Egyesült Arab Emirátusok
Makro / Külgazdaság Külügyminisztere oltaná a Trump által fellobbantott közel-keleti tüzet
Fellegi Tamás | 2017. június 19. 06:07
A Katar ellen felheccelt négy ország, de különösen Szaúd-Arábia és az Emirátusok lecsillapításával próbálkozik Rex Tillerson, miután mindenkinek kellemetlen a krízis. A külügyminiszter még mexikói útját is le kellett, hogy mondja, de úgy tűnik, annak az országnak kell eloltani a tüzet, aki fellobbantotta.
Makro / Külgazdaság Egy kulcsfontosságú amerikai támaszpont sorsa vált kérdésessé
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 09:07
Az Egyesült Arab Emírségek washingtoni nagykövete, Juszef al-Otaiba szerint az Egyesült Államoknak ki kellene vonulnia a katari főváros, Doha közelében lévő al-udeidi légitámaszpontról.
Makro / Külgazdaság Tovább ütik az arab monarchiák kis társukat
Privátbankár.hu | 2017. június 8. 12:00
A napokban kirobbant válság, melynek során néhány arab ország azzal vádolja Katart, hogy a terrorizmust segíti, mélyülni látszik. Gazdasági szankciók, kitiltások, sőt az ellenség dicsérésének börtönnel büntetése az Emirátusokban – rémisztő dolgok, ráadásul kedvenc nyaralóhelyeken és repülős átszállópontokon.
Makro / Külgazdaság Kataron a világ szeme: a történelmi olajmegállapodás is összeomolhat?
Privátbankár.hu | 2017. június 6. 14:10
Nagyon régen látott ekkora konfliktust a Perzsa-öböl, mint amibe most Szaúd-Arábia hajszolta a térséget. Nem kizárt, hogy Katar izolálása akár fegyveres konfliktushoz is vezethet, azonban egyelőre még óvatosak a felek. Mindenkinek vannak még kijátszatlan lapjai, de az igazi kérdés az, mennyire szánták el magukat a szaúdiak Katar megregulázására.
Vásárló Felejtsd el az Ubert! Ez lesz a taxizás jövője
Privátbankár.hu | 2017. február 14. 14:00
Egyszersmind búcsút inthetünk a forgalmi dugóknak is, Dubajban most indult dróntaxi szolgáltatás.
Makro / Külgazdaság Ezeket a helyeket már tényleg elözönlötték a migránsok
Privátbankár.hu | 2015. július 29. 14:55
Miközben Európában a menekültkérdésen és migráción vitatkoznak, másutt ez régen nem kérdés. Olyan országok is vannak, ahol a helyi lakosság kisebbségbe szorult. De ha kivonnánk a bevándorlókat a gazdaságból, hirtelen eltűnne az ország GDP-jének túlnyomó része.
Makro / Külgazdaság Miért retteg Szaúd-Arábia a jemeni fejleményektől?
Káncz Csaba | 2015. március 31. 08:28
Jemenből a megfigyelők szerint egy olyan csatatér válik, ahol Szaúd-Arábia és Irán feszül egymásnak a különböző helyi szereplőkön keresztül, miközben már nemcsak az al-Kaida, hanem az Iszlám Állam is megvetette a lábát az országban. Szaúd-Arábia ma jobban meg van rettenve, mint bármikor Szaddam Husszein 1991-es kuvaiti inváziója óta. A szaúdi uralkodó család legnagyobb rémálma, hogy a Keleti Tartományban a siíta többség fellázadhat, amely terület pedig otthont ad az óriási Gavar olaj-mezőnek és biztosítja a vahhabita királyság kőolaj-kitermelésének nagy részét.
Utazás Tökéletes alkalmazkodás: ezért Dubaj a világ egyik leggazdagabb helye
Privátbankár.hu | 2014. november 17. 17:32
Hamarosan elfogy az olaj, amin meggazdagodtak - sopánkodás helyett kitalálták, miből tudnak továbbra is rengeteg pénzt keresni.
Deviza / Áru Jön az arab euró: közös pénzt vezetne be négy állam
Privátbankár.hu | 2013. december 2. 14:00
Közös devizát vezet be az év végén a Perzsa-Öböl Menti Együttműködési Tanács négy tagja - írja a gulfnews.com hírportál az Ahbar Al Halídzs bahreini napilap értesülésére hivatkozva.
Adó Bajban vagy Dubajban? Ki jár jól és ki pórul az új egyezménnyel?
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 18:00
Adómentes jövedelemszerzést és visszamenőleges információszolgáltatást is lehetővé tesz a Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között létrejött, speciális, kettős adóztatást kizáró egyezményt. Az egyezményből sok magyar profitálhat, de a visszamenőleges információszolgáltatás miatt megüthetik bokájukat azok, akik adóelkerülésre használták az országot.
Makro / Külgazdaság Szijjártó az arabokkal mutat fityiszt a válságnak
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 26. 14:14
A világpolitikában, a világgazdaságban zajló komoly változásokra, átrendeződésekre Magyarország válasza a keleti nyitás politikája - jelentette ki a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Debrecenben.
Utazás Fapadossal is mehet Dubajba
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 11:00
Dubajba indít közvetlen járatokat a Wizz Air diszkont légitársaság Budapestről - jelentette be szerdán Abrán György kereskedelmi igazgató.
KKV Dubai befektetők tapogatóznak Debrecenben
Privátbankár.hu | 2012. március 28. 16:25
A debreceni repülőtérhez kapcsolódó logisztikai fejlesztésekről tájékozódott szerdán a helyszínen a térség első dubai befektetője. Komoly lehetőségeket látnak a reptérben, amit a debreceni gazdaság kapujának tartanak.
Makro / Külgazdaság Arab országok is részt vennének az euróövezet megsegítésében
Privátbankár.hu | 2012. január 29. 13:55
Az Egyesült Arab Emírségek pénzügyminisztere elmondta, hogy szívesen részt vesznek az euróövezet megsegítésében. A miniszter hozzátette, hogy az ilyesmire általában úgy tekintenek, mint lehetséges profitforrásra, nemcsak az Emírségek számára, hanem a többi Öböl menti ország állami vagyonalapja számára is.
Makro / Külgazdaság Dubainak pénze van és nem fél használni
Privátbankár.hu | 2011. december 7. 18:46
Dubai közölte, hogy nincs terve több milliárd dollárnyi, az államhoz kötődő adósság átütemezésére jövőre. Az Egyesült Arab Emírségek médiahivatala részben sajtójelentésekre, részben a Moody's egy nappal korábbi értékelésére válaszol. Azt viszont elismerik, hogy az adósság egy részét újra kell finanszírozni. A világ egyik leggazdagabb kisállama két éve már ráijesztett a világra.
Friss
hírlevél