Fiatalok munkanélkülisége
Makro / Külgazdaság Javult az üzleti bizalmi index a GKI szerint
MTI | 2021. január 25. 06:16
A GKI konjunktúraindexe januárban érezhetően emelkedett, a járvány kezdete óta a legmagasabb értékét érte el, de áprilisi zuhanásának még így is csak alig több mint felét dolgozta le. Az év első hónapjában az üzleti és a fogyasztói várakozások is javultak - közölte a GKI Gazdaságkutató.
Benchmark Miért lehet értelme adókedvezményt adni a fiatal munkavállalóknak?
Prinz Dániel | 2021. január 18. 05:22
A miniszterelnök péntek reggeli bejelentése szerint 2022-től a 25 év alatti fiatalok teljes személyi jövedelemadó-mentességet kapnak. Orbán Viktor a válságkezelés egyik eszközének nevezte ezt az intézkedést, amivel szerinte a nyugdíjasok és a családosok után most a fiatalokat támogatná a kormány. Egy ilyen intézkedésnek egy általános adócsökkentéshez képest akkor lehet értelme, ha a fiatalok foglalkoztottságának emelése különösen megéri, mert az érintetteken túlmutató pozitív hatásai vannak. Korábban a 2013-as Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében vezettek be hasonló intézkedést. Akkor ennél kisebb mértékű adókedvezményt kaptak a cégek a 25 év alatti munkavállalók foglalkoztatása után. Ez az intézkedés jelentősen és költséghatékonyan emelte a fiatalok foglalkoztatását, derül ki Prinz Dániel közgazdász, a Harvard University PhD-hallgatójának írásából.
Makro / Külgazdaság Miért más ez a gazdasági válság, mint a korábbiak?
Király Béla | 2020. november 15. 19:03
A járvány okozta gazdasági visszaesés a döntéshozókat is komoly kihívások elé állította, hiszen úgy kellene az egészségügyi korlátozásokat végrehajtani, hogy az közben minél kisebb érdeksérelemmel járjon.
Makro / Külgazdaság Idén kevesebbet érhetnek a nyugdíjak az infláció miatt
MTI | 2020. június 25. 08:05
A GKI előrejelzése szerint a nyugdíjak idén - a nyugdíjprémium idei elmaradása és a nyugdíjas árindex átlagosnál magasabb volta miatt - a törvényi előírások betartása ellenére statisztikai értelemben sem őrzik meg reálértéküket.
Karrier Orbán hazacsábítaná a fiatalokat
Privátbankár.hu | 2019. március 12. 12:51
A miniszterelnök szerint aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét.
Karrier Ha sürgősen nem teszünk valamit, újabb szakma tűnhet el a világon
Privátbankár.hu | 2018. május 27. 13:02
Egyre kevesebb nyomdász dolgozik, belerogyhat a nyomdaipar.
Karrier Hivatalosan csökkent a munkanélküliség, és egyébként?
Privátbankár.hu | 2014. március 28. 09:35
A KSH adatai szerint a munkanélküliség csökkent, a foglalkoztatás nőtt a februárig eltelt három hónapban. Egy év alatt állítólag majdnem negyedmillióval több lett a foglalkoztatott és 123 ezer fővel kevesebb a munkanélküli. Ezt már ősszel megjósolták az elemzők a közmunkaprogramra alapozva, miközben hivatalosan nem közlik, mennyi a közfoglalkoztatott.
Makro / Külgazdaság A fiatalok negyedének nincs munkája az EU-ban
Privátbankár.hu | 2014. február 28. 11:53
Görögországban és Spanyolországban a legrosszabb a helyzet. Most jelentett az Eurostat, a januári magyarországi adatok még hiányoznak.
Karrier Megvan, mitől rettegnek a magyar fiatalok
Privátbankár.hu | 2014. február 3. 20:00
A magyar fiatalok leginkább a jövő bizonytalanságától és az egzisztenciális gondoktól tartanak, de legfőbb problémáik közé sorolták a céltalanságot is - derül ki a Kutatópont piackutató cég 2012-es kutatásának eredményéből.
Karrier Orbán a fiatalok munkanélküliségéről: 15 milliárdot kapunk
Privátbankár.hu | 2013. november 13. 06:05
Aggasztónak nevezte az európai fiatalok rendkívül magas munkanélküliségét Orbán Viktor az erről szóló keddi párizsi konferencián. A miniszterelnök azonban hangsúlyozta: Magyarország minden olyan módszert alkalmaz az ifjúsági munkanélküliség enyhítésére, amely Európában ismert.
Karrier Andor: lépni kell, különben baj lesz a fiatal munkanélküliségből
Privátbankár.hu | 2013. október 31. 17:19
A foglalkoztatási biztos szerint nemcsak demográfiai problémák lehetnek.
Karrier Mi bajunk az idős kollégákkal? Előbb-utóbb mindenki megöregszik
Privátbankár.hu | 2013. július 1. 15:56
A magyarok többsége szerint nem tesz jót egy vállalatnak, ha idősebb munkavállalót alkalmaz. A Randstad Workmonitor kutatás szerint ugyan a fiatalok is nehezen találnak munkát, de még náluk is rosszabb az 55 év felettiek helyzete az álláspiacon.
hírlevél
depositphotos