Nyugdíjbizosítás
Személyes pénzügyek 10. A nyugdíj- és egészségügyi célú előtakarékoskodás
- | 2021. január 8. 13:57
Az állam nyugdíjat fizet az időseknek és gondoskodik a lakosság egészségügyi ellátásáról is - mégis nagyon fontos, hogy ezeket az állami szolgáltatásokat a saját jövedelmünkből is kiegészítsük. Ráadásul erről érdemes azonnal gondoskodni, amint elkezdünk rendszeres bevételhez jutni: óriási előnye van azoknak, akik időben kezdenek el nyugdíjra vagy egészségügyi célokra megtakarítani. Nem véletlen, hogy az állam is igyekszik rávenni a hosszú távú öngondoskodásra az állampolgárokat.
Közérdekű Indul a hajrá az év végi adócsökkentéseknél
Privátbankár.hu | 2020. december 5. 13:32
Év végén nagymértékben megugranak a befizetések az adókedvezményt biztosító lakossági megtakarítási konstrukciókba. De vajon mire érdemes figyelni, mely konstrukciókat éri meg választani? Megmutatkozik-e a koronavírus hatása e téren is, és ha igen, hogyan?
Személyes pénzügyek A koronavírus miatt lehet kevesebb pénzünk nyugdíjas korban
Király Béla | 2020. október 29. 13:02
Akiket nagyon rosszul érintett a járvány pénzügyileg, sokkal kevésbé fontos most, hogy a nyugdíjas éveikre spóroljanak. Ráadásul ők többnyire eleve rosszabb helyzetből indultak.
Személyes pénzügyek Aki siet, annak 280 ezer forintot is adhat az állam
Privátbankár.hu | 2018. december 9. 11:52
Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat. Ehhez a három elérhető eszköz közül többet is kell választani.
Személyes pénzügyek Indul a roham: rengetegen kötnek adókedvezményes nyugdíjbiztosítást
Privátbankár.hu | 2018. november 30. 07:47
Az új szerződések száma az év végére várhatóan meghaladja a 280 ezret, ami látványos növekedés lesz a tavalyihoz képest.
Személyes pénzügyek Jön az év vége, meg kell hozni az életbevágó döntéseket
Eidenpenz József | 2018. november 29. 13:20
Egy dolgot biztosan nem lehet a következő évre halasztani: a személyi jövedelemadó-kedvezmények kihasználását. Az ez év végi adóoptimalizálásra már csak hetek vannak hátra, a hosszabb távon gondolkodók, nyugdíj-előtakarékoskodók, kockázatok csökkentésére vágyók előnyben. Sok apró trükk van, amit nem ismerünk.
Személyes pénzügyek Te is bajban vagy a biztosításokkal? Most a jegybank is segít
Privátbankár.hu | 2017. június 6. 10:55
Élet- és nyugdíjbiztosítás-összehasonlító oldalt indított az MNB.
Személyes pénzügyek Megvan, mi pörgetheti fel a biztosítási piacot
Privátbankár.hu | 2016. november 13. 11:24
Szakemberek szerint a következő hetekben jelentős lendületet vehet a nyugdíjbiztosítások értékesítése, valamint az ezekbe a konstrukciókba befizetett eseti díjak volumene is, a 2014-ben bevezetett 20 százalékos adójóváírás összegének maximalizálása miatt.
Személyes pénzügyek Cascót alig, nyugdíjbiztosítás inkább kötnek a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. június 12. 14:51
Jócskán megugrott a nyugdíjbiztosítások száma.
Karrier Nem foglalkozunk vele, pedig sürgős lenne: mi lesz az Y-generáció nyugdíjával?
Privátbankár.hu | 2016. február 2. 20:20
A most 20-35 éves generáció szinte alig törődik azzal, hogy lesz-e nyugdíja, vagy sem: a legtöbben még a rendszert sem látják át. A Privátbankár Foglalkoztatás és öngondoskodás konferenciáján Nagy Andrást, az Allianz Hungária Biztosító területi igazgatóját kérdeztük arról, hogyan lehet a fiatalok figyelmét felhívni a nyugdíjtakarékosságra, de kíváncsiak voltunk arra is, mit érdemes keresni a hazai piacon.
Személyes pénzügyek Ennyi pénzt költöttek a magyarok biztosításra - egyre jobban félünk a nyugdíjtól?
Privátbankár.hu | 2015. május 15. 14:20
Nőtt a biztosítási piac: a szektor díjbevétele 2 százalékkal volt magasabb, mint tavaly ilyenkor, összesen 247 milliárd 807 millió forintot tett ki.
Biztosítás Jó befektetés lett a nyugdíjbiztosítás - ez húzza a CIG eredményét is
Privátbankár.hu | 2014. május 15. 09:16
Kiadta jelentését a CIG Pannónia, az életbiztosítási szegmens még mindig gyengén teljesít, de a megújult nyugdíjbiztosítás nagyon kapós.
Biztosítás Sokat hoz a biztosítók konyhájára a középkorúak pánikja
Nagy László Nándor | 2014. április 16. 14:00
Jól indult a nyugdíjbiztosítás: van ahol az új életági szerződések felét ez a termék teszi ki. A szerződést kötők zöme ugyanakkor negyvenes-ötvenes éveiben jár: ők azok akik érezni kezdik a nyugdíjas évek közelgő bizonytalanságát és tenni akarnak ellene
Biztosítás Rávernek a nyugdíjbiztosítási szerződések az életbiztosítási díjakra
Nagy László Nándor | 2014. április 14. 06:45
Rendkívül eltérő üzletpolitikákkal indították útnak nyugdíjbiztosítási termékeiket a hazai biztosítótársaságok: a kockázatkerülőknek akad hagyományos termék, míg a többség befektetéshez kötött (UL) biztosítást kínál. A termék "bármekkora" összegtől elérhető, ám a biztosítók szerint az átlagdíj az életbiztosítási díjszintek felett alakul.
Személyes pénzügyek Így aggódunk a nyugdíjunkért? Kapós a megújult nyugdíjbiztosítás
Privátbankár.hu | 2014. március 13. 07:49
Szinte minden hazai biztosító elindította az adókedvezményes nyugdíjbiztosítását és az első hónapok tapasztalatai szerint van is igény a termékekre - olvasható a Világgazdaság csütörtöki összeállításában.
Személyes pénzügyek Sokat adózik, mégsem lesz állami nyugdíja? Így kaphat vissza 280 ezret
Privátbankár.hu | 2014. február 25. 13:59
Bár kevesen bíznak az állami nyugdíjban, mégis kevesen tesznek félre erre a célra - adójóváírással igyekeznek ösztönözni az embereket.
Makro / Külgazdaság Meglepetések nélkül: elfogadták a jövő évi költségvetést
Privátbankár.hu | 2013. december 17. 13:44
A Költségvetési Tanács elnöke szerint lehetnek kockázatok.
Karrier Napokon belül tízezrek bukhatják a rokkantnyugdíjat (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. március 28. 08:59
Még mintegy 90 ezer rokkantnyugdíjas nem jelentkezett be a felülvizsgálatra, pedig ezt már csak március végéig tehetik meg - közölte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) főtitkára. Aki nem jelentkezik időben, májustól automatikusan elveszítheti járandóságát.
Befalap Az ügyfelek korai halálán is kereshetnek a német befektetők
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 14:47
A Deutsche Bank ügyfelei közvetve abból is tudnak már profitálni, hogy egy ügyfélcsoport tagjai a vártnál korábban halnak meg. A pénzintézet ugyanis nyugdíj-biztosítási szerződéseket vásárolt, értékpapírosította azokat és továbbértékesítette. A potenciális vevők szerint azonban 75 éves várható életkort adott meg arra a célcsoportra, amelynél ez 78-80 év.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.