Kriptodeviza
Részvény / Deviza / Áru Sem a Merkel-utódlás, sem a kínai növekedés nem tudja ma felvidítani a tőzsdéket
Eidenpenz József | 2021. január 18. 12:01
Ma látszólag semmi sem tudja felvidítani a tőzsdéket, sem a jó kínai növekedési számok, sem a politikai stabilitásról árulkodó német pártelnöki választás. Az eső európai indexekhez a BUX is csatlakozott, főleg a Mol húzza le. Az euró/forint kerülgeti a 360-as határt. Gyorsjelentések tucatjai és sok más esemény jön a héten. Új trónkövetelő a kriptodeviza-szektorban.
Részvény / Deviza / Áru Rekordot dönthet a német tőzsde, új vírusmutatóval kell megismerkednünk
Eidenpenz József | 2021. január 4. 12:47
A járvány nem csitul eléggé, így a korlátozások újabb szigorításai és hosszabbításai következhetnek. A kínai gazdaság is lassulni látszik. Viszont ha a vártnál lassabban is, de folynak az oltások. Az OTP és a Mol is emelkedik, a forint is erősödik. Hatalmas árrobbanás volt a kriptodevizák piacán. Öt fontos esemény lesz a héten.
Részvény / Deviza / Áru Megint felszökött a Bitcoin láz
Király Béla | 2020. december 16. 19:26
Történelmi rekordot döntött a Bitcoin árfolyama, amit egyelőre többféle módon is lehet értelmezni. A magyar tőzsdén viszont az elmúlt napok pezsgése után unalmas nap volt.
Részvény / Deviza / Áru Musk parkolási gondja miatt jöhet a kompakt Tesla, óvakodj a bitcoin-klónoktól!
Eidenpenz József | 2020. november 25. 18:52
Nem találják az irányt ma a tőzsdék az amerikai szünnap előtt, a hagyományos szektorok részvényei inkább süllyednek, a technológiai papírok viszont emelkednek New Yorkban. Európában is vegyes képet mutatnak az indexek, a BUX is alig változott. Elon Musk az Európaiaknak szánt kompakt Teslát tervez, Buffett pedig valami nagy dobásra készül.
Makro / Külgazdaság Olyan bankjegyet tesztelnek a svédek, ami sehol máshol nincs
Privátbankár.hu | 2020. február 21. 14:53
A svédországi központi bank bejelentette, hogy megkezdte a svéd korona digitális változata, az e-korona tesztelését, amivel a skandináv ország egy lépéssel közelebb került a világ első digitális jegybankpénzének kibocsátásához.
Részvény / Deviza / Áru Ellopják a show-t?
Privátbankár.hu | 2020. február 17. 14:22
Már csak néhány nap, és belelapozhat a Piac & Profit magazin legfrissebb számába! Forró témákkal jövünk februárban is.
Részvény / Deviza / Áru Ahol ingyen kriptodevizát kaptak a nyugdíjasok és közalkalmazottak
Privátbankár.hu | 2020. január 14. 06:21
A venezuelai kormány győzelmi jelentéseket közölt a petró nevű nemzeti kriptodeviza használatának terjedéséről, szerintük milliók használták. Más jelentések szerint viszont a polgárok egymás sarkát tapossák, hogy megszabaduljanak az ingyen kapott érméktől. A kereskedők kényszer hatására jelentős diszkonttal kell eladják áruikat, ami megint áruhiányhoz vezethet. Egy kereskedőt letartóztattak.
Részvény / Deviza / Áru Egyre népszerűbb az újfajta befektetés, de még mindig ingoványos a talaj
Privátbankár.hu | 2019. november 30. 15:40
Bőven dollármilliárdos üzletág már az úgynevezett ICO-k világa, a befektetők és a startupok egyre gyakrabban nyúlnak ehhez az eszközhöz.
Részvény / Deviza / Áru Kriptodevizában fizetnek neked a részvételért
Eidenpenz József | 2019. augusztus 13. 06:06
A bitcoinon túl is van élet, méghozzá nagyon is pezseg: számos kriptodevizával működő alkalmazás, weboldal célozza meg a felhasználók azon vágyát, hogy szórakozva keressenek egy kis kriptodevizát. Játékkal, szerencsejátékkal, blogolással, képmegosztással – sőt egyszerűen csak olvasgatással is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Nem csak BUX, DAX, meg olaj van – nem unatkozik, aki tőzsdézik
Privátbankár.hu | 2019. május 8. 15:15
A héten Donald Trump kavarta meg alaposan a tőzsdéket a kínai áruk vámjáról szóló fenyegetésével, de még ha ez nem lett volna, akkor is mindig akad olyan termék, amelynek ármozgása gondoskodik adrenalinról. Szakértőnk összefoglalója a heti piaci tudnivalókról.
Személyes pénzügyek Nézünk még Youtube-ot? Kemény lépésre készül az EU
Eidenpenz József | 2019. március 11. 20:15
Egy napra le fogják kapcsolni a Wikpedia német oldalait a készülő európai szerzői jogi törvény elleni tiltakozásul. Ha az Európai Parlament elfogadja az új jogszabályt, eltűnhet a Youtube-tartalmak jelentős része és sok kisebb weboldal, szolgáltató is hátrányba kerülhet. Kérdés, valami más, új technikával ki lehet-e játszani az új szabályokat. Jelentkezők biztosan lesznek rá. Putyin eközben valósággal saját internetet építene ki.
Részvény / Deviza / Áru Miért van értéke a bitcoinnak?
Privátbankár.hu | 2019. február 7. 20:11
A bitcoinnal azért lehet fizetni, mert sokan elhiszik, hogy értéke van. A nyilvántartási rendszere kizárja, hogy ugyanazt az értéket kétszer lehessen elkölteni, vagy visszamenőleg megváltoztassák a tranzakciókat – mondták el a Privátbankár diákkonferenciáján.
Pénzügyi szektor Korunk egyik legnagyobb találmánya, mégsem tudunk mit kezdeni vele
Privátbankár.hu | 2019. január 13. 15:35
A vállalatvezetők többsége szerint a blockchain technológia üzleti felhasználása egyértelműen versenyelőnyt jelent, azonban mindössze harmaduk kezdte el alkalmazását, sokan még csak keresik a technológia alkalmazásának lehetőségeit. A régióban a blockchain felhasználása elsősorban a digitális rögzítésre és fizetési megoldásokra korlátozódik, de már készülőben van a digitális azonosítás és ellátási lánc nyomon követhetőségének kialakítása is.
Részvény / Deviza / Áru Oroszországnak bitcoint kéne vennie a devizatartalékából?
Eidenpenz József | 2019. január 10. 06:06
Felmerült, hogy az amerikai szankciók ellenszereként Oroszországnak bitcoint kéne vásárolnia tartalékaiból, bár azt nem tudni, a döntéshozók mit gondolnak erről. Ám van, ahol nagyon is komolyan foglalkoznak a blokklánc– és digitálispénz-technológiával, nem holmi kisvállalatok, hanem a világ legnagyobb jegybankjai. Nem egy, vagy kettő, hanem rengeteg.
Részvény / Deviza / Áru Három elmélet, hogy miért zuhant óriásit a bitcoin
Eidenpenz József | 2018. november 28. 16:22
Két héten belül bő 40 százalékot zuhant a bitcoin árfolyama, a többi kriptodeviza követte. Legalább három magyarázat van arra, hogy miért pont most estek ekkorát az árfolyamok, de az a legvalószínűbb, hogy ezek együttes hatása okozott ekkora mozgást. Bányászok? Hackerek? Ki lehetett?
Pénzügyi szektor Óriási villanyszámla: bitcoin helyett inkább aranyat kellene bányászni?
Gáspár András | 2018. november 8. 16:00
Egy friss kutatás szerint a kriptodevizák "bányászata" jóval több elektromos áramot igényel, mint a valódi fémek felszínre hozása. Ez az első olyan felmérés, ami alapján tényleg meg lehet vizsgálni, hogy valóban érdemes-e ennyi energiát fölösleges matematikai számításokba ölni, ha egyébként aranyat vagy épp platinát is bányászhatnánk vele.
Részvény / Deviza / Áru Boldog halálnapot, bitcoin!
Eidenpenz József | 2018. október 31. 15:10
Ma tíz éve mutatták be egy szűk programozói, matematikusi közösségben a bitcoin ötletét, így ma, Halloween napján sokan a születésnapját ünneplik. Mások újra és újra megéneklik a közeli halálát. Vajon eltűnik végre az életünkből? Vagy csak átalakul?
Részvény / Deviza / Áru Megjött a magyarok nagy találmánya, az aranyfedezetű kriptodeviza
Eidenpenz József | 2018. október 30. 16:48
Egy magyar tulajdonú és vezetésű, észtországi bejegyzésű vállalkozás saját kriptodevizát indított, amely mögött aranyfedezet van, így értéke stabilizált. Szigorúan szabályozott szolgáltatásra törekszenek, a klasszikus kriptodevizák névtelenségét névre szóló számlákkal cserélik fel, ami azonban védi a tulajdonosokat. A sebessége pedig a bitcoin vagy az ether rendszerének sokszorosa.
Részvény / Deviza / Áru Suttyomban beszivárog az életünkbe a blokklánc és a kriptodeviza
Eidenpenz József | 2018. október 19. 12:10
Bitcoin-árfolyam ide vagy oda, kriptodevizákkal is, de még inkább az ezeket működtető blokklánc-technológiával rengeteg cég foglalkozik, köztük hatalmas multik is. A blokklánc-technika sokuk szerint olcsó, megbízható és gyors tranzakciókat tesz lehetővé, így beszivároghat a kiskereskedelembe, a szállításba, a bankvilágba, az elektromos autókba és még ki tudja, hová.
Részvény / Deviza / Áru Bitcoin és fegyverek, e kettő kell nekik
Privátbankár.hu | 2018. október 13. 13:30
Miközben sok kriptodeviza-rajongó azért imádkozik, hogy tömeges elfogadásra találjon befektetése, Ukrajnában az üzletág reneszánszát éli. Mérnököktől bűnözőkig, kriptodeviza-bányászoktól piaci árusig rengetegen foglalkoznak vele, de a korrupt hatóságok is közbeszólnak időnként.
Személyes pénzügyek Ne is álmodjatok arról, hogy cenzúrázni fogtok bennünket!
Eidenpenz József | 2018. augusztus 20. 14:23
A blokkláncot sok mindenért szidják, de pótolhatatlannak bizonyulhat a cenzúra elleni harcban. Erre nemrég egy kínai eset felhívta a figyelmet, a dokumentum ma is köszöni szépen, megvan. De dolgoznak nagyobb fájlok, képek, videók titkosított és megosztott tárolásán is. A hatóságok tehetetlennek bizonyulhatnak.
Pénzügyi szektor Ismét kilőtt a bitcoin - mi hajtja ennyire?
Privátbankár.hu | 2018. július 24. 15:39
Csaknem két hónapos csúcsot döntött a kriptodeviza árfolyama.
Személyes pénzügyek Veszélyben a bitcoin: meddig bírják kiszolgálni az energiaigényét?
Privátbankár.hu | 2018. július 15. 16:30
Hihetetlen energiaköltsége van a bitcoin működtetésének, a globális hálózatot megalapozó szerverek már egy-egy ország energiaigényét is felülmúlják. A bányászat folyamatosan hajtja a versenyt a processzorok piacán, az új technológiák viszont hihetetlen mennyiségű elektromos áramot emésztenek fel. Kérdés tehát, meddig bírja követni a világ a kriptodevizák energiaéhségét, és létezik-e megoldás hosszabb távon erre a problémára?
Részvény / Deviza / Áru Nem akármilyen csalássorozat: 800 esetben bukták el pénzüket az óvatlan befektetők
Fellegi Tamás | 2018. július 3. 06:08
Mostanában kevesebb szó esik a kriptodevizákról, csökken az érdeklődés. Ez érthető is, hisz a nagy nyereségeknek már nyomuk sincs, az árfolyamok a nagyobbaknál csendesen csorognak, a kisebbeknél összeomlanak, köztük a rengeteg ICO-nak nevezett kibocsátásnál, melyeknél sokan lépre mentek.
Személyes pénzügyek Lecserélnék a Facebook-ot, Youtube-ot, fizetnek a lájkolásért
Eidenpenz József | 2018. június 15. 13:48
A blokklánccal és kriptodevizákkal foglalkozó vállalkozók, programozók sok gazdasági ágazat megreformálását várják az új technológiától, az egyik ilyen a közösségi oldalaké. Míg a Google, a Facebook és társai kihasználják, hogy a felhasználók aktívak, és meggazdagodnak rajta, másutt fizetnek ugyanezért. Csak felettébb egyenletlenül.
Részvény / Deviza / Áru Óriásit zuhant a bitcoin, nem tudni, hol a vége
Eidenpenz József | 2018. június 11. 14:35
Rég nem látott, ezer dolláros árzuhanást produkált a bitcoin kevesebb mint 24 órán belül. Rövid távon senki sem mer kizárni semmit, sokak szerint irány a februári 6000 dolláros mélypont alá. A kriptodevizák és a blokklánc világát azonban egy ilyen esés nem rendíti meg, százszámra készülnek a különböző projektek, gyakorlati, üzleti alkalmazások a háttérben.
Részvény / Deviza / Áru Ha piszkos bitcoinhoz értél, kezdhetsz aggódni
Eidenpenz József | 2018. május 23. 14:31
A kriptodevizák csak a blokklánc-technológia alkalmazásának egyik szeletét jelentik. Az iparággal itthon is állami szinten foglalkoznak, nemzeti blokklánc-stratégia készül. A hatóságok ugyanakkor öt évre visszamenőleg készülnek felgöngyölíteni a törvénytelen bitcoin-üzleteket.
Részvény / Deviza / Áru Fellegvár a szakadék szélén: hogy keresnek százezreket a legdurvább válságban?
Privátbankár.hu | 2018. április 20. 08:49
Mit tehetsz akkor, hogyha az országot, amiben élsz, megbénítja egy politikai, gazdasági és társadalmi válság, ráadásul a pénzed is értéktelenné vált? Nos, a venezuelaiaknak megvan a válasza erre a kérdése, az összeomlás szélén álló országból ugyanis a bitcoin-bányászat egyik fellegvára lett.
Részvény / Deviza / Áru Mégsem teszik rá a kriptodevizák torkára a kést?
Eidenpenz József | 2018. március 20. 14:45
Üléseznek a G20-országok, a kriptodevizákról is tárgyalnak. Az előjelek jók, az előterjesztendő szakértői anyag legalább nem negatív, nem tartalmaz tiltási javaslatot. Jó lenne egy nemzetközi szabályozás ezekre a határokat nem tisztelő eszközökre, ez azonban lehet, hogy nem most jön létre. Az IMF vezére közben meghökkentő megoldással állt elő.
Részvény / Deviza / Áru Amerikában betiltották az egyik kriptodevizát - jó okuk volt rá
Privátbankár.hu | 2018. március 20. 07:22
Az amerikai kormány megtiltotta állampolgárainak és cégeinek, hogy bármilyen formában használják Venezuela kriptovalutáját, a petrót.
Részvény / Deviza / Áru Ébredezik a világ: most sújt le a szigor a kriptodevizákra?
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 16:38
Loholnak az államok és felügyeletek a piac után: bár már jó ideje dübörög (talán már el is kezdett lecsengeni) a kripto-láz, most jutottak el oda a világ legnagyobb gazdaságai, hogy elhatározták: szigorú keretek közé szorítják a kriptodevizák kibocsátását.
Részvény / Deviza / Áru Marihuána plusz kriptodeviza – végzetes a kombó
Eidenpenz József | 2018. március 8. 16:50
Az USA-ban sok állam legalizálta a marihuánát, az üzletág gyorsan fejlődik. Ez sok befektetőt is vonz. Több vállalkozás kriptodeviza-kibocsátásból, ICO-ból próbál tőkét szerezni működéséhez, mások blokklánc-alapú nyilvántartási rendszereket használnak a cannabis-termékek kereskedelméhez.
Részvény / Deviza / Áru Egy német fiú kriptodevizás vállalkozása, amelybe óriás cégek is beszálltak
Privátbankár.hu | 2018. március 7. 20:25
Egy német fiatalember pár éve nagyot bukott az első kriptodevizás vállalkozásával, de nem adta fel, és a második próbálkozása most úgy tűnik, szépen bejött neki. Ráadásul nem egyszerűen érmét bocsát ki és sózza a nagyközönségre, hanem alkotott valamit, ami iránt már a Volkswagen és a Bosch is érdeklődik.
Részvény / Deviza / Áru A technológia, melytől úgy várják a csodát, mint még soha
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 16:30
A blockchain a valaha létezők közül a leginkább túl sokra tartott, mánia övezte technológia, az összes eddigi közül, állítja egy neves piaci szakértő. Nem csoda: az egyébként nem túl bonyolult technológiát a legtöbben a misztikus kriptodevizákkal kötik össze, mivel a bitcoin volt az első felhasználási területe.
Makro / Külgazdaság Ez lesz a bűnözés új formája? Ilyet se láttak még a rendőrök
Privátbankár.hu | 2018. február 27. 11:57
Az orosz kommandósok kriptodevizáért kábítószert árusító bandára bukkantak.
Makro / Külgazdaság Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?
Privátbankár.hu | 2018. február 23. 20:31
Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.
Részvény / Deviza / Áru Jegybanki kisfilm: úgy jársz, mint ő, ha rosszul nyúlsz a kriptodevizákhoz
Fellegi Tamás | 2018. február 23. 06:05
A kriptovalutákkal kapcsolatos veszélyekről eddig is sok figyelmeztetés hangzott el, jegybankok is emlegették már a kérdést, de most akadt egy, amelyik egész konkrét formában és látványosan tette ezt meg. Nem a nagyok: a Fed vagy az EKB, hanem egy régiós társunk intézménye: a lengyel jegybank lépett.
Személyes pénzügyek Pont az egyik legfontosabb háborút veszítjük el a bitcoin miatt?
Privátbankár.hu | 2018. február 7. 16:30
Tíz éve tart a háború a nemzetközi adóelkerülés ellen, mostanra már az eredmények is kezdenek látszani - egy csapásra kerékbe törhet azonban minden törekvés, ha a bitcoin és a többi kriptodeviza átveszi az adóparadicsomok szerepét - vagy akár a feketegazdaság kedvenc fizetőeszközét, a készpénzt is elkezdi helyettesíteni. Az adóhatóságok nem igazán tudnak mit kezdeni a kriptókkal, pedig ha eltolják, pont az ellenkező hatást fogják elérni, mint amit kellene.
Részvény / Deviza / Áru Sokasodnak a rémület jelei – piros gyertyák, amerre csak a szem ellát
Eidenpenz József | 2018. február 5. 18:47
Nagyon rossz a hangulat a tőkepiacokon, a részvények szinte minden tőzsdén tovább zuhantak ma is, a kriptodevizák is két számjegyű mélyrepülésben vannak. A pénteki nagy esés fő kiváltó oka, az emelkedő kötvényhozam pihenőt tartott, de ezzel csak átmenetileg mérséklődtek a mínuszok. A BUX index mélyen járt, de sokat ledolgozott a végére.
Részvény / Deviza / Áru Ez szörnyen kínos: megelőzhető lett volna az évszázad kriptobűnténye?
Privátbankár.hu | 2018. február 2. 07:13
A japán pénzügyi szabályozó többször figyelmeztette a Coinchecket, hogy javítsák ki a biztonsági hibákat.
Részvény / Deviza / Áru Nem akárki mutat görbe tükröt a kriptodevizáknak
Fellegi Tamás | 2018. február 1. 06:07
Rövidesen elérkezik a nap, amikor, Venezuela elnöke is megpróbálkozik azzal, ami másoknak mostanában sikerült: a semmiből valamit csinálni, azaz saját kriptodevizát vezet be. Kételkedünk, hogy bárkinek el tudja adni, ellenben döntése jól rávilágít arra, hogy többnyire miért is hozzák létre ezeket az eszközöket.
Részvény / Deviza / Áru Akkor lesz valami a kriptodevizákból, ha majd az anyukám is tudja használni
Eidenpenz József | 2018. január 30. 16:30
A kriptodevizák már régen nemcsak a pénzátutalásról, sőt nem is a befektetésekről szólnak, hanem nyilvántartásokra, okos szerződésekre, üzletek tető alá hozására is használják és egyre inkább használni fogják a technológiát. Ám nagyon nehezen használható még, nem felhasználóbarát, hiányzik valami nagy áttörés, ami az átlagemberhez is végre közel hozza.
Részvény / Deviza / Áru Megvolt a világ legnagyobb kriptodeviza-rablása – de hol marad a nagy riadalom?
Eidenpenz József | 2018. január 29. 16:30
Az eddigi legnagyobb kriptodeviza-rablást követték el a múlt héten, mintegy félmilliárd dollár értékben, de úgy látszik, a kár nagy része megtérülhet. Évekkel ezelőtt az egész üzletágat két évre csúnyán visszavetette egy hasonló eset, most azonban merőben más a helyzet, mint akkor. A főbb kriptodevizák árfolyama órák alatt magához tért.
Részvény / Deviza / Áru Totális összeomlástól tartanak - mindent elbukhat, aki ezt meglépte
Privátbankár.hu | 2018. január 29. 12:56
Nagyon nem bízik a Deutsche Bank a kriptodevizákban, teljesen reális lehetőség az összeomlás.
Részvény / Deviza / Áru Lehúzhatja a rolót a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje?
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 08:20
Meghackelték a japán Coinchecket, mindenkinek visszafizetik az eltűnt pénzt. Kérdés, hogy mi marad nekik.
Makro / Külgazdaság Ez lenne korunk egyik legfontosabb találmánya?
Gáspár András | 2018. január 26. 20:20
A blockchain nem csak a kriptodevizák technológiai hátterét adja - egészen újszerű megoldások születhetnek a segítségével minden olyan folyamatban, ahol hiteles információkat kell gyorsan előállítani és közzétenni, legyen szó egészségügyről vagy gépjármű-nyilvántartásról. A blockchain a szakértő szerint ráadásul ezen is messze túlmutat: a több ezer éves társadalmi struktúrát is kikezdi. Sik Zoltánt, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács alelnökét kérdeztük a háttérről.
Makro / Külgazdaság Összefogtak a németek és a franciák: lecsapnak a bitcoinra
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 09:17
Kína és Dél-Korea után már az Európai Unióban is elindultak a szabályozó lépések.
Részvény / Deviza / Áru Őrült vicces neveket adtak némelyik kriptovalutának - még a NAV-ot is belekeverték
Fellegi Tamás | 2018. január 17. 14:52
Az elmúlt hetekben a bitcoin ralija után sorra emelkedésnek indultak a kriptovaluták árfolyamai, és a piac döbbenten észlelte, hogy már ezernél is több van belőlük. Boldog-boldogtalan létrehoz egyet, ha megvan hozzá az informatikai háttere, persze nevet is kell nekik adni, és van, aki igen szellemesen, sőt szarkasztikusan válasz nevet.
Friss
hírlevél