BUX
36 340.47
-0.02%
-6.00
OTP
10 690.00
+2.30%
+240.00
MOL
1 987.00
-0.30%
-6.00
RICHTER
6 765.00
-2.59%
-180.00
MTELEKOM
400.00
+0.25%
+1.00
 
Gyorsjelentések
Részvény / Deviza / Áru Hét éves csúcson az arany, újabb két és fél millió ember marad lakásában
Eidenpenz József | 2020. február 20. 11:38
Öt fontos tudnivaló a mai tőzsdenaphoz. Miközben Kínában enyhül a járványveszély, Japánban és Koreában súlyosbodik. Egy két és fél milliós város lakóit kérik, hogy maradjanak lakásaikban. A kínai jegybank ismét lépett, ez valamivel javítja a hangulatot, így az indexek csak szerény esést mutatnak Európában. Stabil a BUX, de megint gyengül a forint.
Részvény / Deviza / Áru Koccinthatnak a Heinekennél, van még lejjebb a Molnak
Eidenpenz József | 2020. február 12. 11:53
Ma is kedvező hangulat uralkodik a tőzsdéken, a koronavírussal már alig foglalkoznak. Jót tett pár európai gyorsjelentés, a német DAX-ot az autógyárak húzzák. A BUX is szerény pluszban van, pedig folytatódik a Mol vesszőfutása. A forint gyenge, ma is csúcsközelben az euró.
Részvény / Deviza / Áru Meglepetést hozhat a Richter-jelentés, ugranak a tőzsdék
Eidenpenz József | 2020. február 5. 11:41
Kilátásba helyeztek egy védőoltást és egy gyógyszert a kínaiak, emiatt a tőzsdék szép emelkedéssel kezdték a mai napot. Jövögetnek a gyorsjelentések is, ezek között azonban csalódást keltő és jobb hírek is akadnak. Itthon a Richter holnap jelent, de a Mol húzza a BUX-ot. Öt fontos hír a mai tőzsdenaphoz.
Részvény / Deviza / Áru Megint szakadt a Mol, orbitális pályán a Tesla
Eidenpenz József | 2020. január 30. 18:28
Egy SpaceX-rakéta röppályájához hasonlít a Tesla árfolyama, az autórészvény a gyorsjelentés után megint robbant. A tőzsdei hangulat amúgy nem jó, ami főleg a vírusjárvánnyal lehet összefüggésben. A Facebook hét százalékkal esik a lassuló növekedés miatt. Az OTP felfelé, a Mol lefelé húzta ma a BUX-ot, gyenge maradt a forint.
Részvény / Deviza / Áru Sokkal olcsóbb ma délután az euró, de az OTP is
Privátbankár.hu | 2020. január 14. 18:11
A bankok napja volt a tőzsdéken a mai az amerikai gyorsjelentések miatt, itthon azonban mindhárom nagy cég részvényei estek. A forint erősödött az inflációs adat nyomán. Kilőtt a bitcoin, talán egy hír miatt.
Részvény / Deviza / Áru Eladási jelzés jött az OTP-re, Trump nagy beszédre készül
Eidenpenz József | 2019. november 12. 11:18
A kereskedelmi háború és a Fed politikája foglalkoztatja a piacokat ma is, és mivel ma még jöhetnek ezekhez hírek fontos emberek fontos beszédei alapján, ezért inkább kivárnak. A gyorsjelentések addig is gondoskodnak az izgalmakról. Az egyik nagy brókercég rövidebb távon eladási jelzést vél felfedezni az OTP grafikonján. Hat fontos tőzsdei hír a mai naphoz.
Részvény / Deviza / Áru Kopp, kopp – kopogtat az új euró/forint rekord az ajtónkon
Eidenpenz József | 2019. november 11. 11:40
A múlt heti rekordeső után ma megtorpantak a tőzsdék, ok lehet a hongkongi tüntetések eldurvulása, a kínai autóeladások csökkenése, a kereskedelmi háború. Az euró/forint közelít eddigi mindenkori csúcsához, két brókercég szerint is könnyen áttörheti azt. Újabb gyorsjelentések érkeznek a héten. Öt fontos tőzsdei hírt találtunk mára.
Részvény / Deviza / Áru A kereskedelmi tárgyalások és a gyorsjelentések a heti befektetői fókuszban
Csabai Károly | 2019. november 4. 11:41
Kilőttek a részvények annak ígéretére, hogy az amerikaiak és a kínaiak az immár másfél éve dúló kereskedelmi vitájukban egy részleges megállapodás közelébe jutottak. Persze érdemes lesz figyelni, valóban sor kerül-e az aláírásra, miközben a tovább sorjázó vállalati gyorsjelentésekre, köztük immár a magyar blue chipekére is vetülhet fény. Idehaza pedig még az is izgalmas, vajon a forint folytatja-e az erősödését.
Részvény / Deviza / Áru Brexit, jegybanki kamatdöntések, céges gyorsjelentések a heti befektetési menüben
Csabai Károly | 2019. október 21. 11:05
Mivel a brit kormánynak nem sikerült szavazásra bocsátania a Brexit-megállapodást szombaton a parlamentben, az e hét elejére eltolt szavazás befolyásolhatja döntően a hangulatot az európai tőzsdéken. Emellett a leköszönő Mario Draghi elnöksége utolsó EKB-ülésére, az MNB kamatdöntésére és a tőzsdei vállalati gyorsjelentésekre lesz még érdemes figyelni a héten.
Részvény / Deviza / Áru Tovább zuhant az Opus, szuperül indult a gyorsjelentési szezon
Eidenpenz József | 2019. október 15. 18:46
Nagyszerű a hangulat a tőzsdéken, miután az USA-ban megkezdődött a gyorsjelentési szezon, és ez az értékelések szerint pozitív meglepetéseket hozott. Főleg ami a JPMorgant illeti, de két egészségügyi téren működő társaság is szépen teljesített. A BUX viszont esett, talán még a választás sokkja hat rá.
Részvény / Deviza / Áru Kezd felpörögni a tőzsdei gyorsjelentési szezon
Csabai Károly | 2019. október 15. 10:30
Legalábbis külföldön. Ma délután az amerikai bankok negyedéves számai lehetnek érdekesek, de a Brexit miatt jut figyelem a csütörtökön esedékes EU-csúcs előkészületeire is. Idehaza pedig arra, hogy az önkormányzati választások miatt nagyot zuhant Mészáros-papírok hogyan folytatják, az OTP-nek pedig sikerül-e új történelmi rekordot felállítania.
Részvény / Deviza / Áru Még nagyobb ugrás előtt áll az OTP – három kihagyhatatlan hír ma délelőtt
Eidenpenz József | 2019. augusztus 9. 11:35
A nemzetközi tőzsdei hangulat szomorkás, főleg az olasz kormányválság miatt. De a BUX szépen emelkedik, elsősorban az OTP szép meglepetést hozó jelentése nyomán. Még jobb, hogy az elemzők szerint az OTP a következő negyedévekben is tovább növelheti eredményét.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsjelentések lázában ég a magyar tőzsde
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 8. 18:50
A Magyar Telekom enyhén pozitív meglepetéssel szolgált jelentésében az elemzők szerint, ezt ma a tőzsde is honorálta. A Waberer’s annak ellenére tudott emelkedni, hogy negyedéves eredményét két szakember is rossznak minősítette. Az egyik ugyanakkor pozitív a jövővel kapcsolatban, és nem kevesebb, mint 45 százalékos emelkedést vár a részvénytől.
Részvény / Deviza / Áru A nap slágere: még hatalmasabbak az internetes óriások
Eidenpenz József | 2019. július 26. 18:34
A Twitter, a Google, az Amazon gyorsjelentése is ma érkezett, a háromból kettő jó eredményei nyomán óriásit ugrik a tőzsdén. Az idén az internetes óriások különbözőségeik ellenére egyben megegyeztek: mindegyik részvénye két számjegyű emelkedést ért el a tőzsdén. Még a csúcsokat döntögető Nasdaq indexet is lekörözték.
Részvény / Deviza / Áru Nincs itt valami trükk? Gyanúsan sok a kellemes meglepetés
Eidenpenz József | 2019. július 24. 18:45
Mi van a számok mögött? Dübörög a gyorsjelentési szezon Amerikában, eddig jóval több volt a pozitív meglepetés, mint a negatív. A vállalati eredmények várt, három százalékos csökkenése helyett várhatóan emelkedés lesz. Ám van egy kis probléma. Mégpedig évtizedek óta.
Részvény / Deviza / Áru A második negyedéves gyorsjelentési szezon indulása a fő fogás a heti befektetői menüben
Csabai Károly | 2019. július 15. 11:10
Az örökzöld téma, azaz az amerikai-kínai kereskedelmi viszály mellett kétségtelenül ez a július harmadik hetében várható legfontosabb fejlemény. Amelyet ugyanakkor más események is színezhetnek, külföldön a július 25-ei (EKB) és 31-ei (Fed) kamatcsökkentési várakozások, idehaza pedig például, hogy a 4iG mellett egy újabb, a Budapesti Értéktőzsdén szereplő informatikai cég, az OTT-One rukkolhat elő egy nagy bejelentéssel.
Részvény / Deviza / Áru Álmainkban Amerika visszainteget – nézzük azonban a mai valóságot!
Csabai Károly | 2019. május 14. 11:05
Az USA és Kína között egyre hevesebb kereskedelmi háború mellett csak az Apple és a Bayer bírságai, a lassan lecsengő vállalati gyorsjelentések és az OTP-, valamint a Richter-részvények növekvő, illetve csökkenő célárai tudják a befektetők figyelmét felkelteni
Részvény / Deviza / Áru A kereskedelmi háború (nem is annyira) árnyékában – azaz mi várható szerdán a tőzsdéken?
Csabai Károly | 2019. május 8. 11:41
Az USA és Kína között egyre eszkalálódó hadviselés miatt a tőkepiacok továbbra is borús összképet mutatnak. Persze egy-egy részvényt ki lehet halászni a zavarosból, e célból szerdán is érdemes figyelni a változatlanul ezerrel zúduló gyorsjelentéseket.
Részvény / Deviza / Áru Száguld a Ferrari, zsebébe nyúl a Porsche, bukik a BMW
Eidenpenz József | 2019. május 7. 19:10
A britek a bőrükön érezhetik a Brexitet, annak tulajdonítják ugyanis, hogy az autóeladások a szigetországban erősen, 4,1 százalékkal csökkentek. Visszaestek a német, de nőttek az olasz és a spanyol értékesítések. A BMW negyedéve nagyon rossz lett, a Ferrari viszont jó eredményekről számolt be. A Porsche pedig több mint félmilliárd euró büntetést fizethet.
Részvény / Deviza / Áru Erre az 5 dologra érdemes figyelni a hét utolsó napján
Csabai Károly | 2019. május 3. 11:21
Gyorsjelentések, osztalékpapír-vételi hajrá, amerikai munkaerőpiaci adatok, erősödő brit kamatemelési várakozások és Moody’s-döntés Magyarország felminősítéséről. Ezek mozgathatják a hét utolsó napján a tőkepiacokat. Lássuk a részleteket.
Részvény / Deviza / Áru Meredek lejtőn a forint? – négy hír, amit ma jó tudni a piacokról
Eidenpenz József | 2019. május 2. 11:19
Az USA-ban nyitva tartottak a tőzsdék tegnap és jelentősen estek az indexek, főleg a Fed-ülést követő reakciók miatt. Az euró/forint majdnem elérte ma a 325-ös határt, az egyik legnagyobb brókercég nem számít a közeljövőben jelentősebb visszaerősödésre. Külföldön a Fed, az olaj és a gyorsjelentések lehetnek ma is a középpontban.
Részvény / Deviza / Áru Erre az öt dologra érdemes figyelni kedden
Privátbankár.hu | 2019. április 23. 10:45
Végképp csúcsra jár a gyorsjelentési szezon a húsvét miatt Európában csak négynapos tőzsdehéten. Pénteken a japán miniszterelnök Donald Trumppal egyeztet, olyan körülmények között, amikor a piac azt találgatja, vajon folytatódik-e a monetáris lazítás a távol-keleti szigetországban, ahogy arra az elmúlt hetekben Haruhiko Kuroda jegybankelnök többször is utalt. Európában az adhat témát, hogy az Európai Központi Bank bevezetheti-e a többszintű betéti kamatlábot, míg idehaza az Európai Parlament múlt heti fontos intézkedése okán szárnyaló Richter szerdai éves közgyűlése állhat a fókuszban.
Részvény / Deviza / Áru Kilenc hónapos csúcson az arany, hullámvasúton a filmcézár cége
Eidenpenz József | 2019. február 19. 19:05
A gyorsjelentések és a csökkenő kamatok mozgatták a tőzsdéket, sok tétovázás után végül felfelé. A hazai BUX index viszont szerényen esett, elsősorban a Richter miatt. A forint erősödött, és megtáltosodott az arany.
Részvény / Deviza / Áru Aggódnak az Audi miatt a németek, mi lesz veled, magyar kamat?
Eidenpenz József | 2019. január 29. 19:01
Az európai piacok többsége szépen emelkedett ma, kivéve a német DAX indexet, amit az amerikai fogyasztói hangulaton kívül a magyar Audi-sztrájk is befolyásolhatott. A BUX is szembe ment Európával és esett, élen az OTP-vel. A forint alig változott az MNB kamatdöntő ülése után, de márciusban jöhetnek még nagyobb mozgások.
Részvény / Deviza / Áru Már 315,50 az euró, Trump olajár-robbanást okozott?
Eidenpenz József | 2018. május 9. 18:48
Az iráni atommegállapodás felmondása után az olajárak elszálltak, de a részvénypiacokon szerényen optimista a hangulat. Itthon a BUX szembe ment az árral, aminek az oka a gyorsjelentésekben és az olajban keresendő. A forint gyengécske, ma már 315,50 körül jár az euró. A török líra magához tért, mikor Erdogan értekezletet hívott össze róla.
Részvény / Deviza / Áru Valami nagyon erjed a tőzsdéken – öveket becsatolni!
Eidenpenz József | 2018. január 29. 18:40
Elromlott a hangulat Amerikában, az esést az Apple vezeti. Sok mutató aggasztó, emelkednek a kötvényhozamok, irányt váltani látszik a dollár, megugrott a “félelemindex”. Európa még úgy-ahogy tartotta magát, de a BUX nem teljesített túl jól. Ismét 310 forint felett az euró is.
Részvény / Deviza / Áru A Mol tovább száguld, de a bitcoin sokkal jobban
Eidenpenz József | 2017. november 8. 19:03
Csak 28 ponttal állt meg az eddigi történelmi rekordja alatt a BUX index, a 0,8 százalékos emelkedés szinte teljes egészében a vágtázó Molnak köszönhető. Európában stagnálás, az USA-ban szerény emelkedés látható, a hangulatot rontja a koreai feszültség, a Trump-féle adóreform kérdőjelei. Az olaj mínuszból pluszba ment, a bitcoin új csúcson, 312 forint az euró.
Részvény / Deviza / Áru A gyorsjelentések hete jön Pesten, Macron után megtalálták az új aggódni valót
Eidenpenz József | 2017. május 8. 19:11
Ahogy sejteni lehetett, Emmanuel Macron új francia elnök győzelme beépült már az árakba, így a piacbarátnak kikiáltott elnök győzelme ellenére is estek az árfolyamok Európában. Új aggódni valót is találtak a piacok, a francia nemzetgyűlés júniusi megválasztását, az ott kialakuló arányoktól is sokban függ majd Franciaország működése, az új elnök hatalma.
Részvény / Deviza / Áru Új csúcson a Nasdaq, megint 313 forint fölött van az euró
Eidenpenz József | 2017. április 28. 18:40
Korea körül tovább forrnak az indulatok, az amerikai gazdaság a várakozásoktól elmaradóan három éve nem látott alacsony ütemben bővült, de a gyorsjelentések többsége jónak látszik. Ez az egyveleg és a hosszú hétvége eléggé lagymatag kereskedést okozott. Itthon a Mol emelkedése megtört, az OTP kissé emelkedett, a forint elég rendesen meggyengült.
Részvény / Deviza / Áru Trump nem teljesített, nem boldog a Wall Street, zuhant az OTP
Eidenpenz József | 2017. április 27. 19:04
Az amerikai adócsökkentési tervek csalódást okoztak a befektetőknek, miközben záporoznak a gyorsjelentések és számos jegybank is ma döntött. Újra zuhan az olaj, de a Mol emelkedni tudott, a BUX-ot az OTP húzta le. Erősebb lett a forint.
Vállalat Alacsony az olaj ára, ettől szenved a Shell
Privátbankár.hu | 2016. július 28. 11:45
Már második negyedéve húzza le az alacsony árfolya a brit-holland olajipari konszern eredményeit.
Részvény / Deviza / Áru Kemény hét lesz – 312 felett a forint, gyengélkednek a részvénypiacok
Eidenpenz József | 2016. április 25. 18:35
Reggel a német Ifo menedzserindex eléggé kiábrándító képet festett a gazdasági kilátásokról, az olaj is esett. Eközben két fontos jegybank is ülést tart a héten, és a gyorsjelentések is záporoznak. Minden adott egy izgalmas tőzsdehéthez, amiből hétfőn inkább a lefelé irány volt domináns. Esett a forint, és csak az utolsó percben lendült pluszba a BUX.
Pénzügyi szektor Az olaj és Kína tett be az amerikai bankóriásnak
Privátbankár.hu | 2016. április 13. 15:26
Bár összességében nem sikerült túl rózsásan, még így is felülmúlta az elemzői várakozásokat a JP Morgan negyedéves jelentése.
Részvény / Deviza / Áru Szinte csak a BUX esett, megtáltosodott az arany
Eidenpenz József | 2016. április 11. 18:31
Az amerikai gyorsjelentési szezon kezdete előtti órákban optimizmus lett úrrá a tőzsdéken, de a magyar, lengyel, cseh indexek estek. Főleg az európai bankrészvényeket vették. A forint erősödött, a dollár gyengült, ami jó hatással volt a nyersanyagokra is. Megint felfelé tart az olaj, kilőtt az arany.
Vállalat Beütött az olajár - pocsék számok jöttek az OMV-től
Privátbankár.hu | 2016. február 18. 10:43
Csökkent az OMV bevétele, romlott az eredménye tavaly az olajárak esése miatt.
Részvény / Deviza / Áru Mostanában ne várjunk semmi jó hírt Amerikából
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 28. 09:38
Komor gyorsjelentési szezon elé néz a Wall Street, és kevés javulás várható a közeljövőben.
Részvény / Deviza / Áru Mi történik a Mollal és a Nyomdával? Újra 302 forint közelében járt az euró
Eidenpenz József | 2015. április 22. 18:33
Furcsa tőzsdenap volt, a magyar tőzsde szembement Európa nagy részével és emelkedni tudott, de úgy, hogy a Mol hatalmasat esett, szinte minden más felment. Három forinttal feljebb ment az euró/forint, megközelítette a 302 forintot is. Estek a nemesfémek, de fordult az olaj. Szokatlanul erősen veszik a Nyomda részvényeit.
KKV Jégvarázslattal szedtek össze 1,2 milliárd dollárt
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 10:44
Az első negyedévben a Jégvarázs című film röpítette csúcsra a Disney bevételeit. A királylányt, sok éneklést és romantikát tartalmazó tipikus Disney-történet csak a mozikban 1,2 milliárd dollárt hozott, ehhez jönnek még a DVD-k, bögrék, pólók, poszterek.
KKV Jelentett a Richter: kisebb a nyereség
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 05:04
Hiába lett több az árbevétel, a gyógyszercég sokat költött marketingre. Pluszpénzt az utóbbi két évben bevezetett termékek hoztak.
Részvény / Deviza / Áru Gyengülnek a tőzsdék, este indul az adatparádé
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 09:42
Gyenge európai hírek és az amerikai gyorsjelentés esti kezdete fogják vissza a lendületet. Az euró arra a hírre erősödik, hogy Japán beszáll az ESM európai mentőmechanizmusba.
Részvény / Deviza / Áru Jönnek az amerikai gyorsjelentések, felkészül az Alcoa (videó)
Privátbankár.hu | 2013. január 7. 09:24
Továbbra is nyomott a hangulat a részvénypiacokon, nem volt erős mozgás az ázsiai tőzsdéken. A BUX enyhe mínuszban nyitott, a is gyengült kicsit. Holnap indul az amerikai gyorsjelentési szezon.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsjelentések és amerikai makroadat mozgatja a piacokat
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 16:35
Vegyesen alakult az amerikai lakáspiaci adat. A befektetők azonban most elsősorban a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek.
Részvény / Deviza / Áru Mondjuk ki: aggasztó volt a magyar gyorsjelentési szezon
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 20. 06:20
Megszenvedték az első félévet a hazai nagyvállalatok - ez derült ki a legnagyobbak gyorsjelentéseiből. A nemzetközi válság hatásai, a hazai szabályozói környezet bizonytalansága, a magas adóterhek egyaránt súlyos nyomást jelentenek a magyar cégvilágra. A vezető részvényeket adó vállalatok szinte mindegyike a külföldi leányokba, illetve tulajokba kapaszkodik.
Pénzügyi szektor Több hitelt adna a magyar vállalkozásoknak az OTP
Gáspár András | 2012. március 9. 10:38
Egyre több egyedi tétel befolyásolja az OTP eredményét, ha azonban ezeket "lehámozzuk", vállalható számokat találunk, amire a vezérigazgató-helyettes szavai szerint büszkének is lehet lenni - ez azonban leginkább a külföldi leányoknak köszönhető. A végtörlesztéssel jó ügyfelek tűntek el az állományból, és az árfolyamrögzítés is okoz 2012-ben kamateredmény-csökkenést. Kétszámjegyű növekedést terveznek a hazai vállalati hitelezésben.
Részvény / Deviza / Áru 31 milliárdot húztak ki a végtörlesztők az OTP zsebéből
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 07:20
Az OTP csoport 25,84 milliárd forintos adózott veszteséget szenvedett el tavaly a negyedik negyedévben, így a 2011. évi nettó profitja 83,6 milliárd forint lett. Minden ötödik devizahiteles végtörlesztett, ez 31,6 milliárdos veszteséget okozott csoportszinten. A külföldi részlegek sokkal jobban teljesítettek, az orosz leány megduplázta eredményeit.
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas hétre készülnek a tőzsdék
Borbély Péter | 2012. január 22. 10:38
Nagyon jól kezdte az évet a részvénypiacok többsége. Míg a decemberi kereskedésben elmaradt a szokásos év végi felívelés, addig a január meghozta a lendületet, bár nem volt gyökeres változás a problémás területeken. Az európai válság csendesebb, de bármelyik pillanatban kitörhet a vihar ismét. Ami bizakodásra ad okot, az az amerikai munkanélküliség csökkenése és az eddig többnyire kedvező gyorsjelentések. Izgalmas lesz az előttünk álló hét, folytatódik a görög dráma és az ázsiai jegybankok döntései is nagy szerepet kaphatnak.
Friss
hírlevél