Hitelezési hajlandóság
Ingatlan Egyre bátrabbak a bankok - felpörögtek az ingatlanhitelek Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 14:32
A KPMG felmérése szerint jelentősen javult az ingatlanhitelezési hajlandóság az elmúlt években.
Pénzügyi szektor Tovább folytatódik majd a növekedési hitelprogram?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 31. 10:48
Egyre több jel mutat arra, hogy az MNB meghosszabbítani kényszerül az nhp-hitelprogramot, mivel a várt változás - a bankok saját hitelezésének felfutása - tovább várat magára. A lakossági oldalon egyelőre (?) nem látszik a hitelkiváltó hitelek állományugrasztó hatása.
Pénzügyi szektor A végén még ölni fogják egymást a bankok az új ügyfelekért
Nagy László Nándor | 2015. június 5. 12:02
A vállalkozások immár régiós kamatfelárnak megfelelő szintek mellett adósodhatnak el - derül ki az MNB hitelezési jelentéséből. Az MNB értékelése szerint a bankok immár a kockázatosabb kkv-k felé is nyitnak. Lakossági téren a szigorodó hitelezési szabályok miatt a bankok előzetesen a kondíciók szigorodására számítottak, ám a gyakorlatban ez nem következett be - meglehet már a hitelkiváltásra készültek.
Pénzügyi szektor Most akkor akarják, hogy hitelt vegyünk fel?
Nagy László Nándor | 2014. június 6. 19:15
Senkinek sem érdeke, hogy a hitelezés újraindulását megakadályozza, ám épp a boom előtt lehet csak szabályok közé szorítani a piacot - értenek egyet a bankok és a jegybank a jövedelemarányos törlesztés tervezett szabályozása kapcsán.
KKV Beijedtek és már fékeznek a kínai bankárok és vállalkozók
Privátbankár.hu | 2013. június 22. 13:20
Főként a gazdaság lassulása és a heti bankpánik miatt a kínai vállalkozók és bankárok pesszimistán látják lehetőségeiket.
Makro / Külgazdaság Így osztja el Matolcsy a jegybank milliárdjait
Zsiborás Gergő | 2013. május 22. 13:45
Késve, de ma megjelent a jegybank hitelprogramjának terméktájékoztatója. A 2,5 százalékos költségplafon felett is lehet költsége majd a hitelért folyamodó cégeknek, a részletekből az tetszik ki, az MNB óvatos. A kisebb cégek továbbra is szigorú hitelfeltételekkel találhatják szembe magukat.
Makro / Külgazdaság Matolcsy egyelőre nem vesz elő új, unortodox megoldásokat
Privátbankár.hu | 2013. május 9. 11:45
A jegybank elnöke szerint a gyenge verseny miatt az MNB teljes eszköztárát arra kell felhasználni, hogy "a bebetonozott banki monopolpozíciókat feltörjék".
KKV Matolcsy olcsó hitele önmagában kevés lesz a cégeknek?
Privátbankár.hu | 2013. május 7. 13:30
Kevesebb cég tervez csak azért beruházást vagy fejlesztést, mert kedvező hitelajánlatot kap. Egy hónap múlva viszont jön a szuper olcsó hitel a cégeknek.
Pénzügyi szektor Csányi: hiteleztünk volna eddig is, csak nem volt kinek
Privátbankár.hu | 2013. május 3. 08:57
Az alacsony kamatszint általában rontja egy bank jövedelmezőségét, de ezt ellensúlyozhatja, ha nő a gazdaság, és élénkül a hitelek iránti kereslet - nyilatkozta a Világgazdaságnak Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, aki szerint a bank részéről semmilyen gátja nincs, hogy növeljék a hitelek mennyiségét.
Pénzügyi szektor Csányi: hiteleztünk volna eddig is, csak nem volt kinek
Privátbankár.hu | 2013. május 3. 08:57
Az alacsony kamatszint általában rontja egy bank jövedelmezőségét, de ezt ellensúlyozhatja, ha nő a gazdaság, és élénkül a hitelek iránti kereslet - nyilatkozta a Világgazdaságnak Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, aki szerint a bank részéről semmilyen gátja nincs, hogy növeljék a hitelek mennyiségét.
Pénzügyi szektor Nehéz évük lesz a bankoknak - főleg Magyarországon
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 13:45
Idén is nehéz év vár az európai bankokra: a vállalati és a lakossági hitelezés is tovább szűkül, valamint rekordot dönthetnek a bedőlt hitelek az eurózónában.
Pénzügyi szektor Vállalati hitelezés: a szomszédok kertje zöldebb
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 11:04
Magyarországon tavaly tovább folytatódott a vállalati hitelállomány csökkenése. Ezzel a régióban az egyetlen ország vagyunk, ahol nem sikerült megfordítani a 2008. óta tartó negatív trendet - mondta Huszár Róbert, a K&H Vállalati és intézményi banki szolgáltatások üzletág vezetője.
Pénzügyi szektor Bankszövetség: új kiegyezés kell, különben végleg leszakadunk
Privátbankár.hu | 2012. december 28. 15:26
Az új évben az egyik legfontosabb feladat a bizalom helyreállítása a magyar bankszektor és a kormányzat, illetve a magyar bankok és az ügyfelek között, mert e nélkül nem állhat helyre a normál üzletmenet a pénzintézeti szektorban - mondta Gyuris Dániel, a Magyar Bankszövetség elnöki teendőket ellátó alelnöke.
Pénzügyi szektor Míg a bankok kínlódnak, a takerékok szépen híznak
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 10:27
A Magyar Fejlesztési Bank képviselőinek a TakarékBank felügyelő bizottságába való beválasztásával lezárult a tulajdonosváltás a Takarékszövetkezeti Integráció központi bankjában. Az állami tulajdonos révén a takarékoknak nagyobb szerepe lehet a gazdaság és a lakosság hitelezésében, amit az integráció és a TakarékBank között májusban elhatározott szorosabb üzleti együttműködés is támogat. A takarékok a legfrissebb számok szerint a bankrendszer egyetlen nyereséggel működő szektora, összesített nyereségük szeptember végén 20 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.
Pénzügyi szektor Tovább szűkül a hitelpiac: nem elég bevállalósak a bankok?
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 07:18
Továbbra is visszaeső hitelezést vetít előre a KPMG vállalathitelezési hangulatindexe, amelynek értéke a tavaszihoz képest ugyanakkor némileg javult, főleg annak köszönhetően, hogy a bankok hitelezési hajlandósága egyes hiteltípusoknál növekedett.
Pénzügyi szektor Kettős sokkhatás érte a magyar bankokat
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 13:24
A Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója szerint a magyar bankokat a válság mellett a kormány válságkezelése miatt is sokk érte, a kormányzati beavatkozások hatása pedig súlyosabb, mint maga a válság hatása.
Pénzügyi szektor Még három szűkös évet kell túlélniük a magyar vállalatoknak
Privátbankár.hu | 2012. december 1. 08:09
Magyarországon akkor indulhat be a nagyobb arányú vállalati hitelezés, ha a bankrendszer átlagos hitel/betét mutatója eléri a 80 százalékos mértéket, erre még legalább három évet kell várni.
Pénzügyi szektor A bankok már most alig adnak hitelt a cégeknek
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 11:44
A bankok alig adnak hitelt a magyar cégeknek, akik leginkább rövid távra vennének fel kölcsönt. Visszaestek a beruházási hitelek - a bankok már a Matolcsy-csomag bejelentése előtt sem szórták a pénzt.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.