<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
IMF-EU tárgyalás
Makro / Külgazdaság Így is ki lehet szállni: van, aki gyorsabban törlesztene az IMF-nek
Privátbankár.hu | 2015. február 10. 18:00
Portugália engedélyt kért nemzetközi hitelezőitől a Nemzetközi Valutaalaptól kapott kölcsön több mint felének előtörlesztésére - jelentette be a portugál pénzügyminisztérium kedden.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály nem lesz tárcanélküli miniszter?
Privátbankár.hu | 2013. február 14. 13:45
A devizakötvény-kibocsátás után új helyzet alakult ki a magyar gazdaságpolitikában, amit a kormány értékelni fog, és döntés lesz arról, hogyan folytatódjanak az egyeztetések a nemzetközi szervezetekkel.
Makro / Külgazdaság Varga: a hiteltárgyalások csak a "fehér asztalnál" kerültek szóba
Privátbankár.hu | 2013. január 30. 11:01
Varga Mihály tárca nélküli miniszter szerint a Nemzetközi Valutaalap is elismeri, hogy az ország a pénzügyi egyensúly megteremtésében jelentős eredményeket ért el az utóbbi időszakban, de a növekedés lehetőségeinek megítélésében eltér a magyar kormány és az IMF szakértőinek véleménye - a miniszter erről szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt.
Makro / Külgazdaság Varga az IMF-ről: tárgyalás ez, csak nem hivatalos
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 07:33
Hivatalosan nem beszélünk a hiteltárgyalásokról, de az összes téma, amiről beszélünk, mégiscsak arról szól, azt érintheti, hogy most lesz-e végül hitelmegállapodásunk, vagy nem lesz - mondta Varga Mihály, az egyes pénzügyi szervezetekért felelős tárca nélküli miniszter szerda este a Hír TV Rájátszás című műsorában.
Makro / Külgazdaság Jön az IMF, csak nem tárgyalni
Privátbankár.hu | 2013. január 13. 09:49
Jövő héten Magyarországra érkezik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége: az IMF és a magyar kormány képviselői a megbeszéléseken áttekintik majd a legutóbbi tárgyalások óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit, egyúttal mindkét fél bemutatja, hogyan értékeli a magyarországi reálgazdaság teljesítményét, a költségvetési folyamatokat.
Makro / Külgazdaság Jön az IMF, csak nem tárgyalni, hanem ellenőrizni
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 17:19
Varga Mihály kedden délelőtt azt mondta, hogy a jövő évi költségvetés elfogadása után indulhatnak az érdemi tárgyalások az IMF-fel, aminek képviselői január közepén térnek vissza Magyarországra. Irina Ivascsenko, az IMF budapesti irodájának vezetője elmondta a januárban érkező küldöttség nem tárgyalni jön.
Makro / Külgazdaság Nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy nem állapodunk meg
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 08:58
Az elmúlt napok gazdasági intézkedéseire és az IMF-fel megkötött megállapodás hiányára hivatkozva elkerülendőnek és kockázatosnak nevezte Magyarországot a befektetők számára a Bank of America-Merrill Lynch egy kedden megjelent elemzése.
Makro / Külgazdaság Összezavartuk a londoni elemzőket: lesz IMF megállapodás?
Privátbankár.hu | 2012. november 11. 15:57
Több londoni elemzőház adta ki hétvégi előrejelzését, amelyekben Magyarországról megoszlanak a vélemények: van aki jobb GDP eredményre számít, mint a várt 1 százalékos, többen azonban rontották a várakozásokat. Arról is eltérnek a vélemények, hogy lesz-e IMF-megállapodás.
Makro / Külgazdaság Cséfalvay az IMF-es plakátokkal dicsekedett Berlinben
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 12:09
A magyar fél "viszonylag világosan" bemutatta álláspontját, "még néhány plakáttal is" nyilvánvalóvá tette, hogy meddig kíván elmenni az IMF-EU-tárgyalások során - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára, aki szerint a megállapodás nem csodaszer.
Makro / Külgazdaság Király Júlia: kizárt az adósság gyors kinövése
Privátbankár.hu | 2012. október 31. 07:08
A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint a jelenlegi magyarországi körülmények közepette szinte kizárt az adósság gyors kinövése.
Makro / Külgazdaság Kovács Árpád: a Matolcsy-csomag egyes részei érthetetlenek
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 14:02
A nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett kiigazító csomagoktól várt egyenlegjavulás kétharmadával lehet számolni Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke szerint.
Makro / Külgazdaság Varga: 2014-ig kihúzhatjuk külső forrás nélkül
Privátbankár.hu | 2012. október 12. 13:49
Varga Mihály szerint csökkent a magyar gazdaság sebezhetősége, így ha nem változik alapvetően a külső környezet jövőre, akkor nem lesz szüksége külső finanszírozásra. A miniszter szerint nem lenne helyes azt az üzenetet küldeni, hogy Magyarországnak nem fontos a megállapodás.
Deviza / Áru Matolcsy György és az amerikai munkanélküliek mozgathatják a forintot
Borbély Péter | 2012. október 5. 07:25
Fontos sajtótájékoztatóra készül a nemzetgazdasági miniszter, délután pedig az egész világ a havi amerikai munkaerőpiaci adatra figyel. Ezek lesznek hatással a forintra is.
Makro / Külgazdaság Már az IMF sem tudja, hogy mikor jön Budapestre
Privátbankár.hu | 2012. október 4. 17:33
Nem kért megszorításokat Magyarországtól az IMF, viszont nem tudni mikor folytatódnak a tárgyalások Budapesttel - hangoztatta a Valutaalap külkapcsolatokért felelős igazgatója.
Karrier Több ezer ember repülhet a közigazgatásból
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 22. 16:51
Komoly karcsúsítás lesz a központi közigazgatásban, legalább 6-8 ezer embernek kötnek útilaput a talpa alá a minisztériumokban és a háttérintézményeknél.
Makro / Külgazdaság IMF-levél: mégis módosulhat a jövő évi költségvetési terv
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 20. 06:56
Magyarország elküldte válaszait az IMF/EU felvetésekre, és arra számít, hogy október elején folytatódnak a tárgyalások, amelyek még idén eredményre vezetnek. A Valutaalap illetékese megerősítette, hogy a levelet megkapták, de annak tartalmát nem kommentálta. Közben a Költségvetési Tanács megkapta az NGM hiánypótló válaszát, de ők sem kommentálnak, amíg nem derül ki, hogy módosul a költségvetés.
Makro / Külgazdaság Kovács Árpád: a hiteltárgylásoknál most már a magyar kormányon a sor
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 10. 17:44
A Költségvetési Tanács elnöke szerint az IMF-EU tárgyalások jelenlegi szakaszában most már a magyar kormányzatnak kell jeleznie, hogy mit is akar és mit tud teljesíteni a megállapodás érdekében.
Makro / Külgazdaság Orbán videója: most már biztos, hogy megegyezünk az IMF-fel?
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 17:00
Nagy port kavart Orbán Viktor a délutáni Facebook-videójával - van, aki szerint elvágta az IMF-megállapodás lehetőségét, mások szerint viszont épp most vált bizonyossá, hogy Magyarország meg fog egyezni a Valutaalappal.
Makro / Külgazdaság A magyar fél továbbra is az IMF-EU-tárgyalások szeptemberi folytatásával számol
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 4. 08:00
A magyar tárgyalódelegáció továbbra is azzal számol, hogy a felek tartják magukat a korábban eldöntött menetrendhez, és szeptemberben folytatódnak a megbeszélések - mondták Varga Mihály főtárgyaló, tárca nélküli miniszter irodáján. Tájékoztatásuk szerint "folyamatos a kapcsolattartás" a tárgyalásban résztvevő szereplők között.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló