Hszi Csinping
Makro / Külgazdaság Kína: brutális elnöki hatalomkoncentráció és beinduló politikai tisztogatás
Káncz Csaba | 2020. szeptember 8. 14:10
Az amerikai kormányzat újabban világosan jelzi, hogy a kínai elnök nem legitim választás révén jutott hatalomra. Hszi elnököt ez hidegen hagyja, és padlógázzal folytatja a hatalomkoncentrációt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A kínai elnök bemutat Trumpnak
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 29. 14:35
15 hónapja zajlik Amerika kereskedelmi háborúja Kínával, Trump valószínűleg nem erre számított. Hszi Csinping kínai elnök most nem akármilyen katonai parádét fog rendezni: ezeket mindig csodálta az amerikai elnök. Hszi üzenete: elődei naggyá tetták Kínát, ő pedig még nagyobbá teszi.
Makro / Külgazdaság Hétfőn újraindulnak a májusban megszakadt amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások
Privátbankár.hu | 2019. július 28. 17:36
Nem vár áttörést egy washingtoni illetékes a hétfőn kezdődő kínai megbeszélésektől.
Makro / Külgazdaság Tűzszünet az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban
Privátbankár.hu | 2018. december 2. 11:20
Donald Trump nem emeli 10-ről 25 százalékra a kínai árukra kivetett vámot 90 napig, bízva benne hogy azalatt megegyezik a két nagyhatalom.
Makro / Külgazdaság Kína visszavág - indulhat a kereskedelmi háború
Privátbankár.hu | 2018. április 4. 16:40
Kína ma bejelentette, hogy arányos válaszlépés gyanánt 106 amerikai termékre vet ki 25 százalékos importvámot, nagyjából 50 milliárd dolláros mértékben. Korábban csak nagyon kis válaszlépésről volt szó, de miután ez nem hatotta meg az amerikai elnököt, a kölcsönösség és arányosság mellett döntött a hatalmas ázsiai ország.
Makro / Külgazdaság Begyűjtötte az első trófeát Kim Dzsongun
Privátbankár.hu | 2018. március 29. 06:07
A hirtelen békeoffenzívára váltó észak-koreai diktátor máris elérte, hogy nagy elismerést kapjon: a kínai elnökkel rázhatott kezet és fotózkodhatott. A nagy szomszéd számára így már nem közellenség, hanem megbecsült államfő a korábban sok fejfájást okozó rakétaember. Mi lehet a ravasz taktika lényege?
Makro / Külgazdaság Ezen múlhat a háború Észak-Koreával: miről szólt a telefonbeszélgetés?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 12. 11:55
Trump és Kim Dzsongun egyre durvábban fenyegeti egymást - de mit szól a helyzet eldurvulásához Kína? Ami a szombati telefonbeszélgetésből kiderült, nem segít sokat a helyzet megítélésében - pedig kulcsfontosságú lehet Kína álláspontja, nehéz elképzelni, hogy előzetes egyeztetések nélkül támadjon Washington.
Makro / Külgazdaság Kína igen határozott nagyhatalmi üzenetet küldött
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 2. 06:07
A kínai elnök egy ünnepségen tartott beszédet, és igen határozottan kijelentette, hogy semmilyen területi veszteséget nem hajlandó eltűrni. Senki nem számíthat rá, hogy Kína bármit is feladjon szuverenitásából, biztonságából és fejlődéséből, ugyanakkor nem akar terjeszkedni vagy bármit bárkitől elfoglalni.
Makro / Külgazdaság Németország és Kína veheti át Amerika vezető szerepét
Privátbankár.hu | 2017. július 5. 06:08
Közeleg a G20 csúcs, és most úgy tűnik, nagyon máshogy alakulnak a dolgok, mint a korábbi években. Donald Trump öt hónapos elnöksége alatt sok minden változott, Amerika szerepe átértékelődőben van, néhány dologban, mint a kereskedelem és a környezetvédelem, hátrébb húzódik, így át kell venni a helyét valakinek.
Friss
hírlevél