mint idén? Bár mostanában az orosz rubel állt a figyelem középpontjában, a dollár erősödése az egész világgazdaság szempontjából sokkal nagyobb jelentőségű. Valószínűleg a forintot sem fogja hidegen hagyni.
Deviza / Áru Nagyon közel volt az euró a 300 forinthoz
Privátbankár.hu | 2013. június 20. 07:44
Este óta gyengülésnek indult a hazai deviza, a Fed-elnök ugyanis bejelentette, hogy már idén elkezdik zárni a pénzcsapokat. A dollár nagyot ralizott, a régiós devizák látták ennek kárát és az euró.
Deviza / Áru 4 és fél éves csúcs a devizapiacon - gyengébben kezdi a hetet a forint
Privátbankár.hu | 2013. május 13. 09:50
Miután áttört a 100-as álomhatár, tovább emelkedett a dollár jen-árfolyama - ez azonban legalább annyira a dollár erősödésének köszönhető, mint a jen gyengülésének. Az euró és a forint is gyengébben kezdi a hetet.
Deviza / Áru Több mint 4 év után lélektani határ felett a japán jen
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 08:27
A dollár jelentősen erősödött a jenhez képest péntek reggel, több mint négy év után először lépte át a lélektaninak számító 100 jenes küszöböt.
Deviza / Áru Tökösen nyitott a forint - 300 az euró
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 10:37
A javuló nemzetközi hangulat és a viszonylag jó magyar hírek tovább erősítették a hazai devizát.
Deviza / Áru Pillanatok alatt omlott össze az aranypiac
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 15:12
Elhagyták magukat a nyersanyagok, jelentősen erősödött a dollár, gyengülnek a tőzsdék. Az arany ára perceken belül esett csaknem 30 dollárt. Az eladói hullámot ismét az amerikai fiscal cliffel kapcsolatos félelmek okozzák. A forint egész jól tartja magát.
Deviza / Áru Az élet IMF nélkül: Varga Mihály tovább gyengítette a forintot (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 09:46
Általános gyengülést okozott világszerte a piacokon az észak-amerikai partok felé közelítő óriási viharzóna. Varga Mihály azt mondta, az IMF nélkül sem áll meg az élet - erre tovább gyengült a forint.
Deviza / Áru Erősödik a dollár az amerikai adatra – 1,30 alatt az EUR/USD
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 14:58
A várakozásoknál gyengébben alakult a lakásépítési trend az Egyesült Államokban augusztusban. A júliusi számot is rontották. Tovább erősödött a dollár.
Deviza / Áru Az elmúlt hét sem kedvezett az aranynak
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 09:43
Az arany jegyzése jelentéktelen kilengések és csökkenő forgalom mellett húzódott vissza alacsonyabb árfolyamtartományba az elmúlt hét folyamán. Az árfolyamok csökkenése mögött a dollár erősödése állt. A zöldhasút nem csak az EKB kamatdöntése, de más jegybankok pénzpolitikai döntései is erősítették.
Deviza / Áru A dollár szárnyalása nem sok esélyt ad az aranynak
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 09:23
A dollár árfolyama április vége óta csak egy utat ismer: mindig csak előre és egyre csak feljebb. Az euróval szemben 2010 augusztusa óta nem volt ennyire erős a „zöldhasú”. Márpedig amíg ez a szárnyalás eltart, addig nincs sok esély az aranyár emelkedésére. A mostani 1,26 alatti euró-dollár keresztárfolyam helyett legalább 1,30 fölé kéne visszatornásznia magát az eurónak ahhoz, hogy az unciánként 1 600 dollár feletti árszinteknek ismét realitása legyen.
Makro / Külgazdaság Kitörni készül a régió: Magyarország erről is lemarad
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 11:46
Ruchir Sharma, a Morgan Stanley vezető stratégája szerint Kína gazdasága nagy valószínűséggel lassulni fog a jövőben, így a BRICS országok fantasztikus jövőképe is el fog illanni. A szakértő úgy véli, hogy a régió legtöbb országa Lengyelország, Csehország és Szlovákia nagy kiugrást fognak elérni, míg Magyarország a bizalom elvesztése miatt erről le fog maradni.
Részvény / Deviza / Áru Most a J.P. Morgan és a kínai hírek miatt esnek a tőzsdék
Borbély Péter | 2012. május 11. 11:11
Folytatódott a lejtmenet a legtöbb részvénypiacon a hét utolsó kereskedési napján. Az ázsiai és az európai tőzsdék többsége mínuszba került. Az európai adóssággondok mellé rossz hírek érkeztek Kínából, az egyik legnagyobb amerikai bank pedig hatalmas, 2 milliárd dolláros veszteséget hozott össze másfél hónap alatt. A dollár erősödik, a forint nem mozdult érdemben.
Deviza / Áru Szakad az euró, gyengül a forint-ez lehet a háttérben
Privátbankár.hu | 2012. április 4. 15:23
Második napja folytatódott az euró gyengülése a dollárral szemben, közben a forint piacán is tovább tart az eladói túlsúly. A háttérben főleg a Fed jegyzőkönyve és a vártnál gyengébb európai adatok állnak, de hajnalban Ausztrália is bedobta a maga bombáját. A forintpiac az IMF/EU-tárgyalások elhúzódása miatt ideges.
Deviza / Áru Egy euró is lehet egy dollár az alapkezelő szerint
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 15:31
Az utóbbi három hónapban több kiemelkedő fontosságú dolog történt, ami hosszú távon komoly hatással lehet az euró megítélésére és árfolyamára. Az adósságválság nem hozta meg az euró sokak által várt tartós leértékelődését, az EUR/USD ugyanott van, mint két évvel ezelőtt. Ám mégis leértékelődhet az euró, az 1:1-es árfolyam alá is süllyedhet a dollárhoz képest az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója szerint.
Makro / Külgazdaság Emelkedő foglalkoztatás, változatlan munkanélküliség Amerikában
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 15:11
Jelentősen erősödött a dollár a jó hírre, hogy februárban is folytatódott az amerikai foglalkoztatottak számának emelkedése. Ráadásul az előző két havi adatot is felfelé módosították. A munkanélküliségi ráta viszont változatlanul 8,3 százalék.
Deviza / Áru A dollár javára dőlhet el a verseny az amerikai és a japán deviza között
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 14:49
Az Erste Befektetési Zrt. elemzői szerint, bár nem volt túl izgalmas az elmúlt néhány hét a dollár-jen viszonylatában, a következő időszak hírei valószínűleg a dollár erősödését hozhatják.
Deviza / Áru A dollár erősödése az aranypiacnak sem kedvez
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 08:41
Az év második kereskedési hete nyugodt mederben zajlott, az aranynak sikerült további elvesztett territóriumot visszahódítania. Kétséges azonban, hogy máris többről beszélhetünk-e, mint ellobbanó szalmalángról, az utóbbi időszakban ugyanis a dollár számos devizával szemben jelentősen megerősödött, amely a kereslet visszafogását eredményezte.
Deviza / Áru Csaknem 100 dollárt zuhant az arany, 3000 forint alatt az OTP !
Borbély Péter | 2011. december 14. 17:34
Bár az amerikai tőzsdenyitás idején még egész jól tartotta magát a budapesti tőzsde a zárásra az OTP vezetésével határozott mínuszba került. A nap végére gyengült a forint is. A legnagyobb tarolás a nyersanyagpiacokon volt, miután hatalmasat erősödött a dollár az euróval szemben.
Friss
hírlevél