IMF-tárgyalás
Makro / Külgazdaság Pénzt kap Ukrajna - javulhat a helyzet
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 12:54
Megérkezett az első adag nyugati pénz Ukrajnába, a Nemzetközi Valutaalap a jóváhagyott kölcsön első, öt milliárd dolláros részletét.
Makro / Külgazdaság Ennyi, vége! Az IMF befejezte a tárgyalásokat a magyar kormánnyal
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 17:22
A Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap között a készenléti megállapodásról folytatott tárgyalásokat felfüggesztettük - jelentette be Gerry Rice, az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója.
Makro / Külgazdaság No pain, no gain
Privátbankár.hu | 2013. január 25. 11:28
A magyar gazdaság kulcskérdése idén a növekedés beindulása - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a Kossuth Rádióban.
Makro / Külgazdaság Megint nem győzte meg a kormány az IMF-et
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 07:56
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős miniszter szerint a kormány fenntartja álláspontját, elővigyázatossági hitelmegállapodásra törekszik az IMF-fel, egyeztetések folynak, hivatalos hiteltárgyalások nem zajlanak.
Makro / Külgazdaság Ma Budapesten beszélget a kormány az IMF-fel
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 07:45
Bár leülnek tárgyalni a magyar kormány és az IMF, de ezeken csak a legutóbbi megbeszélések óta eltelt fél év makrogazdasági fejleményeit tekintik át és értékelik a költségvetési folyamatokat.
Makro / Külgazdaság Egyiptom mégis kér kölcsönt az IMF-től
Privátbankár.hu | 2013. január 6. 12:16
Az IMF magasrangú küldöttsége a kormány meghívására hétfőn kezd tárgyalásokat Kairóban. mivel a Nemzetközi Valutaalap és Egyiptom felújítja tárgyalásait.
Deviza / Áru Jó hír a devizahiteleseknek: meglódult a forint, esik a svájci frank
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 12:53
Határozott erősödésnek indult a forint, miközben a svájci frank ismét gyengül az euróval szemben. Javul a nemzetközi hangulat, a háttérben jó hírek és pozitív várakozások állnak.
Makro / Külgazdaság Visszatér az IMF Magyarországra januárban
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 10:35
Varga Mihály megerősítette, hogy a jövő évi költségvetés elfogadása után indulhatnak az érdemi tárgyalások az IMF-fel, aminek képviselői január közepén térnek vissza Magyarországra.
Makro / Külgazdaság Az ukránok halasztják a megegyezést az IMF-fel
Privátbankár.hu | 2012. december 6. 14:51
A kijevi kormány lemondása miatt Ukrajna azt kérte a Nemzetközi Valutaalaptól, hogy halasszák a jövő évre a tárgyalásokat az új hitelmegállapodás előkészítéséről.
Deviza / Áru Csak ott van az a nyavalyás szikla - gyengül a forint
Privátbankár.hu | 2012. november 30. 12:15
Ismét erősödtek az amerikai fiscal cliffel kapcsolatos félelmek, ráadásul az európai munkanélküliség is csúcson van. Japánból jó hír jött, egységes irány nincs a piacokon.
Makro / Külgazdaság Nincsenek hivatalos tárgyalások Budapest és az IMF között
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 17:13
A washingtoni hitelintézet egyik vezetőjének bejelentése szerint a Nemzetközi Valutaalap folytatja az eszmecserét a magyar kormánnyal, de hivatalos tárgyalások nincsenek.
Makro / Külgazdaság Bukarest kedvezményes élelmiszer áfa-kulcsot pedzeget az IMF-nél
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 16:05
Victor Ponta miniszterelnök szerint kormánya újra tárgyalna az élelmiszerek kedvezményes áfa-kulcsának bevezetéséről a Nemzetközi Valutaalappal.
Deviza / Áru Az élet IMF nélkül: Varga Mihály tovább gyengítette a forintot (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 09:46
Általános gyengülést okozott világszerte a piacokon az észak-amerikai partok felé közelítő óriási viharzóna. Varga Mihály azt mondta, az IMF nélkül sem áll meg az élet - erre tovább gyengült a forint.
Makro / Külgazdaság IMF: nincs új tárgyalási időpont Magyarországgal
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 11:49
Továbbra sincs időpont az IMF és Magyarország közötti tárgyalások folytatására - tájékoztatta Irina Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselője a Reuters hírügynökséget.
Makro / Külgazdaság Belgrádban az IMF: új hitelmegállapodásról tárgyalnak
Privátbankár.hu | 2012. október 27. 10:52
Novemberben tárgyalások kezdődnek Szerbia és az IMF között Belgrádban egy új hitelmegállapodásról. A kormány az államháztartási hiányt a felére, 3,6 százalékra akarja leszorítani.
Makro / Külgazdaság A kormány további kiadáscsökkentésen töri a fejét
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 15:48
A magyar főtárgyaló szerint a kormány további kiadáscsökkentési elképzeléseken gondolkodik az IMF megállapodás érdekében.
Makro / Külgazdaság Aggódnak a londoniak az Orbán-beszéd miatt
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 07:12
Londoni elemzők szerint valószínűtlen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki kommentárja az IMF-feltételekről az IMF/EU-tárgyalások végét jelentené.
Makro / Külgazdaság Visszatér az IMF Ukrajnába
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 19. 10:17
A Nemzetközi Valutaalap szakértői a jövő évi ukrán költségvetésről, az energiaágazat reformjáról kezdenek egyeztetést Kijevben a hónap végétől.
Makro / Külgazdaság Mellár: senki nem fog több embert alkalmazni
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 4. 14:27
Mellár Tamás, közgazdász a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban kifejtette: senki sem fog több embert alkalmazni, ha nem tud több terméket eladni. A nagy mértékű eladósodottság miatt pedig nem jöhet szóba pluszfogyasztás.
Deviza / Áru Az IMF helyett az MNB-sztorira figyelnek a befektetők
Privátbankár.hu | 2012. július 20. 10:30
Az elmúlt napok folyamatos erősödése után korrigált a forint árfolyama az euróval szemben, miközben a közös európai devizának erőt ad a német parlament döntése: mehet a mentőcsomag a spanyol bankoknak. Idehaza fárad az IMF-sztori.
Makro / Külgazdaság Ismét a vezető hírek között Magyarország és az IMF (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 17. 12:21
Az IMF és az EU delegációjának érkezése megint felhívta Magyarországra a figyelmet. A két külön küldöttség a hírek szerint külön, két napon belül érkezik, ugyanakkor már megvolt az első találkozó a washingtoniakkal. A találkozó után nem adott interjút senki, ahogy az várható volt, nem fogják részenként kommentálni a tárgyalási pontokat. A piaci szereplők bizakodóak, főleg a napokkal ezelőtti retorikai váltás miatt.
Deviza / Áru Olyan szigorú feltételekkel kaphatjuk az IMF-hitelt mint 2008-ban (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 15:43
A 2008-ashoz hasonló készenléti hitelt kaphatunk a Nemzetközi Valutaalaptól, legalábbis erre utalnak a legutóbbi hírek és nyilatkozatok. A befektetők többnyire üdvözölték a fejleményeket és a forint is erősödött. Ennek a hitelnek a lényege, hogy az IMF folyamatosan ellenőrzi a feltételek betartását, ugyanakkor le is hívhatjuk a pénzt.
Deviza / Áru Nyári nap perzseli a piacokat - megint erősödik a forint
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 15:16
Nem volt ma egyelőre érdemi mozgás a közép-európai devizák között, a befektetők elsősorban a Fed elnökének kommentárjára várnak, de a régiós hangulatban inkább a gyengülés irányába hatott, hogy a lengyel gazdaság a vártnál jobban lassul és a romániai események is óvatosságra intenek.
Makro / Külgazdaság Készenléti hitelmegállapodásról fog tárgyalni az IMF
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 16:57
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) készenléti hitelmegállapodásról fog tárgyalni a magyar kormánnyal - mondta az IMF külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice. Varga Mihály korábban elmondta: az ország szempontjából az elővigyázatossági megállapodás lenne hasznosabb.
Makro / Külgazdaság Adókérdésben engedhetünk az IMF-nek
Privátbankár.hu | 2012. július 11. 07:19
Az ingatlanadó bevezetése hitelvesztés lenne, az egykulcsos szja-t illetően a kormány részéről az lehet az engedmény a Nemzetközi Valutaalap felé, hogy ne sarkalatos, hanem "egyszerű" feles törvény szabályozza - írja a Népszabadság kormányzati forrásokra hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Óvatosan a befektetésekkel: negatív piaci hangulat a láthatáron
Privátbankár.hu | 2012. július 10. 11:27
Idén a harmadik negyedév gazdasági irányvonalát az eurózóna instabilitása és a lassuló gazdasági növekedés fogja meghatározni. A fejlett és a fejlődő régiók esetében is visszaesés várható, így a korábbi optimista várakozásokat negatív hangulat fogja felváltani. A K&H Alapkezelő mindezeket figyelembe véve óvatosságra inti a befektetőket.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: az egykulcsos adóból nem engedne a kormány
Privátbankár.hu | 2012. július 10. 07:17
Varga Mihály szerint a kormány megállapodást akar az IMF-fel és az EU-val, erre törekszik már november óta. Véleménye szerint az egykulcsos adó azonban olyan sarokpontja a gazdaságpolitikának, amelyben csak nagyon nehezen tudna engedni a magyar kormány.
Deviza / Áru Gyengén kezdi a hetet a forint
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 09:04
A pénteki gyengülés után is tovább ereszkedett hétfőn kora reggel a forint árfolyama, az eurót csaknem 290 forinton jegyzik. A nemzetközi pénzpiaci hangulat kifejezetten negatív, az euró folyamatosan esik a dollárral szemben. A forintot gyengíthetik a tranzakciós adóval és az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos újabb bizonytalanságok.
Részvény / Deviza / Áru Kockázatkerülés a piacokon: a BUX sem tudta tartani magát
Privátbankár.hu | 2012. július 6. 17:30
A vártnál rosszabb amerikai foglalkoztatási adatok hatására az euró 5 heti mélypontra gyengült a dollárral szemben, valamint New York is indexcsökkenéssel nyitott. Az euró gyengülését a forint is követte, annak ellenére, hogy ma jó hírek érkeztek az IMF-tárgyalásról. A nap végére a BUX sem tudta tartani magát.
Makro / Külgazdaság A kormány már a héten tudta, hogy jön az IMF
Privátbankár.hu | 2012. július 6. 14:45
Varga Mihály megerősítette, hogy július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és az IMF tárgyalóküldöttsége, hozzátette, hogy ezzel a delegációval érdemben tud egyeztetni a kormány. A miniszter elmondta, hogy már a héten levelet kaptak az uniótól, hogy a módosító elfogadása után megkezdődhetnek a tárgyalások.
Makro / Külgazdaság Aggódik a románokért a J.P. Morgan
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 18:19
Romolhat a romániai befektetési eszközök megítélése, miután a J.P Morgan rontotta a rájuk vonatkozó ajánlásait. A ház szerint a politikai fejlemények akadályozhatják a tárgyalásokat a nemzetközi szervezetekkel.
Makro / Külgazdaság Jövő pénteken elfogadhatják a jegybanktörvényt
Privátbankár.hu | 2012. július 1. 13:23
Az Országgyűlés hétfőn kedden és pénteken ülésezik a jövő héten. A képviselők a hét első napján dönthetnek az igazságügyi tárgyú törvények módosításáról, a nyugdíjak adómentességének megőrzéséről, valamint a vörös csillag nyilvános viselésének további tiltásáról, míg a hétvége előtt a jegybanktörvénynek az IMF-fel folytatandó tárgyalások megkezdéséhez szükséges módosításáról is zárószavazás várható.
Makro / Külgazdaság Megszólalt az IMF: sárgára váltott a lámpa
Privátbankár.hu | 2012. június 27. 16:28
A jegybanktörvény módosításának parlamenti elfogadása után megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a nemzetközi valutaalappal és az Európai Unióval - erről tájékoztatta az IMF főigazgatója a magyar kormányt. Varga Mihály szerint a parlament legkésőbb július 12-én elfogadhatja a módosítást, így másnaptól bármikor megkezdődhetnek a tárgyalások.
Makro / Külgazdaság Bod Péter Ákos szerint három nap alatt meg lehet állapodni az IMF-fel
Privátbankár.hu | 2012. június 9. 10:42
Bármi legyen is a kialakuló főáram az unióban, ahhoz Magyarországnak alkalmazkodnia kell – mondta Bod Péter Ákos, a Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára a Népszavának. Az egykori jegybankelnök szerint az IMF-fel a mindenképpen szükséges hitelről három nap, de maximum három hét alatt meg lehet állapodni, csak akarni kell.
Makro / Külgazdaság Pont a 2014-es választáskor jön majd a nagy számla
Borbély Péter | 2012. június 7. 12:06
Rontotta a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzéseit a Takarékbank. Előrejelzésük bizonytalanságát növeli, hogy még előttünk van a görög választás és hogy még nincs megállapodásunk az IMF-fel. Az intézet elemzői szerint a jövő évet még kihúzzuk különösebb adósságterhelés nélkül, azonban 2014-ben már jelentősen összetorlódnak a kötelezettségek a hitelezők felé, a választások idején 6 milliárd eurót kell törlesztenünk.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elégedett
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 17:53
A jegybanktörvény módosításáról szóló parlamenti végszavazás elhalasztása segíteni fogja a Nemzetközi Valutalappal tervezett tárgyalásokat akadályozó nézeteltérések feloldását - mondta Varga Mihály a Bloomberg hírügynökségnek. Az IMF/EU-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter erről Isztambulban beszélt abból az alkalomból, hogy részt vett a World Economic Forum rendezvényén.
Állampapír / Kötvény Lassan itt lenne az ideje a devizakötvény-kibocsátásnak (videó)
Privátbankár.hu | 2012. május 21. 16:15
Magyarországgal kapcsolatban továbbra is számos kérdőjel lóg a levegőben. Tóth Gergely elemző a devizakötvény kibocsátással kapcsolatban elmondta, hogy lassan itt lenne az ideje annak, hogy kilépjünk a nemzetközi porondra, erre azonban a mai bejelentések miatt, csak EU-IMF-megállapodás után kerülhet sor.
Makro / Külgazdaság Az idén 280-310 forint lehet az euró, jó üzlet a Mol és a Telekom
Eidenpenz József | 2012. május 17. 10:59
Az euró 280-310 forintba kerülhet az idén, lesz IMF-megállapodás, de csak a harmadik negyedévben. A magyar tíz éves állampapírokat emiatt 8,5 százalék körüli hozam mellett jó üzlet megvásárolni. Az idén recesszió valószínű, magas marad a kamatszint és az infláció, így jó választás az inflációkövető államkötvény – mondták el az Equilor sajtóreggelijén.
Makro / Külgazdaság Fellegi: feltételek nélkül ülünk le tárgyalni
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 10:55
Fellegi Tamás őszi IMF-megállapodást tart reális időpontnak. Hozzátette, hogy feltételek nélkül ülnek le a tárgyalóasztalhoz, és mindenről hajlandóak egyeztetni. Fellegi szerint nem az a fő kérdés, hogy mikor lesz megállapodás, hanem az, hogy mit üzennek a piacnak.
Makro / Külgazdaság Ősszel jöhet a 15 milliárd eurós magyar mentőcsomag
Privátbankár.hu | 2012. május 16. 07:29
Varga Mihály szerint reálisan kora ősszel jöhet létre megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal. A politikus a Magyar Hírlapnak adott interjúban megerősítette, hogy a kormány 15 milliárd euró összegű, hároméves elővigyázatossági megállapodást szeretne kötni.
Makro / Külgazdaság Karvalits: kevesebb bevételt hoz majd a tranzakciós adó
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 10:04
Karvalits Ferenc, a jegybank alelnöke szerint a kormányzati intézkedések az inflációt emelik, a GDP növekedési ütemét pedig csökkentik, ugyanakkor reméli, hogy az ország kockázati felára az intézkedések következtében csökkenni fog. A tranzakciós adó véleménye szerint csökkenteni fogja az ország tőkevonzó képességét, emelkedni fog a készpénztartási hajlandóság, így a tranzakciós adóból származó bevételek is csökkenni fognak.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor lecserélte Fellegi Tamást
Privátbankár.hu | 2012. május 11. 08:25
Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádióban. Az IMF-főtárgyalói poszton Fellegi Tamást Varga Mihály követi. Lázár Jánost - akinek le kell mondania hódmezővásárhelyi polgármesteri posztjáról - Rogán Antal válthatja a Fidesz-frakció élén. Úgy tűnik, ez volt a kormányátalakítás.
hírlevél