<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
New York-i tőzsde
Részvény / Deviza / Áru Bezár a New York-i tőzsde, de nem áll le az élet
Privátbankár.hu | 2020. március 19. 07:58
Ha tőzsdékről látunk képes összefoglalót, akkor az esetek többségében a New York-i Értéktőzsde szerepel ezeken, ahol a brókerek még most is jelen vannak fizikailag. Most viszont kiürül a parkett, mivel az ott dolgozók között is találtak koronavírussal fertőzöttet.
Részvény / Deviza / Áru A nap befektetési sztorija: kirobbanó formában a Coca-Cola
Csabai Károly | 2019. július 23. 18:10
Az amerikai üdítőital-gyártó a befektetőknek igencsak kellemes meglepetést okozva, várakozáson felüli nyereséggel zárta a második negyedévet. S a kilátásai is bíztatóak, annak ellenére, hogy a menedzsment nem módosított az éves nyereségcélján. Mindenesetre a piac értékelte a gyorsjelentést, a Coca-Cola részvényeinek az árfolyama új történelmi csúcsot állított fel.
Részvény / Deviza / Áru A nap befektetési sztorija: hasít az AMD
Csabai Károly | 2019. június 3. 19:09
Sok más cég mellett a félvezetőgyártóknak is betett az amerikai-kínai kereskedelmi háború. Nem csoda, hogy részvényeik durván lefelé vették az irányt. Így tett az Advanced Micro Devices (AMD) papírja is, legalábbis a május 10-ei Trump-féle vámemelést követően. Ma azonban felpattant, volt már 6 százalékos pluszban is.
Részvény / Deviza / Áru Uber alles?
Csabai Károly | 2019. május 10. 16:43
Végül a 44-50 dollár közötti sáv alacsonyabb széléhez közel, 45 dolláron lehetett jegyezni az Uber részvényeit, aminek köszönhetően a cég 8,1 milliárd dollárt zsákolt be a péntek délutáni New York-i tőzsdei debütálása előtt – ez a Facebook börzére 2012-es lépése óta a legnagyobb nyilvános részvénykibocsátás, s az amerikai tőzsdetörténelem tíz legnagyobb IPO-jának egyike.
Részvény / Deviza / Áru Leállt az élet Amerikában: kereskedés sem lesz
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 5. 15:58
Ma van az amerikai munka ünnepe, ezt szünnappal üdvözli a New York-i tőzsde is.
Részvény / Deviza / Áru Fejest ugrott a Magyar Telekom, drágult az olaj
Balkó Rita | 2016. augusztus 8. 17:10
Jó hangulatban nyitottak a tőzsdék Amerikában, nálunk viszont vegyesen zárták a napot a főbb részvények.
Makro / Külgazdaság Megroggyant a világ - vége az adóssághegyekre épült jólétnek!
Káncz Csaba | 2015. augusztus 24. 11:45
A pénzügyi feszültség emelkedésével párhuzamosan intenzíven emelkedik a geopolitikai hőmérséklet Európában és Ázsiában. A jelenlegi brutális eladósodottsági szintekről már nagyon nehéz lesz crash-landing nélkül leszállni. Az adóssághegyekre épült jóléti korszaknak vége, még ha ezt a főáramlatú média és politika eddig nem is közölte az utazóközönséggel.
Részvény / Deviza / Áru Kivár Európa - Később egy esetleges háború mozgathatja a piacokat?
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 09:42
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22 pontos csökkenéssel, 17920 ponton nyitott szerdán. A tegnapi záró értékéhez képest 0,12 százalékkal gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Egyre több a figyelmeztető jel: a szakadék szélén a New York-i tőzsde
Káncz Csaba | 2015. január 7. 13:24
Az S&P index P/S mutatója (price-to-sales ratio) magasabb jelenleg, mint a Lehman-csőd előtti csúcson. Az erős dollár sok amerikai nagyvállalat számára is kellemetlen fejlemény. Az adósságállományok olyan szintre emelkedtek, hogy a gazdaságot már nem lehet újabb adósságok generálásával stimulálni.
Agrár Kevés a termés - a kávé után a narancslé ára is megugrik?
Privátbankár.hu | 2014. április 11. 13:50
Fertőzés és szárazság tizedeli a világ két első narancs exportőrének termését.
Részvény / Deviza / Áru Ma ünnepel Amerika és Anglia, de holnap már megremeghetnek a tőzsdék
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 07:36
A múlt héten a várakozásoknak megfelelően gyengültek a tőzsdemutatók a New York-i értéktőzsdén, a heti kilátások azonban nem túl rózsásak.
Részvény / Deviza / Áru Egyre több magyar tőzsdézik Amerikában
Privátbankár.hu | 2012. november 26. 11:17
Bár a magyar tőzsdézők elsődleges terepe továbbra is a BÉT, egyre több kisbefektető próbálja ki magát külföldi parketten. Októberben csaknem megháromszorozódott a New York-i tőzsdén kötött ügyletek volumene a KBC Equitas online tőzsdézői körében. A legtöbben a pénzügyi szektor részvényei között halásztak.
Részvény / Deviza / Áru Kisebb erősödéssel nyitott a New York-i tőzsde
Privátbankár.hu | 2012. október 31. 14:38
A Sandy hurrikán pusztítása,és a borús várakozások ellenére erősödéssel kezdett a Wall Street. A dollár gyengül, a nyersanyagok drágulnak.
Részvény / Deviza / Áru Árnyalatnyit erősödött a BUX, Nyugat-Európa is pluszban zárt, New Yorkban hétfőn-kedden esőnap
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 17:47
A magyar tőzsdén nem volt különösebb izgalom, hétmilliárdos forgalom mellett halvány emelkedés, míg Nyugat-Európa is csak pici pluszban zárt.
Deviza / Áru Órákon belül lecsap a gigavihar, mégis csökken az olaj ára
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 08:26
Annak ellenére csökkent az olaj ára reggelre a szabadpiacokon, hogy az észak-amerikai kontinenst példátlan erejű szupervihar éri el órákon belül
Részvény / Deviza / Áru A munkanélküliek is eldönthetik az amerikai elnökválasztást
Privátbankár.hu | 2012. október 28. 09:52
Az amerikai cégeknek még csak közel a fele ismertette harmadik negyedévi eredményét, de a Reuters összeállítása szerint a New York-i tőzsde jövő heti trendjét elsősorban nem ez, hanem a közelgő elnökválasztásokkal kapcsolatos hírek és az októberi munkanélküliségi adat befolyásolja, amelyet pénteken publikálnak.
Részvény / Deviza / Áru Dupla meglepetés a Google-től: előbb került ki a jelentés
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 07:49
A Google harmadik negyedévi bevétele a vártnál alacsonyabb, 11,3 milliárd dollár volt - számolt be a cég csütörtökön közép-európai idő szerint kora este.
Makro / Külgazdaság Mindenki a nagy bankra vár
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 16:11
A piac lélegzet visszafojtva várja a pénteki tőzsdezárást, amely után teszi közzé harmadik negyedéves adatait a világ legnagyobb bankja, a JP Morgan.
Részvény / Deviza / Áru Gyengülő értékekkel nyitott New Yorkban a tőzsde
Privátbankár.hu | 2012. október 9. 16:01
Gyenge nyitás New Yorkban: a DJIA-30 index 0,10 százalék, a S&P-500 index 0,08 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,20 százalék veszteséget mutatott.
Részvény / Deviza / Áru Elképesztő, amit az iPhone 5 csinál
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 08:26
Rekordárfolyamon, 701,9 dolláron zártak kedden az Apple részvényei - a cég tőzsdei értéke ezzel már 658 milliárd dollárra emelkedett, miután a cég legújabb telefonjáért valóságos roham kezd kibontakozni. Nem csak az iPhone 5 sikerei hizlalják az árfolyamot: a Samsung ellen a jogi terepen is jól teljesít az Apple, az iPad új, kisebb változata pedig még meg sem jelent.
Részvény / Deviza / Áru Halál, pusztítás, bezárt tőzsde és zuhanó árfolyamok
Eidenpenz József | 2012. szeptember 11. 17:00
Tizenegy évvel ezelőtt csapódtak be a repülők a World Trade Center tornyaiba és a Pentagonba, hatalmas pusztítást és káoszt okozva lényegében az egész világon. A tőkepiacokon a következmény: erősen dráguló olaj, dráguló kötvények és zuhanó részvényárak voltak. A BUX is megérezte, 4,7 százalékkal esett egy nap alatt, a forint árfolyama akkor még rögzített volt.
Részvény / Deviza / Áru Kockázatkerülés a piacokon: a BUX sem tudta tartani magát
Privátbankár.hu | 2012. július 6. 17:30
A vártnál rosszabb amerikai foglalkoztatási adatok hatására az euró 5 heti mélypontra gyengült a dollárral szemben, valamint New York is indexcsökkenéssel nyitott. Az euró gyengülését a forint is követte, annak ellenére, hogy ma jó hírek érkeztek az IMF-tárgyalásról. A nap végére a BUX sem tudta tartani magát.
Részvény / Deviza / Áru Átrendeződhet a Dow Jones tőzsdeindex
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 12:01
Az amerikai üzleti lapok egy értesülésre hivatkozva a napokban azt írták, hogy megváltozhat a világ talán legismertebb tőzsdeindexének, a Dow Jones Industrial Average-nek az összetétele. Állítólag haladni akarnak a korral, ezért lesz olyan részvény ami ki, és olyan ami bekerül az indexbe.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG