Közjegyzők
Személyes pénzügyek Tévhitek miatt hagyják veszni a pénzüket a magyarok - te mennyit buktál? 
Privátbankár.hu | 2018. február 27. 12:04
Több mint 6 százalékkal emelkedett a fizetési meghagyásos eljárások (fmh) száma 2017-ben Magyarországon, és 88 százalékuk néhány héten belül jogerőre is emelkedett, azaz sikerrel végződött – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyilvántartásából. Jó hír, hogy már 599 ezer kérelmet adtak be a közjegyzőkhöz - az kevésbé jó, hogy ezek túlnyomó többségét továbbra is cégek kezdeményezték, a magánszemélyek ritkán választják ezt a módszert kintlevőségeik visszaszerzésére.
Mokk Jogosan köthetjük feltételhez a karácsonyi ajándékot – akár vissza is kérhetjük 
Dr. Kuti Szilvia | 2016. december 12. 06:06
Anikó és Tibor úgy döntöttek, segítik tanulmányaiban jól haladó keresztfiukat, Pétert, ezért tavaly karácsonyra egy használt autóval ajándékozták meg, hogy a fiú könnyebben közlekedhessen a lakhelyétől távoli egyetemére. A kulcs átadásakor azonban figyelmeztették: az autót azért kapja, hogy ezzel is egyszerűbb legyen elvégezni az iskolát, így csak abban az esetben tarthatja meg az ajándékot, ha a terveknek megfelelően, tavasszal lediplomázik. Péter azonban elhanyagolta tanulmányait, így a diplomáját még a mai napig sem vette át. Keresztszülei most úgy gondolják, hogy bár csak szóban egyeztek meg az ajándékozás feltételeiről, az autó részükre visszajár.
Vásárló Nem érdemes az interneten szerződést kötni, hiába diktálja ezt a fejlődés 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 9. 16:50
Ha adott a lehetőség, miért nem teszünk fel minden hivatalos iratot a digitális térbe, ahol könnyebben, egyszerűbben, de legfőképpen olcsóbban tudnánk az ügyeinket intézni? Bár a technológia mindenképpen ebbe az irányba fejlődik, dr. Parti Tamás közjegyző óva int egyelőre ettől: nincsenek meg azok a biztonsági elemek, amelyek a hagyományos helyzetekben adottak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG