<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
MNB-kamatdöntés
Makro / Külgazdaság A gázár mozgatja a forintot, nem a kamatszint
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 27. 15:43
Várható volt a jelentős emelés, de a ciklusnak ezzel vége lesz.
Makro / Külgazdaság Nagyot löktek a forinton Matolcsy Györgyék
Privátbankár.hu | 2022. június 2. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az előző hetinél 30 bázisponttal magasabb, 6,75 százalékos kamattal hirdette meg az egyhetes betéti tenderét.
Pénzügyi szektor Matolcsy Györgyék tovább emelték a kamatot
Privátbankár.hu | 2021. december 9. 10:05
Nem volt meglepő ez a döntés.
Részvény / Deviza / Áru Tartós lehet az üzemanyagár-plafon, mi lesz a forint számára döntő MNB-ülésen?
Eidenpenz József | 2021. november 15. 12:03
Miközben életbe lépett az üzemanyagár-plafon a kutakon, az olaj lefelé csorog a világpiacon, amire számos oka van. A forint gyenge, 367 volt az euró, mindenki a holnapi MNB-ülésre vár. Elon Musk önti a Tesla-részvényeket a piacra, a bitcoin pedig megint felfelé tart.
Részvény / Deviza / Áru Derűre ború a tőzsdéken, lenne miért emelkednie a bitcoinnak
Eidenpenz József | 2020. augusztus 25. 19:03
A délelőtti kellemes pluszok mínuszba vagy stagnálásba fordultak, miután rossz hír érte az Apple-t, megrendült az amerikai fogyasztói bizalom és nőtt a hurrikánveszély. A BUX alulteljesítő volt, egyedül a Mol úszta meg. Az MNB kommentárja nem kavarta fel a piacot. Öt okot is látnak a bitcoin emelkedésére.
Makro / Külgazdaság Ezúttal sem változott az MNB-alapkamat
Csabai Károly | 2020. február 25. 14:00
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése megfelel a piaci várakozásoknak.
Részvény / Deviza / Áru Csúnyán odavágott a tőzsdéknek a koronavírus olaszországi terjedése
Csabai Károly | 2020. február 24. 11:28
3-4 százalék közötti zuhanásokkal nyitották a hetet az európai börzék arra a hírre, hogy a Kínából indult járványban már négyen az életüket veszítették Itáliában, és péntek óta több mint 150 esetet regisztráltak. Az ázsiai tőzsdéket pedig az újabb kínai halálozások mellett az iráni és koreai érintettség tette padlóra, s a határidős árfolyamok Amerikában is nagy esést jeleznek előre.
Makro / Külgazdaság Nem változtatott az MNB az alapkamaton
Csabai Károly | 2020. január 28. 14:00
Az a piaci várakozásoknak megfelelően maradt 0,9 százalék.
Részvény / Deviza / Áru Koronavírus és MNB-kamatdöntés a befektetői fókuszban
Csabai Károly | 2020. január 28. 11:29
Azt követően, hogy hétfőn mindkét tényező jelentősen rontott a kül-, illetve belföldi pénz- és tőkepiaci hangulaton. Az amerikai tőzsdék október óta nem látott mértékben estek, míg a forint immár sokadik történelmi mélypontjára zuhant. Míg a koronavírus kapcsán rövid távon nem várható javulás, a hazai fizetőeszköz szempontjából érdekes lehet a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának kamatdöntése.
Részvény / Deviza / Áru A kereskedelmi megállapodás és az MNB-kamatdöntés mozgathatja a piacokat
Csabai Károly | 2019. december 16. 11:00
Az USA és Kína közötti paktumra a befektetők első reakciója pozitív volt, noha még fontos részletkérdések várnak tisztázásra. Idehaza az lehet érdekes, hogy a monetáris tanács keddi kamatdöntő ülésén – ha nem is az irányadó ráta csökkentésével, de – egyéb eszközökkel reagál-e a novemberben magasabb inflációs adatra.
Részvény / Deviza / Áru Ma az MNB kamatdöntő ülése adhat beszédtémát
Csabai Károly | 2019. november 19. 10:15
Még ha azon a 0,9 százalékos jegybanki irányadó ráta módosítására aligha kerülhet sor, annak ellenére, hogy a belföldi infláció enyhén fokozódott és a forint is a történelmi rekordgyenge szintje felé tart. A BUX már hétfőn felállított egy új csúcsot, csak éppen pozitívat, érdemes figyelni, merre mennek tovább a részvényárfolyamok.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcsra ugrott az OTP
Privátbankár.hu | 2019. október 22. 11:17
Ugyan számos olyan információ jelent meg az utóbbi időszakban, amely akár bizonytalanságot is okozhatna, a befektetők ezt most teljesen figyelmen kívül hagyták, és a nemzetközi tőzsdeindexek töretlenül erősödnek. A globális kockázatvállalási kedv növekedése a forintot is segítette, az OTP-t pedig történelmi csúcsra lendítette. Lássuk, melyek a legfontosabb piacmozgató információk.
Pénzügyi szektor Nem változott a jegybanki alapkamat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 24. 14:17
Nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén és a kamatfolyosón sem a monetáris tanács keddi kamatdöntő ülésén.
Részvény / Deviza / Áru A nagy csapkodás után végre egy kis nyugalom
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 11:18
Úgy tűnik a pénteki zuhanás és a hétfői korrekció után egy csendesebb nap jön a piacokon. A múlt hét pánikja után úgy tűnik a befektetők ismét kicsi optimistábbak lettek, igaz a helyzet továbbra is feszült.
Részvény / Deviza / Áru Nincs megállás, tovább robognak a piacok
Privátbankár.hu | 2019. július 23. 11:04
Hétfőn is erősödtek a nemzetközi piacok, ráadásul kedden is kedvező hírek láttak napvilágot, ami tovább lendítette felfele a tőzsdéket. Igaz, a magyar piacon inkább kivárást láthatunk. Kedden napközben is számos olyan információ jön ki, amelyek hatással lehetnek a befektetői hangulatra, így az MNB kamatdöntő ülése, vagy az új brit miniszterelnök személye is ilyen lehet.
Részvény / Deviza / Áru Keddi piacmozgató menü: MNB-kamatdöntő ülés, OPEC-döntés, Fed-elnöki beszéd
Csabai Károly | 2019. június 25. 11:05
Ma kivételesen nem a nemzetközi hírek – hát persze, hogy a kereskedelmi háború –, hanem egy hazai esemény, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülése állhat a magyar befektetők fókuszában. De persze emellett vetülhet fény az OPEC ma kezdődő kétnapos szeánszára, délután pedig talán kaphatunk némi fogódzót az amerikai lazább monetáris politika mikéntjéről Jerome Powell, az amerikai jegybank, a Fed elnökének beszédéből.
Részvény / Deviza / Áru Business as usual – azaz az EP-választások csak megálló a kereskedelmi háborúban
Csabai Károly | 2019. május 27. 11:13
Pozitívan nyugtázták az európai részvénypiacok hétfő délelőtt, hogy az európai parlamenti választásokon az euroszkeptikusok nem értek el átütő sikert, valamint azt, hogy a liberálisok lesznek a mérleg nyelve. Ám a voksolás csak rövid időre tudta elvonni a befektetők figyelmét a kereskedelmi háború e héten várható fejleményeiről, amelyeket külföldön és idehaza más érdekes események is fűszerezhetnek.
Részvény / Deviza / Áru Nem csökkenti 0-ig a kamatot az MNB
Fellegi Tamás | 2016. április 28. 11:00
Útmutatást kaptunk arról, hogyan tervezi a jegybank a kamatpolitikát, és abból kiderült, hogy még egy kis kamatcsökkentés lehet, de nem megyünk 0-ig, mint oly sokan mások. A FED júniusi kamatemelésre enged következtetni, a japán jegybank nem változtatott. Esik a Richter, erős az OTP.
Makro / Külgazdaság Nem biztos, hogy 2,5 százalék marad az alapkamat
Privátbankár.hu | 2014. május 1. 11:04
Noha az elemzők úgy számoltak, 2,5 százaléknál már nincsen lejjebb, a jegybank semmit sem zár ki, így a további kamatcsökkentést sem. Pleschinger Gyula nyilatkozott.
Makro / Külgazdaság Londoni elemzők: nem cél a gyenge forint
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 16:35
Szakemberek egybehangzóan állítják: a külső adósság csökkentésével és a folyamatos enyhítéssel nem a gyenge forintra játszik az MNB.
Makro / Külgazdaság Az elemzők már sejtik, mire készül a jegybank
Privátbankár.hu | 2014. március 23. 12:18
Kamatdöntő ülést tart kedden a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, az elemzők többsége 10 bázispontos kamatvágást vár, így a mostani 2,7 százalékról 2,6 százalékra mérséklődhet a jegybanki alapkamat. Az MNB kedden publikálja legfrissebb inflációs jelentését is. Mire lehet számítani?
Makro / Külgazdaság Meddig gyengülhet a forint?
Privátbankár.hu | 2014. február 23. 10:06
Az MNB korábbi alelnöke szerint 320 forintos euróárfolyamig biztosan nem. Bodnár Zoltán szerint ugyanis ez nem lehet a kormány célja.
Makro / Külgazdaság Londoni elemzők is csak találgatnak a további kamatcsökkentésről
Privátbankár.hu | 2014. február 18. 17:40
Úgy látják: a jegybankot nem aggasztja a gyenge forint, akár további kamatvágás is lehet.
Befektetés A tőzsdét nem csapta meg a jegybank szele
Privátbankár.hu | 2014. február 18. 17:30
Estére is megmaradt az enyhe emelkedés. A vezető részvények közül csak az OTP ért kevesebbet a nap végére.
Befektetési alapok Hol fialtassuk a pénzt 2014-ben? Lehet még kétszámjegyű a hozam
Privátbankár.hu | 2014. január 27. 13:26
A lassú, de stabil világgazdasági kilábalás 2014 során is segítheti a globálisan meghatározó vállalatok teljesítményét. Ráadásul az alacsony hozamkörnyezet és a több évre visszatekintő kedvező részvénypiaci hozamok a megtakarítások további átcsoportosítását vonhatják maguk után, a pozitív tőkebeáramlásból pedig profitálhatnak a kockázatos eszközosztályok, így a részvénypiacok is.
Makro / Külgazdaság Milyen gyenge lesz a forint? - londoni elemzők megmondják
Privátbankár.hu | 2014. január 25. 09:36
Hónapokig ne álmodozzon senki arról, hogy az euró 300 forint alá fog erősödni, londoni befektetési szakértők a lélektani határ fölé teszik az árfolyamot. Szerintük a rezsicsökkentés megnyomja az inflációt, kamatemelésre késztetve a jegybankot.
Makro / Külgazdaság Nem jó hír a betéteseknek: 2 százalék is lehet az alapkamat
Privátbankár.hu | 2014. január 9. 16:17
Londoni pénzügyi elemzők Magyarországon jártak, tájékozódtak, számoltak: 2,25-2,70 százalék közé teszik idén az alapkamatot.
Befektetés Mi történt a forinttal 2013-ban?
Privátbankár.hu | 2013. december 28. 14:03
Nagyjából ugyanannyit ér a forint az euróhoz képest év végén, mint év elején. Az árfolyam idén átlagosan 296 forint volt. Kivéve márciusban és májusban.
Makro / Külgazdaság Nincs meglepetés: 20 bázisponttal vágott a jegybank
Privátbankár.hu | 2013. december 17. 14:13
Ezzel 3 százalékra csökkent az alapkamat. Majdnem másfél év alatt fogyott 7-ről 3 százalékra.
Makro / Külgazdaság Óvatosan, de biztosan tovább csökken az alapkamat
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 15:48
A jegybank az inflációs és reálgazdasági lehetőségekre, az ország kockázati megítélésére alapoz.
Makro / Külgazdaság Bejött a papírforma, 20 bázispontot vágott a jegybank
Privátbankár.hu | 2013. november 26. 14:06
Most 3,20 százalékos az alapkamat, tavaly augusztus óta tart az enyhítési időszak.
Makro / Külgazdaság Londoni elemzők: messzire mehet a jegybank, sebezhető lesz a forint
Privátbankár.hu | 2013. október 29. 07:11
Abban egyetértés van, tovább csökken az alapkamat, a monetáris politika enyhítése viszont hosszú távon visszaüthet.
Makro / Külgazdaság Még egyszer vághat kamatot a jegybank, utána nincs mese, emelni kell
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 21:54
Londoni elemzők szerint akár 3 százalék alá is mehet az alapkamat, aztán visszakúszhat, sok múlik a külső környezeten.
Pénzügyi szektor A monetáris tanács egyhangúlag vágott kamatot legutóbb
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 16:40
A Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa egyhangúlag döntött májusban a jegybanki alapkamat 25 bázispontos, 4 és fél százalékra történő csökkentéséről - derült ki a kamatdöntő ülés most közzétett rövidített jegyzőkönyvéből.
Pénzügyi szektor Újabb kamatvágásra számítanak holnap az elemzők
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 11:25
Londoni elemzők egyöntetűen újabb negyed százalékpontos kamatcsökkentést várnak a Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi ülésén, de az enyhítési ciklus végéről megoszlanak a vélemények.
Pénzügyi szektor A Nemzeti Bank vizsgálatot akar a tegnapi Bloomberg baki miatt
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 07:09
Az MNB vizsgálatot sürget a keddi kamatdöntést megelőző heves pénzpiaci mozgások miatt, amelyeket szerinte téves hírügynökségi hírek okoztak.
Pénzügyi szektor Egyértelműen újabb kamatvágás jön ma
Privátbankár.hu | 2013. március 26. 08:02
Banki elemzők többsége szerint 25 bázisponttal, a történelmi mélypontot jelentő 5 százalékra csökkenti a jegybanki alapkamatot mai ülésén az MNB Monetáris Tanácsa.
Pénzügyi szektor MNB új alelnök: csak óvatosan a kamatvágással!
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 16:20
Nincs ok arra, hogy a jegybank változtasson a kamatcsökkentések eddigi óvatos jellegén - mondta Balog Ádám, a Nemzeti Bank alelnöke a Dow Jones hírügynökségnek, hozzátéve, hogy az óvatos és fokozatos kamatcsökkentések eddig sikeresek voltak.
Pénzügyi szektor Összeült a Monetáris Tanács, de kamatdöntés nem volt
Privátbankár.hu | 2013. március 12. 14:58
Tanácskozott, de kamatdöntést nem hozott az MNB Monetáris Tanácsa, mert ez volt az első ülés, amelyen Matolcsy György jegybankelnökként részt vett.
Makro / Külgazdaság Simor elárulta, hogy lehetne hozzányúlni a devizatartalékhoz
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 12:00
A jegybank leköszönő elnöke szerint tovább csúszhat lefelé az ország a régiós gazdaságok ranglistáján. Simor András megvédte az inflációs célkövetés rendszerét, még ha hat év alatt egyszer sem sikerült összehozni a 3 százalékos célt. A tévhittel ellentétben nem lehet felemelkedni úgy, hogy közben elengedjük az árakat. A devizatartalék a mi biztosításunk - de lehetne éppen csökkenteni is.
Makro / Külgazdaság London is vette Simor üzenetét, de aggódnak
Privátbankár.hu | 2013. január 30. 08:33
Hazai és külső kockázatok korlátozzák a Magyar Nemzeti Bank további monetáris enyhítési mozgásterét - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők a 0,25 százalékpontos keddi MNB-kamatcsökkentés után. A citybeli szakértők ugyanakkor a piacnak és a következő MNB-elnöknek címzett "erőteljes" üzenetként értékelték a kamatdöntés utáni közlemény azon kitételét, amely elveti a nem konvencionális monetáris eszközök alkalmazásának kiterjesztését.
Makro / Külgazdaság London szerint márciusra 5 százalék lesz az MNB alapkamat
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 11:00
Londoni elemzők szerint az első negyedévben folytatódik a Magyar Nemzeti Banknál a vágások sora, márciustól azonban több kihívás is érkezik, például az esedékessé váló vezetőváltással, amelyre a piac oda fog figyelni.
Karrier A kormány a tartalékból finanszírozza a felsőoktatási változásokat
Privátbankár.hu | 2012. december 22. 13:23
A kormánynak 20-30 milliárd forintnyi többletforrást kell biztosítania a felsőoktatásnak a legutóbbi változások finanszírozásához, és ezt a 100 milliárd forintos rendkívüli intézkedési tartalékból fizetheti az állam - mondta Matolcsy György.
Pénzügyi szektor Ha gyengül a forint, akkor leállhat az MNB kamatcsökkentése
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 16:33
Londoni elemzők szerint továbbra is erős érvek szólnak a Magyar Nemzeti Bank monetáris enyhítési ciklusának folytatása mellett, tartós forintgyengülés esetén azonban leállhat a kamatcsökkentési folyamat.
Makro / Külgazdaság Kedden jön az újabb magyar kamatvágás?
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 17:37
A jegybanki alapkamat újabb 25 bázispontos csökkentését várja a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának jövő keddi ülésén az elemzők többsége a Reuters hírügynökség felmérése szerint.
Makro / Külgazdaság Itt az újabb vágás - 6 százalék lett az alapkamat
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 14:00
A 6,25 százalékos alapkamat 0,25 százalékpontos csökkentéséről döntött a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A lépést az elemzők többsége megjósolta. A forint határozottan erősödött a döntés előtt, az eurót 280 forint alatt jegyezték.
Deviza / Áru Hasít a forint a kamatdöntés előtt! (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 13:45
280 forint alatt jegyzik az eurót 20 perccel a kamatdöntés előtt. A hazai deviza a pénteki leminősítés óta folytatta az erősödést.
Állampapír / Kötvény Londoni elemzők szerint a leminősítés piaci reakciójától függ a kamatdöntés
Privátbankár.hu | 2012. november 25. 15:28
Továbbra is valószínűsíthető, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa újabb negyed százalékpontos kamatcsökkentéssel folytatja az enyhítési ciklust keddi ülésén, ám a döntés ezúttal erősen függ majd a Standard & Poor's által péntek este bejelentett leminősítés hétfői és keddi piaci reakciójától - vélekedtek hétvégi előrejelzéseikben londoni elemzők.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG