Hiteltörlesztés
Személyes pénzügyek 1,6 millió családnak jött jól eddig a hiteltörlesztési moratórium
Privátbankár.hu / MTI | 2021. január 26. 07:31
A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a kormány jó döntést hozott, amikor kilenc hónapra és automatikusan minden hitelre meghirdette a hiteltörlesztési moratóriumot.
Személyes pénzügyek Véget ér a jó világ: januártól jönnek a magasabb törlesztőrészletek
Privátbankár.hu | 2020. november 14. 11:18
Bár a hiteltörlesztési moratórium lehetőségével az adósok egy része még 2021. június végéig élhet, a szintén a koronavírus-járvány miatt bevezetett THM-plafon azonban csak 2020 végéig érhető el, raádaásul az ezzel együtt járó pénzügyi előny napról napra csökken. A Bank360.hu pénzügyi szakportál elemzői annak számoltak utána, hogy megéri-e még rohanni a bankba a kedvezményes kölcsön miatt, illetve, hogy mire számíthatnak januártól azok, akik jelenleg a kedvező hiteldíjmutató szerint törlesztenek.
Személyes pénzügyek Elveszítem a munkámat, most mi lesz? Van segítség, de még időben kell lépni!
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 26. 12:03
Kevés nagyobb érvágás van egy család életében, mint a munkanélküliség. Az elapadó bevételek az élet minden területére kihatnak. A koronavírus második hulláma minden bizonnyal nagy csapás lesz és sokan kerülhetnek ismét ebbe helyzetbe. Éppen ezért pénzügyi szakértővel gyűjtöttük össze, hogy milyen jövedelemvédő és jövedelempótló pénzügyi intézkedéseket tehetünk.
Pénzügyi szektor Egyre nő azok száma, akik nemet mondanak a kormány segítségére
Privátbankár.hu | 2020. május 11. 08:10
Sokasodnak azok a banki ügyfelek, akik úgy nyilatkoznak, hogy nem élnek a törlesztési moratóriummal.
Pénzügyi szektor Az OTP-t és leánybankját terheli a moratórium miatti bankszektori veszteség háromnegyede
Csabai Károly | 2020. március 26. 19:49
A legnagyobb hazai hitelintézet és jelzálogbankja 39 milliárdot számszerűsített, míg a Magyar Nemzeti Bank szerint az egész hazai bankrendszer 50 milliárdot bukhat a közel 450 milliárd forintnyi kamat 2020 végéig való meg nem fizetése miatt.
Makro / Külgazdaság Hiteltörlesztési moratórium: lényeges részletekre derült fény
Csabai Károly | 2020. március 25. 10:29
Sem a 2020 végéig tartó törlesztési moratórium alatt, sem azt követően, azaz jelen állás szerint 2021. január 1-jétől nem növelhetik meg a tőketartozást a bankok a fizetési moratórium ideje alatt nem teljesített kamat összegével – ez a legfontosabb előírása a tegnap meghozott, mától hatályos kormányrendeletnek. Emellett további lényeges részletekre derült fény, ezeket gyűjtöttük össze.
Személyes pénzügyek További könnyítéseket kaptak a hiteleseknek – kiderültek a moratórium részletei
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 05:58
Nem csak idén, jövőre is segítik a moratóriummal élő ügyfeleket, bővül a kedvezményes hitelek köre is. Nem számítható fel kamatos kamat a moratórium ideje alatt.
Makro / Külgazdaság Minden világos a hiteltörlesztési moratóriumról? Teszteltük a bankok honlapjait
Csabai Károly | 2020. március 23. 06:07
Az eredmény: a 14 vizsgált site csak kisebbik része igazítja útba ügyfeleit, például arról, mit kell tenniük, ha nem dobogtatja meg a szívüket a kormány által lehetővé tett fizetési haladék, ők tovább akarnak fizetni. A bankok többsége arra hivatkozik, hogy még nem jelentek meg a részletszabályok, addig klienseik türelmét kérik. Akad azonban olyan banki honlap is, amely meg sem említi a törlesztési moratóriumot - legalábbis cikkünk írásakor ez volt a helyzet.
Makro / Külgazdaság Külön kormányrendelet tisztázza majd a hitelmoratórium részleteit
Privátbankár.hu | 2020. március 19. 09:44
Azt például, hogy az, hogy a bankok nem számolhatnak fel kamatot a moratórium alatt, azt jelenti-e, hogy ezzel nem emelkedhetnek a költségek a határidő lejárta után.
Makro / Külgazdaság Az MNB a lakosságnak is hiteltörlesztési moratóriumot javasol
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 10:01
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felszólítja a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a vállalatok mellett a lakossági ügyfelekkel szemben is alkalmazzanak törlesztési moratóriumot. Amennyiben a hazai bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést. 
Személyes pénzügyek Nem szabadulhatnak az apák a diákhiteltől
Valkai Nikoletta | 2019. szeptember 7. 07:05
Tavaly év eleje óta az anyák szüneteltethetik, vagy akár teljes mentességet kaphatnak a diákhitel visszafizetése alól, addig az apákra mindez nem vonatkozik. Ezt korábban az alapvető jogok biztosa is aggályosnak találta. Most ismét téma lett, hogy az apákra is terjesszék ki ennek a lehetőségét. Úgy tűnik, a kormány egyáltalán nem gondolkodik ezen. Közben az elmúlt másfél év alatt 2600 anya élt azzal, hogy csökkentse hiteltartozását.
Makro / Külgazdaság Bejött Orbánék terve – több száz milliót osztottak szét a családoknak
Privátbankár.hu | 2018. július 19. 10:20
Rengetegen igénylik gyermekük után az egymilliós hitelkedvezményt.
Személyes pénzügyek Nagyon máshogyan gondolkodnak a magyarok a hitelről
Privátbankár.hu | 2018. június 5. 20:14
Az elmúlt 12 hónapban hitelért folyamodó magyarok 65 százalékának nem okoz nehézséget jelenlegi hitelének törlesztése, a hitelesek harmadának pedig a havi jövedelem tizedét sem éri el a havi törlesztőrészlet – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. brit anyavállalata, az International Personal Finance kutatásából. A felmérés szerint az elmúlt egy évben a hazai megkérdezettek közel egyharmada folyamodott hitelért, ám csupán 20 százaléknak folyósították a hitelintézetek az igényelt teljes összeget.
Személyes pénzügyek 41 ezer ember helyett törlesztették tavaly a lakáshitelt - idén köztük leszel?
Privátbankár.hu | 2018. január 21. 10:08
A vállalkozások 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakás vásárlását, építését, bővítését, korszerűsítését vagy akadálymentesítését.
Makro / Külgazdaság Hazudik a német sajtó? Mindent tagadnak a görögök
Privátbankár.hu | 2017. május 30. 10:51
Egy görög mindig megadja az adósságát.
Személyes pénzügyek Egyre olcsóbb a bankolás – te mennyit fogsz a sajátodon?
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 12:22
Tavaly év elejéhez képest most már havonta több mint 500 forintot spórolunk a banki költségeinken.
Vásárló Ezért gondold meg, hogyan fizeted vissza a hiteled
Privátbankár.hu | 2016. március 23. 13:58
Elő- és végtörlesztés esetén is változott a szabályozás. Ha pár forinttal többet akarunk megspórolni, érdemes kicsit számolni.
Pénzügyi szektor Itt a nagy buktató – röhejesen magas az az árfolyam, amin forintosítanak
Privátbankár.hu | 2015. április 10. 07:38
Érkeznek az elszámolásról szóló levelek - aki euróban adósodott el, az nem feltétlenül fog örülni annak, amit kap.
Vásárló Tudod, neked hány forintba fog kerülni a paksi eladósodás?
Eidenpenz József | 2014. június 24. 16:15
Minden egyes állampolgár, a csecsemőket is beleértve, több mint háromszázezer forinttal adósodik el Paks miatt. Ha csak a dolgozókat vesszük, ez az összeg bő kétszerese, ha pedig a kamatokkal is számolunk, már biztosan jóval egymillió felett járunk. Az államadósság pedig durván kilő, soha nem látott szintre.
Makro / Külgazdaság Újraszámolták Matolcsyék - nem csökkent 80 százalék alá az adósság
Privátbankár.hu | 2014. január 2. 16:30
Az adósságot a harmadik negyedévben a nettó hiteltörlesztés 283 milliárd forinttal csökkentette, a forint gyengülése pedig 123 milliárd forinttal növelte. Az adósságráta azonban - bár csökkent az előző negyedévhez képest -, nem annyival, mint azt korábban számolták.
Makro / Külgazdaság Dől a pénz az IMF-hez: az MNB is előtörleszt
Privátbankár.hu | 2013. július 29. 17:52
A Magyar Nemzeti Bank igazgatósága úgy döntött, hogy az MNB által felvett, kis összegű fennmaradó IMF-hiteltartozást előtörleszti a kormány hasonló lépésével párhuzamosan - közölte az MNB sajtóosztálya.
Pénzügyi szektor Befektetés helyett törlesztünk, mint a katonatiszt
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 16:53
Tavaly is jóval inkább a hitelek visszafizetése, mintsem a megtakarítások és befektetések növekedése vezetett arra, hogy a lakosság nettó finanszírozási képessége 1502 milliárd forinttal nőtt - derül ki a pénzügyi számlák negyedik negyedévi alakulásáról kedden kiadott MNB-jelentésből.
Állampapír / Kötvény Drágán szerzett pénzt az IMF-törlesztéshez az állam - miért fizetünk előre?
Privátbankár.hu | 2013. január 25. 13:50
Elemzők szerint nincs komoly pénzügyi jelentősége annak, hogy a kormány idő előtt törlesztett a Valutaalapnak, ez inkább a kabinet üzenete a befektetőknek. Tényleg nagyon jól ment az inflációkövető euró-államkötvény, de az állam meg is fizeti ennek az árát.
Pénzügyi szektor A hiteltörlesztők is fizetik majd az illetéket, de lesz illetékplafon
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 16:56
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) törvényi szinten is egyértelművé tenné, hogy a kölcsöntörlesztés esetében is érvényes a tranzakciós "illetékplafon", ezért előkészíti a szükséges törvénymódosítást - közölte a tárca.
Pénzügyi szektor Még 37 napig lehet az árfolyamgát programra jelentkezni
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 12:00
Az árfolyamgátra való jelentkezés határideje 2012. december 31-én lejár, így már csak 37 munkanap van hátra - hívja fel a figyelmet az AXA Bank. A pénzintézet devizaalapú jelzáloghitellel rendelkező ügyfelei közül mintegy 30 ezren jogosultak a kormányzati árfolyamrögzítési programban való részvételre. Közülük több mint 12.800 ügyfél (a jogosultak mintegy 42 százaléka) nyújtotta be kérelmét az árfolyamgátra.
Pénzügyi szektor Még három hónapig igényelhető az árfolyamgát
Privátbankár.hu | 2012. október 1. 10:33
A várható év végi roham miatt nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, december 21 után ráadásul csak két munkanap áll rendelkezésre - áll a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének legfrissebb közleményében.
Személyes pénzügyek Devizahitelesek dilemmája: mi lesz, ha véget ér az árfolyamrögzítés?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 11:10
Az árfolyamgátat igénybe venni szándékozó devizahitelesek többsége jelenleg fizetési nehézségekkel küzd, de bízik abban, hogy az árfolyamrögzítés időszakának lezárulta után képes lesz fizetni az újra megnövekedett törlesztőrészletet – derül ki egy friss kutatásból. A megkérdezettek mintegy fele a gyűjtőszámla időszaka alatt a törlesztőrészlet csökkenéséből adódó különbözetet félreteszi.
hírlevél
depositphotos