Nyugdíjasok
Vásárló Tényleg az idősek okozzák a legtöbb balesetet?
Privátbankár.hu | 2021. február 25. 10:43
Eloszlat egy tévhitet a CLB biztosítási alkusz: a fiataloknál semmivel sem okoznak több balesetet az idős autóvezetők.
Személyes pénzügyek 10. A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás
- | 2021. január 8. 13:57
Az állam nyugdíjat fizet az időseknek és gondoskodik a lakosság egészségügyi ellátásáról is - mégis nagyon fontos, hogy ezeket az állami szolgáltatásokat a saját jövedelmünkből is kiegészítsük. Ráadásul erről érdemes azonnal gondoskodni, amint elkezdünk rendszeres bevételhez jutni: óriási előnye van azoknak, akik időben kezdenek el nyugdíjra vagy egészségügyi célokra megtakarítani. Nem véletlen, hogy az állam is igyekszik rávenni a hosszú távú öngondoskodásra az állampolgárokat.
Makro / Külgazdaság Vége a nyugdíjasok szociális üdültetésének?
Privátbankár.hu | 2020. június 19. 08:50
A Népszava információi szerint az idén összesen 6500 nyugdíjas kap támogatást az üdüléséhez az Erzsébet-program keretében, míg tavaly még majdnem 60 ezer nyertes foglalt kedvezményesen szállást. A lap szerint ez a nyugdíjasok szociális üdültetésének végét jelzi.
Személyes pénzügyek Történjék meg már áprilisban a nyugdíjkorrekció
Baka F. Zoltán | 2020. február 15. 16:53
Egy feltétele van annak, hogy idén hamarabb érkezzen meg a nyugdíjkiegészítés. Az egyik parlamenti párt törvényjavaslatot készül benyújtani, hogy már áprilisban megtörténjen a korrekció.
Személyes pénzügyek Sokan meghalnak Magyarországon, mielőtt idősgondozásba kerülnének
Privátbankár.hu | 2020. február 15. 16:13
Reformra szorul a hazai idősgondozás, hiába nőtt a férőhelyek száma az utóbbi években, a várólisták is hosszabbak lettek. Sokan nem is érik meg, hogy bekerüljenek. Növelni kellene a forrásokat, ami 35 milliárd forintba kerülne és kigazdálkodható egy parlamenti képviselő szerint.
Személyes pénzügyek A CDU miatt csúszhat az alapnyugdíj bevezetése Németországban
Privátbankár.hu | 2020. január 28. 13:36
Ne kapjon alapnyugdíjat, aki a birtokai jövedelméből él? Az alapnyugdíj ismét neuralgikus ponttá vált a Kereszténydemokrata Unió és a Szociáldemokraták között Németországban. A nagy nehezen létrehozott kompromisszum részleteiről fellángolt a vita. Hubertus Heil munkaügyi miniszter védi tervét, és próbál közvetíteni.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform? Még mit nem! Visszarendeződés jön
Privátbankár.hu | 2019. december 5. 06:06
Amióta nincs akkora válság, egy csomó országban politikai okokból visszavonták vagy felpuhították a korábban elhatározott nyugdíjreformokat. Ez később még csúnyán visszaüthet az OECD szerint. Nagy gond, hogy egyre többen dolgoznak részmunkaidőben, határozott időre vagy vállalkozóként, az ő nyugdíjuk pedig kevesebb lesz.
Személyes pénzügyek A nap grafikonja: A boldogság U alakú?
Privátbankár.hu | 2019. december 1. 07:20
Mitől függ a boldogság? Nagyon sok mindentől, és egyénileg is változó, de nagy átlagban az életkortól is. Az azonban nem biztos, hogy minél fiatalabb valaki, annál boldogabb. A mélypont is másutt van, nem a szépkorúaknál.
Személyes pénzügyek A jövedelmek kevesebb, mint tizede megy el nyugdíjra itthon
Privátbankár.hu | 2019. november 13. 06:06
Kevesebb a nyugdíjas az országban ebben az évben, miközben a nyugdíjak reálértéke “változatlan maradt”. Minden ötödik ember nyugdíjas, de csak kevesebb, mint minden tizenegyedik megtermelt forintot költjük rájuk. A nyugdíjak vásárlóértéke európai összehasonlításban nem valami magas.
Személyes pénzügyek Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?
Privátbankár.hu | 2019. október 19. 17:44
Az amerikai nyugdíjasok élete annyira drága, hogy azzal az erővel már egy óceánjáró sétahajón is tudnak kabint bérelni hosszú távra. Legalábbis a statisztikák és a hajótársaságok ezt sugallják. Van, ahol pedig alkudni lehet az árból. Ám van sok buktató, az egészségbiztosítástól kezdve a kisállatok elhelyezéséig.
Személyes pénzügyek Új nyugdíjszabályok, választási cukorkák – még nagyobb lesz az osztrák munkaerőhiány?
Eidenpenz József | 2019. szeptember 30. 06:06
Változtak a nyugdíjba vonulási szabályok Ausztriában, könnyebb lesz idő előtt nyugdíjba menni. Ez csökkentheti az aktívak számát, növelheti a munkaerő-keresletet. A nyugdíjak emelése is infláció feletti lesz, mindkét intézkedést “választási cukorkának” tartják. Németországban elhalasztották a döntést az alapnyugdíj bevezetéséről.
Személyes pénzügyek Óriási összegek mennek nyugdíjra, mégis kísért az időskori szegénység réme
Eidenpenz József | 2019. szeptember 18. 06:06
Lassan a szövetségi kiadások fele szociális célokra megy, és annak is a zöme a nyugdíjkassza kipótolására. Ennek ellenére kutatók úgy vélik, hogy az időskori szegénység a következő húsz évben csak nőttön nőni fog Németországban. Itthon sem feltétlenül megnyugtató a helyzet.
Személyes pénzügyek Kiakadtak a nyugdíjasok a 9 ezer forintos rezsiutalványon
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 27. 08:48
Végtelenül megalázó és igazságtalan – véli a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas tagozata.
Személyes pénzügyek Az internet fogja bearanyozni a nyugdíjasok életét?
Privátbankár.hu | 2019. július 25. 20:16
“Digitálisan és függetlenül” a címe egy tanulmánynak, amely azt vizsgálta, hogy az időseknek mennyivel másabbak az ismereteik, a biztonságérzetük az interneten, mint a fiatalabbaknak. A különbség óriási, amin jó lenne változtatni. Az internet segítségével ugyanis az idősek még mozgásukban korlátozottan is jóval tovább tudnak önállóak maradni saját otthonukban.
Személyes pénzügyek Megint bedobtak egy ötletet – csak a valóban rászorulók kapjanak több nyugdíjat?
Privátbankár.hu | 2019. február 5. 15:05
Az időskori szegénység megelőzéséről megegyeztek korábban a koalíciós partnerek Németországban, de most az SPD jóval több nyugdíjkiegészítést adna alapnyugdíj formájában. Ez milliókat érintene és milliárdokba kerülne euróban, ráadásul igazságtalanul a gazdagoknak is kedvezne. Mindjárt más lenne a helyzet, ha a rászorultságot is vizsgálnák.
Személyes pénzügyek Újabb részletek derültek ki a nyugdíjkötvényről - és újabb kérdések merültek fel
Eidenpenz József | 2018. november 22. 17:03
A Babakötvényhez hasonló, infláció feletti prémiummal mennének a kötvények, de ez a prémium az életkor függvényében változna. Kérdés, hogyan, sok még a nyitott a kérdés, a dolog bonyolultnak látszik.
Karrier Minden nyolcadik osztrák nyugdíj külföldre megy
Eidenpenz József | 2018. november 20. 17:00
A magyar munkavállalók száma visszaesett októberben Ausztriában, de ez inkább csak a normális szezonalitás, minden ősszel ez van. Két csoport veszélyezteti előkelő helyünket az ottani munkaerő-piacon: a román állampolgárok száma nőtt jobban az utóbbi egy évben, mint a magyaroké, valamint az Ázsiából érkezetteké.
Személyes pénzügyek Öt ország, ahol sokkal később mennek nyugdíjba, mint a magyarok
Eidenpenz József | 2018. október 19. 16:22
Miközben a kormányok a nyugdíjkorhatárok emelésével vannak elfoglalva, hosszú távon inkább csökkent a tényleges nyugdíjba vonulási idő. Egyes országokban messze nem dolgoznak addig, mint a korhatárból következne, másutt sokkal tovább maradnak. Mennyi időt töltenek tulajdonképpen munkával az emberek?
Makro / Külgazdaság Tízszer ennyi nyugdíjas is dolgozhatna
Privátbankár.hu | 2018. október 4. 14:16
Varga Mihály szerint még bőven van tartaléka az országnak a munkerőhiány enyhítésére.
Személyes pénzügyek Euróban szeretnéd a nyugdíjadat? 2019-től összehozhatod
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 12. 20:31
Elfogadtak egy javaslatot egy új európai önkéntes nyugdíjmegtakarítási termékre, a terv szerint már jövőre lehetne ezekben takarékoskodni. Az előnyök az olcsóság és a hordozhatóság, az alapos szabályozás és ellenőrzés lenne az EU egész területén, de sok kérdés nyitott még, mint az adózás vagy a nyugdíjcélú felhasználás módja.
Személyes pénzügyek Ezzel sikerült meglágyítani a nyugdíjasok szívét?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 1. 17:49
Hetvenöt százalékos kedvezménnyel utazhatnak vonaton és autóbuszon szeptember elsejétől a 65 éves felüli cseh állampolgárok és a 26 éven aluli diákok.
Személyes pénzügyek Anyasági nyugdíjat adnak a németek, infláció felett emelnek az osztrákok
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 29. 15:02
Megállapodtak egymással a kormányzó német koalíciós pártok a következő években alkalmazandó nyugdíjpolitikáról, az eddigi tervekhez képest valamivel kedvezőbb lett a dolgozók, nyugdíjasok számára a végeredmény. Az osztrák koalíció is elhatározta, mennyi emelést adnak januártól, főleg az alacsony nyugdíjakat egészítik ki az infláció feletti mértékben.
Személyes pénzügyek Nyugdíjgaranciát adnának 2040-ig
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 21. 17:15
A baloldali német szövetségi pénzügyminiszter a hétvégén alaposan felkavarta az állóvizet nyugdíj-javaslatával. Eszerint kőbe kéne vésni a nyugdíjak szintjét egészen 2040-ig, hogy nehogy a Donald Trumphoz hasonló szélsőségesek kerüljenek hatalomra Németországban. A kritikusok szerint ez finanszírozhatatlan, járulékelkerülést okozna és a dolgozó fiataloknak ártana.
Személyes pénzügyek A nyugdíjválságban a nők fogják a rövidebbet húzni
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 17. 15:04
Sok az alacsony nyugdíj, ezért számos nyugdíjas helyzete a párja jövedelmétől függ. Különösen a nők veszélyeztetettek, akiknek átlagosan alacsonyabb jövedelme és rövidebb szolgálati ideje van. A társsal élők általában sokkal jobban kijönnek a nyugdíjukból. Ám a szegény nyugdíjas jellemzően szegénnyel, a jól szituált a jól szituálttal áll össze manapság.
Makro / Külgazdaság Belengette a kormány: pluszpénzt kapnak a nyugdíjasok
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 16. 09:08
Ősszel jöhet a nyugdíjprémium.
Karrier Valamire készül a kormány – ez egyre több nyugdíjast érint
Privátbankár.hu | 2018. július 9. 07:08
Gombamód szaporodnak a nyugdíjas szövetkezetek, ősszel fontos változás jöhet.
Személyes pénzügyek A magyarok miatt magas az osztrák nyugdíj
Privátbankár.hu | 2018. június 14. 06:06
A németek előszeretettel mennek Ausztriába, a nyugdíjasok szeretik Nagy-Britanniát, Spanyolországot és más meleg éghajlatú országokat. A magyarok is folyamatosan egyre többen vannak Spanyolországban. A német nyugdíjasok irigylik az osztrák társaikat, nem véletlenül.
Személyes pénzügyek Minden ötödik nyugdíjas nagyon szegény
Privátbankár.hu | 2018. május 16. 06:06
A szegénységben élő nyugdíjasok száma csökkent ugyan, de még mindig tízmilliós nagyságrendű Európában – derül ki az EU jelentéséből. Kevesebbet kapnak a nők, és bizonytalan a kisvállalkozók jövője. Ezért ösztönöznék az egész életen át tartó tanulást és “a nyugdíjkorhatár kiigazítását”. A későbbi nyugdíjba vonulást jutalmaznák.
Személyes pénzügyek Három százalék feletti nyugdíjemelés jön júliustól
Privátbankár.hu | 2018. március 20. 16:20
A nyáron a magyarországinál magasabb, 3,2-3,4 százalékos nyugdíjemelésnek örülhet mintegy húszmillió német nyugdíjas, ami jelentősen meghaladja az ottani tavalyi inflációt. Ezt a magas foglalkoztatás és emelkedő bérszint teszi lehetővé.
Makro / Külgazdaság Tudathasadás a Jobbiknál: hirtelen fontosak lettek a nyugdíjasok és a demencia
Privátbankár.hu | 2018. március 14. 15:52
Az idősotthonok férőhelyeinek jelentős bővítését és ágazati béremelést ígérik, ha kormányra kerülnek.
Személyes pénzügyek Olyan nincs, hogy a nyugdíjasok ne kapják meg időben a választási utalványt!
Privátbankár.hu | 2018. március 9. 15:13
Március végéig muszáj kézbesítenie a postának.
Karrier Váltanak a magyarok: egyre kevesebbet dolgozunk?
Privátbankár.hu | 2018. február 20. 08:54
Jelenleg százból öten dolgoznak részmunkaidőben.
Makro / Külgazdaság Jaj nekünk, Brüsszel erősítését tervezi Merkel
Privátbankár.hu | 2018. január 12. 12:04
Körvonalazódik az új nagykoalíció Németországban, a felek állítólag a főbb pontokban megállapodtak, és csak a részletek kidolgozása maradt. A tárgyalásokról egy 28 oldalas dokumentum készült, amelynek főbb pontjai, eddig 13, már kiszivárogtak.
Személyes pénzügyek Elárulták, mennyibe kerül a nyugdíjasok karácsonyi ajándéka
Privátbankár.hu | 2017. december 7. 16:53
Tételesen elszámolt a kormány az Erzsébet-utalványok árával.
Személyes pénzügyek A magyar nyugdíjasok karácsonyi ajándéka: ez lesz a borítékban
Privátbankár.hu | 2017. december 3. 12:45
2,7 millió nyugdíjas kap idén Erzsébet-utalvány. Minek kell lennie a borítékban?
Személyes pénzügyek Érdemes figyelni a postást! Érkezik az ajándék a nyugdíjasoknak
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 13:43
Csütörtökön elkezdik az Erzsébet-utalványok kézbesítését.
Személyes pénzügyek Megvan, mikor érkezik Orbán ajándéka a nyugdíjasoknak
Privátbankár.hu | 2017. november 16. 09:58
Tavaly sokan késve kapták meg az Erzsébet-utalványokat. Idén mekkora fennakadást okoz a kézbesítés a postának?
Karrier Nyugdíjasoknak könyörög a kormány: menjenek vissza dolgozni!
Privátbankár.hu | 2017. október 24. 16:45
Az NGM szerint egyre nagyobb szükség van az 55 év feletti dolgozókra.
Személyes pénzügyek Orbán üzent a nyugdíjasoknak: lesz karácsonyi ajándék
Privátbankár.hu | 2017. október 18. 10:50
A miniszterelnök idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt adna.
Személyes pénzügyek Egyre biztosabb: spórolás nélkül szomorú nyugdíjas évek várnak ránk
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 11:10
Minél hamarabb kezdünk el takarékoskodni az idős éveinkre, annál jobb.
Személyes pénzügyek Mikor érkezik a nyugdíj? Ekkor kell várni a postást
Privátbankár.hu | 2017. október 3. 16:55
Jövő hónaptól a nyugdíjkifizetéseket az Országos Nyugdíj Főigazgatóság helyett már a Magyar Államkincstár végzi.
Karrier A sógorok megvonnák a segélyt a magyaroktól, de emelnék a nyugdíjakat
Privátbankár.hu | 2017. október 2. 06:06
Az osztrák választásokon legesélyesebb ÖVP és a szélsőjobboldali FPÖ egyaránt meg akarja szüntetni a külföldi állampolgárok szociális ellátásait, legalábbis az ott tartózkodásuk első öt évében, ez a magyarokat is érintené. A menekültekkel azonban különbözőképpen bánnának, az egyik segítené, a másik kizárná az integrációjukat.
Makro / Külgazdaság Orbán azt kéri: mindenki imádkozzon Merkelért
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 22. 08:52
Ismét mikrofon mögé ült a miniszterelnök, ahol a Soros-terv mellett azt is elmondta, kinek szurkol a vasárnapi német kancellárválasztáson. Egyszámjegyű SZJA valószínűleg nem lesz még egy jó darabig, a nyugdíjasok azonban jó eséllyel ismét karácsonyi ajándékot kapnak a kormánytól.
Személyes pénzügyek Ha ez igaz, akkor gyötrelmes nyugdíjas évek várnak a magyarokra
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 20. 11:52
Rendkívül pesszimisták vagyunk az idős éveinket tekintve az OTP felmérése szerint.
Karrier Tudtad, valójában hány éves korban mennek a magyarok nyugdíjba?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 6. 15:45
Nagyon nagy, közel 15 év a különbség a tényleges nyugdíjba menetel időpontja között a legfejlettebb 34 országban. Van, ahol már 58-59 évesen, másutt 72 év körüli életkorban mennek nyugdíjba az emberek. Mutatjuk, hogy hol, és hol áll Magyarország.
Makro / Külgazdaság Az évszázad szópárbaja lesz? Vitára hívták Orbánt
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 7. 14:37
A nyugdíjasok helyzete miatt hívták a tárgyalóasztalhoz.
Személyes pénzügyek Van egyáltalán, ahol nem a választások előtt ígérik a legnagyobb nyugdíjemelést?
Eidenpenz József | 2017. augusztus 2. 16:40
Ez az év a választások éve sok európai országban, de a nyugdíjemeléseké is. Infláció felett emeltek a németek, a románok, és valahol infláció körül lesz a magyarországi végeredmény, majd még elválik. Van, ahol választások előtt ajándékot kaptak a nyugdíjasok, van, ahol csak a törvényi minimumot, de sok helyen valamilyen képlet alapján számolnak.
Makro / Külgazdaság Megvan, mi a munkaerőhiány valódi oka
Privátbankár.hu | 2017. július 31. 11:45
Az MGYOSZ szerint egész egyszerűen demográfiai gyökerű a probléma.
Friss
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.