GDP-visszaesés
Makro / Külgazdaság Rossz hír jött az IMF-től: át kell írni a számokat
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 28. 17:35
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) valószínűleg csökkenti a világgazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését - mondta Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója.
Makro / Külgazdaság Moody's: egyhamar nem gyógyulnak ki az olaszok a vérszegénységből
Privátbankár.hu | 2013. április 27. 12:39
Marad a gyenge besorolás az olaszoknál, ráadásul a közeljövőben sem számítanak semmi jóra a taljánoktól. Talán majd jövőre, talán.
Makro / Külgazdaság Peking a reformokat okolja a pocsék adatokért
Privátbankár.hu | 2013. április 22. 12:02
A reformokkal hozta összefüggésbe az első három havi gazdasági növekedésre vonatkozó, várakozásoktól elmaradó adatokat a központi bank kormányzója Kínában.
Makro / Külgazdaság Bejött a károgás! Tényleg riasztó állapotban a szlovén GDP
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 14:38
A ljubljanai jegybank szerint idén a vártnál nagyobb lesz a gazdasági visszaesés Szlovéniában.
Makro / Külgazdaság Beteljesülhet a jóslat: a szomszédunk lesz a következő Ciprus?
Privátbankár.hu | 2013. március 29. 15:13
A korábban jelzettnél nagyobb mértékben csökken idén a szlovén GDP. Csaknem két százalékkal teljesít gyengébben a gazdaság, ami megközelíti a tavalyi mértéket.
Makro / Külgazdaság Nem tud kimászni a gödörből az EU, nekünk jobb lesz?
Privátbankár.hu | 2013. március 27. 08:57
Hiába húz a német gazdaság, a spanyolok és az olaszok jelentősen visszafogják az EU növekedését. A legfrissebb elemzések szerint a magyar gazdaság az eddig becsültnél is nagyobb mértékben esik vissza. Az MNB viszont továbbra is kitart az idei szerény növekedés mellett.
Makro / Külgazdaság Mibe kerül nekünk a 3 százalék alatti hiány?
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 16:09
Londoni elemzők szerint Magyarország 2014-ig tartani fogja a 3 százalékos államháztartási hiányt, de ez a gazdasági növekedés rovására megy. Megoszlanak a vélemények arról, hogy jövőre folytatódik-e a visszaesés, vagy enyhe növekedés várható.
Makro / Külgazdaság Valamit tudnak Montiék - a szakértői kormány a legnépszerűbb az olaszok körében
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 10. 12:57
Mario Monti és csapata 10 hónap kormányzás után is töretlenül népszerű, az olaszok 52 százaléka bízik bennük, 55 százalék pedig a legmegbízhatóbb politikusnak tartja a miniszterelnököt.
Makro / Külgazdaság A tegnapi kormányfői bejelentést után mára megnyugodott a forint (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 13:45
A tegnapi kormányzati bejelentések után viharos vágtába kezdett a forint az euróval szemben, ám a péntek délelőtti kereskedésre már visszaállt minden .
Pénzügyi szektor Kamatdöntési dilemma előtt az MNB
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 14. 11:57
Nehéz kamatdöntési dilemma elé került a Magyar Nemzeti Bank (MNB), miután a keddi előzetes GDP-becslés megerősítette, hogy a magyar gazdaság recesszióban van, ugyanakkor az infláció továbbra is magasabb a vártnál.
Makro / Külgazdaság A Bank of England szerint idén már nem lesz növekedés Angliában
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 8. 14:00
A Bank of England meredeken csökkentette a brit gazdaság idei teljesítményére adott előrejelzését, és az idei évre már nem valószínűsít növekedést Nagy-Britanniában.
Makro / Külgazdaság Tovább hízott a görög deficit
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 07:45
Nagyobb lett a görög államháztartási hiány az idei első öt hónapban az előző év azonos időszakához képest, mivel a mély gazdasági recesszió visszavetette a bevételeket, miközben a kiadások emelkedtek. Május végéig a görög deficit a GDP 4,5 százalékára nőtt.
Makro / Külgazdaság Nagyot zakózott a magyar gazdaság az első negyedévben (részletek)
Privátbankár.hu | 2012. június 8. 09:48
Magyarország GDP-je az első negyedévben 0,7%-kal csökkent éves alapon. A nemzetgazdasági ágak nagyjából felének a teljesítménye stagnált. Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág bruttó hozzáadott értéke 3%-kal nőtt, míg az építőiparé jelentősen visszaesett. Az ipari bővülés megtorpant, mind az export, mint az import növekedési üteme csökkent. A szezonálisan kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző negyedévhez képest 1,2%-kal csökkent.
Makro / Külgazdaság Az idén 280-310 forint lehet az euró, jó üzlet a Mol és a Telekom
Eidenpenz József | 2012. május 17. 10:59
Az euró 280-310 forintba kerülhet az idén, lesz IMF-megállapodás, de csak a harmadik negyedévben. A magyar tíz éves állampapírokat emiatt 8,5 százalék körüli hozam mellett jó üzlet megvásárolni. Az idén recesszió valószínű, magas marad a kamatszint és az infláció, így jó választás az inflációkövető államkötvény – mondták el az Equilor sajtóreggelijén.
Makro / Külgazdaság Lőttek a növekedésnek: durván visszaesett a hazai GDP
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 09:15
Az előzetes adatok alapján az első negyedévben 0,7 százalékkal csökkent Magyarország bruttó hazai terméke az előző év azonos időszakához képest. 2011 negyedik negyedévéhez képest szezonálisan kiigazítva 1,5 százalékos volt a visszaesés. Korábbi elemzői vélemények éves összehasonlításban stagnálást, míg negyedéves alapon maximum 0,8 százalékos visszaeséssel számoltak. Az NGM hallgat.
Makro / Külgazdaság A hazai GDP visszaesését jósolja London
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 12:53
Az év eleji részadatok alapján valószínűleg csökkent a magyar gazdaság teljesítménye az idei első negyedévben a tavalyi utolsó három hónaphoz képest, éves összevetésben pedig jó eséllyel stagnált - jósolták a londoni felzárkózó piaci elemzők. Várakozásaikat az elemzők a fogyasztás, a beruházás és az ipari termelés visszaesésével indokolták.
Makro / Külgazdaság Az EU szerint visszaesik Magyarország, de nem annyira mint az euróövezet
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 13:01
Az első negyedév után növekedési tendenciát jósol Magyarország számára idén az Európai Bizottság, de az éves növekedési szint Brüsszel előrejelzése szerint mínusz 0,1 százalékos lesz. Időszakos prognózisában az Európai Unió végrehajtó testülete jelezte, hogy a teljes EU szintjén is zéró növekedést, azaz stagnálást vár ez évben, míg az euróövezetben mínusz 0,3 százalékot jelzett előre.
hírlevél