Ingatlanár
Ingatlan Rakéta a magyar ingatlanpiacon: máris beárazzák az áfaemelést
Privátbankár.hu | 2018. október 5. 15:00
Tizenkét százalékkal drágultak az új lakások a második negyedévben, ebben az erős kereslet mellett szerepe lehet annak, hogy a piac megkezdte a felkészülést az áfaemelésre. A használt lakásoknál is folytatódik a drágulás, 10,3 százalékkal emelkedtek az árak - ez utóbbi ráadásul októberre 20 százalék fölé emelkedhetett a friss adatok szerint.
Ingatlan Hol szálltak el legjobban az ingatlanárak Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 20:01
Az elmúlt bő négy esztendőben Budapest belső városrészeiben és jellemzően Nyugat-Magyarország megyeszékhelyein növekedett a legjobban a lakóingatlanok értéke. Az OTP Ingatlanpont felmérése szerint a lakóingatlan helyzetén spekulálók rengeteget nyerhettek az üzleten – emellett azonban érdekes jelenség, hogy az egykori uralkodókról elnevezett kerületekben magasabbak az árak, mint máshol.
Ingatlan Egész Európa irigyelheti a magyar lakástulajdonosokat
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 11. 19:00
A lakásbérleti hozam a fővárosban és több egyetemi városunkban is meghaladta a bruttó 7%-os hozamszintet 2016-ban, ami nemcsak a többi régiós fővároshoz viszonyítva magas érték, hanem európai összehasonlításban is kiemelkedő. Bár úgy tűnhet, hogy elszálltak nálunk a lakásárak, még mindig a legolcsóbbak között vagyunk még a régióban is.
Ingatlan Betörés, rablás, autólopás: mitől ér majd többet a lakásod?
Privátbankár.hu | 2017. április 4. 20:30
Az otthontérkép.hu összevetette a bűnözési adatokat a kínálati átlagárakkal, és arra jutottak: a települések többségén belül azokon a részeken van jelentős árnövekedés, ahol folyamatosan javulnak a bűnözési mutatók, tehát kevesebb vagyon elleni bűneset történik.
Ingatlan Öntsünk tiszta vizet a pohárba: hogy alakulnak idén a lakásárak?
Privátbankár.hu | 2017. február 15. 18:01
Az elmúlt hetekben ahány ingatlaniroda, annyiféle elemzést lehetett olvasni arról, hogyan alakulhatnak az ingatlanárak idén. Volt, aki csökkenést, volt, aki további növekedést vizionált, így viszont nehéz döntést hozni. Mi megkérdeztük Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák vezetőjét és lapunk ingatlanszakértőjét a várható irányról, de beszéltünk az újlakás-piac alakulásáról is.
Ingatlan Belenéztünk a varázsgömbbe - milyen év vár a lakáspiacra?
Balkó Rita | 2017. január 6. 20:10
Nem volt egyszerű dolga annak, aki tavaly akart költözni, a horribilis árakat nem csak nálunk, de világszerte megszenvedte a lakosság. Számos intézkedés született azonban, amiktől remélhetjük, hogy olcsóbb lesz új életet kezdeni. Megtörhet-e végre a drágulás? Milyen eredménye lesz a kormány intézkedéseinek, és mikor vehetjük birtokba az új lakásokat? Ezekről faggattuk Balla Ákost.
Ingatlan A magyarok elárulták, mi álmaik befektetése
Privátbankár.hu | 2016. július 21. 09:32
Látják és érzik a magyarok az ingatlanárak emelkedését, jó befektetésnek is tartják - a biztosításunkról pedig meglepően sokat tudunk.
Ingatlan Lakásvásárlás? Most csak erős idegzetűeknek
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 10. 20:31
Idén már negyedszer becsült a Duna House 12 ezer fölötti ingatlan adás-vételi darabszámot egy hónapra vetítve, ráadásul a júliusi adat idei rekord a 12 355 tranzakcióval. Tavaly ugyanebben a hónapban már a javuló piacot lehetett érzékelni, akkor közel 9 200 adás-vételt becsült a hálózat, ám az idei július 34 százalékkal még ezt is meghaladja.
Ingatlan Mennyibe kerül most egy nyaraló a Balatonnál?
Privátbankár.hu | 2015. június 18. 06:02
Nemcsak Budapesten és a nagyobb vidéki városokban élénkült meg az ingatlanpiac, hanem a Balaton is a vevők célpontjává vált. Az elmúlt egy évben növekedés érzékelhető mind a nyaralók, mind pedig a lakóingatlanok piacán. Hol járnak most az árak, melyek a felkapott települések, érdemes-e most bevásárolni ingatlanból a Balaton parton?
Ingatlan Durván elszálltak az ingatlanárak - a devizahitelesek menthetik csak a helyzetet?
Privátbankár.hu | 2015. június 6. 19:59
Az elmúlt évben beinduló ingatlanpiaci fellendülés az idén sem torpant meg a XIX. és XX. kerületekben. Jelenleg ebben a két dél-pesti kerültben erősen keresleti piacról beszélnek az ingatlanközvetítők, ahol a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az eladók érezhetően visszatartják lakásaikat. Így nagyon kevés az eladó ingatlan, az árak pedig néha indokolatlanul magasra szöktek.
Ingatlan Kik a legnagyobb nyertesek a magyar lakáspiacon?
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 20:15
A válság óta tavaly először fordult elő, hogy országos szinten is pozitív változások történtek mind a lakáspiaci forgalomban, mind pedig az árakban. Főleg Budapesten és a nagyvárosokban indultak el pozitív folyamatok, az árak tavaly év végén még mindig az egy évtizeddel ezelőtti szinten álltak. Milyen éve volt a lakáspiacnak?
Ingatlan A viskótól a villáig: mennyiért lehet nyaralót venni a Balatonon?
Privátbankár.hu | 2015. március 27. 16:05
A jó idővel együtt jön az igény egy balatoni ingatlanra, ahova nyaranta elvonulhat a család kikapcsolódni. Idén is nagy a Balaton parti ingatlanok kínálata, 5 milliós ártól közel 500 millióig választhatnak a vevők.
Ingatlan Van 12 évnyi megtakarítása? Vehet lakást Budapesten!
Privátbankár.hu | 2015. január 23. 06:44
Az olcsó forint csak a lakást vásárló külföldiek számára teszi vonzóvá a hazai ingatlanpiacot, ott azonban évek óta nagy növekedés volt egyébként is. Budapesten "csak" 12 évnyi fizetés kell egy átlagos lakáshoz - ezzel nem állunk rosszul.
Ingatlan Mennyibe kerül egy lakás az ország legdrágább kerületeiben?
Privátbankár.hu | 2014. december 16. 20:25
Miközben a budapesti ingatlanpiacon elsősorban a panelek és az olcsóbb téglaépítésű lakások iránt élénkült meg a kereslet, kérdés, hogy miként jelentkezik a mostani felívelő szakasz egy más jellegű ingatlanpiac, Belbuda esetében. Mennyibe kerül ott egy lakás, mi nyomja fel az árakat?
Ingatlan Ukránok, oroszok, arabok? Kik vásárolnak Magyarországon ingatlant?
Privátbankár.hu | 2014. november 21. 20:01
A 2000-es évek ingatlanpiacán még nagy arányban voltak jelen a főleg nyugat-európai vásárlók, befektetők. A válságot követően azonban keveset hallani felőlük, azonban a Duna House most utánajárt, milyen arányban és honnan érdeklődnek a külföldiek.
Ingatlan Ölik egymást a vevők a jó lakásokért - így áll most a belvárosi ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 18. 20:01
A piac éledezésének egyik legjobb mutatója az alku mértékének csökkenése. Ha több a vevő, kisebb az eladó kompromisszumkészsége. A Belváros jól mutatja ezt a folyamatot, ahol nem ritka már a felfelé licitálás sem.
Ingatlan Itt vannak a friss árak: mennyi most egy pesti és egy vidéki panel?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 8. 20:05
Marad a - válságot követő évek szintjéhez mérten - erős ingatlanpiaci forgalom. Az előző hónap forgalma 27 százalékkal magasabb az egy évvel korábban becsült értéknél, ami rendkívül figyelemreméltó. A Duna House becslése alapján így az idei összforgalom megközelíti a 64 ezret, ami 16 százalékos erősödést jelent a 2013-as azonos időszakkal összehasonlítva. Éves csúcsra ugrott a kereslet augusztusban. A 89 százalékpontos érték nemcsak az idei, de az elmúlt évek egyik legintenzívebb keresletét mutatja, ami pozitív előrejelzés a további hónapok forgalmát tekintve.
Ingatlan Újra ára lehet az ingatlanoknak Magyarországon
Privátbankár.hu | 2014. március 3. 20:00
A Duna House felmérése szerint hamarosan nem lehet áron alul ingatlant eladni és venni Magyarországon. Ezt arra alapozzák, hogy februárban kimagaslóan sokan adtak-vettek ingatlant, ha ez a jövőben is így folytatódik, vége lehet az évek óta tartó stagnálásnak.
Ingatlan Kik lesznek a jövő év nyertesei a lakáspiacon?
Privátbankár.hu | 2013. december 18. 13:30
A lakáspiacnak nem sikerült idén sem a mélypontról kimozdulni, az árak tovább csökkentek, az újlakás piac pedig sorra döntötte a negatív rekordokat. Ugyanakkor a demográfiai változások ismét képesek voltak kitermelni egy 85-90 ezer körüli adásvétel számot, ahogy 2009 óta minden évben. Az alacsony hitelkamatok és a 20 százalékkal alacsonyabb árak – a válság kezdete óta mérve – elgondolkodtatóak a befektetési lehetőséget, vagy az első lakásukat keresők számára, ők profitálhatnak a jelenlegi helyzetből – összegezte az idei évet az Otthon Centrum.
Ingatlan Szerinted mennyit ér a lakásod? Tények és tévhitek
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 09:38
Nagyot estek az ingatlanárak a válság óta, pedig az eladók igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni lakásukból. Az ár meghatározásánál viszont sokszor nagyon mellélőnek.
Ingatlan Itt a lista: ezek a legzöldebb irodák
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 13:14
Mind nagyobb siker övezi a hazai irodapiac környezettudatos és energiahatékonysági törekvéseit. A magyar rekorder a fővárosban épülő Váci Corner Offices, amely a nemzetközi BREEAM minősítési rendszerben érte el az itthoni eddig legmagasabb pontszámot 78,34%-os teljesítményével – derül ki az Óbuda Group felméréséből, amely összesíti a zöld minősítéseket elért épületeket, projekteket. Egy másik népszerű rendszerben, a LEED-ben az idén átadott Green House irodaház kapott kiemelkedő minősítést: a 93 pontos Platinum cím szintén rekord.
Ingatlan Mit kapna a lottónyertes, ha ingatlanba fektetne?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 23. 19:15
A közel 3,1 milliárd forintos lottó főnyeremény hihetetlenül sok pénz, mégsem lenne elég a Duna House három legdrágábban kínált ingatlanjára.
Ingatlan 37,5 napot dolgozunk egy négyzetméternyi lakásért
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 24. 07:27
Négy évvel ezelőtt még 60 napnyi munkával tudtunk összedolgozni egy négyzetméternyi lakást, ma már 37,5 nap is elég. Az átlagbér növekedett, az infláció alacsony, a lakásárak pedig mélyben, elmúlt a kisebb befektetői láz.
Ingatlan Nagyon rég kellett ilyen keveset dolgozni egy lakásért
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 19. 08:00
Az árak alacsonyak, a jövedelmek növekednek, a hitelek egyre olcsóbbak - végre feltámadhat a magyar lakáspiac. 13 éve nem volt ennyire jó vétel a magyar ingatlan.
Ingatlan A soproni albérlet már egy magyar minimálbérbe kerül
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 14. 16:15
Elkapkodják a kisebb lakásokat Sopronban, az albérletek átlagára egy hazai mimimálbérbe kerül. Tehetik, mert az Ausztriában kapott fizetésből ezt is ki lehet fizetni – írja a helyi sajtó. De az árak mehetnek még akár 50 százalékkal feljebb is, mert jelenleg 10-12 százalékos hozamot is el lehet érni bérbeadással.
Ingatlan Mutatjuk a legolcsóbb paneleket!
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 12. 18:15
A számok cáfolják azt a közvélekedést, miszerint Budapesten még a panel is drágább, egyes kerületek a vidéki négyzetméter-árak alatt vannak. Utolsó helyen az ország legnagyobb lakótelepe.
Személyes pénzügyek Ez kemény: átlagosan 23 évig kell spórolni, ha lakást akarunk
Eidenpenz József | 2013. május 27. 06:10
Normál esetben egy átlagfizetésből meddig kell spórolni egy kezdő szintű lakásra? A bankok tényleg csak púpnak vannak a hátunkon, vagy segítenek a lakásszerzésben? Spórolni érdemesebb, vagy hitelt felvenni? A főbérlő haszna magasabb, vagy a banké?
Ingatlan Külföldön dolgozó magyarok dobhatnak a hazai lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2013. május 24. 11:38
Komoly keresletet generálhatnak az ingatlanpiacon a külföldön dolgozó magyarok az alacsony ingatlanáraknak, a gyenge forintnak és a kedvező finanszírozási lehetőségeknek köszönhetően.
Ingatlan Biztosan tudja, hogy mennyit ér az ingatlana?
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 14:50
A városokban élő magyar lakástulajdonosok ingatlanuk eladási árát az országos átlaglakásárakhoz képest alulbecsülik, míg a községekben élők épp fordítva: felülbecsülik ingatlanuk eladási árát a tényleges árhoz képest.
Ingatlan Télutón sem volt zsongás a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 10:40
Folytatódott a szokásos szezonalitásnak megfelelő, csendes adásvételi darabszám növekedés a hazai ingatlanpiacon.
Ingatlan 2014-ig vegyen brit ingatlant, mert utána biztosan drágul
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 07:09
Várhatóan jövőre haladja meg először a brit lakóingatlanok átlagos ára a pénzügyi válság előtti legutóbbi csúcsot - jósolta előrejelzésében az egyik vezető londoni gazdaságelemző csoport.
Makro / Külgazdaság Háromhavi csúcson az amerikai fogyasztói bizalom
Privátbankár.hu | 2013. február 26. 16:55
Tavaly november óta a legmagasabb szintre ugrott az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi mutatója februárban. Közben decemberben nőttek az amerikai lakóingatlan-árak éves és havi összevetésben.
Ingatlan Szigorú szabályozás jön a kínai ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2013. február 7. 12:28
Miután nagyon elszaladtak az árak a korábbinál szigorúbban szabályozhatják a jövőben a kínai ingatlanpiacot.
Makro / Külgazdaság Drágultak az amerikai lakóingatlanok
Privátbankár.hu | 2012. december 26. 16:37
Nőttek az amerikai lakóingatlan-árak októberben éves szinten, de minimálisan csökkentek havi összevetésben.
Ingatlan A kutyának sem kell már építési telek
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 13:01
Egy felmérés szerint a saját célra lakást - családi házat - építők száma az utóbbi három évben országosan a felére esett vissza, ugyan ilyen arányban csökkent az építési telket vásárlók száma is.
Ingatlan Nem heverte még ki a válságot az ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2012. október 24. 11:42
Az ingatlanpiac egyre inkább a stagnálás felé mozdul el, mind az árak, mind az adásvételek számát tekintve. Ez eddigi csökkenéshez képest pozitív jel, félő azonban, hogy a növekedés sokáig nem kezdődik el.
Ingatlan Szétszakíthatja a fővárosi ingatlanpiacot a dugódíj
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 12:01
A dugódíj legvalószínűbb változatának a bevezetése a budapesti lakások közel negyedét fogja érinteni, az érintett városrészben várhatóan az átlagosnál drágább lakások ára emelkedni fog. A legtöbb ingatlantulajdonos ugyanakkor nem jár majd jól a dugódíj bevezetésével, mivel lakásuk értéke várhatóan leértékelődik, különösen a két zóna találkozási pontjain.
Ingatlan Nyolcmillióért is kínálnak balatoni nyaralókat
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 13:30
A Balatonon 2012 első negyedévében az eladások jócskán túllépték a tavalyi év első három hónapjában mért szintet, és csaknem a már szezonkezdetnek számító tavalyi második negyedéves szinten álltak. Az Otthon Centrum az év első öt hónapjában húsz százalékos forgalomnövekedést tapasztalt a balatoni ingatlanpiacon a tavalyi évhez képest. A déli parton a 12 milliós nyaralók voltak a legkeresettebbek, az északi parton a legtöbben nyolcmilliós nyaralóra vágynak. A vásárlók döntően Budapestiek, a korábbi évekre jellemző külföldi vevők eltűntek.
Ingatlan Ingatlant venne? Most nézzen körül: a világ kétharmadában esnek az árak
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 07:37
Az idei első negyedévben világszerte tovább csökkentek a lakásárak: a Global Property Guide legfrissebb adatai szerint a vizsgált 36 országból 24-ben csökkentek az árak az egy évvel korábbihoz képest, és csak 12-ben drágultak a lakóingatlanok. Ahol a válság tombol, ott esnek a leginkább az árak.
Adó Így versenyeznek a milliomos adózókért az okos szomszédok
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 16:24
Francois Hollande választási győzelme óta a francia milliomosok nagyon idegesek, és egyre többen érdeklődnek közöttük az iránt, hogyan tudják lakhelyüket áthelyezni Svájcba. Az ijedtség érthető, a leendő elnök durva adókat készül kivetni rájuk. A svájci kantonok viszont versengenek a vagyonos adófizetőkért, átalányadózással, egyéni adómegállapodásokkal csábítják őket.
Ingatlan Olvadozni kezdett a három éve befagyott ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 11:33
Márciusban, a végtörlesztés után két hónappal is igen magas tranzakciószámot mértek az ingatlanpiacon. Az adatok alapján másfél év óta először emelkedett országos szinten a lakásár index nominál értéken. Trendfordulóról még korai beszélni, azonban úgy tűnik, hogy a befagyott ingatlanpiac olvadozni kezdett.
Ingatlan Vissza a városba: esnek a Pest környéki ingatlanárak
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 16:47
A pár éve még igen keresett Budapest környéki régióban az országos átlagnál is alacsonyabb szintre esett vissza a lakáseladások száma a végtörlesztési hajrá lecsengését követően és az árak is meglehetősen nyomottak. Az Otthon Centrum vezető elemzője szerint új jelenség a visszavándorlás fővárosba, illetve az, hogy több lakástulajdonos helyben keres a megszokott otthonánál kisebb, olcsóbb ingatlant.
Ingatlan 5 év alatt 30%-kal csökkentek az ingatlanárak Magyarországon
Privátbankár.hu | 2012. március 1. 07:40
Egy ideig még eltarthat, míg újra magára talál a magyar ingatlanpiac; ehhez elsősorban a gazdasági helyzet javulására és a bankok hitelezési tevékenységének felfutására lenne szükség - vélekedik a Magyarországon is jelen lévő nemzetközi ingatlanszakmai szervezet, a RICS legfrissebb elemzésében.
Ingatlan Szabadulnak ingatlanuktól a végtörlesztők: padló alatt az árak
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 09:13
A végtörlesztés nem csak az adás-vételek számát emelte meg az utóbbi hónapokban, de hatására jelentősen csökkent az értékesítési idő is, a korábbi átlagos 100 napról vidéken 44, a fővárosban 39 napra csökkent. A legtöbb budapesti végtörlesztő 6-8 millió forintos árkategóriában adta el ingatlanát.
Ingatlan Nem költözhetnek akárhova a szocpolosok
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 11:38
Egy december 6-i rendelet szerint a szocpol felhasználásával megvásárolható ingatlanok ára, illetve bekerülési költsége egy négyzetméterre vetítve nem haladhatja meg a nettó 300 ezer, illetve bizonyos esetben a 350 ezer forintot. Ezt az értékhatárt az előírt energetikai minősítési osztállyal kombinálva jelentősen beszűkülhet a lakásépítési támogatással (szocpollal) elérhető ingatlanok köre.
Ingatlan Jól jöhet a végtörlesztés az ingatlan-befektetőknek
Privátbankár.hu | 2011. november 28. 12:05
A végtörlesztés hónapjai jó lehetőséget biztosítanak az ingatlanokat választó befektetőknek, hiszen az árfolyam-különbözet megfelelő mozgásteret kínál az eladóknak arra, hogy piaci ár alatt is megérje megválni a lakástól.
Friss
hírlevél
depositphotos