IMF-megállapodás
Makro / Külgazdaság Támogatná a görögöket az IMF, meg nem is
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 6. 14:43
A Nemzetközi Valutaalapnál nagy támogatást élvez a részvétel a harmadik görög mentőcsomagban.
Makro / Külgazdaság Pénzt kap Ukrajna - javulhat a helyzet
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 12:54
Megérkezett az első adag nyugati pénz Ukrajnába, a Nemzetközi Valutaalap a jóváhagyott kölcsön első, öt milliárd dolláros részletét.
Makro / Külgazdaság Túl a rezsicsökkentésen - drágább lehet az életünk jövőre
Privátbankár.hu | 2013. december 27. 11:30
A CIB Bank elemzői szerint a 2014-ben, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed eszközvásárlási programjának fokozatos kivezetése lesz a meghatározó. Magyarországon az ideinél nagyobb lehet az infláció.
Makro / Külgazdaság Az IMF tízből egymilliárddal járul hozzá a ciprusi mentőcsomaghoz
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 13:12
A Nemzetközi Valutaalap 1 milliárd euróval járul hozzá a 10 milliárd eurós ciprusi nemzetközi mentőcsomaghoz - közölte Christine Lagarde.
Makro / Külgazdaság Gáz van az ukránok és az IMF között
Privátbankár.hu | 2013. február 24. 12:05
A gázár szinten tartása miatt csúszhat a hitelmegállapodás Ukrajna és a Nemzetközi Valutaalap között.
Makro / Külgazdaság Ennyi, vége! Az IMF befejezte a tárgyalásokat a magyar kormánnyal
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 17:22
A Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap között a készenléti megállapodásról folytatott tárgyalásokat felfüggesztettük - jelentette be Gerry Rice, az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója.
Makro / Külgazdaság Az IMF és Románia: valahogy így kellene nekünk is?
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 14:06
Január második felében kéthetes felülvizsgálati látogatásra érkezik Romániába a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, amely az Európai Bizottság és a Világbank szakértőivel együtt tekinti át, milyen mértékben teljesítette Románia a vállalt kötelezettségeit a jelenlegi elővigyázatossági hitelmegállapodás keretében.
Deviza / Áru Így pateroljuk majd ki szépen csendben újra az IMF-et?
Zsiborás Gergő | 2012. december 19. 16:51
Az Eximbank kötvényaukciója és több kormánytag nyilatkozata kétségessé teszi, hogy jövőre lesz-e egyáltalán IMF-megállapodás. A működőtőkét eddig sem ez vonzotta ide, a finanszírozással nem lesz gond. A héten azonban több jel is megmutatta, hogy Magyarország még mindig sérülékeny. Mi lesz így a forinttal?
Makro / Külgazdaság Teljes homályban az IMF-megállapodás
Privátbankár.hu | 2012. november 30. 07:33
Nincs időpontja a magyar kormánynak az IMF-tárgyalások következő fordulójára, viszont folyamatos az egyeztetés. Varga Mihály szerint a költségvetés elfogadásáig sok minden történhet, de ennek semmi jele.
Makro / Külgazdaság Varga: mi a garancia a befektetőknek? 1000 éve működik ez az ország
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 20:54
A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatott tárgyalások során nem csak az lehet eredmény, ha meg tudunk állapodni - mondta Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter egy budapesti konferencián kedden.
Deviza / Áru Vékony jégen a benzinár - ez van a háttérben
Borbély Péter | 2012. november 27. 06:20
Bár a világgazdasági folyamatok többsége szerint csökkennie kéne az olaj árának, az amerikai és a közel-keleti feszültség akár tartósan is drágíthatja a nyersanyagot. Magyarországon a forint árfolyama is bizonytalanná teszi a jóslatokat. Akár jelentős drágulás is jöhet az év végéig.
Makro / Külgazdaság Nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy nem állapodunk meg
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 08:58
Az elmúlt napok gazdasági intézkedéseire és az IMF-fel megkötött megállapodás hiányára hivatkozva elkerülendőnek és kockázatosnak nevezte Magyarországot a befektetők számára a Bank of America-Merrill Lynch egy kedden megjelent elemzése.
Makro / Külgazdaság Orbán szerint sikeres a gazdaságpolitika
Privátbankár.hu | 2012. november 10. 08:20
A németekkel való együttműködésben van a magyar gazdaság jövője a miniszterelnök szerint. Orbán szerint sikeres a kormány gazdaságpolitikája, és minden akadály elhárult az IMF-megállapodás elől.
Makro / Külgazdaság Mibe kerül nekünk a 3 százalék alatti hiány?
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 16:09
Londoni elemzők szerint Magyarország 2014-ig tartani fogja a 3 százalékos államháztartási hiányt, de ez a gazdasági növekedés rovására megy. Megoszlanak a vélemények arról, hogy jövőre folytatódik-e a visszaesés, vagy enyhe növekedés várható.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: a kormány szeretne megállapodni az IMF-fel
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 07:22
A kormány szeretné, hogy legyen megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval - jelentette ki Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a HírTV-ben.
Makro / Külgazdaság Kovács Árpád: a Matolcsy-csomag egyes részei érthetetlenek
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 14:02
A nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett kiigazító csomagoktól várt egyenlegjavulás kétharmadával lehet számolni Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke szerint.
Makro / Külgazdaság London: a Matolcsy-csomag juttatta holtpontra a tárgyalásokat
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 16:18
A magyar kormány egyenlegjavító intézkedéseinek valószínűleg nem minden eleme tetszik a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), de ezzel együtt sem kizárt a kompromisszum - vélekedtek hétvégi helyzetértékeléseikben londoni elemzők.
Makro / Külgazdaság IMF: nincs új tárgyalási időpont Magyarországgal
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 11:49
Továbbra sincs időpont az IMF és Magyarország közötti tárgyalások folytatására - tájékoztatta Irina Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselője a Reuters hírügynökséget.
Makro / Külgazdaság Belgrádban az IMF: új hitelmegállapodásról tárgyalnak
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 10:52
Novemberben tárgyalások kezdődnek Szerbia és az IMF között Belgrádban egy új hitelmegállapodásról. A kormány az államháztartási hiányt a felére, 3,6 százalékra akarja leszorítani.
Makro / Külgazdaság Újabb megerősítés: tényleg kapnak hitelt és két év haladékot a görögök
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 13:19
Ha sokan mondják akkor biztosan igaz. Egy német lap és a görög pénzügyminiszter szerint Athén megkapja a hitelcsomag újabb részletét és még két év haladékot a reformokkal.
Makro / Külgazdaság "Orbán vesztett az IMF-fel szemben" - ismét velünk foglalkozik a külföldi sajtó
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 14:51
Egy lengyel lap szerint Orbán Viktor elszámította magát az IMF-fel kapcsolatban és vereséget szenvedett. Az osztrák Der Standard a miskolci roma demonstrációról közöl összeállítást.
Makro / Külgazdaság Két hét alatt nagyot változott a világ: még szűkösebb évekre számít a kormány
Zsiborás Gergő | 2012. október 18. 14:45
Két hét alatt sokat változott a világ, a kormány a most Brüsszelnek megküldött jelentésében már nem számol az EU/IMF-megállapodás pozitív hatásaival, miközben "szépen, csendben" rontotta a közép távú gazdasági prognózisait is: alacsonyabb növekedés, gyengébb export, magasabb infláció a várakozások között.
Makro / Külgazdaság A magyarok kezet csókolhatnak az EKB-nak és a Fed-nek (interjú)
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 13:49
A francia Société Générale bank vezető elemzője szerint a magyar kormánynak esze ágában sincs megegyezni az IMF-fel. Benoit Anne úgy véli, Magyarország kezet csókolhat a Fed-nek és az EKB-nak.
Deviza / Áru Csúcstámadás - ez állhat a forinterősödés hátterében
Borbély Péter | 2012. október 18. 11:06
Napok óta töretlen a forint erősödése. A hazai deviza reggel csaknem elérte idei csúcsát a euróval szemben. Közben maradtak a bizonytalanságok a költségvetéssel és az IMF-tárgyalással kapcsolatban. A jó hangulatot valószínűleg az elmúlt hetekben a piacokra öntött többletlikviditás táplálja, de sokat számíthat a CDS-ek kereskedésének küszöbön álló megváltozása is.
Makro / Külgazdaság Másfél éves mélyponton a magyar CDS
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 17:33
A londoni piacon tavaly nyár óta nem látott mélyponton a magyar államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakcióinak árazása.
Makro / Külgazdaság Kovács Árpád: Mondjuk ki őszintén, ezek az intézkedések bizony megszorítások!
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 14:07
A most beterjesztett 400-450 milliárd forintos kiigazítással idén teljesíthető a 3 százalék alatti hiánycél, és remélhetőleg jövőre is tartható lesz a hiány - mondta Költségvetési Tanács elnöke.
Makro / Külgazdaság Simor a bizottság előtt: egyetértek Orbán Viktorral
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 12:03
Simor András szerint a 2008-as IMF-megállapodás elkerülhetetlen volt, a program sikeres volt, a felek hozzáállása példás volt. Az MNB elnöke egyetért a kormányfővel: most is meg kell állapodnunk.
Makro / Külgazdaság Szijjártó: az Európai Unió válsága miatt van szükségünk az IMF nyújtotta biztonsági hálóra
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 14:17
A külgazdasági államtitkár a Gazdasági Rádiónak nyilatkozva megerősítette, hogy az IMF tárgyalások sikeres befejezése mindenképpen plusz pontot ér majd a befektetők felé.
Makro / Külgazdaság Még idén meglehet az IMF-megállapodás az Equilor szerint
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 18. 11:21
Kifejezetten optimista forgatókönyvet vázolt fel az IMF-megálapodásról és a forintárfolyamról az Equilor. A növekedéssel kapcsolatban viszont már nem annyira derűlátóak.
Deviza / Áru Meghintáztatta a devizákat a péntek
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 8. 09:32
Jelentős dollárgyengülés bontakozott ki péntek délután az amerikai makroadat közzététele után. Közben egyelőre megállt ugyan a svájci frank gyengülése, viszont hónapok óta nem látott mozgás volt az elmúlt napokban a frank piacán. Közben megnyugodott a forint, egyelőre vége az IMF-hisztinek.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: lesz IMF-megállapodás
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 08:17
A miniszterelnök szerint lesz megállapodás a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap, valamint az Európai Unió között, de nem azon feltételek alapján, amelyek csütörtökön napvilágot láttak; a kabinet ezért a következő hét-tíz napban alternatív IMF/EU-tárgyalási pozíciót dolgoz ki. Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában beszélt minderről.
Makro / Külgazdaság A Magyar Nemzet megtudta az IMF feltételeit - lehet kapaszkodni
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 07:26
Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit; a honatyák szerda este Sárváron kaptak tájékoztatást a feltételekről - írta a Magyar Nemzet.
Makro / Külgazdaság GKI: aligha lesz IMF-megállapodás (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 3. 06:53
Kételkedik az IMF-megállapodás megszületésében a GKI Gazdaságkutató, amely az év hátralévő részében folytatódó recesszióra számít Magyarországon, és úgy véli, az idei és különösen a jövő évi hiánycél eléréséhez további kiigazításokra lesz szükség.
Makro / Külgazdaság A hetediket törlesztjük, a nyolcadikról beszélünk - hogy állunk most az IMF-fel?
Nagy Zsófia | 2012. augusztus 8. 06:10
Magyarország csatlakozása óta most készül felvenni nyolcadik hitelét az IMF-től. Ezzel az eredménnyel régiós összehasonlításban csúcstartók még nem vagyunk, de közel járunk hozzá. A 2008-ban felvett 10,537 milliárd SDR-től majd 2014-ben fogunk megszabadulni, ugyanakkor ha újra megállapodunk a Valutaalappal, még jó ideig el leszünk adósodva.
Makro / Külgazdaság IMF-megállapodás: "mire a falevelek lehullanak"
Privátbankár.hu | 2012. július 13. 09:14
Az ingatlanadó vagy a vagyonadó kérdése szóba kerülhet az IMF-fel folytatandó tárgyalásokon, de ebben a magyar kormány nem enged - mondta Varga Mihály, a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a TV2 reggeli műsorában. A miniszter azt mondta: ősszel - "mire a falevelek lehullanak" - aláírják a megállapodást.
Friss
hírlevél