<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Olajár-csökkenés
Részvény / Deviza / Áru Tovább csökkenhetnek a benzinárak, megakadt a forint és a BUX szárnyalása
Csabai Károly | 2021. augusztus 19. 10:54
Három hónapja nem látott alacsony szintre estek a világpiaci kőolajárak, ami azzal kecsegtet, hogy a hazai üzemanyagárak a pénteki csökkenés után még lejjebb is mehetnek. Még úgy is, hogy a forint erősödése megállt, például az euróval szemben nem tudta áttörni a 350-es lélektani szintet, ami a külföldre készülőket lombozhatja le. A hazai részvényindex is csökkenéssel nyitotta a csütörtöki, az augusztus 20-ai ünnep miatt utolsó e heti kereskedési napot, ám ez szinte felfogható természetes korrekciónak, miután a BUX szerdán újabb történelmi rekordot állított fel.
Részvény / Deviza / Áru Görcsbe rándult a befektetők gyomra a koronavírus második hullámára
Privátbankár.hu | 2020. július 24. 11:07
Estek a részvényárfolyamok, zuhantak az olaj jegyzései, ezzel szemben az arany kurzusa történelmi magasságokban. A negatív hírek – a koronavírus szinte már kész tényként vett második hulláma, az amerikai-kínai feszültség éleződése és a gyenge második negyedéves vállalati eredmények – láttán ugyanis a befektetők a sárga nemesfémbe menekítik a pénzeiket. A globális zuhanás a forintot is magával rántotta, csúnyán megtört a több napja tartó erősödése.
Részvény / Deviza / Áru Szabadesés után visszapattant az olaj
Király Béla | 2020. március 19. 19:26
Szerdán még drasztikus esést láthattunk az olaj piacán, csütörtökön viszont komoly emelkedés következett. Az elemzők ugyan túladottnak tartják az árfolyamot, ám tartós árfolyamnövekedésre csak akkor lehet csak számítani, ha a kereslet ismét meglódul.
Makro / Külgazdaság Szabadesésben az olajárak - újabb benzinárcsökkenés jöhet
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 20:56
Legalábbis ez következhet abból, hogy ma a világpiaci kőolajárak 24 százalékkal estek, aminek következtében több mint 18 éve nem látott mélypontjukra süllyedtek.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki menekülne a piacról, de az ajtó továbbra is szűk
Privátbankár.hu | 2020. március 16. 18:34
A devizapiacokon, a részvények és az árupiacokon is folytatódott a kitárazás. Továbbra is pánikszerűen szabadulnak a befektetők a kockázatosabb eszközeiktől szabadulni függetlenül attól, hogy milyen veszteséget realizálnak. Pedig a jegybankok újabb határozott lépést tettek a negatív következmények mérséklésére.
Részvény / Deviza / Áru Szabadesésben az amerikai tőzsdék a koronavírus világjárvánnyá minősítése miatt
Csabai Károly | 2020. március 11. 21:20
A Dow Jones napközben 6,5 százalékos mínuszban is volt, s bár a kereskedés utolsó órájában kicsit magához térni látszik, így is 5 százalék feletti bukóban zárhatja a mai napot.
Részvény / Deviza / Áru Olajat öntöttek a koronavírus miatti tőzsdei tűzre
Csabai Károly | 2020. március 9. 19:01
Csak a 2008 őszi válság kirobbanásakor és a World Trade Center ikertornyai elleni merényletet követően zuhantak akkorát a tőzsdék egy napon belül, mint hétfőn. Amit egyrészt az idézett elő, hogy a koronavírus gazdasági következményeitől tartva a befektetők részvényekből kimenkítették a pénzeiket, másrészt az, hogy az olajár a 1991-es Öböl-háború óta nem látott mértékben esett.
Részvény / Deviza / Áru Fekete hétfő – Putyin büntetése az olajár-zuhanás?
Eidenpenz József | 2020. március 9. 14:18
Durva, évtizedek óta nem látott olajár-zuhanás bontakozott ki ma azután, hogy az OPEC tanácskozása eredménytelen volt. Ráadásul a hétvégi szaúdi és orosz nyilatkozatok is csak még több olajat öntöttek a tűzre. A fekete arany huzamosabb ideig 2003 óta nem volt ilyen olcsó. Sokan már 20 dollár körüli olajárban gondolkoznak. A gázár is csatlakozott.
Részvény / Deviza / Áru Csak nem akar megállni az európai tőzsdék koronavírus miatti zuhanása
Csabai Károly | 2020. március 2. 13:41
A 2008 őszén kirobbant válság óta nem látott mértékű csökkenéssel zárt részvényindexek ma még lejjebb mentek, de vannak pozitív jelek is.
Részvény / Deviza / Áru Folytatódik a koronavírus miatti vérfürdő a pénz- és tőkepiacokon
Csabai Károly | 2020. február 26. 11:29
Szinte kivétel nélkül esnek a részvények, a kötvények, az olaj, de még az effajta globális problémák idején menedékeszköznek számító arany jegyzése is átmenetileg lejjebb tudott menni. A koronavírus miatti kockázatkerülés pedig a világszinten alacsony jegybanki kamat miatt a forintot az euróval szembeni két héttel korábbi mélypontja felé lökte.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázó szemek az OPEC+ ülésen
Csabai Károly | 2020. február 4. 10:55
Merthogy az olajárak akkorát zuhantak azon félelem hatására, hogy a koronavírus visszavetheti a világgazdaság növekedését, emiatt a folyékony arany iránti kereslet is mérséklődhet, ami már a kőolajtermelő és exportáló cégek zsebét is érzékenyen érinti. Az árzuhanás megállításának hatékony eszköze lehet a kínálat szűkítése, kérdés, hogy ezt már a mai, bécsi ülésükön meglépik-e a felek.
Részvény / Deviza / Áru Mélybe döntötte az olajárakat az iraki kormányfő lemondása
Csabai Károly | 2019. november 29. 19:00
Alapvetően Ádil Abdel Mahdi péntek délután nyilvánosságra hozott távozási szándéka járult hozzá, hogy az észak-amerikai könnyűolaj 4,5, míg az északi-tengeri Brent típusú több mint 2 százalékos mínuszban járt.
Makro / Külgazdaság Esett a kőolaj világpiaci ára
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 24. 14:45
Nem igazolódtak be azok az előzetes félelmek, hogy az olaj ára tartósan magas szinten ragad be a szaúdi olajlétesítmények ellen intézett támadás miatt. Kedden már mind a Brent, mind a WTI világpiaci ára csökkent.
Részvény / Deviza / Áru Sokkot kapott az olaj, de már jobban van - A hét videója
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 20. 20:30
A hét egyik legizgalmasabb gazdasági eseménye az olajárfolyam elképesztő ugrálása volt, amelyhez hasonlóra évtizedek óta nem volt példa. Mi történt az olajjal, milyen következményei lehetnek a hét elején bekövetkezett eseményeknek? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ videós elemzésünkben.
Részvény / Deviza / Áru Lefordult a forint, esik az arany és az olajár
Fellegi Tamás | 2019. április 5. 11:17
A forint akár tartósan is gyenge maradhat az önfinanszírozási program miatt, nagy lesz az állami devizaigény. A részvénypiacokról ma levonultak a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, jót tett a magyar felminősítés
Fellegi Tamás | 2019. február 25. 18:28
A reggel gyengén kezdő BÉT pluszba lendült, az emelkedést a Richter vezette. Amerika októberi szinteken, az olajár lefordult a nagy magasságból.
Részvény / Deviza / Áru Visszagyengült a forint, esik az olajár
Fellegi Tamás | 2019. február 1. 11:03
Az elmúlt napok hatalmas emelkedéséből visszaadott a forint egy jókorát. Esik a Mol, az OTP és a Richter egyaránt, kipukkadt a Kartonpack lufi. Jelentett az Amazon, ármozgása döntő lehet az egész amerikai piac szempontjából, lévén a harmadik legnagyobb tőzsdei cég.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, esik az olajár
Fellegi Tamás | 2019. január 28. 11:15
Visszakullognak az aranyba a csalódott kriptodeviza befektetők, hajtják fel a nemesfém árát. A tőzsdéken enyhe csökkenés mutatkozik, a BÉT azonban pluszban, és ismét limittel emelkedik a két teljesen illikvid részvény, a Kartonpack és a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Minden idők legkülönösebb részvényügylete a BÉT-en
Fellegi Tamás | 2019. január 14. 11:42
Az utóbbi hónap különlegessége volt a többszörösére emelkedő Plotinus részvénye, és napról napra egyre érdekesebb fordulatok zajlanak. A Mol, az OTP és a Richter ma gyengélkednek, Európa szerte esés tapasztalható. Az olajár is lejjebb csúszott.
Részvény / Deviza / Áru Megnövelte befolyását Mészáros Lőrinc, neje is nagyrészvényes lett
Privátbankár.hu | 2019. január 11. 18:35
Egy korábban elhatározott tőkeemelés eredményeképpen címbeli személyek részesedése nagyot nőtt az Opusban. A tegnapi korrekció után ismét limittel emelkedett a Plotinus, igen kis forgalom mellett. Szerényen esik Amerika, kissé visszaesett az olajár. Esnek a 10 éves kötvényhozamok, a német hozam megint a nullát közelíti.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyóban a német kötvényhozam, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2019. január 2. 11:18
A 2018-as utolsó negyedév méltó folytatásaként, jókora zuhanással nyitottak az ázsiai és európai tőzsdék, a lényeg persze a délutáni amerikai kereskedés lesz. Mindenki kötvényekbe menekül, azok ára emelkedik, így hozamaik esnek. A kötvények mellett az aranyat tekintik biztos menedéknek.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanórepülésben a németek, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2018. december 27. 18:40
A tegnapi hatalmas amerikai felpattanás egyelőre egynapos csoda volt, ma esnek az indexek, bár még messze a kereskedés vége (este 10 a mi időnk szerint). Európa tőzsdéi jókorát estek, és ez a hazai részvényekkel sem volt másképp. Az olaj is újra esik, az arany emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat ugrott az olajár, Trump feltámasztotta a haldokló bikát
Fellegit Tamás | 2018. december 27. 09:32
A tegnapi kereskedésben a sok napos zuhanást gigantikus emelkedés követte az amerikai részvényekben, ez azonban nem volt véletlen: megjött a mentőakció. A befektetők hirtelen az olajra is rákaptak, 10 százalékot húzva rajta, bár ennek árát az amerikai elnök nem szeretné feljebb látni, a részvényekét annál inkább.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott az olajár karácsony napján
Privátbankár.hu | 2018. december 25. 08:37
Tegnap 6 illetve 7 százalékkal zuhant a főbb olajfajták ára, ami különösen érdekes annak tükrében, hogy október óta már eleve rengeteget esett az ár. Az amerikai tőzsdéken is pánikszerű eladás volt, immár sokadik napja, a pénzügyminiszter kapkodása és Trump elképesztő intézkedései csak rontottak a helyzeten.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olaj, erősödik a forint
Fellegi Tamás | 2018. december 20. 17:41
Szakadatlanul esik az olajár, a tőzsdék is lefelé tartanak, nálunk a Mol zuhant. Javul a forint, talán szépít év végére.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, összeomlott a tőzsde a szomszédban
Fellegi Tamás | 2018. december 19. 11:36
Nagyot szakad az olaj ára, így éves mélypontra jutott. Szabadesésben a bankrészvények Romániában, miután bankadót terveznek bevezetni. Amerika sem tud talpra állni, nálunk az OTP és a Telekom esik, a Mol és a Richter emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Mikulás rali helyett karácsonyi rémálom
Fellegi Tamás | 2018. december 18. 11:05
Ritka jelenség, hogy decemberben szabadesésben legyenek az amerikai részvények, de idén úgy tűnik, ennek jött el az ideje. Zuhan az olajár is.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olajár, megviselődött a Mol is
Fellegi Tamás | 2018. december 17. 18:15
Nagyot esett ma a BUX leginkább a Molnak köszönhetően, de a Telekom is sokat rontott az indexen. Amerikában folytatódik az esés, az index új mélypontot értek el az október eleje óta tartó lejtmenetben. Az olajár is ereszkedik, nem támasztja meg az OPEC-Oroszország alku.
Részvény / Deviza / Áru Csökken az olajár, elfogyott az amerikai lendület
Fellegi Tamás | 2018. december 13. 09:43
Az amerikai tőzsdéken látott vételi erő nap végére elfogyott tegnap, nyoma sincs semmiféle év végi ralinak. Európát sem izgatják már a brit belpolitikai fejlemények, Milánó viszont emelkedik, talán mégiscsak rendben lesz az olasz költségvetése. Több az olaj, mint a vevő, hiába csökkenti a kitermelést az OPEC és Oroszország.
Részvény / Deviza / Áru Klasszikus menekülés: részvényből kötvénybe bújnak a befektetők
Fellegi Tamás | 2018. december 6. 11:04
A tegnapi amerikai szünnap után ma nagy eséssel indítottak az ázsiai és az európai tőzsdék egyaránt, sőt, még a hazai börzén is előkerültek az eladók. A kötvényhozamok közben csökkennek, a német 10 éves hozam mindössze negyed százalék.
Részvény / Deviza / Áru Váratlan jegybanki irányváltás- szétkapkodták a részvényeket
Fellegi Tamás | 2018. november 29. 11:12
Meglepő fordulatot lehetett észlelni tegnap a Fed elnökének beszédében, a befektetők úgy értékelték, hogy hamarabb véget érhet a kamatemelési ciklus, így aztán széttépték az amerikai részvénypiacot. Ázsia már nem volt ilyen lelkes, Európa is csak mérsékelten. Nálunk a Richter emelkedik, a forint erősödik. Ismét esik az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a török líra, esik az olajár
Fellegi Tamás | 2018. november 27. 11:05
A török deviza piacán a korábbi nagy válság után konszolidáció mutatkozik, miközben a forint gyengül. Az olaj ára újra lefelé tart, a kriptodevizák is a mélyben. Amerikában felpattantak tegnap a részvénypiacok a nagy mélységből, itthon a Telekom erősödik, a Mol gyengül.
Részvény / Deviza / Áru A Mészáros-cégek világkörüli útra indulnak, zuhan a bitcoin
Fellegi Tamás | 2018. november 26. 11:18
Hétvégén felgyorsult a kriptodevizák múlt héten indult összeomlása, és pénteken az olajár is újabb nagy esést könyvelhetett el. Szárnyal az olasz tőzsde, miután a kormány mégis hajlik a költségvetés módosítására. Itthon a Konzum és az Opus emelkedik, a kárpótlási jegy esik.
Részvény / Deviza / Áru Éves mélypontra esett az olajár
Fellegi Tamás | 2018. november 21. 10:44
Mindössze másfél hónapja, hogy négy éves csúcsra került az olajár, ebből egy éves emelkedést azóta visszaadott, sőt, az amerikai WTI többet is. Nagyot esett tegnap az Apple, itthon emelkedik az OTP és a Richter, esik a Mol, gyengül az Opus és a Konzum.
Részvény / Deviza / Áru Egyszerre három helyről is menekül a pénz
Fellegi Tamás | 2018. november 21. 06:07
Meglehetősen szokatlan, hogy három teljesen eltérő piaci szegmensben törjön ki a pánik, és akarjon egyszerre mindenki kimenni a kapun. Márpedig most ez történik: szabadesésben az olaj, a kriptodevizák és világ legnagyobb technológiai cégeinek részvényei. Akár válságot is gyaníthatnánk, de erről szerencsére szó sincs.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, esik az arany, nagyot emelkedett az OTP
Fellegi Tamás | 2018. november 13. 19:09
A mai nap is kiadósat esett az olajár, így egy hónap alatt már több mint 20 százalék a csökkenés. Jókorát emelkedett az OTP, esett viszont a Mol és a Richter.
Részvény / Deviza / Áru Egyre csak esik az olajár, Trump elintézi
Fellegi Tamás | 2018. november 13. 11:01
A tegnapi kis korrekció után újra esik az olaj, az amerikai elnök biztat mindenkit, hogy hozza felszínre, ami a csövön kifér. Az amerikai tőzsdék tegnap újra zuhanásba kezdtek, a technológiai szektor vezetésével. Itthon emelkedik az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olaj, az arany és az amerikai részvények egyaránt
Fellegi Tamás | 2018. november 9. 18:20
Az olajár megállás nélkül esik egy hónapja, de van is honnan. Az arany hirtelen kapcsolt lejtmentbe, az amerikai tőzsdéken pedig a választási eufória ért véget.
Részvény / Deviza / Áru Jókorát esett az olajár, követte a Mol
Fellegi Tamás | 2018. november 6. 19:31
Masszívan eső trendbe került az olaj, szűk négy hét alatt 15 százalékkal lett olcsóbb. A BÉT-en a Mol esett közel két százalékot, a Richter is lejjebb került, és kifejezetten rosszul néz ki a Waberer’s áralakulása. Amerikában szerény emelkedés zajlik, miközben zajlik a parlamenti, ottani nevén kongresszusi választás.
Részvény / Deviza / Áru Feltámadt a forint az ünnepek alatt, szárnyal az OTP
Fellegi Tamás | 2018. november 5. 11:00
A múlt szerdán még gyengélkedő forint nagyot erősödött máig, az olajár közben kiadósat esett. Amerikában megtorpant a három napos tőzsdei emelkedés, itthon az OTP megy nagyot, a kisebbek közül pedig a legújabb Mészáros-papír, a 4iG.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olajár, erősödik a dollár, szárnyal a Mol
Fellegi Tamás | 2018. október 30. 19:04
Hatalmasat emelkedett ma a Mol, akkorát, hogy miközben az OTP és a Richter kis mértékben csökkentek, még így is megemelte egy százalékkal a BUX-ot. Az amerikai piacok a mélyben nyitottak, felpattantak, de megint visszasüllyedőben vannak. Csökken az olajár, olcsóbb lett az arany is.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, két éves mélyponton a németek
Fellegi Tamás | 2018. október 24. 10:39
Mozgalmasak voltak a piacok, míg mi ünnepeltünk: tegnap nagyot esett az olajár, a tőzsdéken pedig folytatódott a hónap elején kezdődött zuhanás. A BUX ma pótolja az esést, gyengélkedik a fuzionáló Konzum és Opus.
Részvény / Deviza / Áru Elérkezett a teljes török összeomlás, zuhan az olajár
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 9. 10:53
Elért a török líra a szabadesés szakaszába, ami nem is csoda, hisz az ország gazdasága az argentinhoz hasonló helyzetbe jutott. Kína eközben visszavág a kereskedelmi háborúban, szárnyalnak a kínai tőzsdék. Esik a rubel és az orosz tőzsde, itthon gyengélkedik a Mol és a Telekom.
Részvény / Deviza / Áru Az olaj után az arany ára is beszakadt
Fellegi Tamás | 2018. július 18. 10:33
Először az olaj, majd az arany kezdett meredek zuhanásba, miközben az amerikai részvények csúcsokat döntenek. Itthon a Richter zuhan szakadatlanul, a Mol emelkedik. Közel limittel esik a semmit nem érő Est Media.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott az olajár, zuhannak a Mészáros-papírok
Fellegi Tamás | 2018. július 17. 10:30
Az eddig indokolatlanul magas olajár hirtelen 5 százalékot zuhant, kezd hatni a túlkínálat. Nem folytatta a forint a tegnapi erősödést, a török líra újra gyenge. Esik a Konzum és az Opus, a nagyok közül a Mol gyengélkedik. 148 forinton a 0 forintot érő Est Media, várják a messiást, aki milliárdokat ajándékoz a részvényeseknek.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olajár, gyengül az arany
Fellegi Tamás | 2018. július 13. 11:11
A forint alapvetően gyenge, a Mol esik, az OTP erősödik. Nagyot emelkedtek az amerikai részvények, töretlen az emelkedő trend, Ázsia is erős.
Részvény / Deviza / Áru Beszakadt az olajár, de mi van a forinttal?
Fellegi Tamás | 2018. július 12. 10:56
Hirtelen 7 százalékkal zuhant az olajár, mielőtt kissé korrigált. A forint ma is gyengén kezd, emelkedik a Mol, az OTP és a Telekom, esik a Waberers és a Konzum, szárnyal viszont az TJB-re keresztelt FHB. Amerika tegnap esett, ma nagyot raliztak a kínai tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge maradt a forint, zuhan az olajár
Fellegi Tamás | 2018. június 18. 10:45
A múlt heti zuhanás után nem tápászkodott még fel a forint, erős viszont a dollár és esett az olajár, nem is kicsit. Jókorát gyengültek az ázsiai tőzsdék, Európában is csökkennek az indexek. A BUX alig mozdul, miközben az OTP esik, a Telekom emelkedik.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos