<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Olajár-emelkedés
Részvény / Deviza / Áru Szabadesés után visszapattant az olaj
Király Béla | 2020. március 19. 19:26
Szerdán még drasztikus esést láthattunk az olaj piacán, csütörtökön viszont komoly emelkedés következett. Az elemzők ugyan túladottnak tartják az árfolyamot, ám tartós árfolyamnövekedésre csak akkor lehet csak számítani, ha a kereslet ismét meglódul.
Részvény / Deviza / Áru Vérfürdő Irakban és a tőzsdéken
Csabai Károly | 2020. január 3. 19:00
Jelentős mínuszos nyitással reagáltak az amerikai börzék a Donald Trump által egy magas rangú iráni tábornok, valamint az Irán által támogatott iraki katonai szövetség vezetője ellen elrendelt légicsapásra.
Részvény / Deviza / Áru Sokkot kapott az olaj, de már jobban van - A hét videója
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 20. 20:30
A hét egyik legizgalmasabb gazdasági eseménye az olajárfolyam elképesztő ugrálása volt, amelyhez hasonlóra évtizedek óta nem volt példa. Mi történt az olajjal, milyen következményei lehetnek a hét elején bekövetkezett eseményeknek? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ videós elemzésünkben.
Részvény / Deviza / Áru Évtizedek óta nem láttunk ilyet az olaj piacán
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 17. 07:30
Utoljára 1991-ben, az Öböl-háború idején láthattunk olyan mértékű ármozgást, mint a mai napon. A piaci szereplők a hétvégén szaúdi célpontok ellen végrehajtott dróntámadás miatt estek pánikba.
Részvény / Deviza / Áru A benzin 5-7, a gázolaj 4-6 forinttal drágulhat péntektől
Csabai Károly | 2019. szeptember 16. 16:20
Ez lehet a legközvetlenebb hatása idehaza a szombati szaúdi dróntámadásnak, jobban mondva annak, hogy a világpiaci kőolajárak több mint tíz százalékkal drágultak. Hogy még feljebb mennek-e, az alapvetően attól függ, hogy a kiesett kínálatot mikor sikerül pótolni. A legpesszimistább forgatókönyv szerint a most 60-66 dollár közötti árak akár 100 dollárra is felmehetnek.
Részvény / Deviza / Áru Erre figyeljünk, ha most használjuk a bankszámlánkat
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 11:34
A hétvégén dróntámadást hajtottak végre a legnagyobb szaúdi olajmező ellen, amely miatt hétfőn nagyon durván megugrott az olajára. Erről és az áremelkedésnek a monetáris politikára gyakorolt hatásáról is beszélt kollégánk a Trend FM reggeli adásában. Emellett a hétvégén életbe lépett bankolási szabályok is terítékre kerültek.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az olajár, gyengül a forint, mi várható?
Fellegi Tamás | 2019. április 25. 13:29
Rekorddöntések után ma nagy cégek negyedéves jelentései fogják meghatározni az amerikai kereskedést, miközben Kínában nagyot esett a tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt az olajár, magához tért a forint
Fellegi Tamás | 2019. április 10. 20:45
Egy nap pihenőt tartott az olajár az emelkedésben, de ma annál nagyobbat ugrott, így újabb fél éves csúcsra került. A forint a tegnapi ijedelem után visszaerősödött az inflációs jelentés előtti szintre, a piac megnyugodott. Emelkedett az OTP és a Telekom, mérsékelten esett a Richter, nagyot ment ismét az Est Media.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az olaj, erősödik a Mol
Fellegi Tamás | 2019. április 8. 21:13
Az OTP ára ma csökkent, az egyesülés előtt álló Mészáros-részvényeké emelkedett. Veszik az Est Mediát, viszont mélypontjához közeledik a Waberer’s.
Részvény / Deviza / Áru Kilátástalan helyzetben a forint, elszállt az olajár
Privátbankár.hu | 2019. április 6. 09:43
Az erőltetett önfinanszírozási program tartósan gyengén tarthatja a forintot, hisz rengeteg devizát kell vennie az államnak. Az olajár átlépte a 70 dolláros határt, öthavi csúcsra emelkedve. A legfőbb amerikai részvényindex közelít örökös csúcsához.
Részvény / Deviza / Áru Heves erősödésbe váltott a forint
Fellegi Tamás | 2019. április 3. 12:45
A tegnapi fordulat utáni forinterősödés ma folytatódik, 320 alatt az eurónkénti ár. A tőzsdék szárnyalnak viágszerte, a BÉT azonban ma nem mozdul, igaz, ezt örökös csúcsán teszi. Ugyancsak csúcson az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Féléves csúcson az olajár, örökös csúcson a BUX, fordult a forint
Fellegi Tamás | 2019. április 2. 19:16
Hevesen emelkedtek az európai tőzsdék, a zárásban a BUX is belehúzott az OTP-nek és a Richternek köszönhetően. A forintot ma a jegybank alelnökének szavai is mozgathatták, délelőtti gyengülés után visszatért tegnapi szintjére. Az olajár csendesen kapaszkodik.
Részvény / Deviza / Áru Teljes siker a forint kitörése, tízszerezett a legjobb BÉT-papír
Fellegi Tamás | 2019. március 14. 11:51
Már csak rossz álom a tavalyi forintgyengülés, hullámzik az angol font, magasban az olajár. Kína esik, Európa emelkedik, csúcson az OTP, nagy rali a 4iG piacán.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, magasban az olajár
Fellegi Tamás | 2019. február 21. 10:03
Az ország felminősítését követő iránykeresés után erősödni kezdett a forint. Esik a Telekom a gyorsjelentés után, gyengélkedik a Plotinus, Amerika folyamatosan emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, tulajdont szerzett a Plotinus
Fellegi Tamás | 2019. február 18. 11:36
A pénteki S&P felminősítést egyelőre nem követi heves piaci reakció, az OTP azonban stabilan emelkedik. Korábbi Appeninn-céget vett a Plotinus, saját részvénnyel fizetett érte, ma esik az ár, nem is keveset. Nagyot emelkedtek a kínai részvények, éves csúcson az olajár, jó erőben az arany is.
Részvény / Deviza / Áru Szétkapkodják a feldarabolt részvényt, emelkedik az olajár
Fellegi Tamás | 2019. február 4. 11:31
Ma a hazai tőzsde kis-, és közepes részvényeinek piaca élénk, miután az eddigi Alterát feldarabolták és AutoWallis lett belőle, és most mindenki ezt akarja venni. Az Alteo is szárnyal, viszont az Est Media, Plotinus és Kartonpack ma esnek. A nagyok nem mozdulnak, csak az OTP csökken mérsékelten.
Részvény / Deviza / Áru Ma is szépet erősödött a forint
Fellegi Tamás | 2019. január 30. 18:53
Az esemény utáni nap jön az igazi reakció: a tegnapi MNB kamatdöntő ülés után ma egy méretes forinterősödést láthattunk. Az amerikai tőzsdék meredeken emelkednek, a piac erősen spekulál arra, hogy kevesebb pénzt von be a Fed az eszközvásárlási program normalizációja során. Itthon az OTP esett nagyobb, a Richter kisebb mértékben, erősödött viszont a Telekom.
Részvény / Deviza / Áru Valami érdekes történik a Telekommal
Fellegi Tamás | 2019. január 11. 11:19
Lassan éves csúcsra ér a Telekom árfolyama, amit okozhatnak az osztalékvárakozások, de akár érdekesebb dolog is állhat a háttérben. Először van érdemi kereskedés az Xtend piacon: a tegnap bevezetett CyBERG szép emelkedéssel forog. Tovább emelkedik az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot erősödött az OTP és a Richter, drágul az olaj
Fellegi Tamás | 2019. január 2. 18:19
Hatalmasat menetelt napközben a BUX, az európai mínuszok és eltűntek délutánra. Zuhannak a kötvényhozamok, ezúttal a hazai 10 éves kötvény is beállt a sorba.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, drágul az olaj
Fellegi Tamás | 2018. december 3. 11:37
Nagy öröm árasztotta el a tőzsdéket a hétvégi G20 csúcs után, a befektetők vesznek mindent, amit érnek. A BÉT-en az OTP a legkeresettebb, a papír lényegében csúcsára is ért.
Részvény / Deviza / Áru Éves csúcson a dollár, megbicsaklott a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. november 12. 11:13
Az utóbbi időben amúgy is jó formában lévő dollár most nagyot erősödött és idei csúcsra ért az euróval szemben. Emelkedik az OTP, zuhan a Waberer's.
Részvény / Deviza / Áru Esik az aranyár, drágul az olaj, ömlik a pénz a Molhoz
Fellegi Tamás | 2018. október 31. 10:17
Ma az OTP emelkedik nagyot a tegnapi Mol-rali után, melynek oka is meglett: jó lett a cég negyedéves eredménye. Világszerte is jó lett a tőzsdei hangulat az egész havi esés után. Néhány nap alatt jelentősen csökkent az aranyár, az olaj viszont mindig újra felpattan.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az OTP, zuhan az Amazon
Fellegi Tamás | 2018. október 26. 18:40
A részvénypiacokat egy nap kihagyás után ismét az eladók uralják világszerte. Amerikában főleg az Amazon húzza le a piacot, de a Google is csalódást okozott negyedéves jelentésével. Nálunk az OTP kapta a legnagyobbat, a Richter és a Mol is esett, viszont a Telekom pluszban zárt.
Makro / Külgazdaság Nem akármilyen ügyben csapott össze Putyin és Trump
Privátbankár.hu | 2018. október 4. 06:07
Az amerikai elnök egy ideje elégedetlen a magas olajárak miatt, és az OPEC-et és Oroszországot vádolja. Az orosz elnök azonban visszaszólt, jelezvén, hogy Iránt és Venezuelát épp Trump szankcionálja, egyébként pedig érthető, hogy egy gigantikus olajexportőr, mint Oroszország, nem sír a magas árak miatt, épp eleget szenvedett, amikor az ár a mélybe zuhant.
Részvény / Deviza / Áru Elhagyott gyermek a Teslában – Elon Musk újabb trükkje?
Fellegi Tamás | 2018. október 2. 10:29
Miután tőkepiaci csalás miatt indult eljárás a Tesla vezére ellen, most mintha megismételte volna az árfolyam manipulációt. Hirtelen erősödésnek indult a dollár, a forint lecövekelt, ijesztően emelkedik az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Az égben az olajár, zuhan az argentin peso
Fellegi Tamás | 2018. október 1. 11:35
Megvadult a Brent típusú olaj ára, már a 100 dollár sincs messze. Tovább zuhan az argentin valuta, a törököknél viszont stabilizáció mutatkozik. Ma a Tesla lesz izgalmas, pénteken összeomlott a papír, de most megegyezés született a cégvezér botrányában.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal az OTP, zuhannak az olaszok, Elon Musk pedig vád alatt
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 28. 11:27
A Tesla vezére bűncselekményt követett el, még ha csak mérgében is. Rosszul áll az olasz költségvetés elfogadása, zuhan is a milánói tőzsdeindex. A BÉT-en ma az OTP megy nagyot, erősödik a török líra, csúcson az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, esik a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 24. 11:20
Három éves csúcsa közelébe emelkedett a Brent típusú olaj ára, az amerikai WTI kissé lemaradva követi. A tőzsdeindexek Ázsiában nagyobb, Európában kisebb mértékben esnek, nálunk a Waberer’s gyengélkedik, átmeneti volt az ár felpattanása.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az olaj, felpattant az arany
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 24. 18:13
Heves olajár-emelkedés mutatkozik, és a hónap korábbi részében nagy mélységbe hullott arany is felfelé indult. Az amerikai tőzsdék emelkednek, Európának is jó napja volt, a BUX végül változatlan maradt, de a Mol és a Telekom emelkedett, az OTP csökkent. A nap folyamán erősödött a forint.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a török líra, zuhan a Mol, az égben az olajár
Fellegi Tamás | 2018. május 22. 18:20
Az eddig folyamatosan gyengülő török líra zuhanása most begyorsult, a folyamat összeomlásszerű lett. A forint is gyenge, az olajár az égben, az európai tőzsdék emelkedtek, Amerika alig mozdul, nálunk a Mol esett egy nagyot és a Richter egy kisebbet, az OTP és a Telekom viszont feljebb zártak.
Részvény / Deviza / Áru Újabb hozamemelkedés, lehagytuk Amerikát
Fellegi Tamás | 2018. május 18. 10:36
A magyar 10 éves állampapírhozam tovább nőtt, így már az amerikait lehagyva a lengyel szintet közelíti, miközben az európai hozamok is emelkednek. Az olajár a magasban, a forint továbbra is gyenge. Emelkedik a Mol, esik a Richter, a BUX azonban alig változik.
Részvény / Deviza / Áru Meredeken emelkedik az olajár, erős a dollár
Fellegi Tamás | 2018. május 17. 11:00
Tovább vágtat az olajár, a Brent immár a 80 dollárt közelíti. Újra erős a dollár, de ez nem is csoda, hisz masszív hozamemelkedés zajlik az amerikai államkötvényeknél. Kis pluszban az európai tőzsdék, nálunk az OTP és a Mol emelkedik, a Telekom viszont esik. Még mindig gyenge a forint, bár egy kicsit már gyógyult.
Részvény / Deviza / Áru Széttépték az OTP-t, elszállt az olajár
Fellegi Tamás | 2018. május 14. 18:52
A Mol és a Richter is sokat emelkedett, elszállt a BUX. Mindeközben az európai tőzsdéken nem történt semmi, Amerika csendesen emelkedik. Elszállt az olajár is, az amerikai típusok azonban lemaradtak, ott nagy a túlkínálat. A forint továbbra is vézna.
Részvény / Deviza / Áru Az ég felé tör az olaj, erősödik a dollár, harmatgyenge a forint
Fellegi Tamás | 2018. május 9. 10:24
Az amerikai elnök által meghozott döntés, miszerint kilép az Iránnal kötött megállapodásból, pánikszerű olajár-emelkedést hozott, de a dollár is elszállt. A tőzsdék viszont alig reagálnak, a BÉT-en is csak a kisebb papírok esnek. Gyenge a forint, de még tartja a másfél éve meglévő támasz szint.
Részvény / Deviza / Áru Kritikus szinten az OTP, csúcson az olajár
Fellegi Tamás | 2018. május 7. 11:15
Izgatott az olajpiac Irán miatt, meg is lett a négy éves csúcs az árban. Az OTP 11 ezer forint alatt van, a trend szempontjából döntő, hogy vissza tud-e kapaszkodni fölé. Néhány kisebb részvényt felfüggesztettek a BÉT-en. Emelkedik a Mol és a Telekom, Ázsiában a kínai részvényeket vették.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, erősödik a dollár, magasban az olajár
Fellegi Tamás | 2018. április 24. 10:36
Immár 75 dollár fölött a Brent típusú olaj, és a dollár is erőre kapott. A tőzsdéken nyugalom van, Ázsiában csak Kína emelkedett. A BUX erősödik, főleg a Mol és a Richter hatására, de ma a Mészáros-papírok is nekiindultak. A forint nem bírt a 310-es szinttel, így újra gyengélkedésbe kezdett.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson az olajár és az amerikai hozamok
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 09:35
Tegnap újabb, közel négy éves csúcsra emelkedett az olajár, miközben az amerikai állampapírok hozama ugyancsak több éve nem látott szintre emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Az égben az olajár, a svájci frank ünnepel
Fellegi Tamás | 2018. április 19. 11:08
Megvadult az olajár, begyorsult az emelkedés, a Brent típus új 3 és fél éves csúcsot ért el. Jó a hangulat az ázsiai tőzsdéken, Európában nincs mozgás, nálunk kisebb esés mutatkozik, igaz, tegnap nagyot mentünk. A svájci frank újra büszkén csücsül a 2015 előtti szinten, ahol oly sokáig tartotta a jegybank, de aztán nem bírt vele.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2018. április 13. 21:13
Amerika magasban nyitott, de esésbe váltott, a BUX nyeresége is elolvadt nap végére, az OTP és a Telekom miatt.
Részvény / Deviza / Áru Ugrik az olajár, esik az orosz tőzsde, pörög az Opus
Fellegi Tamás | 2018. április 10. 10:40
Az orosz piac tegnapi mélyrepülése ma folytatódik, az OTP-t azonban ma már nem érinti az esés. A Mészáros-papírok nagy forgalom mellett választások utáni egyensúlyi árfolyamukat keresik. Fellélegzett Ázsia, miután csökkent a kínai-amerikai kereskedelmi háború veszélye, Európában a DAX megy sokat.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az olajár, gyengül a lengyel zloty
Fellegi Tamás | 2018. március 21. 10:40
A Facebook tovább esett, bár ahhoz képest jól tartja magát, hogy mekkora botrány alakult ki körülötte. A Richter gyengül, az Opus, a Konzum és az Appeninn a tegnapi hullámzás utána ma emelkednek. A forint kicsit gyengül, a zloty többet, igaz, hogy tavaly nagyot erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge a forint, drágul az olaj, vágtatnak a tőzsdék
Fellegi Tamás | 2018. március 6. 10:30
A tőzsdéken jó a hangulat, sem a kamatemelések, sem az importvámok okozta felzúdulás nem riasztják meg a befektetőket. Minden kontinensen zsákolják a részvényeket, itthon is emelkednek a nagyok, csak a Konzum és az Opus gyengélkedik. A dollár újra gyengült, a forint tartósan gyenge, az olajár emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkednek a családi-nemzeti konglomerátummá alakult Mészáros-cégek
Privátbankár.hu | 2018. február 19. 11:22
A vagyonfeltöltés utáni lelkesedés kiábrándulásba váltott az Opusnál, a Konzum is esik, miközben a piac egy jeles szereplője nyilatkozott a cégekről, hasonló ázsiai cégformák jeleit felfedezvén bennük. Az OTP és a Richter is esnek, a Mol emelkedik, Európa közben az irányt keresi. Emelkedett az olajár, kicsit javult a forint helyzete.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt az olajár, az arany is erős, esik a Konzum
Fellegi Tamás | 2018. január 25. 10:31
Begyorsult az olajár emelkedése, szinte minden napra jut belőle. Most az arany is megugrott, kétségkívül mindkettőben szerepe lehet a dollár nagyfokú gyengülésének. A tőzsdék megpihentek, de a Netflix tovább emelkedik. A BUX kicsit csökken, az OTP konszolidál a nagy kitörés után, esik a Konzum, emelkedik a FuturAqua.
Részvény / Deviza / Áru Esett az OTP, magasban az olajár
Privátbankár.hu | 2018. január 24. 17:35
Több napos vágta után ma korrigált az OTP. Gyengül a dollár, drágul az olaj, erősödik a cseh korona és a lengyel zloty.
Részvény / Deviza / Áru Tegnapról mára 50 százalékos nyereség – nem rossz a kamatmentes környezetben
Fellegi Tamás | 2018. január 11. 10:51
Szállnak a pulykák a Budapesti Értéktőzsdén, ahogy szokták mondani, amikor a kisebb, alig ismert cégek részvényei hirtelen a mennybe mennek. Ez történt ma a Nordtelekommal, de a Futuraqa is szépen emelkedik. A BUX nem tud emelkedni, mivel mínuszban a Mol és a Richter, miközben emelkedik az OTP. Újabb, 3 éves csúcson az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Rekord magasságban az olajár, gyengül a forint
Fellegi Tamás | 2018. január 10. 10:58
Újabb három éves csúcsára szaladt fel az olaj ára, a forint viszont kissé elhagyta magát, igaz, a lengyel zloty is. Lényeges változások történtek a BÉT-en, változtak az árlépésközök, megpróbáljuk áttekinteni, hogyan. Az OTP és a Mol esik, a Richter emelkedik, és van egy újabb kispapír, ami szárnyal.
Részvény / Deviza / Áru Rég nem látott magasságban az olajár
Fellegi Tamás | 2018. január 3. 18:51
Újabb 2 és fél éves csúcson az olaj, miközben az amerikai részvénypiacokon klasszikus január- effektus zajlik: mindenki bevásárol az év első napjaiban. Ma már Európában is ugyanezt tették, a hazai tőzsdén viszont csak mérsékelten emelkedtek az árak. Remek formában a lengyel zloty, a forint ismét erősödik.
hírlevél
depositphotos