<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Generali Biztosító
Személyes pénzügyek Magyarország sem marad ki az időjárás okozta károkból
Privátbankár.hu | 2021. július 19. 16:27
A Generali Biztosító adatai szerint július második és harmadik hétvégéjének viharai után eddig közel 5500 bejelentés érkezett, összesen 1,5 milliárd forint értékben. 
Pénzügyi szektor Rengeteg hibát találtak a Generali Biztosítónál
Privátbankár.hu | 2018. május 14. 09:42
Közel 68 millió forintra bírságolta meg a társaságot az MNB.
Karrier Le vagyunk maradva - te tudod, meddig élnek a magyarok?
Privátbankár.hu | 2017. június 7. 20:20
A születéskor várható élettartam országonként eltér, Magyarország ugyanakkor meglehetősen hátrányos helyzetben van a többiekhez képest. Az OECD-átlagnál négy évvel élünk rövidebb ideig, Európában pedig szintén dobogósak vagyunk a legrövidebb életűek és a leggyorsabban fogyók között. Színes infografikákkal mutatjuk, mi a helyzet körülöttünk.
Személyes pénzügyek Készülj előre a szezonra – erről a biztosításról ne feledkezz meg!
Privátbankár.hu | 2017. február 24. 16:34
Egyre többen hajóznak Magyarországon, egy biztosítatlan koccanás a vitorlással azonban akár milliókba is kerülhet.
Vásárló Új kihívás a biztosítóknak: ki fizessen a drónkárokért?
Privátbankár.hu | 2017. február 10. 12:55
Egyre több embernek van kis repülő szerkentyűje, de kötelező biztosítás nélkül csak a szekrényben porosodhatnak.
Személyes pénzügyek Tombolnak a nyári viharok – hogyan előzhetjük meg a károkat?
Privátbankár.hu | 2016. július 22. 13:00
Országszerte komoly gondokat okoztak a múlt heti és hétvégi viharok: a Generali Biztosítóhoz beérkezett bejelentések száma mostanra túllépte a 10 ezret, a legtöbb esetet Vas és Veszprém megyéből jelentették. A legnagyobb pusztítást a jég és a vihar végezte, de a tetőbeázás, a villámlás és a felhőszakadás is sok bosszúságot okozott. A keletkezett károk összértéke megközelíti az 1 milliárd forintot.
Ingatlan Pusztított a vihar - óriási a kár
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 18. 14:28
Folyamatosan csörögnek a biztosítók telefonjai, megint komoly károkat okozott a vihar.
Biztosítás Már 200 milliót fújt ki a biztosítók zsebéből az áprilisi szél (Frissített)
Privátbankár.hu | 2015. április 3. 17:10
Az áprilisi szelek a 4 legnagyobb vagyonbiztosítónál már most 200 milliót meghaladó kábejelentést generáltak.
Személyes pénzügyek Mi az, amit a mostani nyugdíjasok nagyon megbántak?
Privátbankár.hu | 2015. április 2. 20:20
A nyugdíjasok 70 százaléka szerint rosszul döntött, hogy nem tett félre időben a visszavonulását követő évekre. Emiatt, és a nyugdíjrendszer várható változásai miatt is egyre fontosabb, hogy időben gondoskodjunk jövőnkről.
Biztosítás Ugye, hogy jobb egy olasz, mint egy cseh biztosító ügyfelének lenni?
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 15:08
Elbúcsúztak a cseh pénzügyi befektetőtől: immár újra teljes mértékben az olasz anyacégé a Generali régiós hálózata
Biztosítás A karácsonyfa alatt sokan a nyugdíjra gondoltak
Nagy László Nándor | 2015. január 9. 16:30
Az év utolsó heteiben mindenki nyugdíjbiztosítást kötött: volt társaság, ahol a szerződések negyedét az utolsó két hónapban kötötték. Átlagdíjban messze nem tudják kihasználni az ügyfelek a maximális adókedvezményt, ám a biztosítók elégedettek a 2014-es teljesítménnyel.
Biztosítás Hogy válasszak? Tippek, tanácsok az első autóvásárláshoz
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 18:06
Az autóvásárlás kezdetekor jellemzően elkészül a lista, amely saját igényeinket tartalmazza, beleértve az új autó várható fenntartási költségeit és a felszereltséget egyaránt. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a fogyasztást, az adót és a biztosítást sem. Mire kell figyelni, hogy érdemes választani?
Biztosítás Nem is gondolná, mennyi a cica- és kutyabarát, és mennyit költenek
Privátbankár.hu | 2014. október 3. 18:02
A hazai lakosság kétharmada tart otthonában valamilyen háziállatot, a magyarok tehát egyértelműen állatbarátnak nevezhetők. A kisállatokat sok esetben családtagként kezelik, így esetleges megbetegedésük komoly érzelmi és anyagi gondot okozhat. A váratlan költségek okozta problémák kivédése érdekében a várakozások szerint a jövőben egyre több tulajdonos köt majd biztosítást házi kedvencére.
Biztosítás Imádnak sütizni a magyarok - ezek a kedvenceink
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 27. 20:02
Egy friss kutatás szerint a lakosság közel fele hetente fogyaszt valamilyen süteményt, az édesszájúságnak pedig pozitív hatásai is megmutatkoznak: a gyakrabban sütizők ugyanis optimistábban szemlélik az életet, mint az édességet csak ritkán fogyasztók. A sütemények iránti igényt kiszolgáló vállalkozások működését azonban speciális problémák akadályozhatják.
Biztosítás Extrém sportolsz? És biztosításod is van, ha kitörnéd a nyakad?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 18:05
Sokaknak a nyaralás aktív pihenéssel telik, az extrém sportok pedig tökéletes választást jelentenek. A nem megfelelő fizikummal vagy egy rossz mozdulattal azonban akár komolyabb sérülést is szerezhetünk. Ezekre a balesetekre azonban már léteznek külön biztosítási csomagok, amelyek állják azokat az orvosi költségeket is, amelyeket a társadalombiztosítás nem fedezne.
Vásárló Elszomorító a kép: csak akkor megyünk orvoshoz, ha már baj van
Privátbankár.hu | 2014. július 5. 15:32
Egy felmérés szerint tízből kilencen tesznek az egészségükért, egészségesebb táplálkozással, a káros szenvedélyek kerülésével, szűrővizsgálatokra azonban a lakosság egy jelentős része egyáltalán nem jár. Pedig sok esetben egy-egy preventív vizsgálatnál kifejezetten komoly betegségek mutathatók ki, és orvosolhatók időben.
Biztosítás Életveszélyes a tekerés? Így kerülhetik el a bajt a bringások
Privátbankár.hu | 2014. május 24. 19:10
Csak Budapesten háromszorosára nőtt a biciklisek száma az elmúlt három év alatt. Számtalan pozitív hatása mellett a kerékpáros közlekedés sok veszéllyel is jár. Leggyakrabban csonttöréssel végződnek a kerékpáros balesetek, amelyeknek ráadásul csaknem 80 százaléka a gyermekekkel történik. Hogyan lehetünk mégis biztonságban?
Biztosítás Darwin-díjas lakberendezési ötletek, megdöbbentő káresetek - fotók
Privátbankár.hu | 2014. április 1. 19:40
A biztosítókhoz évente több százezer kárbejelentés érkezik, a különféle kártípusok közül a vagyonkárok a leggyakoribbak. Számos olyan furcsa, meghökkentő esetről számolt be a Generali Biztosító, amelyek még az évtizedes tapasztalattal rendelkező kárszakértőket is meglepték, de kifejezeten veszélyes lakberendezési ötletekkel találkoztak a szakemberek.
Személyes pénzügyek Ön hogy akarja tölteni nyugdíjas éveit? És hogy fogja?
Privátbankár.hu | 2014. február 27. 20:00
Mindennapi szokásaink átalakulása mellett az életszínvonalunk változására is számítunk nyugdíjas éveinkben. A KSH adatai szerint nyugdíjasként több időnk jut alvásra és pihenésre, illetve sokat tévézünk és internetezünk majd. Ugyanakkor – a Generali Biztosító reprezentatív kutatása szerint – a várható bevételcsökkenés miatt a legtöbb ember úgy gondolja, hogy néhány dologról le is kell majd mondania. Így az utazásról, családja anyagi támogatásáról, illetve például autója fenntartásáról.
Vásárló Sok a baj a gyalogosokkal, baleseteket okoznak
Privátbankár.hu | 2014. február 13. 13:52
Az ORFK szerint több, az egyik biztosító szerint ugyanannyi közúti baleset történt tavaly, mint korábban - és csak részben a gyalogosok miatt.
Személyes pénzügyek A megélhetéshez sem lesz elegendő a nyugdíj - és akkor mi lesz?
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 16:24
Ezt nagyjából minden második magyar felnőtt tudja, mégsem tesz semmit. Számítások szerint 2050-re 4 aktív korúra 6 eltartott jut, különösen a jelenlegi harmincasok, negyvenesek aggódhatnak a jövőjükért. Sokan számíthatnak arra, hogy a jelenlegi fizetésük felét vagy még ennyit sem kapnak majd nyugdíjasként. Mi legyen velük?
Biztosítás Napozni decemberben a Duna-parton? Sokba kerülhet
Privátbankár.hu | 2014. január 30. 20:00
A kellemes tavaszias időnek sokan örülhettek az elmúlt hetekben. Az enyhe idő azonban, legalábbis a szakemberek szerint előbb-utóbb megbosszulja magát. Például a mezőgazdaságban. Ha ugyanis már megindul a rügyezés és hirtelen érkezik egy nagy fagy, akkor a termés jelentős része veszhet oda.
Biztosítás Kétpercenként egy káreset: földrengés, karambol, satöbbi
Privátbankár.hu | 2014. január 9. 16:33
A Generali Biztosító 2013-ban összesen több mint 300 ezer káresetet regisztrált, 35 milliárd forint értékben. Az előző évekhez hasonlóan tavaly is a vagyonkárok voltak mind darabszámban, mind értékben a listavezetők. A vagyonkárok közül is kiemelkedtek a lakáskárok, hiszen az összes káreset kétharmadát tették ki. Kiderült az is, hogy Budapest számít az ország „legveszélyesebb” területének, hiszen a legtöbb kategóriában egy főre vetítve is itt volt a legmagasabb a káresetek száma illetve értéke.
Biztosítás Ismerős? Lejár a garancia, rögtön elromlik a gép - így védekezz!
Privátbankár.hu | 2013. december 12. 19:43
Leesett, eltört, megrágta a kutya: minden negyedik elektronikai készülék megsérül, de az is gyakori, hogy a garancia lejárta után egyszerűen elromlik a készülék. Már ezekre is lehet biztosítást kötni, amivel akár 5 évre növelhetjük a biztosítási védelmet.
Biztosítás Kezdődik a kátyú-katasztrófa: 4+5 tipp autósoknak
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 17:55
A téli útviszonyok között még komolyabb veszélyt jelentenek kátyúk a sofőrök számára. Az autósok harmada már szenvedett kárt a kátyúk miatt. A károk elkerülése érdekében a sofőrök vezetéstechnikai ismereteik felfrissítésével készülhetnek a szezonra.
Biztosítás Biztosan jó üzemanyagot tankolt? Drága lehet, ha a köhög az autója
Privátbankár.hu | 2013. november 25. 19:30
Ha időben észrevesszük a tévedést, akkor nincs nagy baj, legfeljebb egy kis kellemetlenségben lesz részünk. Azonban, ha már útközben derül ki a hiba, az sokba kerülhet a hiba, főleg a dízeleseknek. Persze az üzemanyagrendszer tisztítása sem feltétlenül olcsó.
Biztosítás Nem hiába nagy a verseny, kötelezőben jók vagyunk a régióban
Privátbankár.hu | 2013. október 30. 14:23
Hamarosan indul a kötelező kampány. Egy felmérésből kiderült, hogy Magyarországon a legjobb a helyzet a kötelező biztosítások terén, legalábbis a régióban. Miközben nálunk alig van autó kgfb nélkül, aközben a régióban csaknem minen tizedik autótulajdonos nem köt biztosítást.
Biztosítás Félrekezelték a kutyáját? Lakásbiztosítással fedezheti a kiadásokat
Privátbankár.hu | 2013. október 2. 18:00
Havonta több ezer forintot költenek kedvenceikre az állattartók. Azonban ez az összeg jelentősen megnőhet, ha kutya vagy a macska megbetegszik, hiszen az orvosi kezelések sokba kerülhetnek. Egy-egy kezelés ára akár a 60-80 ezer forintot is elérheti.
Biztosítás Tankönyv, füzet, vonalzó, biztosítás - mindenre felkészültek?
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 23. 18:45
Naponta csaknem 60 gyerek szenvedett balesetet a nyáron, majd' minden esetben volt valamilyen csonttörés. A szülők azonban akkor sem lélegezhetnek fel, ha a gyerek már az iskolában van, mert balesetek ott is történhetnek, például tornaórán.
Biztosítás Eddig a jég verte el a termést, most meg a nap szárítja ki
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 13. 15:36
A szélsőséges időjárás miatt az idei első félévben már másfélszer annyi mezőgazdasági kárbejelentés érkezett, mint tavaly: a Generali Biztosítóhoz például 1,2 milliárd forint értékben. A károk 84%-át a jégverés okozta, míg a fennmaradó rész döntő többsége (12,3%) viharkár volt és még csak most jön a kánikula hatása.
Biztosítás Fekete két hét a Generálinál
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 16:51
6 tűzeset, 25 károsult, 130 milliós kár - ez a kétheti mérleg.
Vásárló Milliárdok mennek el idén is kátyúzásra
Privátbankár.hu | 2013. július 12. 11:40
Az elhúzódó téllel és a csapadékos időjárással indokolnak.
Vásárló Meri vagy nem meri? A magyarok 40 százaléka kipróbálna valamilyen extrém sportot
Privátbankár.hu | 2013. július 3. 14:27
Egy felmérés szerint a lakosság 13 százalékának volt már súlyos sportsérülése, mégis űzne extrém sportot.
Utazás A tengeri sün drága mulatság
Privátbankár.hu | 2013. június 24. 12:24
Sokakat ér baleset vagy betegszenek meg a tengerparton, az orvosi ellátás viszont több száz euró is lehet.
Biztosítás 30 milliárdba fájt az európai árvíz az egyik biztosítónak
Privátbankár.hu | 2013. június 18. 10:21
Magyarországon már összesítette a károkat a Generali, Európában 100 millió euróra becsüli az árvízkárokat a társaság.
Személyes pénzügyek A pénz miatt nem szülnek a nők?
Privátbankár.hu | 2013. június 6. 14:27
Sok szülő egy fillért sem tud félretenni gyerekének. Sőt, ha beütne a krach, akkor több mint tizedük még kölcsönt is felvenne, hogy minden szükséges dolgot megadhassanak. A pénzkérdés annyira foglalkoztatja a még családalapítás előtt állókat, hogy jelentős azok aránya, akik gondolkodóba estek.
Utazás Öveket bekötni! Kezdődik a baleseti szezon
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 17:00
A jó idővel nemcsak a strandszezon kezdődik, sok baleset is történik. Tavaly ilyenkor például két hónap alatt több mint 3 ezer baleset volt. És bár ez kevesebb a korábbinál, a figyelmetlenség és az alkohol így is sokszor vezetett tragédiához.
Biztosítás Köhög a gyerek? Kezdjen számolni - ennyibe kerülhet a gyógyulás
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 13:35
Tudja, hogy melyik a leggyakoribb gyerekbetegség? Összeszámolta már, hogy ilyenkor mennyit költ gyümölcsre és egyéb vitaminokra? Egy felmérés szerint már egy egyszerű megfázás is súlyos ezrekkel terhelheti a családi kasszát, nem is beszélve egy komolyabb megbetegedésről.
Befektetési alapok Mire gyűjtene? Tippek a spóroláshoz
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 14:49
A pénzügyi, befektetési és biztosítási szolgáltatások egyre komplexebbé váltak az elmúlt években, hiszen az embereknek is egyre összetettebb megoldásokra van szükségük a különböző élethelyzetekben és az egyre bizonytalanabb gazdasági körülmények között.
Biztosítás Százmilliós károk a földrengés miatt - ezek a lgfrissebb adatok
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 17:01
Várhatóan átlagosan 130 ezer forintot fizet majd ki két biztosító a földrengés okozta károk miatt. Az elsődleges adatok szerint csaknem 130 millió forintnyi kár keletkezett az épületekben.
Biztosítás Kárfelmérés földrengés után - ezt tegye, ha újra mozog a föld
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 14:12
A katasztrófavédelem szerint csak lakóházak sérültek meg a hajnali földrengésben, üzemekben és közműszolgáltató létesítményekben nem keletkezett kár. Nemcsak a hatóság, a biztosítók is elkezdték a károk felmérését.
Biztosítás Nemcsak az ittas sofőrökkel lehet baj húsvétkor
Privátbankár.hu | 2013. március 31. 13:00
Halmozottan hátrányos helyzetben vannak az autósok a hosszú hétvégén. Nem elég, hogy ilyenkor többen ülnek ittasan autóba - ami balesetveszélyes -, de az időjárás is okozhat gondot. A hirtelen felmelegedés ugyanis megviselheti a szervezetet, ez pedig hatással lehet a koncentrációra is. Arról nem is beszélve, hogy a nyári időszámítás is okozhat balesetet.
Személyes pénzügyek Itt vannak a számok: ennyit költünk a gyerekekre
Privátbankár.hu | 2013. március 15. 15:15
Ön végiggondolta már mennyit költött gyerekére? A Generali Biztosító kutatásából az derült ki, hogy minél idősebb egy gyerek, annál drágább.
Biztosítás Az Unió elmeszelte a magyar biztosítók és autójavítók megállapodását
Privátbankár.hu | 2013. március 14. 14:12
Versenyellenesek és ezért tiltottak a biztosító társaságok és a gépjárműjavító műhelyek között létrejött, a biztosított gépjárművek javítási díjaira vonatkozó megállapodások - mondta ki ítéletében egy magyar vonatkozású ügyben az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága.
Biztosítás Neveletlen a kutya? Már erre is van biztosítás
Privátbankár.hu | 2013. február 18. 13:24
Akár több százezer forint kárt is okozhat egy dilis kutya, úgyhogy érdemes rá biztosítást kötni.
Biztosítás Csak januárban kétmilliárdos kárt okozott a hó és az ónos eső. A hétvégén duplázhatunk!
Privátbankár.hu | 2013. február 9. 16:15
Az elmúlt hetekben a havazás, az ónos eső és a jég nem csak a közlekedésben okozott nehézségeket, borsot tört az ingatlantulajdonosok és az áruszállítók orra alá is. Januárban 20 ezer vagyon- és gépjárműkárt jelentettek, több mint 2 milliárd forint értékben. Szombaton, vasárnap megint havazhat.
Biztosítás Műholdakat is bevet a magyar biztosító
Privátbankár.hu | 2013. január 14. 11:24
Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban egyre gyakrabban használják a legmodernebb technikai megoldásokat a pontosabb és hatékonyabb kárfelmérés érdekében a biztosítótársaságok.
Biztosítás Az autósok érdekét szolgálná a direkt kárrendezés - interjú
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 16:00
A kgfb-díjak liberalizációja nemcsak a biztosítóknak kedvező, hamarosan az ügyfelek "profitálhatnak" belőle. A hazai árérzékeny piacon az idei kampányban előtérbe kerülnek a kiegészítő biztosítások, de van még hova fejlődnie a magyar biztosítási piacnak. Mire érdemes figyelni a kötelező kampányban, érdemes-e váltani? Interjú Simon Zsolttal, a Generali Biztosító gépjármű-biztosítási üzletágának igazgatójával.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG