<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Északi Áramlat2
Szubjektív Örökre rejtve maradhat, hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlatot
Wéber Balázs | 2022. október 2. 05:24
Hétfőn ismeretlenek tönkretették az Európát Oroszországgal összekötő egyik legfontosabb gázvezetékpárt a Balti-tengeren. Az Északi Áramlat négy vezetékéből három károsodott, és akár örökre használhatatlanná válhat. Ezzel egy évtizedes európai-orosz gigaprojekt múlhat ki a tenger mélyén. Mit tudunk eddig a történtekről? Mit állíthatunk, és mi csak feltevés? Ami biztos: az akció "szigorúan bizalmas" – gyanúsítottak lehetnek, de teljesen tisztán aligha látunk majd az ügyben.  
Makro / Külgazdaság Halászcsónak robbanószerrel, rejtélyes helikopter – új információk a gázvezeték-támadásról
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 19:46
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság És jött egy tengeralattjáró: ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?
Wéber Balázs | 2022. szeptember 29. 05:27
Akár egy James Bond film forgatókönyve is lehetne: búvárok robbanóanyaggal a tengerfenékre ereszkednek, és felrobbantanak egy gigantikus gázvezetékpárt. Minden jel szerint így vagy hasonló módon, például tengeralattjáróval rombolták szét ismeretlenek hétfőn a két Északi Áramlatot, amelyek négy vezetékje közül három örökre használhatatlan maradhat. De ki áll a támadás mögött?
Makro / Külgazdaság Továbbra sincs jó hírünk a gázárakról
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 5. 07:46
A gázárak meredek emelkedése várható Európában, miután az orosz Gazprom cég karbantartási problémákra hivatkozva további értesítésig lezárja az Északi Áramlat 1 gázvezetéket.
Vállalat Csődbe ment az Északi Áramlat-2 AG vállalat
Privátbankár.hu | 2022. március 1. 20:47
Ez egy komoly áldozat,a Gazprom leánycégéről van szó.
Makro / Külgazdaság Fájdalmas német szankció: felfüggesztik az Északi Áramlat 2 engedélyeztetését (frissítve)
Privátbankár.hu | 2022. február 22. 12:55
A német kancellár nem fogja hitelesíteni a kulcsfontosságú orosz gázvezetéket, mivel a helyzet „alapvetően megváltozott.”
Makro / Külgazdaság Meredeken zuhan az új német kancellár népszerűsége
Káncz Csaba | 2022. február 9. 14:44
Scholz támogatottsága nagyobbat zuhant első két hónapos kancellári tevékenysége nyomán, mint amelyet 1949 óta bármelyik elődje bemutatott. Kritikusai „láthatatlan embernek" tartják, megkérdőjelezve, hogy a Merkel utáni korszak első komoly nemzetközi válságában képes lenne biztos kézzel kormányozni. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Amerika és Németország megfenyegette Oroszországot: baj lesz, ha lerohanják Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 08:10
Oroszország súlyosan és közvetlenül fenyegeti az európai biztonságot az ukrán határ mentén végrehajtott csapatösszevonással, és ha megtámadná Ukrajnát, akkor annak súlyos következményei volnának - jelentette ki Antony Blinken amerikai és Annalena Baerbock új német külügyminiszter közös szerdai washingtoni sajtóértekezletén, amelyet a tárgyalásuk után tartottak.  A gáz- és  fegyverszállítások azonban éket vernek a nyugati szövetségesek közé.
Makro / Külgazdaság Lejjebb tekerték a gázt az oroszok - Ukrajna szerint Európát akarják zsarolni
Privátbankár.hu | 2022. január 4. 14:27
Kétéves mélypontra csökkentették az Oroszországból Európába szállított gáz mennyiségét.
Makro / Külgazdaság Északi Áramlat-2: gyors döntést sürgetnek az oroszok
Privátbankár.hu | 2021. december 28. 16:27
Gyakorlatias és gyors döntés szükséges az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat-2 földgázvezeték beindításáról - jelentette ki a berlini orosz nagykövet kedden a dpa német hírügynökségnek adott interjújában.
Makro / Külgazdaság Bedőlhet az Északi Áramlat-2
Privátbankár.hu | 2021. december 13. 12:13
Egyelőre nem lehet engedélyezni az Északi Áramlat-2 földgázvezeték üzembe helyezését az új német külügyminiszter szerint.
Makro / Külgazdaság Már nem lehet megállítani, így az USA elengedte az Északi Áramlat 2-t
MTI | 2021. július 22. 08:25
További büntetőintézkedések nélkül fejezhetik be a kivitelezők az orosz földgázvezeték építését, viszont Washington és Berlin is azonnali szakciókat ígér, amennyiben Moszkva politikai fegyverként kezdi el használni a vezetéket. Ukrajna és Lengyelország tilatkozik, szerintük a projekt aláássa az európai energiabiztonság jövőjét. De az USA-ban sincs egyetértés a gázvezeték lehetséges geopolitikai hatásairól. Moszkva öröme felhőtlen.
Makro / Külgazdaság Rávetette az árnyát az Északi Áramlat 2 Angela Merkel barátságos amerikai búcsúturnéjára
MTI | 2021. július 16. 06:47
A német kancellár jó hangulatban köszönt el Joe Bidentől, de az orosz-német gázvezeték ügye az utolsó fehér házi látogatásán is előkerült.
Vállalat Amerika rájött, hogy nem érdeke kekeckedni az oroszokkal
MTI | 2021. május 20. 07:01
A felismeréshez vezető út az energiaiparon keresztül vezetett.
Makro / Külgazdaság Dánián keresztül is áramlik majd az orosz gáz
Privátbankár.hu | 2019. október 30. 16:40
Dánia hozzájárulását adta a vitatott Északi Áramlat-2 gázvezeték dán felségterületen építendő szakaszának kivitelezéséhez.
Vállalat Döntött az USA: megbüntetik az Északi Áramlat-2 építőit
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 1. 07:57
De szankcionálnák a Török Áramlatot építő vállalatokat is. Indoklás: ez a két gázvezeték tovább destabilizálja Ukrajnát, tömi Putyin zsebét, és veszélyezteti a NATO-tagállamokat.
Makro / Külgazdaság Gázos ügy: Trump keményen nekimegy az orosz-német paktumnak
Káncz Csaba | 2019. január 8. 08:30
Küszöbön állhatnak az új amerikai szankciók az orosz-német Északi Áramlat 2 gázvezeték megakadályozása érdekében. Varsó szerint a gázvezeték „megölné Ukrajnát”. Bár tavaly ősszel Merkel és Trump háttéralkut kötött gázügyben, ez mára a jelek szerint nem érvényes.
Makro / Külgazdaság Orosz gázjátszma: újabb szankciókkal fenyegetődzik Amerika
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 07:40
Szankciók lehetőségét helyezte kilátásba az Oroszország és Németország között épülő Északi Áramlat 2 gázvezeték ellen Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter.
Makro / Külgazdaság Tényleg megfagynának a németek orosz gáz nélkül? Megvan a válasz
Wéber Balázs | 2018. július 12. 12:33
Donald Trump szerint Németország ki van szolgáltatva Oroszországnak, mivel energiaszükséglete nagy részét orosz gázból fogja fedezni. A számok ugyanakkor azt mutatják, hogy Németországban nem a gáz a legfontosabb energiaforrás. Bár szerepe növekedni fog, valószínűleg korántsem annyira, mint azt az amerikai elnök vizionálja.
Makro / Külgazdaság Mi az új hidegháborús hisztériakeltés igazi célja?
Káncz Csaba | 2018. március 28. 08:33
A hidegháború mélypontját idézik a kiutasítások, holott a brit kormány a mai napig nem mutatta be bizonyítékait. Az új hidegháborús hisztéria kiváltásának igazi célja, hogy aláássa Berlin és Párizs terveit egy önálló európai katonai szövetség kialakítására. Azonnal napirendre került a német-orosz Északi-Áramlat 2. gázvezeték ügye is.
Makro / Külgazdaság A németek torkának ugrottak az amerikaiak – mi legyen az orosz gázzal?
Káncz Csaba | 2018. január 29. 08:50
Újra feltépődnek a sebek a német-orosz különalkuval építendő gázvezetékkel kapcsolatban. Befolyásos amerikai stratégák az utóbbi években azért lobbiztak, hogy Washington élessze újjá a TSI projektet, amely egyszerre tartja sakkban Berlint és Moszkvát. Az amerikai és a lengyel külügyminiszter Varsóban arról is megegyezett, hogy növelik az amerikai katonai jelenlétet lengyel területen.
Makro / Külgazdaság Pofon Merkelnek – bebuktatják az amerikai szankciók a német-orosz gázvezetéket
Káncz Csaba | 2017. szeptember 20. 08:36
Az új amerikai szankciók óta elutasítóak lettek az európai intézmények a német-orosz Északi Áramlat 2 projekttel kapcsolatban. Több közép-európai ország – köztük hazánk – már eddig is ellenezte a projektet ellátásbiztonsági érvekre hivatkozva. A nagyfokú politikai nyomás miatt elbizonytalanodtak a megaprojekt nyugati, piaci befektetői.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG